Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(skibru @ 2011 11 30, 19:32)
Ar kam teko bendrauti emailais su Valstybės istorijos archyvu? Per kiek laiko jie atsako į mailą? Nesuprantu, ar aš tokia nekantri, ar jie taip ilgai neatsako, o gal iš vis neatsakys?

Man teko bendrauti.
Jeigu parašai konrečiai, pav. "man reikia tokios ir tokios pažymos", tada atsako labai greitai.
O va kai išsiunčiau užklausimą ar tikrai negalima fotografuoti metrikų įrašų (nes jų interneto svetainėje tos info neradau), tai atsakymo jau koks mėnuo kaip negavau. Turbūt ir negausiu.

Tiesa, galima bandyti ne tuo bendru emailu rašyti, o pasiknisus kontaktuose surasti kokių asmeninių emailų, tuomet atrašo greičiau.
Atsakyti
Myheritage gudri sistema ištempia paklodę ir pats neatspausdinsi. taigi pirkite jų paslaugą - atsiunčia kaip saldainį.
Yra variantai; pakeisti formatą iš vertikalaus varianto į horizontalų ir atvirkščiai.
Atspausdinti visą dydį . sumažintą iki norimo, arba iki tokio kol bus įskaitomas tekstas. A4 formatas - tai toks eskizinis variantas, daug klijavimo.
Internete reiktų paieškoti pigiausio spaudėjo, paslaugų kainos labai skirtingos. Skaitmeninę mašiną kai kas net namuose turi. Jeigu padalinti gautą ilgą formatą į dvi dalis - visai įmanomas formatas, pigesnis.
Teko spausdinti virš 1000 gentainių medį dovanoms spalvotą ( su foto) blizgia danga 80lt kainavo.
Kam ko reikia, ant sienos 2 metrų plakato nepakabinsi. Dizaineriai fotošopu gali daug ką pakeisti: mažinti, pridėti foto, sukarpyti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(žvelsa @ 2011 11 30, 19:17)
Ačiū  4u.gif
Aš susirinkau visas nuorodas, kurios buvo įdėtos dviejose temose. Būtų neblogai jas visas sudėt naujos temos pradžioje.
Na o medžio tvarkymas nusikėlė dėl audros, nes teko truputį be elektros pasėdėt  biggrin.gif

daugelį nuorodų ir aš jau worde turiu išsisaugojus, bet pas mane ten dar bardakas blush2.gif reiktų sutvarkyt rolleyes.gif

QUOTE(skibru @ 2011 11 30, 19:32)
Oooo, tikrai visi būtų laaaabai dėkingi, jei pasidalintum sąrašu  4u.gif

Ar kam teko bendrauti emailais su Valstybės istorijos archyvu? Per kiek laiko jie atsako į mailą? Nesuprantu, ar aš tokia nekantri, ar jie taip ilgai neatsako, o gal iš vis neatsakys?
Beje, gal kas lankotės šiuo metu ten?

man ir teko, atrašė per pora dienų 4u.gif kreipiausi su klausimu, kada žada metrikus visus suskaitmenintus sukelti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 11 30, 19:35)
Man teko bendrauti.
Jeigu parašai konrečiai, pav. "man reikia tokios ir tokios pažymos", tada atsako labai greitai.
O va kai išsiunčiau užklausimą ar tikrai negalima fotografuoti metrikų įrašų (nes jų interneto svetainėje tos info neradau), tai atsakymo jau koks mėnuo kaip negavau. Turbūt ir negausiu.
Tiesa, galima bandyti ne tuo bendru emailu rašyti, o pasiknisus kontaktuose surasti kokių asmeninių emailų, tuomet atrašo greičiau.

QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 11 30, 19:49)
man ir teko, atrašė per pora dienų  4u.gif kreipiausi su klausimu, kada žada metrikus visus suskaitmenintus sukelti  rolleyes.gif

Paklausiau rodos konkrečiai - ar tikrai yra pas juos vienas dokumentas, nuorodą į kurį radau viename straipsnyje, nes Elektroninio archyvo informacinėje sistemoje to dokumento neranda - parašiau ir tą nuorodą (fondo nr ir kt skaičius); tai jokio atsakymo...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
gal kuri susidūrė su Josvainių bažnyčia (Kėdainių r.) paieškos sistema archyve tokios neranda, bet giminesmedis.blogas.lt radau komentarą, iš kurio sprendžiu, kad vis dėl to tokie metrikai yra, tik, kur g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 12 18, 18:41)
Sveikos  4u.gif
gal kuri susidūrė su Josvainių bažnyčia (Kėdainių r.) paieškos sistema archyve tokios neranda, bet giminesmedis.blogas.lt radau komentarą, iš kurio sprendžiu, kad vis dėl to tokie metrikai yra, tik, kur  g.gif

Apie Josvainius tiek ir žinau kad archyve yra ši parapija 669-1-14 Fonde, kol kas neskaitmeninta.

Noriu prisegti nuorodą į neblogą straipsnį apie My WebpageLikimo geną.
Manau, visai gerai paskaityti vietoj horoskopo. Šv. Kalėdų skaitiniams

Su artėjančiomis šventėmis!
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Su praėjusiomis šventėmis! Gerų jums ne tik naujų, bet ir visų metų, bei žinoma daug atradimų 4u.gif
Šiemet kaupiuosi ėjimui į archyvą, niekad nesu buvus, tad labai nedrąsu biggrin.gif beto nežinau nei ko ieškot nei ką ten galiu rast, tai labiausiai ir stabdo, kad nueisiu ir net nežinosiu ko noriu. Planuoju pradėt nuo vietinio Kauno archyvo, jūs čia visos jau su solidžia patirtimi, tad ką galima rasti tokiam archyve? Pavyzdžiui, informacinė sistema randa "Piliečių, gavusių vidaus pasus, asmens bylų apyrašas", tai čia bus sąrašas ar patys pasai? g.gif labai įdėmiai perskaičiau Jolantos tinklalapy pateiktą informaciją apie darbą archyve, tikrai kada prisiruošiu nuvykti į Istorijos archyvą, taip pat labai užkabino sakinys, kad archyvuose galima rasti ir nuotraukų. ar kam pavyko? Pavyzdžiui mano viena atšaka tarnavo pas Vailokaičius Kinderiškių dvare, internete apie tą dvarą informacija minimali, tad labai tikiuosi jos rasti archyve (tik nežinau kuriam), dvaro nuotrauka man būtų metų atradimas, tik visa tai man pačiai skamba kaip sapnas, tad pataisykit jei fantazuoju biggrin.gif labai gailiuosi, kad pernai nenuėjau į organizuojamą ekskursiją po Kauno archyvą, manau tikrai kiltų mažiau klausimų, tad būsiu dėkinga jei pasidalinsit patirtimi, ką būtų galima atrasti paprastam apskrities archyve 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2012 01 01, 17:00)
Sveikos  4u.gif Su praėjusiomis šventėmis! Gerų jums ne tik naujų, bet ir visų metų, bei žinoma daug atradimų  4u.gif
Taip pat labai užkabino sakinys, kad archyvuose galima rasti ir nuotraukų.

Su Naujais metais!!! 4u.gif
Linkiu šiemet naujų - stulbinančių atradimų.

Nuotraukas man pavyko rasti tik Ypatingajame archyve prie tremtinių bylų. Suėmimo metu rasti popieriai buvo įsegami į bylą. Tai mačiau ir pasų, ir mylimų merginų, ir šeimų nuotraukų. Deja, tik ten. Daugiau nuotraukų sutikti niekur neteko.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 11 13, 16:13)
Gal kuriai teko domėtis Komarų (dvarininkų) istorija? Vienas iš maniškių buvo vedęs kažkokią iš jų tarpo, bet internete kol kas neatrandu...

kažką mačiau mažvydo bibliotekos retų knygų ir rankraščių skyriuj, gal tiks kas:

http://www.lnb.lt/ln...p;inlanguage=lt

heeelp, neberandu kur ten naudojaus visų archyvų fondų paieška, čia tas EAIS? bo man jo neatidaro, ką daryt? help.gif cry.gif ar čia pasikeitė kažkas? g.gif taip sunervino negaliu, jau valandą tuščiai visokias nuorodas ir google prievartauju. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 02 sausio 2012 - 02:03
QUOTE(trr @ 2012 01 02, 02:57)
kažką mačiau mažvydo bibliotekos retų knygų ir rankraščių skyriuj, gal tiks kas:

http://www.lnb.lt/ln...p;inlanguage=lt
heeelp,  neberandu kur ten naudojaus visų archyvų fondų paieška,  čia tas EAIS? bo man jo neatidaro, ką daryt?  help.gif  cry.gif ar čia pasikeitė kažkas?  g.gif  taip sunervino negaliu, jau valandą tuščiai visokias nuorodas ir google prievartauju.  doh.gif

štai čia 4u.gif
Atsakyti
labas visoms 4u.gif matau,kad nemažai yra besidominčių savo šaknimis.aš besimokindama mokykloje buvau sudarius giminės geneologinį medį.uch tokį nemenką kaip prisimenu,įdomu buvo.
o dabar norėjau paklausti apie myheritage family tree builder programą.
bandžiau ten viską suprasti parsisiuntusi.tačiau niekaip iki galo nesuprantu,ar įmanoma ten matyti visus žmones kuriuos įrašei,na kad visi lape matytųsi,visi susieti giminystės ryšiu.o dabar jeigu paspaudi viena iš tėvų,tai ir rodo juos su vaikais,tačiau nei vaikų sutuoktinių,nei jų vaikučių nerodo.kaip čia šitą dalyką suprasti?
Atsakyti
QUOTE(mmmylinti @ 2012 01 22, 23:11)
o dabar norėjau paklausti apie myheritage family tree builder programą.
bandžiau ten viską suprasti parsisiuntusi.tačiau niekaip iki galo nesuprantu,ar įmanoma ten matyti visus žmones kuriuos įrašei,na kad visi lape matytųsi,visi susieti giminystės ryšiu.o dabar jeigu paspaudi viena iš tėvų,tai ir rodo juos su vaikais,tačiau nei vaikų sutuoktinių,nei jų vaikučių nerodo.kaip čia šitą dalyką suprasti?

Kompiutery ir nerodys. Aš spaudžiu "publikuoti internete". Ir tuomet internetiniame medyje jau rodo visus. Bet irgi tik kraujo giminaičius. Jeigu ieškau savo senelio sesers šeimos, jau reikia atskirai ant jos nuspausti, kad atsiverstų. Viso pilno medžio su visais visais giminėmis nerodo sad.gif
Aš savo medį importuoju į agelong tree programą ir spausdinu popieriuje. Tada jau matau VISKĄ 4u.gif
Atsakyti