Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
ar aš gerai supratau, kad čia parašius tam Robinui, jis suteiks daugiau info apie tuos žmones esančius sąraše?
Atsakyti
http://www.rootsweb....enealogija.html

Šis tinklapis žada būti labai geru. Kolkas renkama informacia. Bet apie rietave gyvenusius galite jau daug sužinoti!
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2011 02 28, 18:08)
http://www.rootsweb....enealogija.html

Šis tinklapis žada būti labai geru. Kolkas renkama informacia. Bet apie rietave gyvenusius galite jau daug sužinoti!

Deja, jis tik žadėjo būti geru...
Paskutinį kartą atnaujintas 2008 metų birželį. Kažkodėl ten viskas sustojo g.gif
Atsakyti
Ar žinote, kad...
Naujausių technologijų pažanga leidžia atlikti genetinius tyrimus. Sujungus DNR ir tradicinių metodų genealogijos tyrimus gausime daug tikslesnį vaizdą apie savo šeimos medį.
Kokia tokių tyrimų nauda ?
plačiau api tai:
familytreedna.com
relativegenetics.com
dnaancestryproject.com
http://rodstvo.ru/dna-2.html
http://genofond.ru

Lietuvoje irgi tyrėjai atidarė savo svetaines, gali padėti tiems kurie norėtų tirti savo genetines šaknis.
Kodėl nereiktų laukti, delsti. Nes: kuo senesnės kartos geną tirsite, tuo tikslesni bus duomenys. Jeigu turite senelių - jie jūsų vaikams ir anūkams gali padovanoti neįkainuojamą informaciją apie sveikatą, paveldimas ligas, genetinius gentainius 20 kartų nutolusius nuo šiandien dienos. Kol kas lietuvių genai mažai tirti, bet pagal ištirtų duomenis esame kokybiškų senų genų nešėjai. Yra minčių jeigu versija pasitvirtins; lietuvaites medžios dėl karališkai aukštų genų, kad galėtų pasigerinti savo gen fondą. Neskubėkite susimaišyti su pasaulio mišraine, nes baltų genai gali tapti tautos AUKSU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 08 kovo 2011 - 11:59
Pradėjau ir aš knaisiotis po geneologiją, užvedė toks nekaltas reikalas kaip geni, bet atsimušu į sieną doh.gif net nežinau, neperksaitau aš tų Bažnytinių įrašų, nors jie ir rusų kalba, bet niekaip neatrenku, man pasisekė, nes Luokės Bažnyčios archyvas yra internete, bet tuo pačiu ir neviltis apėmė, žinau tik prosenelio apytikslę gimimo datą ir jo pasakojimo nuotrupas iš kur jis kilęs verysad.gif o daugiau kaip ir nieko, jis tokia mistinė asmenybė buvo, kad iškeliavo į kitą Lt galą gyvent ir ten sukūrė šeimą, o apie savo tėvus nei žodžio nesakė kas jie tokie buvo, visada sakydavo aš niekas ir vienas kaip pirštas, bei iš ten kur kilęs durys uždarytos doh.gif tai taip norisi tas dureles atvert ir sužinot kas buvo jo tėvai... ar turėjo jis brolių seserų cool.gif kaip jūs įveikiat tas knygas? lapų knygoj 150, o man jau nuo vieno puslapio neviltis apėmė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 18, 13:43)
Pradėjau ir aš knaisiotis po geneologiją, užvedė toks nekaltas reikalas kaip geni, bet atsimušu į sieną  doh.gif net nežinau, neperksaitau aš tų Bažnytinių įrašų, nors jie ir rusų kalba, bet niekaip neatrenku, man pasisekė, nes Luokės Bažnyčios archyvas yra internete, bet tuo pačiu ir neviltis apėmė, žinau tik prosenelio apytikslę gimimo datą .

