Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 11 08, 19:09)
o aš kaip visada su klausimu  biggrin.gif gal kas netyčia susidūrė ir žino, kur dar gali būt saugomi suskaitmeninti metrikai, jei ne epavelde  mastau.gif pvz

Aukštosios Panemunės RKB santuokos metrikų knyga.
Fondo saugotojas  Lietuvos valstybės istorijos archyvas
Chronologinės ribos  1852--1865 m.
Apimtis  l.: 356
Kalbos  lenkų
Originalai, kopijos, publikacijos  dokumentai yra suskaitmeninti
Fizinės charakteristikos  ranka rašyti dokumentai
Vidinė struktūra  chronologinis
Paieškos priemonės  apyrašas

nei tarp suskaitmenintų, nei tarp planuojamų suskaitmenint aš šios bažnyčios nerandu  unsure.gif

pati atsakysiu į savo klausimą, gal dar kam bus naudinga blush2.gif nors mūsų čia taip kukliai sakyčiau, senoji tema aktyvesnė būdavo g.gif
tai va istorijos archyvas atrašė, kad žadama sukelti daugelio bažnyčių metrikų kitais metais, tai manau labai gera žinia toms, kurios neturi galimybės sėdėti archyve rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 11 11, 18:12)
pati atsakysiu į savo klausimą, gal dar kam bus naudinga  blush2.gif  nors mūsų čia taip kukliai sakyčiau, senoji tema aktyvesnė būdavo  g.gif 
tai va istorijos archyvas atrašė, kad žadama sukelti daugelio bažnyčių metrikų kitais metais, tai manau labai gera žinia toms, kurios neturi galimybės sėdėti archyve  rolleyes.gif

Tikrai, kad kukliai biggrin.gif

Ačiū už info. Įdomu kada bus tas "kitais metais"? Labai jau nekonkretus terminas.

Aš į archyvą parašiau užklausimą ar tikrai draudžiama persifotografuoti. Ir jei tai tiesa, paprašiau paaiškinti kokiu pagrindu tai yra uždrausta. Kol kas atsakymo negavau.

P.S. ar matėte kaip šoktelėjo kainos už archyvo paslaugas? Anksčiau 1 pažyma XX-XXI a. buvo 10 litų, dabar - 21 Lt, senesni - 32 Lt (kainoraštis), tai jau ir pažymų nebeužsisakysiu - per didelė kaina mano kišenei g.gif

P.S. Atnaujinau savo interneto svetainę apie genealogiją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 11 lapkričio 2011 - 17:55
QUOTE(Jolantuke @ 2011 11 11, 18:53)
Tikrai, kad kukliai  biggrin.gif

Ačiū už info. Įdomu kada bus tas "kitais metais"? Labai jau nekonkretus terminas.

Aš į archyvą parašiau užklausimą ar tikrai draudžiama persifotografuoti. Ir jei tai tiesa, paprašiau paaiškinti kokiu pagrindu tai yra uždrausta. Kol kas atsakymo negavau.

P.S. ar matėte kaip šoktelėjo kainos už archyvo paslaugas? Anksčiau 1 pažyma XX-XXI a. buvo 10 litų, dabar - 21 Lt, senesni - 32 Lt (kainoraštis), tai jau ir pažymų nebeužsisakysiu - per didelė kaina mano kišenei  g.gif

P.S. Atnaujinau savo interneto svetainę apie genealogiją  4u.gif

jie ir patys nežino kada tas kitais metais, taip ir parašė biggrin.gif
o kainos sukilo, manau dėl padidėjusių žmonių srautų, naudojasi populiarumu
Atsakyti
Sveikos, merginos,

Jolantuke, mačiau Veide kalbino Tave; matyt tikrai pagausėjo besidominčių geneologija, tai ir pakėlė kainas, iš kitos pusės - nu viskas brangsta šiais laikais sad.gif.

Džiugu, kad man abi reikalingos bažnyčios suskaitmenintos, tik kad man jau jų nebeužtenka verysad.gif Mano situacija tokia, kad gyveno Latvijos pasienyje, ir dalis galimai giminių panašu kad buvo liuteronai, tai matomai važiuodavo į Latviją tuoktis, krikštyti... Radau kažkokį Raduraksti - kaip suprantu - čia kažkas tokio kaip mūsų epaveldas, dar nespėjau patyrinėti plačiau...

Kitas klausimas - ar įmanoma neiškeliant kojos iš namų sužinoti, ar yra archyve konkretaus dvaro gyventojų surašymo ar revizijų, kaip jas ten vadindavo, sąrašai? Su dviem mažais vaikais nelabai galiu nulėkti į archyvą, jei žinočiau kad yra, tai bandyčiau kaip nors kada nors organizuotis. Aš kiek tyrinėju archyvo puslapius, neįsikertu aš ten, ar įmanoma rasti kokį sąvadą, ką jie turi? IR jei yra tie surašymų dokumentai, ar galima pas juos užsakyti kopiją ar kiek jie peržiūrėtų, ar nėra ten tokia pavarde asmenų?

Pradėjau jau ir su amerikonais susirašinėti - pasirodo iš Latvijos pusės jau ten kelinta karta nuemigravus, tik nerandam dar sąsajų - mat Lietuvoje pasirodo tokia pavardė labai reta ir visi žinomi tokia pavarde gyveno tik Rokiškio raj. maždaug toje vietovėje. Lietuviai kildina iš latvių, o latviai - iš prancūzų smile.gif.

Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 11 12, 01:02)
Kitas klausimas - ar įmanoma neiškeliant kojos iš namų sužinoti, ar yra archyve konkretaus dvaro gyventojų surašymo ar revizijų, kaip jas ten vadindavo, sąrašai? Su dviem mažais vaikais nelabai galiu nulėkti į archyvą, jei žinočiau kad yra, tai bandyčiau kaip nors kada nors organizuotis. Aš kiek tyrinėju archyvo puslapius, neįsikertu aš ten, ar įmanoma rasti kokį sąvadą, ką jie turi? IR jei yra tie surašymų dokumentai, ar galima pas juos užsakyti kopiją ar kiek jie peržiūrėtų, ar nėra ten tokia pavarde asmenų?

Pradėjau jau ir su amerikonais susirašinėti - pasirodo iš Latvijos pusės jau ten kelinta karta nuemigravus, tik nerandam dar sąsajų - mat Lietuvoje pasirodo tokia pavardė labai reta ir visi žinomi tokia pavarde gyveno tik Rokiškio raj. maždaug toje vietovėje. Lietuviai kildina iš latvių, o latviai - iš prancūzų smile.gif.

o kur to dvaro archyvas guli ir koks fondo numeris žinote? kiek yra išlikę dvaro dokumentų ir kokie jie, gali būti visaip, priklausomai kiek negandų patyrė g.gif beto gali būti ne vienam archyve, o išmėtytas per kelias vietas. bet manau tokiais atvejais reikia tiesiog imti to dvaro fondo aprašus ir skaityti bylų pavadinimus g.gif
beje, dėl pabrangimų ir fotografavimų, gal taip daroma, kad atsisijotų šiek tiek liaudies, nes labai daug žmonių, ir jos ten kartais nespėja, pervargsta, pyksta.. g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 12 lapkričio 2011 - 01:03
Man reikiamo dvaro valstieciu surasymus radau Lietuvos virtualioje bibliotekoje, konkreciau Vilniaus universiteto rankrasciu skyriuje, tik dar neprisiruosiu nuvaziuoti ten, bet jau delioju mintis.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 11 12, 01:02)

ką saugo archyvai aš ieškau per čia Elektroninio archyvo informacinė sistema ieškant bandyk įvairiai ir per dvaro pavadinimą ir pagal vietovę ir panašiai, nes kartais būna skirtingai užvadinta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 11 12, 10:53)
ką saugo archyvai aš ieškau per čia Elektroninio archyvo informacinė sistema ieškant bandyk įvairiai ir per dvaro pavadinimą ir pagal vietovę ir panašiai, nes kartais būna skirtingai užvadinta  4u.gif

Nelabai supratau tą nuorodą. Reikia prisijungti? Ten reikalauja iš karto kažką užsisakyti ir jungtis per banką? Labai man nepatikimi tie jungimaisi "kažkur" su asmeniniais banko duomenimis g.gif

g.gif nuoroda keistai suveikė smile.gif Dabar jau duoda ieškoti. Apsidžiaugiau radus reikiamą parapiją, spaudžiu toliau kokias 5 nuorodas, nes vis rodo, kad yra gimimo metrikų knygos, spaudžiu mygtuką "žiūrėti", o man išmeta "Įrašų nėra". doh.gif
Bet nors numeriukai yra smile.gif Tad vis vien į archyvą reikia keliauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 12 lapkričio 2011 - 11:31
QUOTE(Jolantuke @ 2011 11 12, 12:19)
Nelabai supratau tą nuorodą. Reikia prisijungti? Ten reikalauja iš karto kažką užsisakyti ir jungtis per banką? Labai man nepatikimi tie jungimaisi "kažkur" su asmeniniais banko duomenimis  g.gif

g.gif nuoroda keistai suveikė smile.gif Dabar jau duoda ieškoti. Apsidžiaugiau radus reikiamą parapiją, spaudžiu toliau kokias 5 nuorodas, nes vis rodo, kad yra gimimo metrikų knygos, spaudžiu mygtuką "žiūrėti", o man išmeta "Įrašų nėra".  doh.gif
Bet nors numeriukai yra smile.gif Tad vis vien į archyvą reikia keliauti...

nea prisijungt nereikia, iškart spaust ieškot. tai čia ir yra tik paieškos sistema, kad sužinot kokie dokumentai yra, kur yra, kokia jų būklė ir fondų numeriukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 11 12, 16:03)
nea prisijungt nereikia, iškart spaust ieškot. tai čia ir yra tik paieškos sistema, kad sužinot kokie dokumentai yra, kur yra, kokia jų būklė ir fondų numeriukus  4u.gif

Hmm, kažkas čia ne taip - aš pvz. radau viename straipsnyje paminėta, su nuoroda į LVIA, kad buvo Onuškio dvaro revizijų sąrašai; tačiau kai čia ieškau, nerandu nieko panašau... tik visokie kolūkiai, bažnyčios metrikai ir tt.

Reiks matyt pabandyt užklausti emailu, nes nenoriu tusčiai organizuotis kelionės į archyvą.
Kuo toliau, tuo įdomesnė darosi mano giminės istorija - visi buvo liuteronai, tik mano šaka - katalikai; visi liuteronai gyveno šalia, bet varydavo į Latviją į savo bažnyčią, o maniškiai vieninteliai vietinėj katalikų bažnyčioj lankėsi... Priėjau iki ~ 1800 m, o kaip tik tokio periodo nėra tos bažnyčios metrikų, bet iš kelių apžvalginių straipsnių nerandu paminėtų tokia pavarde senųjų gyventojų, tad viltis rast juos lieka dvaro gyventojų/ baudžiauninkų sąrašuose.

Gal kuriai teko domėtis Komarų (dvarininkų) istorija? Vienas iš maniškių buvo vedęs kažkokią iš jų tarpo, bet internete kol kas neatrandu...
Atsakyti
kažkas minėjo, kad yra sąrašas bažnyčių, kurių metrikas dar tik ketinama suskaitmeninti. gal galit pasakyt kur jį pažiūrėt? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 11 13, 16:13)
Hmm, kažkas čia ne taip - aš pvz. radau viename straipsnyje paminėta, su nuoroda į LVIA, kad buvo Onuškio dvaro revizijų sąrašai; tačiau kai čia ieškau, nerandu nieko panašau... tik visokie kolūkiai, bažnyčios metrikai ir tt.

tada matomai toj sistemoj ne viskas įvesta g.gif

QUOTE(trr @ 2011 11 15, 12:31)
kažkas minėjo, kad yra sąrašas bažnyčių, kurių metrikas dar tik ketinama suskaitmeninti. gal galit pasakyt kur jį pažiūrėt?  ax.gif  4u.gif

štai čia bet čia tik šių metų. bet jie tikrai planuoja paskelbt ir daugiau, tik niekur nerašoma būtent ką 4u.gif
Atsakyti