Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(gude @ 2011 03 21, 14:17)
Jolantuke, pas mane visas medis Privatus, nieks nieko nemato..... nežinau ko jie dar bijo  doh.gif  Savų ..?
Norvide, per gera dovana tokiem ...pas mane beveik pilnas medis  jau  ...apie 240 narių... geriau jau juos išmesti  blush2.gif

p.s. O kažin nėra kokio nustatymo /myheritage/, kad jei sakysim, metus nesilankė - automatiškai išbraukta  ax.gif

Ko tik nebūna...Matomai turi ką slėpti. Galima neįtraukti į valdymą, liks pasyviai uždari patys sau.
Aš visada saugau kitų privatumą, neatsiklaususi netalpinu jokių duomenų. Tai labai asmeniška. Juk yra įvaikinimų, pavainikių, nekilmingų tarp mėlynų, t.y. baltų varnų. Daug priešpriešos pokaryje atsirado; kas kam kelią perbėgo. Juk okupacija mūsų tautą taip supriešino. Išdavystės, žudymai, trėmimai, kalėjimai - tiek daug tokiai mažai tautai, kur beveik kiekvienas svainis. Buvo keičiamos pavardės, slapstomasi nuo persekiojimų, visko net neišvardinsi. Reikia gerbti net keistus norus būti incognito. Todėl archyvuose uždrausta paskutinių 100m. informacija. Kol yra gyvų, reikia palikti ramybėje. Jeigu nebendravote, gali būti nežinomų jums giminės istorijų. Apskritai, mes pernelyg skubame atsiverti: virtualioje erdvėje „Facebook“ kiti pažinčių klubai leidžia sužinoti daugiau nei reikia. Vieną dieną visi svajos likti nematomais. Taigi giminės medžiai gražu, bet. Viskas turi dvi puses.
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 10 18, 01:22)
Kažkur internete buvau seniau užtikus tų visų metrikuose minimų ligų rusiškų ir lenkiškų žodžių vertimus, bet nebeatrandu, kur  blush2.gif

Kažkiek buvo kitoje mano interneto svetainėje beveik apačioje yra skyrius "Didžiosios nelaimės".
Atsakyti
Jolantuke, ateis diena, kada sudarysime mėgėjiškų tyrėjų grupes.
Kalnus nuversti bus galima, tokios darbščios moterys čia energingai dirba...
Mintis, kad archyve daugelis mamų sėdi, viena kitos nepažindamos, galima būtų klubą steigti. Paskaitinėjau istoriją, kiek daug čia apie viską bendrauta.
Reikia altrenatyvos, nes lietuviams privatus tyrimas dar per brangus, o susidomėjimas auga, jeigu galima judinti genealogijos ledus, tai tik entuziastų dėka.
Žadu savo blogame talpinti nemokamas schemas, medžių ruošinius, kartotekų lapus bent pradžiai, kad kiekviena galėtų atsispausdinti ir net nenaudojant virtualių programų, informaciją kaupti namuose. Kaip pati supranti, internetas patogu, bet nepatikima. Talpinu į išorinius diskus ir vis nežinau ar tai patikima, jau tiek kartų nudegiau. Dar technologijos keičiasi, ir nežinau ar spėsime bėgioti iš vienos į kitą. Istorinio archyvavimo ir paveldosaugos taisyklės rekomenduoja saugoti visose laikmenose. Tiesa, popierius dega, pelyja, rašalas - šiuolaikinis išnyksta. Bet saugiau turėti keletą asmeninių archyvų laikmenų.
Gal dar kas turi minčių, kaip pagerinti lietuvių giminių tyrimus.
Atsakyti
sveiki,

norejau paklausti daznai besilankanciu archyve - kokia ten tvarka?
as gyvenu ne vilniuje ir jeigu atvaziuociau dvienai dviem i sostine ar butu imanoma kazka paciai surasti neturint patirties? noriu suzinoti keliu savo proproseneliu vardus.
du proseneliai kile is vieno krasto, du is kito, realiai reiketu dvieju skirtingu fondu knygu... zinau visu proseneliu gimimo metus, todel atejus i archyva reiketu pasakyti koks fondas ir kurie metai domina, parasyt kazkoki prasyma, susimoketi? ir is karto duotu knyga ar reiketu laukti? tokiu atveju gal kazkaip galima elektroniniu pastu ar telefonu uzsisakyti knyga pagal data ir vieta kad kelione nebutu veltui?
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 04, 12:48)
sveiki <...>
tokiu atveju gal kazkaip galima elektroniniu pastu ar telefonu uzsisakyti knyga pagal data ir vieta kad kelione nebutu veltui?