Kuo mažiau informacijos turite tuo sunkiau, bet tikrai nenuleiskite rankų 4u.gif . Aplankykite kapus, ten gali būti iškaltos tikslios gimimo datos.
Beto, viename kape gali būti palaidoti su giminaičiais. Būtinai išklausinėkite gyvuosius, jie gali suteikti jums reikiamos informacijos.
Rankraščiai tikrai įkandami, prie jų reikia tik priprasti. Išpradžių jie gali būti panašūs į pirmoko keverzonę, bet paskui akys pripranta 4u.gif . Nenusiteikite perskaityti rankraščio per vieną dieną. Tegul tai užims tiek laiko kiek jums reikės. Tik patariu jį skaityti atidžiai, kad pervertus visus lapus nereikėtų galvoti, o "gal ka praleidau ar nepastebėjau".
Rankraščiai nepabėgs! O vat gyvųjų asmenų informacija turi galiojimo terminą mirksiukas.gif
Sekmės 4u.gif
Atsakyti
Nikoleta, pritarsiu Norvidei, kad pradžioje visada nėra lengva įskaityti tuos rankraščius, kad prie jų reikia priprasti, bet po truputuką, po truputuką akis pripras ir pati pamatysi, kad vis aiškiau darosi viskas... Pamatysi tam tikrus pasikartojimus, bendrą rankraščių stilių ir tikiu, jog tikrai rasi tą siūlo galą, nuo kurio pradės ir visa kita vyniotis mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 18 kovo 2011 - 17:07
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 18, 14:43)
Pradėjau ir aš knaisiotis po geneologiją, užvedė toks nekaltas reikalas kaip geni, bet atsimušu į sieną  doh.gif net nežinau, neperksaitau aš tų Bažnytinių įrašų, nors jie ir rusų kalba, bet niekaip neatrenku, man pasisekė, nes Luokės Bažnyčios archyvas yra internete, bet tuo pačiu ir neviltis apėmė, žinau tik prosenelio apytikslę gimimo datą ir jo pasakojimo nuotrupas iš kur jis kilęs verysad.gif o daugiau kaip ir nieko, jis tokia mistinė asmenybė buvo, kad iškeliavo į kitą Lt galą gyvent ir ten sukūrė šeimą, o apie savo tėvus nei žodžio nesakė kas jie tokie buvo, visada sakydavo aš niekas ir vienas kaip pirštas, bei iš ten kur kilęs durys uždarytos doh.gif tai taip norisi tas dureles atvert ir sužinot kas buvo jo tėvai... ar turėjo jis brolių seserų cool.gif kaip jūs įveikiat tas knygas? lapų knygoj 150, o man jau nuo vieno puslapio neviltis apėmė verysad.gif

Patarimai: atvertę lapą neskaitykite viso teksto, bet suraskite tik svarbiausią - tėvo pavardę.
Peržiūrėjau Luokės metrikus, gana aiški rašysena. Krašte yra grafa kurioje paverstu 90 kampu įrašomos tėvų pavardės, galima skaityi tik jas, geriausia pradėti nuo gimimo metrikų. Pirmoje grafoje krikšto data, bažnyčia, kunigo pavardė, ritualiniai tekstai ir pabaigoje vaiko krikšto vardas, todėl šios grafos nereiktų studijuoti, kol tėvai jums netinka. Galima skaityti tik vidurinėje grafoje esntį įrašą, jame pradedama rašyti pvz. valstietis Šiaulių dūmos (gali būti dar valsčius užrašytas ) Jonas ir Marijona iš Juškevičių Kairiai.
Jeigu ieškote prosenelio tereikia ties ta vieta kur paryškinta tėvo pavardė sekti ją visuose 8 lapo įrašuose. Tik tuomet kada rasite reikalingą pavardę perskaityti toje pačioje grafoje esančią motinos pavardę, gimimo datą, žemiau esantį vietovardį. Tik radus reikiamą asmenį studijuokite pirmoje grafoje esančią datą ir vaiko krikšto vardą, trečioje grafoje - liūdininkus. Bet kol pavardė neužkliuvo - verčiate lapus ir nesigilinate į visą kas ten prirašyta.
Taip įprasite atsijoti pavardes, vėliau suradus giminaitį gali tekti grįžti ir gilintis į kitus asmenis.
Sėkmės.
Sunki tik pradžia. Ateityje jaunimui nepratusiam skaityti rankraščių tai bus sunki mokslinių studijų sritis. Galiu paguosti yra tokių dokumentų, kurie suraizgyti blogiau už gydytojo rceptinį rašinį.
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 03 18, 19:03)
Patarimai: atvertę lapą neskaitykite viso teksto, bet suraskite tik svarbiausią - tėvo pavardę.
Peržiūrėjau Luokės metrikus, gana aiški rašysena. Krašte yra grafa kurioje paverstu 90 kampu įrašomos tėvų pavardės, galima skaityi tik jas, geriausia pradėti nuo gimimo metrikų. Pirmoje grafoje krikšto data, bažnyčia, kunigo pavardė, ritualiniai tekstai ir pabaigoje vaiko krikšto vardas, todėl šios grafos nereiktų studijuoti, kol tėvai jums netinka. Galima skaityti tik vidurinėje grafoje esntį įrašą, jame pradedama rašyti pvz. valstietis Šiaulių dūmos (gali būti dar valsčius užrašytas ) Jonas ir Marijona iš Juškevičių Kairiai.
Jeigu ieškote prosenelio tereikia ties ta vieta kur paryškinta tėvo pavardė sekti ją visuose 8 lapo įrašuose. Tik tuomet kada rasite reikalingą pavardę perskaityti toje pačioje grafoje esančią motinos pavardę, gimimo datą, žemiau esantį vietovardį. Tik radus reikiamą asmenį studijuokite pirmoje grafoje esančią datą ir vaiko krikšto vardą, trečioje grafoje - liūdininkus. Bet kol pavardė neužkliuvo - verčiate lapus ir nesigilinate į visą kas ten prirašyta.
Taip įprasite atsijoti pavardes, vėliau suradus giminaitį gali tekti grįžti ir gilintis į kitus asmenis.
Sėkmės.
Sunki tik pradžia. Ateityje jaunimui nepratusiam skaityti rankraščių tai bus sunki mokslinių studijų sritis. Galiu paguosti yra tokių dokumentų, kurie suraizgyti blogiau už gydytojo rceptinį rašinį.

