Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sushi @ 2011 02 01, 19:47)
Galiu ir čia  mirksiukas.gif Nedaug tų pastebėjimų ir teturiu... Kaip ir pas pačią svetainėje pažymėta, man Ancestry didžiausias privalumas tas, kad labai plati giminių paieškos sistema (per ją būtent radau savo giminės dalį, emigravusią į JAV, nors tai irgi ne rodiklis, kad ši sistema pranašesnė, nes tik Myheritage dėka radau kitą giminės dalį, kuri emigravo savu laiku į Australiją).
Minusas (arba aš iki šiol neradau, kaip tai galima padaryti), kad negali medžio eksportuoti. Tik importuoti gedcom failą galima... Taip pat man pati aplinka kažkaip truputį sudėtinga, tenka eiti tarsi per aplinkui, kai nori ką nors rasti...
Nežinau, gal čia taip man tik... Gal tiesiog prie Myheritage labiau prilipau, daugeliu aspektų ji man tinka/patinka...

Dar, tiesa, iš Ancestry pliusų man patiko, kad "publishing" skyrelyje gali susigeneruoti ganėtinai patrauklią giminės knygą ar giminės schemą. Ar šiaip pasižvalgyti pavyzdžių...

Dėl Myheritage... Žiūriu pačios puslapyje, kad parašyta, jog nors yra galimybė pasidaryti giminės knygą, bet ta funkcija neveikia. Pastebėjau, kad Myheritage sistemoje labai dažnai vyksta visokie pakeitimai, todėl tas neveikiančias funkcijas jie kartais padaro laikinai prieinamas, paskui vėl išjungia (matomai, pamato klaidas, kurias puola tvarkyti)... Aš tokiu būdu esu pataikiusi ant laikotarpio, kai galima buvo pasidaryti giminės knygą. Aišku, ten automatiškai kai viską sukelia, tai ne itin tvarkingai viskas gaunasi, plius lietuviškų raidžių nerodo ir daug kas angliškai automatiškai seugeneruota, bet ruošiantis daryti savo giminės knygą, visai geras susistemintas šablonas gaunasi (su įvairiais datų, vietų indeksais, atskirų šeimų schemomis), kurį aš asmeniškai naudoju rašydama giminės knygą smile.gif
Ilgainiui, manau, jie ištaisys tas klaidas ir bus ta galimybė susigeneruoti savo knygą...

Myheritage - manau tik neįprasta, aš irgi kada perejau is Family Tree Maker programos atrodė nepatogi.
Dabar pripratau, paieška juk per ieškiklį.
Aš irgi prijungiau keletą šeimų iš užsienio ir Lietuvos, jau užkrėčiau kitus pradėti savo medį. Super!
Nemokamoje 250 asmenų versijoje nėra tiek daug paslaugų, bet mokamoje jau visko apsčiai. Tiek net nereikia.
Schemas atsispausdinu pati, gerai atrodo - dovanoju gentainiams.
Papildyta:
QUOTE(sushi @ 2011 02 09, 19:50)
Merginos, o galima rasti kur nors internete pilną sąrašą metrikų knygų, kurias turi Archyvas?

Skaitmenoje archyvai:
http://www.epaveldas.lt

ROMOS KATALIKŲ BAŽNYČIŲ METRIKŲ AKTŲ KNYGŲ SĄRAŠAS:
http://www.archyvai.lt

Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 09, 11:07)
Skaitmenoje archyvai:
http://www.epaveldas.lt

ROMOS KATALIKŲ BAŽNYČIŲ METRIKŲ AKTŲ KNYGŲ SĄRAŠAS:
http://www.archyvai.lt
Arba aš nemoku paieškomis naudotis, arba man išmeta vos porą knygų (čia geriausiu atveju), o kartais iš viso nieko neranda... Kažkaip nesitiki, kad tam tikros bažnyčios archyvuose tėra vos porą knygų, kai žinau, kad realiai tikrai yra daugiau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 02 09, 21:59)
Arba aš nemoku paieškomis naudotis, arba man išmeta vos porą knygų (čia geriausiu atveju), o kartais iš viso nieko neranda... Kažkaip nesitiki, kad tam tikros bažnyčios archyvuose tėra vos porą knygų, kai žinau, kad realiai tikrai yra daugiau...  blush2.gif

