Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(oroboros @ 2013 06 02, 22:43)
Sveikos, merginos,

Visada domėjausi savo giminės praeitimi, bet dabar ėmiausi rimtai viską sisteminti. Medžiagos turiu nemažai, noriu parengti Kaišiadorių kraštotyros muziejui kokį nedidelį leidinuką.
Susidūriau su viena problema - Ukmergės V. Šlaito bibliotekos nenoru atsakyti į mano užklausą. Gal kas nors esate iš Ukmergės ar jos apylinkių ir užklystate į tą biblioteką? Ten yra šiokių tokių man reikalingų surinktų duomenų, galinčių padėti tęsti paiešką... Žodžiu, aš ieškau visko, kas susiję su Laumėnų dvareliu iki 19 a., taip pat plačiau apie apylinkes ir gimines. Tas dvarelis buvo mano protėvių tėvonija nuo 16 a. pab. (tą žinau iš LVIA esančio bajorystės tvirtinimo dokumento 1821 m. berods), noriu išsiaiškinti, iki kada, kas ir kaip, ir ta nedoroji biblioteka turi vieną rankraštinį leidinuką su vietinės kraštotyrininkės surinkta medžiaga, kurios man reik!  smile.gif .
Jei kas nors atsilieptų, parašykit į AŽ.

Sveika,
kaip smagu, kad ne tik sau susirenki, bet ir pasidalinti nori!!! wub.gif

Kadangi man irgi teko nemažai bendrauti su bibliotekomis el.laiškais, patirtis tokia: rašau bendru adresu - neatsako, tada rašau kitu adresu (kraštotyros skyriui, komplektavimui, sekretorei, direktorei) - bent vienas tikrai atsilieps. Svarbu visus išsiųsti ne tą pačią dieną, o kas 3-4 dienas smile.gif Kai įkyri - atsako. Gali būti, kad neturi to darbo suskaitmeninto, o skenuoti darbo daug, tad ir nevargsta.
Vis dėlto su visomis įstaigomis geriausia bendrauti oficialiais popieriniais laiškais siunčiamais per paštą. Rašyti oficialiai kaip prašymą. Tada jis yra registruojamas ir į jį turi būti atsakyta. Gali būti, kad ši paslauga mokama.
Atsakyti
Sveikos, ir as siek tiek domiuosi savo seimos praeitimi, bet taip sunkiai sekasi sad.gif Naudojausi Myheritage puslapiu, aisku, nemokama versija-ir viskas dingo!!! Pernai tiek vargau, kol visus suvedziau, datas, vardus pavardes-ir viskas, siemet galiu daryti vel viska is naujo sad.gif
Kokiomis programomis ar psualpiais naudojates? aciu labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arietė @ 2013 06 03, 18:46)
Sveikos, ir as siek tiek domiuosi savo seimos praeitimi, bet taip sunkiai sekasi sad.gif Naudojausi Myheritage puslapiu, aisku, nemokama versija-ir viskas dingo!!! Pernai tiek vargau, kol visus suvedziau, datas, vardus pavardes-ir viskas, siemet galiu daryti vel viska is naujo sad.gif
Kokiomis programomis ar psualpiais naudojates? aciu labai smile.gif

Keista, negali būti, kad viskas dingo. Dar to neteko girdėti.
Dauguma čia rašančiųjų taip pat naudojasi myheritage. Tiesa, ar vedėte į savo kompiuterį, ar tiesiai į internetą? Aš atsisiunčiau programą į kompiuterį ir jame viską susivedžiau. Tuomet spaudžiu "publikuoti internete". Visada turiu du variantus - kompiuteryje ir internete.
Man buvo atvejis, kai viską išjungė, nes buvau nusipirkusi mokamą planą ir pasibaigė jo galiojimo laikas. Tuomet parašiau adminams, kad noriu susigrąžinti nemokamą versiją ir man grąžino.
Daugiau apie programas...

Linkiu nenuleisti rankų. Smagu, kad vis dar atsiranda besidominčių savo šeimos praeitimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 03 birželio 2013 - 18:46
QUOTE(Jolantuke @ 2013 06 03, 10:00)
Sveika,
kaip smagu, kad ne tik sau susirenki, bet ir pasidalinti nori!!!  wub.gif

Kadangi man irgi teko nemažai bendrauti su bibliotekomis el.laiškais, patirtis tokia: rašau bendru adresu - neatsako, tada rašau kitu adresu (kraštotyros skyriui, komplektavimui, sekretorei, direktorei) - bent vienas tikrai atsilieps. Svarbu visus išsiųsti ne tą pačią dieną, o kas 3-4 dienas smile.gif Kai įkyri - atsako. Gali būti, kad neturi to darbo suskaitmeninto, o skenuoti darbo daug, tad ir nevargsta.
Vis dėlto su visomis įstaigomis geriausia bendrauti oficialiais popieriniais laiškais siunčiamais per paštą. Rašyti oficialiai kaip prašymą. Tada jis yra registruojamas ir į jį turi būti atsakyta. Gali būti, kad ši paslauga mokama.

Žinoma, kad noriu, nes daryti tik tam, kad apsikabinėtum sienas bajorų herbais, kažkaip gal nelabai biggrin.gif
Tiesiog įgyvendinu savo seną aistrą istoriniams tyrimams, pati kažkada "dariau mokslą", bet pasikeitus gyvenimo aplinkybėms liko mokslinė veikla nuošaly, tad dabar atsigriebiu nors taip, laisvalaikiu.

Ir ačiū, tikrai mėginsiu taip daryti. Numanau, kad viskas mokama, ir esu pasiryžusi sumokėti už kopijas, taip pat pašto išlaidas, bile tik atsiųstų smile.gif
Suskaitmeninto tikrai neturi, neabejoju. Iš tiesų reikia mėginti pramušti įkyrumu.

Labai sudėtinga darosi, kai prisikasi iki 18 a. vidurio ar pradžios. Daug dokumentų neišlikę, išsimėtę. Aš labiausiai "kaifuoju" nuo 18 amžiaus, taip džiaugiuosi, kai pavyksta po kruopą dėlioti tą mozaiką...

Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2013 06 03, 18:45)
Keista, negali būti, kad viskas dingo. Dar to neteko girdėti.
Dauguma čia rašančiųjų taip pat naudojasi myheritage. Tiesa, ar vedėte į savo kompiuterį, ar tiesiai į internetą? Aš atsisiunčiau programą į kompiuterį ir jame viską susivedžiau. Tuomet spaudžiu "publikuoti internete". Visada turiu du variantus - kompiuteryje ir internete.
Man buvo atvejis, kai viską išjungė, nes buvau nusipirkusi mokamą planą ir pasibaigė jo galiojimo laikas. Tuomet parašiau adminams, kad noriu susigrąžinti nemokamą versiją ir man grąžino.
Daugiau apie programas...

Linkiu nenuleisti rankų. Smagu, kad vis dar atsiranda besidominčių savo šeimos praeitimi  4u.gif

Aciu uz greita atsakyma 4u.gif Buvau parsisiuntusi, ir vedziau i kompiuteri, bei publikavusi, taciau kompiuteris buvo perisntaliuotas, ir tos programos nebeliko, internete irgi tuscia. Ieskosiu kas ten man nutiko smile.gif zinoma, kad ranku nenuleisiu, jei reiks vel viska is naujo susivesiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oroboros @ 2013 06 03, 19:56)
Žinoma, kad noriu, nes daryti tik tam, kad apsikabinėtum sienas bajorų herbais, kažkaip gal nelabai biggrin.gif
Tiesiog įgyvendinu savo seną aistrą istoriniams tyrimams, pati kažkada "dariau mokslą", bet pasikeitus gyvenimo aplinkybėms liko mokslinė veikla nuošaly, tad dabar atsigriebiu nors taip, laisvalaikiu.

Ir ačiū, tikrai mėginsiu taip daryti. Numanau, kad viskas mokama, ir esu pasiryžusi sumokėti už kopijas, taip pat pašto išlaidas, bile tik atsiųstų smile.gif
Suskaitmeninto tikrai neturi, neabejoju. Iš tiesų reikia mėginti pramušti įkyrumu.

Labai sudėtinga darosi, kai prisikasi iki 18 a. vidurio ar pradžios. Daug dokumentų neišlikę, išsimėtę. Aš labiausiai "kaifuoju" nuo 18 amžiaus, taip džiaugiuosi, kai pavyksta po kruopą dėlioti tą mozaiką...

wub.gif wub.gif wub.gif
toks jausmas, kad giminingą dūšią susitikau lotuliukas.gif
Kaifuoju nuo istorinių paieškų.

Tiesa, dar viena idėja: galite nueiti į savo miesto biblioteką ir paprašyti, kad biblioteka jums užsakytų tą darbą. Dabar bibliotekos turi tą paslaugą, kad reikiamus leidinius gali skaitytojams užsakyti iš kitos bibliotekos. Ta paslauga tikrai mokama, bet į bibliotekos užklausimą nereaguoti tikrai negali. Iš smalsumo susiradau jūsų ieškomo darbo pavadinimą internete. Ten tik 8 psl., tad nuskenuoti ir atsiųsti tikrai ilgai neužtrus. Sėkmės jums.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2013 06 03, 20:07)
wub.gif  wub.gif  wub.gif
toks jausmas, kad giminingą dūšią susitikau  lotuliukas.gif
Kaifuoju nuo istorinių paieškų.

Tiesa, dar viena idėja: galite nueiti į savo miesto biblioteką ir paprašyti, kad biblioteka jums užsakytų tą darbą. Dabar bibliotekos turi tą paslaugą, kad reikiamus leidinius gali skaitytojams užsakyti iš kitos bibliotekos. Ta paslauga tikrai mokama, bet į bibliotekos užklausimą nereaguoti tikrai negali. Iš smalsumo susiradau jūsų ieškomo darbo pavadinimą internete. Ten tik 8 psl., tad nuskenuoti ir atsiųsti tikrai ilgai neužtrus. Sėkmės jums.

Aha smile.gif galimas, dalykas, gimininga... smile.gif

Ir nu greitumas smile.gif
Taip, ten 8 psl., teisybė, bet dar yra kitko, ko pageidauju, viso apie 60 psl. susidaro. Pabandysiu ir per savo biblioteką, tikrai gera idėja. Aš vilnietė, man prieinamos ir didesnės bibliotekos, bet kadangi dirbu namie, nešovė galvon tokia paprasta mintis. Nelabai ten bus daug ko, bet kartais vienas žodis ar pavadinimas atveria duris, kaip žinome...
Atsakyti
QUOTE(Arietė @ 2013 06 03, 18:46)
Kokiomis programomis ar puslapiais naudojatės? aciu labai smile.gif

Šiek tiek informacijos apie Myheritage
Jei Jūs negalite rasti savo šeimos medžio, prašome patikrinkite šiuos dalykus:

1. Kokiu elektroninio pašto adresu Jūs registravotės? Ar esate dabar prisijungę?

Kad būtumėte atpažintas savo sukurtos svetainės ir medžio Svetainės Vadybininku, Jūs turite prisijungti savo registruoto elektroninio pašto adresu ir slaptažodžiu.

2. Suraskite elektroninį paštą, į kurį gavote nuorodą, kai iš pradžių užsiregistravote?

Kai registruojatės MyHeritage.com Jums išsiunčiamas elektroninis laiškas į Jūsų Gautų laiškų aplanką su prisijungimo duomenis ir nuoroda į Jūsų šeimos svetainę. Naudokite šį laišką, jei Jūs pamiršote savo prisijungimo duomenis ar nuorodą į savo šeimos svetainę.

3. Ar savo medį kūrėte Family Tree Builder, ar savo šeimos internetinėje svetainėje?

Jei savo medį sukūrėte Family Tree Builder, tada Jums reikia atsidaryti programą iš naujo ir kurti toliau. Darbalaukyje turėtų būti automatiškai įdiegta piktograma, pavadinta "MyHeritage 'Family Tree Builder". Jei darbalaukyje negalite rasti piktogramos, atidarykite programinę įrangą per "Start" meniu. Iš visų programų pasirinkite MyHeritage.com ir išrinkite MyHeritage Family Tree Builder.

Jei sukūrėte savo šeimos medį internete, eikite į www.myheritage.com ir prisijunkite. Jūs automatiškai būsite nukreipti į savo šeimos svetainę. Jei norite pamatyti, kurias svetaines Jūs valdote ir esate narys, nuveskite pelės kursorių prie savo vardo, esančio viršutiniame dešiniajame ekrano kampe ir pasirinkite "Mano svetaines".
Dar viena tema - Jeigu aš turiu Family Tree Builder, kodėl internete negaliu redaguoti savo medžio? Atsakymas http://www.myheritage.lt/help/lt/
Sėkmės.
Atsakyti
Sveiki, noriu uzduoti toki klausima.
Sudarineju as seimos medi, turiu mazai informacijos apie savo pro-proseneli: varda, pavarde apytikslius gimimo metus (nes ant jo antkapio yra uzrasyta kokio amziaus mire) ir zinau kad Vilniuje gyveno tokiu adresu nuo 1903, ir kaip itariu atsikeles ten gyvent susipazino su kaiministeje gyvenusia mergina ir ja vede. Noreciau suzinoti daugiau apie seneli kas jo tevai, kur gimes... kaip patartumete ieskoti informacijos? Kreiptis i archyva? Esu Klaipediete, tai butu sunkoka. Uzklausiau elektroniniu budu, tai man atrase kad reikia zinot: varda, pavarde, gimimo data ir vieta, religija (baznycia) na tai gimimo vietos nezinau sad.gif
Noriu bandyti rasti proseneliu santuokos irasus gal juose butu prosenelio tevu vardai.
Gal kas susidure su archyvais, ar butina pateikti visa informacija?
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2013 08 11, 22:56)
Sveiki, noriu uzduoti toki klausima.
Sudarineju as seimos medi, turiu mazai informacijos apie savo pro-proseneli: varda, pavarde apytikslius gimimo metus (nes ant jo antkapio yra uzrasyta kokio amziaus mire) ir zinau kad Vilniuje gyveno tokiu adresu nuo 1903, ir kaip itariu atsikeles ten gyvent susipazino su kaiministeje gyvenusia mergina ir ja vede. Noreciau suzinoti daugiau apie seneli kas jo tevai, kur gimes... kaip patartumete ieskoti informacijos? Kreiptis i archyva? Esu Klaipediete, tai butu sunkoka. Uzklausiau elektroniniu budu, tai man atrase kad reikia zinot: varda, pavarde, gimimo data ir vieta, religija (baznycia) na tai gimimo vietos nezinau sad.gif
Noriu bandyti rasti proseneliu santuokos irasus gal juose butu prosenelio tevu vardai.
Gal kas susidure su archyvais, ar butina pateikti visa informacija?

Bus nelengva.
Prosenelių duomenys pradedančiam tirti savo genealogiją - jau nemažai, jeigu dar žinoma iš kur jie kilę - tai beveik viskas ko reikia - toks būtų minimumas; vietovė, kurioje gyveno proseneliai, seneliai (arba bent vienas iš jų) jų gimimo, mirties arba santuokos metai. Raktas - metai ir vieta.
Ar yra žinomi tikslūs santuokos metai, bažnyčia?
Jeigu Vilniuje, dvi bažnyčios jau yra skaitmenintos, rasite epaveldo puslapyje.
Žinoma, tiek daug bažnyčių Vilniuje, reikia žinoti bent vieną dalyką, kuri buvo arčiausiai merginos gyvenamos vietos.
Archyvui nebus lengva surasti, jeigu nėra nei vieno žinomo fakto. Pagal datą tektų peržiūrėti labai daug knygų, tokia paieška labai brangi, nes neseniai įkainavo sugaištą laiką, ne dokumentų skaičių, kaip buvo anksčiau.
Galiu rekomenduoti užsukti į "Sibora" svetainę, jų terminai trumpesni, nei valstybinio archyvo ir įkainiai nėra labai didelį, bandykite užklausoje parašyti ir išsiaiškinti.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2013 08 12, 17:40)
Bus nelengva.
Prosenelių duomenys pradedančiam tirti savo genealogiją - jau nemažai, jeigu dar žinoma iš kur jie kilę - tai beveik viskas ko reikia - toks būtų minimumas; vietovė, kurioje gyveno proseneliai, seneliai (arba bent vienas iš jų) jų gimimo, mirties arba santuokos metai. Raktas - metai ir vieta.
Ar yra žinomi tikslūs santuokos metai, bažnyčia?
Jeigu Vilniuje, dvi bažnyčios jau yra skaitmenintos, rasite epaveldo puslapyje.
Žinoma, tiek daug bažnyčių Vilniuje, reikia žinoti bent vieną dalyką, kuri buvo arčiausiai merginos gyvenamos vietos.
Archyvui nebus lengva surasti, jeigu nėra nei vieno žinomo fakto. Pagal datą tektų peržiūrėti labai daug knygų, tokia paieška labai brangi, nes neseniai įkainavo sugaištą laiką, ne dokumentų skaičių, kaip buvo anksčiau.
Galiu rekomenduoti užsukti į "Sibora" svetainę, jų terminai trumpesni, nei valstybinio archyvo ir įkainiai nėra labai didelį, bandykite užklausoje parašyti ir išsiaiškinti.

Paplidau:
Galima būtų ieškoti pagal mirimo faktą, nes jums žinoma data, bet tik tuo atveju, jeigu palaidotas ten kur mirė. Nepervežtas į gimtinę, kitaip perkeltas. Mirties dokumente gali būti labai svarbūs įrašai: amžius, žmonos mergautinė pavardė ir vardas, likę vaikai, kartais asmens tėvai.
Atsakyti
Hmm Sibora......patarčiau atsargiau.Gave pinigus(tiesa kokį tai darbą atliks) ,nebenorės su jumis bendrauti.Radus klaidų,neaiškumų -rašyk nerašes.Paprasčiausiai ignoruoja tave ir tiek.
Savarankiškai paieškas pradėjau 2005.Lygiagrečiai kreipiaus į LRVIA,po 4 metų gavau 40 asmenų giminės medį.
2013-jau turiu du medžius,viename 312 asmenų....ir dar galo nėra.Laiko viskam neužtenka.Kiti abejingi,nepadeda,savo žinias į žemę nusineša.....
Šiaip tai gana idomu.Randi giminaičių ir kitoj Žemės pusėj.....ir darbe 5 kartos giminaitį užtikau wink.gif
Papildyta:
Šiaip tai duosiu vertingą patarimą----skelbkite čia----kas kokių pavardžių ieško.
Gali būti,kas jūs vienas kitą dubliuojate....o dar nesusipažine.
Štai aš turėjau dešimtis įrašų su pav.Požėla,man nereikalingi.Jiems padovanojau wink.gif
Papildyta:
QUOTE(skibru @ 2013 04 09, 13:09)
Na Jūs šaunuolė! Galima tik žavėtis, su kokiu užsidegimu imatės darbų. Labai įdomu buvo paskaityti straipsnelį, kas tai per personos, nes prisipažinsiu nebuvau girdėjusi iki šiol. Deje, daugiausia knisuosi Aukštatijos pusėje, tad Pajūrio archyvai ir senovė man nesutinkami...
Papildyta:

O kas tai yra, tas 669 fondas? Nelabai supratau, ten yra pvz. X metų knyga, kurioje surašytos visos tais metais Y vyskupijoje vykusios santuokos? Ar kaip?
Nusikėlė mano vizitas į archyvą, vaikai antra savaitė serga, tad kol kas galiu aiškintis.
Papildyta:
Gal kas susidūrėte, ar esate plačiau susipažinę su liuteronais... Mano tyrinėjimai daugiausia vyksta Lietuvos- Latvijos pasienyje, tad ten tikra maišalynė - Lietuvoje pilna mano ieškoma pavarde gyvenusių liuteronų, kurie važinėdavo į Latvijos liuteronų bažnyčias (įrašai apie tai Raduraksti, latviškam epaveldo variante), o mano šakoje (nuo apie 1800 m) visi buvo katalikai. Kai per skirtingas bažnyčias, nerandu siejančių galų, nors 90 proc. manau, kad jie yra giminės.  Ar gali būti taip, kad liuteronas virto kataliku, pavyzdžiui, vedęs katalikę moterį? Šiais laikais niekas nestebintų, na bet anais laikais?
Lietuvos Latvijos pasieny? O kokia pavardė? Aš tai irgi iš Žiemgalos,pasienio
Atsakyti