Ačiū jums be galo sėsiu studijuoti, jau galvojau pražilsiu pirmą lapą atvertus doh.gif bet jūsų patarimai aukso vertės thumbup.gif dar pasitikslinau pavardę pasirodo blogai ieškojau, nes rusų rašmenimis visai kitaip ji rašosi doh.gif turėtų lt būt u, o jų rašmenimis tuometiniais tai "o" doh.gif o tai atsekiau pagooglinus vietovę kurioje gyveno atradus antkapių nuotraukas 4u.gif reik tik dabar laiko nuo šeimynos pavogt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 18 kovo 2011 - 19:52
QUOTE(Nikoleta @ 2011 03 18, 20:51)
Ačiū jums be galo sėsiu studijuoti, jau galvojau pražilsiu pirmą lapą atvertus  doh.gif bet jūsų patarimai aukso vertės thumbup.gif dar pasitikslinau pavardę pasirodo blogai ieškojau, nes rusų rašmenimis visai kitaip ji rašosi  doh.gif turėtų lt būt u, o jų rašmenimis tuometiniais tai "o"  doh.gif  o tai atsekiau pagooglinus vietovę kurioje gyveno atradus antkapių nuotraukas 4u.gif reik tik dabar laiko nuo šeimynos pavogt  bigsmile.gif

blink.gif na man su rusų kalba tai laaaabai prastai bet kaip gali būt vietoj u - o g.gif kiek aš žinau tai u rusų kalboj yra i, tai gal aš todėl vilkijos metrikuose ir reikiamų mockų nerandu kad ne taip skaitau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(elizabeta_depp @ 2011 03 18, 21:55)
blink.gif na man su rusų kalba tai laaaabai prastai bet kaip gali būt vietoj u - o  g.gif kiek aš žinau tai u rusų kalboj yra i, tai gal aš todėl vilkijos metrikuose ir reikiamų mockų nerandu kad ne taip skaitau  doh.gif

gal būte ne taip parašiau, bet mūsų pavardė pasirodo per amžius stipriai kito, buvo lietuviška, sulenkino, tad sulietuvino ... keitėsi galūnė net smile.gif aš ieškau Gurskas, pasirodo jis senuose dokumentuose kurios turiu "žemės įsigijimo" Gurskis, o dar seneniuose jau kaip matau galėjo būti Gorskis , o šaknis yra guru ir gora, tai kaip kas taria - kalnas 4u.gif kilus pavardė nuo žodžio Kalnėnas 4u.gif tokia vat istorija 4u.gif čia man panašu kaip ir vardas Pranas, Francas, Francickas, kaip kas girdi taip tas rošo g.gif ar klystu g.gif o žiūriu savo pavardę jau rusiškais rašmenimis, net persirašiau, bet pradžiai buvau blogai persirašius visgi skiriasi rusų y mūsų u smile.gif o dabar reik o dairytis smile.gif 4u.gif

dar susidūriau su tuo, dokumentuose žemės pirkimo parašyta meščianin - miestietis, tai vat bažnytinėj knygoj kaip žiūrėt? kristienin ar dvorianin g.gif dabar žiūriu abu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 19 kovo 2011 - 09:17
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 11, 12:13)
Naudojuosi Angelong Tree.

Gerai, kad visą info buvau įsirašiusi į CD.

Noriu Jūsų pasiteirauti 4u.gif

Noriu dirbti su Agelong Tree. Sakykite, prašau, kiek kainuoja aktyvacijos kodas? O įvedus kodą galima naudotis neribotai laiko atžvilgiu ir giminės platumu? O tai, kad įrašėte Į CD dar nereiškia, kad tuo CD galitės naudotis bet kuriame kompiuteryje, ar tik tame, kur yra ta programa? blush2.gif Ir dar: mane domina popierinis variantas. Jei su Agelong suvedu visus duomenis, ar galėsiu visa tai atspausdint ant vatmano? Taip plačiai, visus duomenis. Tai yra, ne tik savo šaknis, bet kad matytųsi visos giminės, pvz. ir pusbrolių anūkai, jų seneliai ir žmonos. Gal nelabai aiškiai parašiau, bet gal suprasite... Labai laukiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti