Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(gude @ 2011 02 22, 08:39)
Daugvaikučių buvo įdėjus. Va čia http://www.versme.lt/sav_j.htm

aciu, praziopsojau

Man iskilo toks klausimas- o nepriklausomos Lietuvos (tarpukario) metu visus duomenis apie gyventojus kaupe tik baznycios, ar jie galejo buti kaupiami ir kitose nebaznytinese istaigose?
Nes mano tyrimo takai veda i baznycias, kurios karo metu sudege (Truskavos, Gudziunu), todel nera islikusiu baznytiniu archyvu, kur tada man ieskot duomenu? Gal sakau dar kur nors galejo buti registruojami gyventojai, na kokiam tai valsciaus centre, ar pan. Nes juk ir tais laikais ne visi buvo katalikai ir baznyciose buvo prisirase, juk pvz. zydu tautybes asmenis nekrikstijo vaiku parapijose g.gif, bet kazkur turejo buti uzregistruoti...

Dar vienoje vietoje perskaiciau, kokia buvo baznytiniu knygų vedimo tvarka nei Telšių ir Vilniaus vyskupystėse. Sioms vyskupystems priklausiusios bažnyčios siuntė į savo dekanatus, o šie - į vyskupystės centrą bažnytinių knygų kopijas.
ir dar parasyta:"Jei dabar Archyve nėra kurios nors pastarųjų dviejų vyskupijų bažnyčių knygų, tai jų kopijų galima rasti arba dekanatų, arba pačių vyskupijų archyvuose. "

Ar kas nors buvot susidure su siom instancijom? kur ju ieskoti?ar jos dalinasi informacija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 23 vasario 2011 - 10:15
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 02 23, 10:51)
aciu, praziopsojau

Man iskilo toks klausimas- o nepriklausomos Lietuvos (tarpukario) metu visus duomenis apie gyventojus kaupe tik baznycios, ar jie galejo buti kaupiami ir kitose nebaznytinese istaigose?
Nes mano tyrimo takai veda i baznycias, kurios karo metu sudege (Truskavos, Gudziunu), todel nera islikusiu baznytiniu archyvu, kur tada man ieskot duomenu? Gal sakau dar kur nors galejo buti registruojami gyventojai, na kokiam tai valsciaus centre, ar pan. Nes juk ir tais laikais ne visi buvo katalikai ir baznyciose buvo prisirase, juk pvz. zydu tautybes asmenis nekrikstijo vaiku parapijose g.gif, bet kazkur turejo buti uzregistruoti...

Zydu parapijos surasinedavo seimas. Pabandyk pasiklausti archyve. As kazkada esu kopijavus tokius zydu seimu sarasus.

1919 ir 1940 buvo gyventoju surasymai, duomenys Centriniam archyve Milasiaus gatvej, israsus imanoma uzsakyti ir gauti. Tik duomenys ten ne baznytiniai, tevai, broliai ir seserys nenurodomi, jei jie negyvena kartu, taip kad daznai nuo tokiu duomenu nelabai galima atsispirti tolimesnei paieskai.
Atsakyti
Iš mano patirties ,ieškant giminių Brazilijoje ir JAV:
"My relatives are from Belorussia,from Svenciony"....gera Baltarusija...
Kitas:
"My relatives from Poland.Do You knowKedainy? Traky?" doh.gif
Mūsų giminė buvo iš dvarininkų ir bajorų,todėl kalbėjo visi lenkiškai iki pat Sąjūdžio laikų,gal todėl kildinosi iš Lenkijos
Atsakyti
Gal zinote, kaip surasti ,kur palaidotas žmogus?
Ar yra kokie kapinių registrai?
Aš žinau, kad palaidotas asmuo Ukmergeje. Ar reikia tiesiog visas praeiti ir ieskoti pavardes?
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2011 02 23, 13:23)
Gal zinote, kaip surasti ,kur palaidotas žmogus?
Ar yra kokie kapinių registrai?
Aš žinau, kad palaidotas asmuo Ukmergeje. Ar reikia tiesiog visas praeiti ir ieskoti pavardes?

Kapiniu priziuretojai veda laidojimu apskaita. Apytiksliai zinant palaidojimo metus, butu paprasta surasti tai, ko ieskote. Jeigu zinote tik miesta, kuriame yra kelios kapines, o nezinot konkreciai, kuriose palaidotas zmogus - vargo daugiau, bet tikrai imanoma.
Atsakyti
QUOTE(AgathaGray @ 2011 02 23, 13:03)
Kapiniu priziuretojai veda laidojimu apskaita. Apytiksliai zinant palaidojimo metus, butu paprasta surasti tai, ko ieskote. Jeigu zinote tik miesta, kuriame yra kelios kapines, o nezinot konkreciai, kuriose palaidotas zmogus - vargo daugiau, bet tikrai imanoma.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Gal teko matyti tuos sąrašus? Ar jie ranka rašyti? g.gif
Galėtų būti suskaitmeninti ir patalpinti internete rolleyes.gif
Ir šiaip galvoju, kad tie bažnytiniai archyvai galėtų būti perrašomi kompiuteriu.
Juk pilna bedarbių turim, galėtų įsidarbinti biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2011 02 23, 23:00)
Gal teko matyti tuos sąrašus? Ar jie ranka rašyti? g.gif
Galėtų būti suskaitmeninti ir patalpinti internete rolleyes.gif
Ir šiaip galvoju, kad tie bažnytiniai archyvai galėtų būti perrašomi kompiuteriu.
Juk pilna bedarbių turim, galėtų įsidarbinti biggrin.gif

