pasigooglinau naują pavardę internete, pasirodo ji grafų bajorų čia man naujiena, nors sklandė kalbos, kad taip gali būti tai gal jau viskas atrasta, tik man reik kažkur kreiptis informacijos ir nebūtina išnaujo "dviračio" atradinėt matyt pavardė pakito nes prosenelis persikraustė į kitą pusę Lietuvos
bet jei taip šaknys nueina gal verta rimtai pasidomėt ir neapleist šito reikalo būtų ką vaikams parodyt pavienius žinomus faktus dėlioju, ir iki tiek sudėliojau na ir tikrai daug kas sutampa, gerai, kad tas senolis mirė 96 metų amžiaus dar spėjo pasakojimus kelioms kartoms palikt
QUOTE(Failas @ 2011 03 19, 10:50)
Noriu dirbti su Agelong Tree.
Išbandžiau nemokamą versiją. Man visai patiko. Dabar noriu susimokėti ir dirbti toliau. Tik nelabai suprantu, kaip tai padaryti? Su anglų kalba man sunkiai ką dabar turėčiau daryti, patarkit
QUOTE(Failas @ 2011 03 19, 16:05)
Išbandžiau nemokamą versiją. Man visai patiko. Dabar noriu susimokėti ir dirbti toliau. Tik nelabai suprantu, kaip tai padaryti? Su anglų kalba man sunkiai ką dabar turėčiau daryti, patarkit
Čia yra lietuviškai informacija http://www.genery.com/lt/order/
Reikia pervesti į jų sąskaitą 49,95 Lt ir galėsi naudotis neribotai.
Aš kodą pirkau, bet ... kol atsiunte kodą (laukiau penkias dienas), susidomėjau kita programa myhearitage.com.
Agelongtree programa gera kol mažai pavardžių. Kai jų daug tai tas medis man tampa nepriimtinas, nes sutuoktiniai ne vienas šalia kito, o kažkur persikelia. Nu toks neaiškus. Dėl tos priežasties aš su ta programa nebedirbu. Man geriau myhearitage.com nemokama versija (iki 200 asmenų) nei agelong mokama.
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 19, 10:14)
gal būte ne taip parašiau, bet mūsų pavardė pasirodo per amžius stipriai kito, buvo lietuviška, sulenkino, tad sulietuvino ... keitėsi galūnė net aš ieškau Gurskas, pasirodo jis senuose dokumentuose kurios turiu "žemės įsigijimo" Gurskis, o dar seneniuose jau kaip matau galėjo būti Gorskis , o šaknis yra guru ir gora, tai kaip kas taria - kalnas kilus pavardė nuo žodžio Kalnėnas tokia vat istorija čia man panašu kaip ir vardas Pranas, Francas, Francickas, kaip kas girdi taip tas rošo ar klystu o žiūriu savo pavardę jau rusiškais rašmenimis, net persirašiau, bet pradžiai buvau blogai persirašius visgi skiriasi rusų y mūsų u o dabar reik o dairytis
dar susidūriau su tuo, dokumentuose žemės pirkimo parašyta meščianin - miestietis, tai vat bažnytinėj knygoj kaip žiūrėt? kristienin ar dvorianin dabar žiūriu abu
dar susidūriau su tuo, dokumentuose žemės pirkimo parašyta meščianin - miestietis, tai vat bažnytinėj knygoj kaip žiūrėt? kristienin ar dvorianin dabar žiūriu abu
Šaunu! Bet procesas įtraukia, tad atsargiai. Bet genealogija juk ne azartiniai žaidimai, kuriuose jokios prasmės, o laikas tirpsta. Tai sunkus ir prasmingas užsiėmimas.
