Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Elenajazz @ 2013 04 06, 18:11)
My Heritage programos nemokama versija iki 250 asmenų neturi funkcijos susisiekti su kito medzio administratorium, tam reikalinga Premium arba Premium Plus šeimos svetainės.
My Heritage nupirko Geni, todėl nemanau, kad yra presmė kelti iš vienos į kitą, dumenų bazė bus viena.
Apie medžių sujungimą rašoma:Webpage

Užklausiau Myheritage atstovę šiuo klausimu gavau atsakymą:
"Nesu susipažinusi pilnai su Geni paslaugų profiliu, manau, yra įmanoma įkelti savo medį į Geni svetainę per GEDCOM failą, bet aš negaliu pasakyti jums neturėdama informacijos ape tai ar turite atitikmenų su kitais Geni medžiais ir ar turite Geni Pro paslaugų planą. Aš rekomenduoju jums rašyti tiesiai į Geni tam, kad gauti atsakymą šiuo klausimu.

Dėl derinimo dviejų medžių MyHeritage programoje, vienintelis būdas kaip galite tai padaryti - sujungiant du GEDCOM failus į Family Tree Builder".

Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2013 04 06, 11:16)

Gal galite prisidėti prie mano paieškų? Noriu surinkti kuo išsamesnes fotografų Paulinos Mongirdaitės ir Igno Stropaus biografijas, bei išleisti apie juos knygeles.

O čia straipsniukas apie mano paieškas.

Na Jūs šaunuolė! Galima tik žavėtis, su kokiu užsidegimu imatės darbų. Labai įdomu buvo paskaityti straipsnelį, kas tai per personos, nes prisipažinsiu nebuvau girdėjusi iki šiol. Deje, daugiausia knisuosi Aukštatijos pusėje, tad Pajūrio archyvai ir senovė man nesutinkami...
Papildyta:
QUOTE(Elenajazz @ 2013 04 03, 18:46)
Apie archyvo darbuotojus išsamiai atsakyta, bet apie knygas galiu pridėti savo patarimus.
Jeigu tiksliai žinote datą bet nerandate reikalingo įrašo, verta pašaudyti aplink, t.y. užsakyti 669 fondo knygas ir jose vienų metų rasite įrašus iš visoje vyskupijoje esančių parapijų. Tokios knygos vertingos santuokų paieškoms, nes tuokdavosi nuotakos pusėje. Didelė problema su šiuo 669 fondu, nes jis mikrofilmuotas ir mikrofilmų salėje eilės susidaro nuo pat ankstyvo ryto.

O kas tai yra, tas 669 fondas? Nelabai supratau, ten yra pvz. X metų knyga, kurioje surašytos visos tais metais Y vyskupijoje vykusios santuokos? Ar kaip?
Nusikėlė mano vizitas į archyvą, vaikai antra savaitė serga, tad kol kas galiu aiškintis.
Papildyta:
Gal kas susidūrėte, ar esate plačiau susipažinę su liuteronais... Mano tyrinėjimai daugiausia vyksta Lietuvos- Latvijos pasienyje, tad ten tikra maišalynė - Lietuvoje pilna mano ieškoma pavarde gyvenusių liuteronų, kurie važinėdavo į Latvijos liuteronų bažnyčias (įrašai apie tai Raduraksti, latviškam epaveldo variante), o mano šakoje (nuo apie 1800 m) visi buvo katalikai. Kai per skirtingas bažnyčias, nerandu siejančių galų, nors 90 proc. manau, kad jie yra giminės. Ar gali būti taip, kad liuteronas virto kataliku, pavyzdžiui, vedęs katalikę moterį? Šiais laikais niekas nestebintų, na bet anais laikais?
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2013 04 09, 14:09)
Na Jūs šaunuolė! Galima tik žavėtis, su kokiu užsidegimu imatės darbų. Labai įdomu buvo paskaityti straipsnelį, kas tai per personos, nes prisipažinsiu nebuvau girdėjusi iki šiol. Deje, daugiausia knisuosi Aukštatijos pusėje, tad Pajūrio archyvai ir senovė man nesutinkami...
Papildyta:

O kas tai yra, tas 669 fondas? Nelabai supratau, ten yra pvz. X metų knyga, kurioje surašytos visos tais metais Y vyskupijoje vykusios santuokos? Ar kaip?
Nusikėlė mano vizitas į archyvą, vaikai antra savaitė serga, tad kol kas galiu aiškintis.
Papildyta:
Gal kas susidūrėte, ar esate plačiau susipažinę su liuteronais... Mano tyrinėjimai daugiausia vyksta Lietuvos- Latvijos pasienyje, tad ten tikra maišalynė - Lietuvoje pilna mano ieškoma pavarde gyvenusių liuteronų, kurie važinėdavo į Latvijos liuteronų bažnyčias (įrašai apie tai Raduraksti, latviškam epaveldo variante), o mano šakoje (nuo apie 1800 m) visi buvo katalikai. Kai per skirtingas bažnyčias, nerandu siejančių galų, nors 90 proc. manau, kad jie yra giminės.   Ar gali būti taip, kad liuteronas virto kataliku, pavyzdžiui, vedęs katalikę moterį? Šiais laikais niekas nestebintų, na bet anais laikais?

Jeigu pirmą kartą lankysitės archyve, teks surasti būdus kaip ir ko ieškoti. Anksčiau buvo privalomi kursai, dabar nežinau kokia tvarka naujokai yra apmokomi.
Mėgėjams ne taip daug reikia: keli fondai,kuriuose yra pagrindiniai bažnyčių archyvai. Knygos buvo perrašomos ir tokiu būdu susikaupė įvairiai susluoksniuota informacija. Pats lengviausias kelias - susirasti savo parapijos fondą. Tam ant skaityklos stalo sudėtos visų fondų rodyklės, sugadintų ir neišduodamų knygų sąrašai ir t.t. Jegu reikalingos parapijos yra išlikęs atskiras fondas jums pasisekė - surasite labai greitai viską ko reikia. Juma atneš visą fondo aprašą, pesirašykite, nes pagal jį užsakinėsite knygas. Jeigu parapijos knygų archyve nėra, teks ieškoti bendrame F - 669- aprašas- 1 -. Kiekvieni metai turi savo aprašo Nr. ir vieneto Nr.
Tai bendras fondas nuo 1798 m iki 20 a. jame gimimo, santuokos ir mirties įrašai, bet suskirstyti taip, kad kiekvieni metai turi savo aprašus.

Tai perrašytos knygos. Daugybę bažnyčių mertikų įrašų galima rasti kas metai kitame fondo apraše. Pvz. viso Dekanato parapijinės bažnyčios patalpintos F 669-1-332 apraše (čia 1800 m gimimo, mirčių ir santuokų įrašai), o F 669-1-116 apraše (1801 m tik gimimo įrašai), tų pačių metų santuokų įrašai sudėti į F 669-1-126 aprašą. Storoje knygoje reikia perversti labai daug puslapių su vienų metų įrašais, bet geras dalykas - tas, kad nuo 1802-1818 metų sudaryti atskiri parapijų aprašai ir vienoje knygoje galima surinkti šio ilgo laikotarpio gentainius. Taigi F 669 yra pagrindinis istorikų tyrinėjamų šaltinis - nežinant tikslios gentainių parapijos galima juos aptikti einant iš eilės per visas gretutines parapijas. Taip surandami ir kur nors pasimetę trūkstami asmenys. Viena bėda - daug knygų labai suplyšę, todėl šiandiena jos visos iš F-669 mikrofilmuotos. Dabar eilės užsakymams mikrofilmų salėje, nes keli aparatai, kurie genda, sunkiai įskaitomi, sugaištama daug laiko.

Jums pasisekė, jeigu parapija turi savo atskirą fondą, tokių bažnyčių nėra labai daug.
Problema, kad nuotakas giminės rinkdavosi ir iš kitų parapijų, o tai reiškia santuoka registruojama jos bažnyčioje. Taip prasideda klaidžiojimai. Santuokų knygas iš bendrojo 699 fondo verta pavartyti - ten galima rasti visokių nuklydusių giminių.
Būtinai pasidomėkite kiek ir kokių šaltinių saugoma apie jums reikalingą bažnyčią, nes yra vertingų surašymų duomenų, visokių smulkių fondų, kuriuose gali būti fragmentai iš kiekvienos bažnyčios. Eilėje belaukiant galima pasiklausti patyrusių lankytojų, tikrai patars ir laikas greičiau prabėgs.
[
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 09 balandžio 2013 - 13:50

Liuteronų tema - nežinau konkrečių įstatymų, bet tikrai žinau, kad carinė Rusija savo piliečiams sudarė lengvatas, o užsieniečius visaip spaudė, versdama imti Rusijos pilietybę, ribodama jų verslo ir nuosavybės galimybes įstatymais. Todėl visoje Lietuvoje radau daug įrašų nurodant religiją, tautybę profesiją - rūšiavo viską... Labai daug liuteronų prierašų, bet jie išskiriami - knygose irašomi tik vardu, pvz. liuteronas Jonas vedė - (nuotakos vardas pavardė). Apie liuteronus beveik nerašydavo kilmės, vietos, tik minimali info. Kai apie čigoną užrašydavo viską. Kadangi visose parapijose situacija panaši, manau tai buvo įstatymais apibrėžta. Rusijos genealogai internete sudėję daug carinių dokumentų, galima smulkiau pasidomėti kas ir kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 09 balandžio 2013 - 14:14
QUOTE(skibru @ 2013 03 25, 14:20)

Aš domiuosi Rokiškio parapijomis, kurios bažnyčios? Gal parašykite man į blogą puslapis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 06 lapkričio 2013 - 04:32
QUOTE(Elenajazz @ 2013 04 09, 15:59)
Aš domiuosi Rokiškio parapijomis, kurios bažnyčios? Gal parašykite man į blogą puslapis

Ačiū už komentarus ir patarimus, nuvažiavus bus aiškiau. Kai jau apsilankysiu, parašysiu atsiliepimus.
Parašiau Jums Až, nesusigaudžiau bloge kur rašyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2013 04 08, 16:46)
Užklausiau Myheritage atstovę šiuo klausimu gavau atsakymą:
"Nesu susipažinusi pilnai su Geni paslaugų profiliu, manau, yra įmanoma įkelti savo medį  į Geni svetainę per GEDCOM failą, bet aš negaliu pasakyti jums neturėdama informacijos ape tai ar turite atitikmenų su kitais Geni medžiais ir ar turite Geni Pro paslaugų planą. Aš rekomenduoju jums rašyti tiesiai į Geni tam, kad gauti atsakymą šiuo klausimu.

Dėl derinimo dviejų medžių MyHeritage programoje, vienintelis būdas kaip galite tai padaryti - sujungiant du GEDCOM failus į Family Tree Builder".

Labai dekoju uz atsakymus smile.gif Reikes dar pasidometi

Dar vienas klausimas man iskilo. Suzinaojau, kad mano senelis (apie kuri beveik neturiu duomenu, bet labai man svarbi butu informacija), kad jis tarnavo Lenkijos kariuomeneje. (Yra nuotrauka, kur jis su Lenkijos kariuomenes uniforma). Galvoju, kad gal ten butu kokios svarbios info apie jo kilme. Patarkite, prasau, kur ieskoti kokiu nors tarnavisiu Lenkijor kariuomeneje sarasu. Manau turejo buti apie 1930 metus, kadangi jis 1912 m. gimimo, tai pridedu 18 metu. Nuotraukos data lygtai 1936 m., tai tarp 1930 m. ir 1936 m.
Buciau baisiai dekinga uz patarimus, nes net nezinau nuo ko pradeti, ar LVIA butu tokie duomenys, ar ne, juk tuo metu Vilnius priklause Lenkijai.
Atsakyti
Jolantuke, nu bet jūs mane į kapus nuvarysit su ta Paulina Mongirdaite. Tikrai. Na ką bendro turi Kuliai, Kretinga, Jokūbavas (kur tuo metu išvis bažnyčia neveikė), Budriai su Raseinių apskritimi?
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2013 04 26, 11:43)
Jolantuke, nu bet jūs mane į kapus nuvarysit su ta Paulina Mongirdaite. Tikrai. Na ką bendro turi Kuliai, Kretinga, Jokūbavas (kur tuo metu išvis bažnyčia neveikė), Budriai su Raseinių apskritimi?

lotuliukas.gif XIX a. Raseinių apskritis buvo iki Kretingos (bent jau taip man paaiškino istorikai).
Surašiau aplinkinius miestelius apie Mišučių dvarą (jis yra Kretingos raj., jame nuo XIX a. pab. gyveno Mongirdų giminė, priklausė Kulių parapijai). Nepatikrinau kuriame kada bažnyčia pastatyta blush2.gif

Peržiūrėjau savo čia rašytas žinutes ir galvoju, iš kur jūs tuos miestelius ištraukėte, kai aš čia jų neminėjau. Pažiūrėjau į jūsų vardą ir supratau wub.gif
Jaučiu, kad nebvarkite - paprasčiausiai nesugebėsiu išsimokėti už paslaugas. Supratau, kad su mokamomis paslaugomis man yra didelis stop. Viena auginu du vaikus, pašalpas ką tik nuėmė, tad... ai, ne šioje erdvėje toliau plėstis.
Gavusi laišką į el.paštą, supratau, kad nieko neradote. Labai gaila.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 27 balandžio 2013 - 08:47
Labas merginos.
Užsėmiau ir aš savo geneologija. Pasiskaitinėjau jūsų mintis, pasižiūrėjau daugumą nuorodų, bet susidūriau su tokia bėda. Radau epaveldas suskaitmenintų bažnytinių knygų sąrašą, ten paminėta Žvirgždaičiai (Batakių dek.) 6697, bet niekaip nesugebu jos rasti, kad galėčiau paskaitinėti. Gal galit pagelbėt?
Ir dar klausimas, kaip čia sužinoti ar tie Žvirgždaičiai, tai čia tie kur Šakių raj, nes man šitie aktualūs.
Dar vienas klausimas. Ieškau savo senelio tėvelių duomenų, bet nieko apie juos nežinau ir neturiu, ko paklausti. Senelis 1889 arba 1886 gimimo, o mano tėtis irgi miręs. Kol buvo mano tėtis gyvas, tai sugebėjau sužinoti tik tai, kad senelis buvo nebylys, o apie savo artimuosius atsisakydavo pasakoti. Kaip ieškoti galų?
Atsakyti
QUOTE(simairasa @ 2013 05 23, 15:07)
Labas merginos.
Užsėmiau ir aš savo geneologija. Pasiskaitinėjau jūsų mintis, pasižiūrėjau daugumą nuorodų, bet susidūriau su tokia bėda. Radau epaveldas suskaitmenintų bažnytinių knygų sąrašą, ten paminėta Žvirgždaičiai (Batakių dek.) 6697, bet niekaip nesugebu jos rasti, kad galėčiau paskaitinėti. Gal galit pagelbėt?

Kažką jūs čia ne taip suradot. Batakių dekanatas - tai F. 669 Ap. 7, metrikų knygos nuo 1865 iki 1923 m. Vėliau dekanatas panaikinamas ir jo bažnyčios priskiriamos Tauragės, Švėkšnos ir Kaltinėnų dekanatams. O Žvirgždaičiai - tai Vilkaviškio dekanatas, metrikų knygos yra tik 1922-1934.
Dar vienas klausimas. Ieškau savo senelio tėvelių duomenų, bet nieko apie juos nežinau ir neturiu, ko paklausti. Senelis 1889 arba 1886 gimimo, o mano tėtis irgi miręs. Kol buvo mano tėtis gyvas, tai sugebėjau sužinoti tik tai, kad senelis buvo nebylys, o apie savo artimuosius atsisakydavo pasakoti. Kaip ieškoti galų?

Pagalvokit, kuriais metais gimė vyriausias senelių vaikas, ir metais ar dviem anksčiau ieškokit senelių santuokos. Jei rasit - sužinosit jaunųjų amžių, tėvus, o gal ir daugiau informacijos (jei ieškosit oficialiai per archyvą - būtinai užsisakykit įrašo kopiją, nes ne visa informacija surašoma į archyvo pažymas). Bet jei tai Šakių, Vilkaviškio, Marijampolės regionas, tai mažai vilties, kad yra išlikusios metrikų knygos.
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Visada domėjausi savo giminės praeitimi, bet dabar ėmiausi rimtai viską sisteminti. Medžiagos turiu nemažai, noriu parengti Kaišiadorių kraštotyros muziejui kokį nedidelį leidinuką.
Susidūriau su viena problema - Ukmergės V. Šlaito bibliotekos nenoru atsakyti į mano užklausą. Gal kas nors esate iš Ukmergės ar jos apylinkių ir užklystate į tą biblioteką? Ten yra šiokių tokių man reikalingų surinktų duomenų, galinčių padėti tęsti paiešką... Žodžiu, aš ieškau visko, kas susiję su Laumėnų dvareliu iki 19 a., taip pat plačiau apie apylinkes ir gimines. Tas dvarelis buvo mano protėvių tėvonija nuo 16 a. pab. (tą žinau iš LVIA esančio bajorystės tvirtinimo dokumento 1821 m. berods), noriu išsiaiškinti, iki kada, kas ir kaip, ir ta nedoroji biblioteka turi vieną rankraštinį leidinuką su vietinės kraštotyrininkės surinkta medžiaga, kurios man reik! smile.gif .
Jei kas nors atsilieptų, parašykit į AŽ.
Atsakyti