QUOTE(gude @ 2011 02 22, 08:39)
aciu, praziopsojau
Man iskilo toks klausimas- o nepriklausomos Lietuvos (tarpukario) metu visus duomenis apie gyventojus kaupe tik baznycios, ar jie galejo buti kaupiami ir kitose nebaznytinese istaigose?
Nes mano tyrimo takai veda i baznycias, kurios karo metu sudege (Truskavos, Gudziunu), todel nera islikusiu baznytiniu archyvu, kur tada man ieskot duomenu? Gal sakau dar kur nors galejo buti registruojami gyventojai, na kokiam tai valsciaus centre, ar pan. Nes juk ir tais laikais ne visi buvo katalikai ir baznyciose buvo prisirase, juk pvz. zydu tautybes asmenis nekrikstijo vaiku parapijose , bet kazkur turejo buti uzregistruoti...
Dar vienoje vietoje perskaiciau, kokia buvo baznytiniu knygų vedimo tvarka nei Telšių ir Vilniaus vyskupystėse. Sioms vyskupystems priklausiusios bažnyčios siuntė į savo dekanatus, o šie - į vyskupystės centrą bažnytinių knygų kopijas.
ir dar parasyta:"Jei dabar Archyve nėra kurios nors pastarųjų dviejų vyskupijų bažnyčių knygų, tai jų kopijų galima rasti arba dekanatų, arba pačių vyskupijų archyvuose. "
Ar kas nors buvot susidure su siom instancijom? kur ju ieskoti?ar jos dalinasi informacija?