Pavardės kito, jas išversdavo jei tik analogiškų žodžių buvo. Pvz. iš Jono sudarytos galėjo būti perdarytos į ką tik nori: Jonaitis-Jonavičius-Janavičius-Junavičius-Junevičius-Junevskis-Janovskis ir t.t. Oželis - Kazlovskiu tapo. Matomai raštininkai gerai mokėjo ir lietuvių, jeigu versti sugebėjo. Sunkiausia užduotis būtų surasti gimines, jeigu pravardėmis būtų užrašyti. Nes, jeigu vietovėje buvo daug žmonių ta pačia pavarde, tai Petro vaikai galėjo Petraičiais, Petrienėmis, Petrovskiais tapti, o dar geriau pagal amatą Kurpaičiais, Kalveliais ir dar pagal būdo bruožus, išvaizdą. Tuomet ilgos dokumentų studijos gal būt padės susekti kelią, o gal ir liks svetimais, pamestais pusiaukelėje. Tai nedažni atvejai, bet reikia būti akyliems. Stebėti vietovardžius, liūdininkus. To prireiks tik tada, kada atsiras spragų tarp surinktų giminių. Aš jau rašiau, kad vedu Blog'ą apie genealogiją, dokumentus, archyvus. Gal rasite reikalingų nuorodų. Jeigu neskaitėte, gal būt jums padės studijuojant senus įrašus. Ten galiu atsakyti į klausimus. http://giminesmedis.blogas.lt Linkiu sėkmės.
QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 19, 20:23)
Šaunu! Bet procesas įtraukia, tad atsargiai. Bet genealogija juk ne azartiniai žaidimai, kuriuose jokios prasmės, o laikas tirpsta. Tai sunkus ir prasmingas užsiėmimas.
Pavardės kito, jas išversdavo jei tik analogiškų žodžių buvo. Pvz. iš Jono sudarytos galėjo būti perdarytos į ką tik nori: Jonaitis-Jonavičius-Janavičius-Junavičius-Junevičius-Junevskis-Janovskis ir t.t. Oželis - Kazlovskiu tapo. Matomai raštininkai gerai mokėjo ir lietuvių, jeigu versti sugebėjo. Sunkiausia užduotis būtų surasti gimines, jeigu pravardėmis būtų užrašyti. Nes, jeigu vietovėje buvo daug žmonių ta pačia pavarde, tai Petro vaikai galėjo Petraičiais, Petrienėmis, Petrovskiais tapti, o dar geriau pagal amatą Kurpaičiais, Kalveliais ir dar pagal būdo bruožus, išvaizdą. Tuomet ilgos dokumentų studijos gal būt padės susekti kelią, o gal ir liks svetimais, pamestais pusiaukelėje. Tai nedažni atvejai, bet reikia būti akyliems. Stebėti vietovardžius, liūdininkus. To prireiks tik tada, kada atsiras spragų tarp surinktų giminių. Aš jau rašiau, kad vedu Blog'ą apie genealogiją, dokumentus, archyvus. Gal rasite reikalingų nuorodų. Jeigu neskaitėte, gal būt jums padės studijuojant senus įrašus. Ten galiu atsakyti į klausimus. http://giminesmedis.blogas.lt Linkiu sėkmės.
Dar į paklausimą:
Mesčianin tai tamtikro laimečio ženklas, Miestietis galėjo būti ir iš kilmingo luomo, jeigu jis atsirado Carinės Rusijos pastangomis, mažinant bajorijos skaičių. Blog'ame rašau apie laikmečius ir ženklus, rusų apribojančius įstatymus. Todėl verta skaityti ir kilmingų ir miestiečių įrašus. Galėjo būti, kad prieš reformą buvo bajorai, ir bažnytiniuose (senesniuose įrašuose) bus tik kilmingi. Tai giminės istorijos įdomieji vingiai. Ta nuostata, kad buvome plikbajorių tauta - carinės Rusijos įgyvendintos nuožmios kovos išdava. Daugybei didikų luomai ir turtas buvo atimti dėl jų kovos prieš sistemą (du sukilimai 19a.). Okupantus erzino aktyvus ir gausus šlėktų buvimas jų vakariniame "pakraštyje".
QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 19, 19:43)
dėkui labai skaitau studijuoju bet kaip šriftą perkąst, gal aš per greit noriu per 2 vakarus
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 19, 21:24)
dėkui labai skaitau studijuoju bet kaip šriftą perkąst, gal aš per greit noriu per 2 vakarus
Skubame gyventi.
Aišku, per greitai. Bulves lupti kiek reikėjo mokytis, o rašyti? Čia dar sunkesnis darbas, tik panašesnis į hobį, kolekcionavimą, todė gimsta aistra. Mėgaukitės ir pasidžiaukite savo ėjimu į tai. Mes lietuvės vis pamirštame save. Pagirkime nors tyliai, kad tarp visų suspėtų darbų dar į vieną, labai prasmingą neriame.
Spėsite, juk jau kelyje, o tas kelias, ta viltis rasti yra didelis variklis. Aš irgi norėjau visko greitai. Pradžioje daug laiko sugaišau, paskui ... viskas bus gerai, patikėkite. Archyve pensijinio amžiaus žmonės pradeda, pradžioje visi dairosi patarimų.
QUOTE(Norvide @ 2011 03 19, 19:00)
Čia yra lietuviškai informacija http://www.genery.com/lt/order/
Man geriau myhearitage.com nemokama versija (iki 200 asmenų) nei agelong mokama.
Man geriau myhearitage.com nemokama versija (iki 200 asmenų) nei agelong mokama.
Labai labai ačiū Jums! Išgelbėjot, o dar ir toks rimtas patarimas iš savo praktikos Parsisiunčiau MyHeritage.com nemokamą versiją, labai džiaugiuosi, tikiuosi, man jos užteks, nes kitu atveju, tai ji būtų brangoka.... Ačiū!
QUOTE(Norvide @ 2011 03 19, 19:00)
O jūs bandėt atsispausdint? Ar leidžia viską viską ant vieno lapo? Suprantama, ant vieno netelpa, bet vienoj plotmėj, vienoj bendroj schemoj
QUOTE(Failas @ 2011 03 20, 12:00)
O jūs bandėt atsispausdint? Ar leidžia viską viską ant vieno lapo? Suprantama, ant vieno netelpa, bet vienoj plotmėj, vienoj bendroj schemoj
Kiek žmonių - tiek nuomonių
Aš naudojuosi myHeritage medžio kūrimui, bet kai reikia atsispausdinti į popierių, vis vien naudoju AgelongTree, nes man jos pavaizduotas medis yra patogesnis. Gali atspausdinti visus visus asmenis. Galima užsisakyti kokio formato spausdinti. Atspaus ant A4 formato lapų su užlaidomis suklijavimui. Esu susiklijavusi giminės medį iš 25 A4 formato lapų. Gana įspūdingai atrodo.
Iš CD perkelti atgal į kompą gana sudėtinga, nes programa ieško to paties katalogo, kuris buvo, sakysim d:/manomedis, tad reikia atsiminti kur buvo padėta. O kai keičiau kompą, to d: disko nebeliko, tad buvo labai labai sudėtinga atkasti visus galus.
Mirus senam kompui su programa, parašiau laišką agelongTree administracijai, paaiškinau, kad buvau pirkus kodą, bet netekau kodo. Man maloniai atsakė po kelių dienų ir pakartotinai atsiuntė tą patį programos aktyvavimo kodą.
QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 18, 20:03)
Patarimai: atvertę lapą neskaitykite viso teksto, bet suraskite tik svarbiausią - tėvo pavardę.
Peržiūrėjau Luokės metrikus, gana aiški rašysena. Krašte yra grafa kurioje paverstu 90 kampu įrašomos tėvų pavardės, galima skaityi tik jas, geriausia pradėti nuo gimimo metrikų. Pirmoje grafoje krikšto data, bažnyčia, kunigo pavardė, ritualiniai tekstai ir pabaigoje vaiko krikšto vardas, todėl šios grafos nereiktų studijuoti, kol tėvai jums netinka. Galima skaityti tik vidurinėje grafoje esntį įrašą, jame pradedama rašyti pvz. valstietis Šiaulių dūmos (gali būti dar valsčius užrašytas ) Jonas ir Marijona iš Juškevičių Kairiai.
