Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sveikos 4u.gif
puiku, kad radau šią temą. Paskaitinėjau ir kitą, jau baigtą temą.
Negyvenu Lietuvoje, tik atostogauju, tad labai sunku rasti laiko naršyti archyvuose...
Bet turiu savo tėčio linijos medį iki XIX a. pradžios. Tai labai mažai. Tačiau toliau net nelabai žinau, kaip ieškoti.
Nors gegealogija mūsų giminėje besidominčių yra ir daugiau, gal pavyktų suvienyti bent jau finansus ax.gif

Galvoju, gal vis dėlto reikėtų kreiptis į žmones-profesionalus.

Be to labai noriu padaryti vaikams, o ir vyrui, dovaną - pabandyti rasti jų šaknis, nes pavardė labai koncentruotai susitelkusi vienoje vietovėje, tačiau sužinojau, kad to krašto archyvai visi yra jau Lenkijoje... Kaip juos pasiekti?..
Patys irgi surinkę duomenis iki devyniolikto amžiaus vidurio. Bet toliau neįsivaizduoju, kaip ieškoti.

Ar būna pvz. prie santuokos įrašo paminėti sutuoktinių tėvai, tų tėvų gimimo metai?

Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 15, 13:38)
sveikos dar karta... viena giminaite atsimine, kad mano proprosenelis buvo Matausas... gal zinot, cia galejo buti toks vardas ir metrikuose ar taip vadinamas Mykolas?

Motiejus
Atsakyti
aha, Motiejus... turejau ji omeny, bet parasiau kazkodel Mykolas smile.gif Ji visi vadino matausu, bet randu viena knygnesi Motieju su reikiama pavarde, tam regione, reikiamo amziaus... visai tiketina kad tai mano proprosenelis... tiksliau issiaiskinti aisku padetu tik archyvas...
Atsakyti
Visiškai kitame diskusijų forume radau įdomią temą.

Gal jūsų giminėje yra Antanas Valantiejus gim. 1909?
Visa tema čia...
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 05 01, 15:19)
Visiškai kitame diskusijų forume radau įdomią temą.

Gal jūsų giminėje yra Antanas Valantiejus gim. 1909?
Visa tema čia...

o jetau numirčiau pora kart iš laimės tokį lobį radus blush2.gif maža darže šukes rinkdavau ir įsivaizduodavau, kad čia senovinės, nes gyvenamasis rajonas pastatytas buvusioj dvaro teritorijoj biggrin.gif o jei dar tas turinys būtų susijęs su mano giminėm tai išvis nežinočiau, kur dėtis biggrin.gif

gal kas žinot kas kiek laiko atnaujina epaveldas svetainę? nes radau, kad šiais metais žada suskaitmenint man dvi aktualias parapijas tai vos ne kasdien tikrinu ar dar nieko naujo nėra biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, naujas ( o gal senas biggrin.gif ) atradimas biggrin.gif epaveldo svetainėje į paiešką suvedus žodį draugas, tarp rezultatų išmes Čikagoje leistą lietuvių žurnalą/laikraštį draugas... tai kas netingi ir turi laiko gali pažaist ir pasižiūrėt, ten daug žinių pie lietuvius išeivius ir kas bent man labiausiai kliūna už akių ir greičiausiai ieškos tai žinutės apie mirusius pvz rolleyes.gif na čia daug terlionės beieškant, bet gal kam bus įdomu mirksiukas.gif
Atsakyti
dar karta prasau patarmo smile.gif

koks lietuviskas atitikmuo gali buti rusiskai parasyto vardo "осипь"? galvociau kad juozas, bet toj pacioj metriku knygoj juozas rasomas "Иосиф"
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 05 05, 23:42)
dar karta prasau patarmo smile.gif

koks lietuviskas atitikmuo gali buti rusiskai parasyto vardo "осипь"? galvociau kad juozas, bet toj pacioj metriku knygoj juozas rasomas "Иосиф"

Juozas vienareiksmiskai, arba Juozapas.
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 05 05, 23:42)

Taip, tik Juozapas.
Mano giminėje daug Juozapų, tad knygose randu ir Osip, ir Josif. Kaip kunigėlis mokėjo, taip užrašė.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 05 06, 09:40)
Taip, tik Juozapas.
Mano giminėje daug Juozapų, tad knygose randu ir Osip, ir Josif. Kaip kunigėlis mokėjo, taip užrašė.

nu ir as galvojau kad Juozas, bet kodel tada tas pats kunigas raso ir vienaip ir kitaip sita varda? keista taip...
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 05 06, 10:21)
nu ir as galvojau kad Juozas, bet kodel tada tas pats kunigas raso ir vienaip ir kitaip sita varda? keista taip...

Gal ne tas pats kunigas rašė?
O gal užrašė taip, kaip pasakė jaunieji ar liudininkai g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Prisiskaičius čia apie jūsų medžius ir aš susidomėjau bigsmile.gif Aišku, neprikapstysiu iki 18 amžiaus, bet bent jau apie prosenelius tikrai išeis sužinoti bigsmile.gif pildymą perduosiu vaikams, tai ką gali žinoti, po kokių 200 metų mano pro pro pro pro vaikaičiai gal sakys "ot kaip gerai, kad pradėjo pildyti" wub.gif
Atsakyti