Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
sveiki,

buvau siandien archyve antra karta po keliu menesiu pertraukos ir ka... turiu blogu ziniu - fotografuoti nebegalima visiskai sad.gif kazkur pries menesi prieme toki sprendima nezinau kodel... as su fotoparatu drasiai iejau i skaitykla, net nepamaciau kad jau koridoriui ant duru ir prie spinteliu daiktam yra ispejimai smile.gif teko pasideti ir rasytis viska ranka... gerai kad man jau nebedaug reikejo perziureti ir po to pirmo karto buvo igudusi akis rusiskus tekstus greit praskanuoti ir atsirinkti tik tai ka reikia - viska spejau iki pietu perziureti, bet va kas daugiau metriku zada studijuoti - prireiks laiko... sekmes!
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 07 27, 01:06)
sveiki,

buvau siandien archyve antra karta po keliu menesiu pertraukos ir ka... turiu blogu ziniu - fotografuoti nebegalima visiskai sad.gif kazkur pries menesi prieme toki sprendima nezinau kodel...

Nugi baisu... idomu kodel toki neprotinga nutarima prieme? g.gif
Juk daznai nespeji visko perskaityti ar net nesugebi, tai persifotografuoji ir nesi tam, kuris geba geriau sifruoti. Ka dabar reiks daryti? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 07 27, 03:46)
Nugi baisu... idomu kodel toki neprotinga nutarima prieme?  g.gif
Gal kokias mokamas paslaugas šioje sferoje įvedė, tai nenori, kad pinigai kur kitur plauktų?.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 07 27, 18:27)
Gal kokias mokamas paslaugas šioje sferoje įvedė, tai nenori, kad pinigai kur kitur plauktų?.. g.gif

nemanau... butu parasyta del mokamu paslaugu, o cia tik visur lapeliai "draudziama fotografuoti skaitykloje"

nors kai pagalvoji, atejus pirma karta ir pamacius tas kerverzones gali istikti sokas - tada greitai sugalvociau kreiptis i archyvo darbuotojus, kad jie surastu informacija uz pinigus.
Atsakyti
Sveikos, ar matėt, kad epaveldas vėl papildė bažnyčių sąrašą bigsmile.gif įkėlė net dvi man mirtinai reikalingas bažnyčias, tai dabar akis varvinsiu wub.gif
Atsakyti
tai dabar 68 viso ikeltos yra, ar kiek?
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2011 08 02, 17:28)
tai dabar 68 viso ikeltos yra, ar kiek?

taip 68 mirksiukas.gif
--------------------------------
aš tai negaliu kokia laiminga, per šitas dienas tiek daug radau reikiamos informacijos ir patvirtinau faktą, kad močiutė turėjo tetą apie, kurią niekas nežinojo ar nepamena, spėju, kad išvykus unsure.gif aišku dabar procesas sulėtės, nes reikės peržvelgt daugiau metrikų nežinant tikslių datų ir su lenkų kalba pradėt draugaut išmokt unsure.gif

o man sapnavosi ar kažkur prie vaikų krikštijimo metrikų rašosi kiek vaikų turi išviso? ir jei taip tikrai rašosi tai maždaug kokio užrašo ieškot? blush2.gif nes rusiškai sunkiai suprantu, tai tik pavardes, amžių ir vietoves iššifruot mėginu blush2.gif
Atsakyti
ne, kriksto metrikuose to nepamenu,bet mirties, tai 100 proc. "paliko nasle zmona ir sunus:..., dukteris:..." ar kazkaip panasiai.
Siandien kazkaip netycia atradau Lietuvos virtualiaja biblioteka. Ar kas naudojotes jos paslaugom? Ten kaip tik jos pagalba suradau tas metrikas, kuriu LVIA nebuvau varcius.
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2011 08 02, 22:07)
ne, kriksto metrikuose to nepamenu,bet mirties, tai 100 proc. "paliko nasle zmona ir sunus:..., dukteris:..." ar kazkaip panasiai.
Siandien kazkaip netycia atradau Lietuvos virtualiaja biblioteka. Ar kas naudojotes jos paslaugom? Ten kaip tik jos pagalba suradau tas metrikas, kuriu LVIA nebuvau varcius.

aišku, ačiū 4u.gif gaila, kad proprosenelių mirties įrašuose to tikrai nėra unsure.gif čia viskas vokiškai, bet labai sistemingai grafiškai, surašyta tad viskas suprantama. pvz rolleyes.gif
o virtualia bilioteka naudotis neteko, kaip supratau ten galima susirasti kur saugoma tam tikros knygos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalioji_Fėja @ 2011 08 03, 12:02)

O šiuose metrikuose nerašoma iš kokio kaimo žmogus? Ar neradau?

P.S. apie virtualią biblioteką neteko girdėti. Kas ten? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 08 04, 08:00)
O šiuose metrikuose nerašoma iš kokio kaimo žmogus? Ar neradau?

P.S. apie virtualią biblioteką neteko girdėti. Kas ten?  bigsmile.gif

mano supratimu rašo 3 numeriuku pažymėtoj grafoje.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 08 04, 08:00)
apie virtualią biblioteką neteko girdėti. Kas ten?  bigsmile.gif

nueik www.library.lt, ten suvedus dominanti pvz. mane vietovardi ismeta visus turimus isteklius, tame tarpe yra metrikai, kuriu as nevarcius, jie ne LVIA yra, o kitose istaigose, pabandykit.
Tai ir klausiu, gal kas knaisiojotes? per kiek laiko nuo uzsakymo isduoda ir pan?
Atsakyti