Jeigu ieškote prosenelio tereikia ties ta vieta kur paryškinta tėvo pavardė sekti ją visuose 8 lapo įrašuose. Tik tuomet kada rasite reikalingą pavardę perskaityti toje pačioje grafoje esančią motinos pavardę, gimimo datą, žemiau esantį vietovardį. Tik radus reikiamą asmenį studijuokite pirmoje grafoje esančią datą ir vaiko krikšto vardą, trečioje grafoje - liūdininkus. Bet kol pavardė neužkliuvo - verčiate lapus ir nesigilinate į visą kas ten prirašyta.
Peržiūrėjau Luokės metrikus, gana aiški rašysena. Krašte yra grafa kurioje paverstu 90 kampu įrašomos tėvų pavardės, galima skaityi tik jas, geriausia pradėti nuo gimimo metrikų. Pirmoje grafoje krikšto data, bažnyčia, kunigo pavardė, ritualiniai tekstai ir pabaigoje vaiko krikšto vardas, todėl šios grafos nereiktų studijuoti, kol tėvai jums netinka. Galima skaityti tik vidurinėje grafoje esntį įrašą, jame pradedama rašyti pvz. valstietis Šiaulių dūmos (gali būti dar valsčius užrašytas ) Jonas ir Marijona iš Juškevičių Kairiai.
Jeigu ieškote prosenelio tereikia ties ta vieta kur paryškinta tėvo pavardė sekti ją visuose 8 lapo įrašuose. Tik tuomet kada rasite reikalingą pavardę perskaityti toje pačioje grafoje esančią motinos pavardę, gimimo datą, žemiau esantį vietovardį. Tik radus reikiamą asmenį studijuokite pirmoje grafoje esančią datą ir vaiko krikšto vardą, trečioje grafoje - liūdininkus. Bet kol pavardė neužkliuvo - verčiate lapus ir nesigilinate į visą kas ten prirašyta.
norėjau pasitikslinti, tas iš Juškevičių tai čia iš kurios giminės žmona, ar iš kokio kaimo kilę?
QUOTE(elizabeta_depp @ 2011 03 20, 15:10)
norėjau pasitikslinti, tas iš Juškevičių tai čia iš kurios giminės žmona, ar iš kokio kaimo kilę?
Tai yra motina iš Juškevičių, arba mergautinė pavardė Juškevičiūtė.
QUOTE(Failas @ 2011 03 20, 10:23)
Labai labai ačiū Jums! Išgelbėjot, o dar ir toks rimtas patarimas iš savo praktikos Parsisiunčiau MyHeritage.com nemokamą versiją, labai džiaugiuosi, tikiuosi, man jos užteks, nes kitu atveju, tai ji būtų brangoka.... Ačiū!
GALIMA MyHeritage programoje sudaryti nemokamus kelis medžius. Tai pasiteisins kada medžiai užaugs labai dideli, nes kiekviena giminė nori turėti savo atskirą virtualų medį. Man teko valyti dvi gimines mechaniškai, nes įkelti tai automatiškai galima o atidalinti - ne. Rašiau administracijai, bet tokios galimybės nėra.
Kodėl tai nepatogu, nes rašai naujienas, dedi foto, tai aktualu tik vienai pusei, o kita be reikalo įspėjama apie įvykius ir t.t. Dar viena giminė norėjo turėti mokamą versiją, tai kitiems neaktualu, per mažai besidominčių. Teko valyti ir tai daug laiko užtrunka.
Tėvo, motinos, senelio, močiutės visus reikėtų atskirti. Tuomet visi ilgai tilps į nemokamas versijas po 250 asmenų.