Teko. Nezinau, kaip didziuosiuose miestuose, bet mazesniuose yra paprasti net ne grieztos apskaitomybes zurnalai,kuriuose ranka irasomi duomenys palaidoto asmens ir vieta kapinese, dar, kas atsakingas uz kapo prieziura.
Del suskaitmeninimo, man atrodo mums dar toli, nors ka cia reiskia koki europos projekteli prasukt stambesni, kad viska iskart paimt ir suskaitmenint.
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2011 02 24, 00:00)

Kaip tik prieš kelias dienas ėjau į Kretingos bažnyčią žiūrėti metrikų knygų. Buvau apšalusi, kad VISOS toje bažnyčioje esančios knygos yra suskaitmenintos!!! Turi knygas nuo 1926 metų. Senesnes išsivežė archyvas.
Tiesa, kompiuteryje yra tik vardas, pavardė ir datos bei kokioje knygoje tas įrašas yra. Tad nesunku paskui atsiversti ir smulkiau pasižiūrėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 24, 09:45)
Kaip tik prieš kelias dienas ėjau į Kretingos bažnyčią žiūrėti metrikų knygų. Buvau apšalusi, kad VISOS toje bažnyčioje esančios knygos yra suskaitmenintos!!! Turi knygas nuo 1926 metų. Senesnes išsivežė archyvas.
Tiesa, kompiuteryje yra tik vardas, pavardė ir datos bei kokioje knygoje tas įrašas yra. Tad nesunku paskui atsiversti ir smulkiau pasižiūrėti  4u.gif

o visuose bažnyčiose turi knygas nuo 1926m? ar labai daug vargo prisiprašyt, kad leistų pavartyt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elizabeta_depp @ 2011 02 24, 12:31)
o visuose bažnyčiose turi knygas nuo 1926m? ar labai daug vargo prisiprašyt, kad leistų pavartyt?  blush2.gif

Greičiausiai turi. Nes archyve yra tik iki 1938 metų, vadinasi vėlesnės liko bažnyčiose.
Tačiau galimybė jas pavartyti labai priklauso nuo klebono ar bažnyčios raštinės darbuotojo geranoriškumo. Tai nėra slapti dokumentai, tad parodyti turėtų.
Atsakyti
Jolantuke,

kvailas mano klausimas- o kai eini i baznycia prasyt pavartyt baznytiniu metriku, ar reik kunigui kazka nunesti ar tai baznyciai aukoti blush2.gif Na juk nesu tos baznycios parapijiete, tai gal sakau nenores kunigelis gaist laiko g.gif Be to, toje parapijoje kunigas yra nepastovus, atvaziuojantis, nes aptarnauja kelias parapijas is karto, tai idomu ar tos metrikos yra pacioje baznycioje laikomos, ar jis jas kur nors bus issivezes i kokia bendra dokumentu saugykla, kad viskas butu po ranka vienoj vietoj g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 24 vasario 2011 - 11:46
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 02 24, 13:42)
Jolantuke,

kvailas mano klausimas- o kai eini i baznycia prasyt pavartyt baznytiniu metriku, ar reik kunigui kazka nunesti ar tai baznyciai aukoti blush2.gif Na juk nesu tos baznycios parapijiete, tai gal sakau nenores kunigelis gaist laiko g.gif Be to, toje parapijoje kunigas yra nepastovus, atvaziuojantis, nes aptarnauja kelias parapijas is karto, tai idomu ar tos metrikos yra pacioje baznycioje laikomos, ar jis jas kur nors bus issivezes i kokia bendra dokumentu saugykla, kad viskas butu po ranka vienoj vietoj g.gif

lotuliukas.gif
Visada reikia klausti. Kiekvienoje bažnyčioje kitaip.
Aš asmeniškai paklausiu ar yra man reikiamos knygos, ar galima jas pavartyti ir jau peržiūrėjus paklausiu ar reikia atlyginti už pavartymą. Dažniausiai pakanka "ačiū" arba pasako, kad prie durų yra aukų dėžutė ir jei noriu galiu ten ką įmesti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 24 vasario 2011 - 12:03