Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
oi tokių atvejų man labai dažnai pasitaiko, džiaugiuosi ir stebiuosi jei sutampa viskas. neatitikimo priežasčių gali būt milijonai (juk ką parapijietis pasakys, tą kunigas ir užrašys) ir paklaidos kartais siekia net kelis metus, tik labai sunku nutart kurios datos tikrosios, tuomet kuo daugiau šaltinių turi, tuo geriau - žiūri ką sako dauguma jų. ir, manau, nebūtinai gimimo data yra pati patikimiausia.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2012 06 19, 18:26)
oi tokių atvejų man labai dažnai pasitaiko, džiaugiuosi ir stebiuosi jei sutampa viskas. neatitikimo priežasčių gali būt milijonai (juk ką parapijietis pasakys, tą kunigas ir užrašys) ir paklaidos kartais siekia net kelis metus, tik labai sunku nutart kurios datos tikrosios, tuomet kuo daugiau šaltinių turi, tuo geriau - žiūri ką sako dauguma jų.  ir, manau, nebūtinai gimimo data yra pati patikimiausia.

bet logiskai mastant gimimo irasas turi buti tikras...juk kudikis kada gimdavo, tada ir irasydavo i knyga...
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2012 06 19, 22:21)
bet logiskai mastant gimimo irasas turi buti tikras...juk kudikis kada gimdavo, tada ir irasydavo i knyga...

įrašydavo tada, kada ateidavo krikštyti. nors būna įrašyta ir krikšto ir gimimo data, bet vistiek gi viskas paremta tik atėjusiojo žodžiais, kas ten sutikrins, kada tu ten ištiesų savo vienkiemy pasigimdei smile.gif. beto valstybinės metrikos nebuvo, taigi nebuvo ir bendros duomenų bazės, "pasas" (jei toks išvis yra), tai popierėlis be nuotraukos, tad, manau, šioks toks chaosėlis ir neišvengiamas.. ir dabar dar galima rasti bobučių, kurios savo gimimo datą (metus) žino tik apytiksliai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 birželio 2012 - 22:37
o as tai visai nesigaudau tam naujam e.paveldo puslapy, naudojuosi senuoju sad.gif
Atsakyti
Apie dokumentaciją/ Kas dabar pasakys koks tas tiesos kelias?

Savo paklausimu Jūs ir atsakėte. Kol nėra išsamių paaiškinimų apie paliktų įrašų teisingumą, galimas klaidas, instrukcijų ir dokumentų vedimo tradicijų, kol niekas nepaneigė esamų įrašų teisėtumo, teks pasitikėti ir tikėti tuo vieninteliu likusiu dokumentu. Atsiradus kitam įrašui, reikia atkreipti dėmesį į tą dokumentą, kuris yra pirmesnis (senesnis). Perrašyti duomenys kartais raštininko buvo supainiojami. Surašymų metu, santuokos ar mirties metu amžius dažnai buvo užrašomas apytiksliai, nereikalaujant krikšto dokumentų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 12 liepos 2012 - 21:06
Prisijungiu ir aš prie besidominčių savo gimine. Pradėjau kurti giminės medį geni.com svetainėje. Kol kas pasistumėjau ne taip ir toli iki proprosenelių ir tėvo pusės. Pasiklausti nelabai turiu ko... tėvo tėvai mirė kai buvau 10 metų... Tik tėvo brolis gali dar kažką papasakoti, bet ir jis žino tiek kiek pasakojo mano močiutė. Gerai, kad bent ji kažkada užrašė savo tėvo, senelių vardus, kai kurias pavardes ir gimimo metus.

Dabar tyrinėju epaveldas.lt puslapį ir mėginu išmokti skaityti biggrin.gif

Mano močiutės giminės kilę nuo Janapolės (Telšių r.), pavardės ŽULKAI (ŽULKUS AR ŽULKAS), UBARTAI, JOKŠAI.
Senelis nuo Kvėdarnos URBIS, URBĖ?, ČERVONAS.
Tuose kraštuose tai itin populiarios pavardės, kai teko lankytis Kvėdarnoje dėl senelių žemės iš vien Urbytės, Urbeliai, Urbės.

Perskaičiau abi temas, be galo dėkinga žmonėms, kurie įdeda naudingų nuorodų. Tikrai lengviau tampa bent už kažko užsikabinti.
Atsakyti
Ieskau, kas skaito LDK kanceliarine (slavu) kalba.
Atsakyti
Ar pastebėjote epaveldo psl įvesti M.Mažvydo bibliotekos, Mokslų Akadem. bibliotekos, Vilniaus universiteto bibliotekos kai kurie suskaitmeninti dokumentai
Atsakyti
Sveikos,
nemažai perskaičiau (ne viską blush2.gif ), bet giminės medžiu domiuosi jau labai seniai, kai gal prieš 27 metus pamačiau pirmąjį tėčio giminės medį iki mano prosenelių ax.gif
Turiu ir giminėj besidominčių.
Bet man aktualiausia šiuo metu būtų surasti bent kiek tikslesnius gimimo duomenis savo tėvų unsure.gif , nes abiejų yra netikslūs. Ir matau, kad jie norėtų sužinoti tiksliau.

Gal kam teko susidurti su paieškom kriškto įrašų PO 40-ųjų?..

Ir dar kitas nesisiejantis su pirmu klausimas - gal kas užmatėte , kur ieškoti Lazdijų apylinkių duomenų?..

Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 15, 21:58)
Sveikos,
nemažai perskaičiau (ne viską  blush2.gif ), bet giminės medžiu domiuosi jau labai seniai, kai gal prieš 27 metus pamačiau pirmąjį tėčio giminės medį iki mano prosenelių  ax.gif
Bet man aktualiausia šiuo metu būtų surasti bent kiek tikslesnius gimimo duomenis savo tėvų  unsure.gif , nes abiejų yra netikslūs. Ir matau, kad jie norėtų sužinoti tiksliau.

Ir dar kitas nesisiejantis su pirmu klausimas - gal kas užmatėte , kur ieškoti Lazdijų apylinkių duomenų?..

Ačiū! 4u.gif

Po 40-tųjų reikia "pasų stale" ar metrikacijoje ieškoti g.gif
Net neįsivaizduoju kaip iš tikrųjų. Mano tėčio gimimo data irgi pase neteisinga įrašyta, vadinasi ir metrikacijoje informacija neteisinga, o archyvas krikšto įrašo neduos, kol tam įrašui nesueis 100 metų.... Be tyšio...
Tad man irgi aktualu kur dar ir kaip ieškoti.
Atsakyti
QUOTE(Nata* @ 2012 09 15, 21:58)
Sveikos,
nemažai perskaičiau (ne viską  blush2.gif ), bet giminės medžiu domiuosi jau labai seniai, kai gal prieš 27 metus pamačiau pirmąjį tėčio giminės medį iki mano prosenelių  ax.gif
Bet man aktualiausia šiuo metu būtų surasti bent kiek tikslesnius gimimo duomenis savo tėvų  unsure.gif , nes abiejų yra netikslūs. Ir matau, kad jie norėtų sužinoti tiksliau.

Ačiū! 4u.gif

Radau epavelde http://www.epaveldas...NB/C10000497826Augustavo dekanato bažnytinių dokumentų knygą, kurioje daug įvairios info. Yra minimi Lazdijai.
Atsakyti
QUOTE(vyyšnia @ 2012 07 16, 01:43)
Dabar tyrinėju epaveldas.lt puslapį ir mėginu išmokti skaityti  biggrin.gif

Mano močiutės giminės kilę nuo Janapolės (Telšių r.), pavardės ŽULKAI (ŽULKUS AR ŽULKAS), UBARTAI, JOKŠAI.

Sveika 4u.gif . Aš irgi po Janapolės knygas rausiausi - siaubingas raštas, net pavydas suėmė pamačius kitų parapijų įrašus blush2.gif .
QUOTE(Jolantuke @ 2012 09 15, 23:00)
Mano tėčio gimimo data irgi pase neteisinga įrašyta, vadinasi ir metrikacijoje informacija neteisinga, o archyvas krikšto įrašo neduos, kol tam įrašui nesueis 100 metų....

O iki kurių metų įrašai saugomi parapijose?
Atsakyti