Taip, labai išmintinga yra knygas tam tikrai dienai užsisakyti elektroniniu paštu. Tada nereiktų laukti 2 parų kol tas knygas atneš.
Pabandykite parašyti o.krivenko@lvia.lt užklausimą.
Vieną kartą taip esu užsisakiusi kelias knygas, nes irgi esu iš kito miesto.
Jeigu knygas nagrinėsite pati - mokėti nereikės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 04 balandžio 2011 - 12:00
QUOTE(Jolantuke @ 2011 04 04, 13:59)
Taip, labai išmintinga yra knygas tam tikrai dienai užsisakyti elektroniniu paštu. Tada nereiktų laukti 2 parų kol tas knygas atneš.
Pabandykite parašyti o.krivenko@lvia.lt užklausimą.
Vieną kartą taip esu užsisakiusi kelias knygas, nes irgi esu iš kito miesto.
Jeigu knygas nagrinėsite pati - mokėti nereikės.

labai aciu

o dar klausimas - ar galima ten kaip nors atsinesti fotoparata ir nusifotografuoti domimus puslapius arba ten skanuoti uz pinigus? nes manau man sunkiai seksis skaityti, geriausia butu surasti norimas pavardes ir toliau viska sifruoti namuose tiek laiko kiek prireiks...
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 04, 14:18)
labai aciu

o dar klausimas - ar galima ten kaip nors atsinesti fotoparata ir nusifotografuoti domimus puslapius arba ten skanuoti uz pinigus? nes manau man sunkiai seksis skaityti, geriausia butu surasti norimas pavardes ir toliau viska sifruoti namuose tiek laiko kiek prireiks...

Buvau prieš kelis metus. Tai fotografavau savo fotoaparatu. Dar knygoje metų gale susirasdavau bendras pavardžių suvestines ir jas persifotografuodavau ištisai. Namie, kilus neaiškumams, galėdavau pasitikslinti. Kartais net pastebėdavau dar kelias reikiamas pavardes.
Tačiau nežinau ar tvarka nepasikeitė. Geriausia išsiklausinėti el.paštu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 04 balandžio 2011 - 13:45
QUOTE(juzzzte @ 2011 04 04, 13:18)
labai aciu

Fotografuoti knygas galima (tik be blykstės). Šiek tiek blogiau - mikrofilmuotus įrašus, nes trukdo nešvarus ekranas.
Atsakyti
sveikos dar karta... viena giminaite atsimine, kad mano proprosenelis buvo Matausas... gal zinot, cia galejo buti toks vardas ir metrikuose ar taip vadinamas Mykolas?
Atsakyti
Pildau ir man tai labai idomu thumbup.gif Paskui suvedineju statistikas visokias - pvz, koki menesi daugiausiai gimusiu, koki maziausiai. Daugiausia musu giminej balandinuku thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, jungiuosi prie jūsų smile.gif
Beveik neabejoju, kad toks klausimas kam nors jau buvo iškilęs, bet kiek bandžiau per puslapius eiti, neradau: kaip reikia numigruoti duomenis iš geni.com į myheritage.com? Žinau, kad yra kažkoks gedcom kodas, bet kur jį pasiimti?

Šiaip, geni.com esu labai patenkinta, bet nervina tai, kad negali gražaus medžio atsispausdinti (o gal aš nemoku?). Kiek pažiūrėjau heritage, tai ten labai paprastai paveiksliukus padaro.

Ačiū labai už atsakymą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotusas: 19 balandžio 2011 - 15:08
QUOTE(Lotusas @ 2011 04 19, 08:08)
Sveikos, merginos, jungiuosi prie jūsų smile.gif
Beveik neabejoju, kad toks klausimas kam nors jau buvo iškilęs, bet kiek bandžiau per puslapius eiti, neradau: kaip reikia numigruoti duomenis iš geni.com į myheritage.com? Žinau, kad yra kažkoks gedcom kodas, bet kur jį pasiimti?
Jei aš neklystu, tai geni.com (nemokama versija) neturi galimybės eksportuoti gedcom failą...
Atsakyti