Sąrašas yra čia...
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 09, 12:13)
Ačiū, Jolantuke mirksiukas.gif
O nesuskaitmenintų dokumentų, esančių istorijos archyve, toks sąrašas kur nors yra? Kad galima būtų sužinoti, kurio laikotarpio vienos ar kitos parapijos metrikų knygos išlikę, o kurios ne... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 02 09, 22:27)
O nesuskaitmenintų dokumentų, esančių istorijos archyve, toks sąrašas kur nors yra? Kad galima būtų sužinoti, kurio laikotarpio vienos ar kitos parapijos metrikų knygos išlikę, o kurios ne...  blush2.gif

Uf... bandžiau kažkada archyve tuos sąrašus persifotografuoti... Bet, kad jų baisingai daug...
Tad taip ir net neįpusėjau.
Reiks užklausti archyve kaip ten yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 09 vasario 2011 - 20:32
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 09, 12:32)
Uf... bandžiau kažkada archyve tuos sąrašus persifotografuoti... Bet, kad jų baisingai daug...
Tad taip ir net neįpusėjau.
Reiks užklausti archyve kaip ten yra smile.gif
Įsivaizduoju, Jolantuke... rolleyes.gif
Ačiū už info mirksiukas.gif Kaip suprantu, internete jie tų sąrašų greičiausiai nėra patalpinę..?
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 02 09, 20:49)
Įsivaizduoju, Jolantuke...  rolleyes.gif
Ačiū už info  mirksiukas.gif Kaip suprantu, internete jie tų sąrašų greičiausiai nėra patalpinę..?

Kazkiek dar Bario paieskoj galima rast.
Atsakyti
Sveiki. Labai smalsu sužinoti kame mano šaknys. Bet pervertusi keletą jūsų temos lapų supratau, kad tai juodas darbas. Todėl net suabejojau savo galimybėmis. Kiek naudojausi nemokamomis paieškos sistemomis, tai man nieko neranda.

Prašau atsakyti ar jūs naršydami archyvuose sužinote daugiau nei kad vien pavardes ir gimimo, mirties datas? Ar galima sužinoti pvz kuom pro prosenelis užsiėmė, mirties priežastį?

Nuo ko patartumėte pradėti naujokui? Mane labiau domina paieškos programėlės nei pats medžio dizainas. O žinios apie giminę baigiasi seneliais. Kaip ieškoti senelio tėtės?
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 01, 17:19)
Gal pas mane puslapyje kokių klaidų rasi? Būčiau labai dėkinga, jeigu informuotumte  blush2.gif

Minėdama Agelong Tree minusus rašei "bandomoji versija leidžia įvesti tik 50 asmenų". Galima tik 40.

Šiaip labai naudingos informacijos radau tavo tinklapyje http://www.polia.inf...a/Programos.htm
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2011 02 10, 22:12)
Minėdama Agelong Tree minusus rašei "bandomoji versija leidžia įvesti tik 50 asmenų". Galima tik 40.

Ačiū. Jau ištaisiau klaidą.
Mano svetainėje skyriuje "Susidomėjusiems genealogija" yra atsakymai į aukščiau tavo užduotą klausimą kaip ir kur ieškoti informacijos apie savo protėvius.
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 02 09, 20:59)
Arba aš nemoku paieškomis naudotis, arba man išmeta vos porą knygų (čia geriausiu atveju), o kartais iš viso nieko neranda... Kažkaip nesitiki, kad tam tikros bažnyčios archyvuose tėra vos porą knygų, kai žinau, kad realiai tikrai yra daugiau...  blush2.gif

Pabandykime pažiūrėti. kokia parapija. Tai gali būti vėlai įkurta parapija, gali būti neišlikę knygos.
Visos suskaitmenintos parapijos turi pakankamai didelį fondą knygų, kaip suprantu skaitmeninti pradėta nuo seniausių ir didžiausių parapijų.

Gal būt neteisingai suformavote užsakymą
Eilutėje - Antraštė rašote savo parapiją kilmininko linksnyje
pvz. Skaistgirio
Nerašykite daugiau nieko nes apribosite paiešką. (Neįveskite metų, temų - jeigu tik pradedate paiešką)
Atidarys lapą su 18 knygų kopijomis nuo 1836m iki 1927m gimimo, santuokos ir mirties įrašais.

Ką galite rasti šiose knygose? Vėliausiuose 19 a. rusų kalba rašoma data vardai ir pavardės tėvų, krikštatėvių, liūdininkų iš kur jie kilę, kur paskutiniu metu gyveno, gali būti patikslinimai ryte ar vakare gimė, nuo ko mirė, kiek vaikų liko mirus tėvui ar motinai, gyvas ar našlys sutuoktinis, galima žinoti kilmingi jie ar ne, ar santuokinis ar pavainikis gimė, ir t.t. Jeigu esate žingeidūs pasidomėsite iš kur krikštatėviai; iš to paties kaimo ar tolimesnio, gal iš kitos parapijos. Internete pasidomėjus galima sužinoti ar išlikęs jūsų protėvių vietovardis, gal yra kokia įdomi istorija su šiuo kaimu, gyvenviete, miestu.
Tuomet, kada duomenų bazė didės suprasite, kad krikštatėviai kartojasi keliose jūsų giminės kartose, gal tai greta gyvenantys kaimynai, gal giminaičiai. Suradę prosenelius pastebėsite, kad keletas pavardžių - neatsitiktinės, jos iš jūsų medžio. Gal tai svainis ar marti kurių palikuonys jūsų seneliams liūdijo vėlesnius įvykius.
Istorija taip ir susidėlioja.
Kada rasite bažnyčių surašymų knygas - ten kiti duomenys; kaimai, vienkiemiai juose gyvenę žmonės, jų apytikslis amžius, raštingumas, samdinių šeimos, socialinė padėtis ir kita.
Archyvisto darbas reikalauja kantrybės. Nenusiminkite jeigu iš karto nepasiseks. Grįšite, kada bus daugiau informacijos, geresnis laikas.
Augant vaikui kils klausimai, savaime norėsite jiems daugiau papasakoti. Mokykloje jiems reikės piešti giminės medį, ir jūsų žinios pravers.
Šeimos istorija - tai mes. Ji nėra tik kunigaikščių kilmės medis. Kiekviena giminė verta būti žinoma su visais jos vingiais. Protėviai negyveno mintimi užversti knygą ir užrakinti visiems laikams. Okupacijos nukirto naturalią giminės istorijos surinkimo galimybę. Šiandien langas prasivėrė...
Perskaitęs rankraštį kur užrašytos kelių vaikų mirtys suvoki kokia šeimai teko sunki dalia, bet pasižvalgai istorijoje, tai maro metas, visiems aplink buvo daug skausmo. Išmirė ištisi kaimai, tuomet suprantama - du kartus džiugiau, kad nors keli gentainiai liko ir pratiesė jums kelią.
Niekas bažnytinėse knygose nepaliko rašinio apie mūsų gentainius.
Jis susidėlioja lyg mozaika iš mažų įrašėlių apie jų pačius svarbiausius įvykius, kaip beje, iš senų žmonių pasakojimų, prisiminimų, aplankytų kapų, foto albumų, senų laiškų, relikvijų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 10 vasario 2011 - 21:47
Elenajazz, ačiū už išsamų atsakymą mirksiukas.gif
Turbūt netiksliai suformulavau savo klausimą. Mane domino nesuskaitmenintų Archyve esančių metrikų knygų sąrašai... ax.gif
Nes suskaitmenintuose metrikuose, deja, man reikalingų prapijų kol kas dar nėra...
Atsakyti