Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Failas @ 2011 03 20, 10:00)
O jūs bandėt atsispausdint? Ar leidžia viską viską ant vieno lapo? Suprantama, ant vieno netelpa, bet vienoj plotmėj, vienoj bendroj schemoj

Spausdinti dar nebandžiau. Tai negaliu pasakyti kuri geriau.
Bet pildymui patogiau myheritage. Nu , bet kaip jau Jolantuke sakė "kiek žmonių, tiek nuomonių" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 19, 10:14)
gal būte ne taip parašiau, bet mūsų pavardė pasirodo per amžius stipriai kito, buvo lietuviška, sulenkino, tad sulietuvino ... keitėsi galūnė net smile.gif aš ieškau Gurskas, pasirodo jis senuose dokumentuose kurios turiu "žemės įsigijimo" Gurskis, o dar seneniuose jau kaip matau galėjo būti Gorskis , o šaknis yra guru ir gora, tai kaip kas taria - kalnas  4u.gif kilus pavardė nuo žodžio Kalnėnas 4u.gif tokia vat istorija 4u.gif čia man panašu kaip ir vardas Pranas, Francas, Francickas, kaip kas girdi taip tas rošo  g.gif ar klystu g.gif o žiūriu savo pavardę jau rusiškais rašmenimis, net persirašiau, bet pradžiai buvau blogai persirašius visgi skiriasi rusų y mūsų u smile.gif o dabar reik o dairytis smile.gif 4u.gif

dar susidūriau su tuo, dokumentuose žemės pirkimo parašyta meščianin - miestietis, tai vat bažnytinėj knygoj kaip žiūrėt? kristienin ar dvorianin  g.gif dabar žiūriu abu  g.gif

Apie Gorskius Žemaičių žemė rašė http://samogitia.mch...010_2_35_36.pdf
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 20, 19:04)
Apie Gorskius Žemaičių žemė rašė http://samogitia.mch...010_2_35_36.pdf

dėkui jau skaičiau šitą thumbup.gif tik vat reikia tos rišančios grandies dabar, kad čia būtent tie Gorskiai biggrin.gif kol kas neatrandu unsure.gif turiu poprosenelio vardą Stanislovas ir žinau kad jis mirė +-1853 metais unsure.gif bent su pateikta straipsnyje medžiaga man galai nesueina cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 20 kovo 2011 - 19:36
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 20, 20:30)
dėkui jau skaičiau šitą thumbup.gif  tik vat reikia tos rišančios grandies dabar, kad čia būtent tie Gorskiai  biggrin.gif kol kas neatrandu  unsure.gif turiu poprosenelio vardą Stanislovas ir žinau kad jis mirė +-1853 metais unsure.gif bent su pateikta straipsnyje medžiaga man galai nesueina cool.gif

Žinoma gali būti labai tolimoje grandyje atsidalinę, bet tos jungtys gali būti.
Jeigu proseneliai bajorai labai palengvintų paieškas jų bajorystės dokumentai, kuriuos galima užsakyti archyve. Pagal tėvoniją ir gentainių datas jums suras Gorskių genealogiją; ten lentelės, datos, ir visos vyriškos linijos šakos. Tuomet pagal datas lengviau ieškoti jų gimimo, santuokų, mirčių metrikų. Užsakymas mokamas, neatsimenu gal apie du šimtus lt. Bet reikia turėti šiek tiek gentainių, kad matytų kokia linija.
Atsakyti
Sveikos mergaitės. Aš čia truputį su kitokia problema...
Noriu patarimo, ar susidūrėt ... Susiradau keletą giminaičių apie kurių šeimas ne ką žinojau. Jie labai entaziastingai priėmė mano kvietimą, tapo medžio nariais, žadėjo padėti kuo gali.... pusė metų, metai tylu.... Aš jau prisirinkau medžiagos apie jų šeimas pati. Noriu pildyti SAVO medį o jie man ....prašom nepildyti. Ką norėsim patys įdėsim...ir kada norėsim .... blink.gif doh.gif ....nu šakės... taip norisi juos mest ....bet nesinori pykt... Ar jums taip pasitaikė? Ką daryt? Juk MANO medis, o jie gryni stabdžiai.... va tokia supykus šiandien esu .... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(gude @ 2011 03 21, 10:02)
Sveikos mergaitės. Aš čia truputį su kitokia problema...
Noriu patarimo, ar susidūrėt ...  Susiradau keletą giminaičių apie kurių šeimas ne ką žinojau. Jie labai entaziastingai priėmė mano kvietimą, tapo medžio nariais, žadėjo padėti kuo gali.... pusė metų, metai tylu.... Aš jau prisirinkau medžiagos apie jų šeimas pati. Noriu pildyti SAVO medį o jie man ....prašom nepildyti. Ką norėsim patys įdėsim...ir kada norėsim .... blink.gif  doh.gif  ....nu šakės... taip norisi juos mest ....bet nesinori pykt... Ar jums taip pasitaikė? Ką daryt? Juk MANO medis, o jie gryni stabdžiai.... va tokia supykus šiandien esu ....  ax.gif

Buvo, pasitaikė lotuliukas.gif
Iš tikrųjų jk kiekvienas turi savo asmeninę nuomonę ir teisę sutikti ar nesutikti, kad informacija apie jų asmenybes (bei artimus giminaičius) būtų viešinama internete.
Aš tokius "stabdžius" (gal ir negražiai elgiuosi) pašalinu iš myHeritage medžio narių (kad jie nieko negalėtų pildyti).
Jeigu dėl statistikos reikia, vis vien juos sudedu į medį, tačiau nurodau, kad jų vardų ir pavardžių nerodytų medyje viešai, t.y.: Redaguoti informaciją apie asmenį -> Daugiau -> Konfidencialumas. Pažymiu varnele "Šio asmens informacija yra asmeninė (neskelbti šeimos svetainėje".
Tuomet visi lankytojai mato tik "Nežinoma/s" arba "Privatu" (be vardo ir pavardės) toje vietoje, kur yra tas asmuo/šeima/giminė.
Pav.: http://www.myheritag...-...ski-giminė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 21 kovo 2011 - 08:36
QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 20, 22:04)
Žinoma gali būti labai tolimoje grandyje atsidalinę, bet tos jungtys gali būti.
Jeigu proseneliai bajorai labai palengvintų paieškas jų bajorystės dokumentai, kuriuos galima užsakyti archyve. Pagal tėvoniją ir gentainių datas jums suras Gorskių genealogiją; ten lentelės, datos, ir visos vyriškos linijos šakos. Tuomet pagal datas lengviau ieškoti jų gimimo, santuokų, mirčių metrikų. Užsakymas mokamas, neatsimenu gal apie du šimtus lt. Bet reikia turėti šiek tiek gentainių, kad matytų kokia linija.

ačiū už informaciją thumbup.gif tik bėda kad tas prosenelis vienas nežinau jo žmonos nei vardo nei pavardės mergautinės unsure.gif , jaučiu mažokai unsure.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 21 kovo 2011 - 09:21
QUOTE(gude @ 2011 03 21, 08:02)
Jie labai entaziastingai priėmė mano kvietimą, tapo medžio nariais, žadėjo padėti kuo gali.... pusė metų, metai tylu.... Aš jau prisirinkau medžiagos apie jų šeimas pati. Noriu pildyti SAVO medį o jie man ....prašom nepildyti. Ką norėsim patys įdėsim...ir kada norėsim .... blink.gif  doh.gif  ....nu šakės... taip norisi juos mest ....bet nesinori pykt... Ar jums taip pasitaikė? Ką daryt? Juk MANO medis, o jie gryni stabdžiai.... va tokia supykus šiandien esu ....  ax.gif

Gerų pagalbininkų suradai lotuliukas.gif
Persikelčiau visą informaciją į kitą medį. O jam dovanočiau pradėtąjį, tegu žiūri į tuščias šakas. biggrin.gif
Atsakyti
Jolantuke, pas mane visas medis Privatus, nieks nieko nemato..... nežinau ko jie dar bijo doh.gif Savų ..?
Norvide, per gera dovana tokiem ...pas mane beveik pilnas medis jau ...apie 240 narių... geriau jau juos išmesti blush2.gif

p.s. O kažin nėra kokio nustatymo /myheritage/, kad jei sakysim, metus nesilankė - automatiškai išbraukta ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gude: 21 kovo 2011 - 13:19
QUOTE(gude @ 2011 03 21, 15:17)
Norvide, per gera dovana tokiem ...pas mane beveik pilnas medis  jau  ...apie 240 narių... geriau jau juos išmesti  blush2.gif

p.s. O kažin nėra kokio nustatymo /myheritage/, kad jei sakysim, metus nesilankė - automatiškai išbraukta  ax.gif

Aš tikrai išbraukčiau ramia sąžine. Jeigu tavo darbas nepatinka, lai kuria savo taip, kaip jiems patinka wink.gif

O dėl tokio nustatymo, kad savaime ištrintų - nežinau, nepasitaikė susidurti. Bet jeigu tiek laiko giminės nesilankė - vargu ar pasiges ir toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 21 kovo 2011 - 13:49
QUOTE(gude @ 2011 03 21, 13:17)
geriau jau juos išmesti  blush2.gif

Bet gaila, kad tokių keistuolių yra. Žiūrėk dar, kad padėjėjai neištrintų tau informacijos. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2011 03 21, 07:14)
Bet gaila, kad tokių keistuolių yra. Žiūrėk dar, kad padėjėjai neištrintų tau informacijos. doh.gif
Kalbant apie MyHeritage.com, šiuo atveju man patinka medžio eksportavimo galimybė. Aš asmeniškai periodiškai darausi medžio kopijas ir saugau savo kompiuteryje (pasižymėdama eksportavimo datą), kad jei kas nutiktų, galėčiau atsekti, kaip buvo anksčiau, kol niekas neprikišo prie informacijos nereikalingų nagų... ax.gif
Atsakyti