Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sushi @ 2011 02 01, 18:52)
Aš tai nelabai supratau, kur ten kas ir kaip...  blush2.gif

Kairėje pusėje yra meniu wink.gif
Ten "Pavardžių sąraše" galima paieškoti savo giminės pavardžių.
Galima susidaryti savo giminės medį. Bet aš jau turiu myheritage ir nenoriu dar kažkur platinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 01 vasario 2011 - 17:14
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 01, 08:54)
Kairėje pusėje yra meniu wink.gif
Ten "Pavardžių sąraše" galima paieškoti savo giminės pavardžių.
Galima susidaryti savo giminės medį. Bet aš jau turiu myheritage ir nenoriu dar kažkur platinti smile.gif
Tai va, kadangi iš savo medžio pavardžių nieko ten neradau, tai kažkaip ir neužsikabinau smile.gif Irgi tam kartui, įtariu, lieku prie Myheritage ir Ancestry... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 02 01, 19:17)
Tai va, kadangi iš savo medžio pavardžių nieko ten neradau, tai kažkaip ir neužsikabinau smile.gif Irgi tam kartui, įtariu, lieku prie Myheritage ir Ancestry...  ax.gif

Ar galėtum parašyti man į až ar čia savo pastebėjimus apie Ancestry? Pliusus ir minusus? Padėtum man papildyti puslapį apie genealogines programas blush2.gif
Gal pas mane puslapyje kokių klaidų rasi? Būčiau labai dėkinga, jeigu informuotumte blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 01 vasario 2011 - 17:21
QUOTE(Jolantuke @ 2011 02 01, 09:19)
Ar galėtum parašyti man į až ar čia savo pastebėjimus apie Ancestry? Pliusus ir minusus? Padėtum man papildyti puslapį apie genealogines programas  blush2.gif
Gal pas mane puslapyje kokių klaidų rasi? Būčiau labai dėkinga, jeigu informuotumte  blush2.gif
Galiu ir čia mirksiukas.gif Nedaug tų pastebėjimų ir teturiu... Kaip ir pas pačią svetainėje pažymėta, man Ancestry didžiausias privalumas tas, kad labai plati giminių paieškos sistema (per ją būtent radau savo giminės dalį, emigravusią į JAV, nors tai irgi ne rodiklis, kad ši sistema pranašesnė, nes tik Myheritage dėka radau kitą giminės dalį, kuri emigravo savu laiku į Australiją).
Minusas (arba aš iki šiol neradau, kaip tai galima padaryti), kad negali medžio eksportuoti. Tik importuoti gedcom failą galima... Taip pat man pati aplinka kažkaip truputį sudėtinga, tenka eiti tarsi per aplinkui, kai nori ką nors rasti...
Nežinau, gal čia taip man tik... Gal tiesiog prie Myheritage labiau prilipau, daugeliu aspektų ji man tinka/patinka...

Dar, tiesa, iš Ancestry pliusų man patiko, kad "publishing" skyrelyje gali susigeneruoti ganėtinai patrauklią giminės knygą ar giminės schemą. Ar šiaip pasižvalgyti pavyzdžių...

Dėl Myheritage... Žiūriu pačios puslapyje, kad parašyta, jog nors yra galimybė pasidaryti giminės knygą, bet ta funkcija neveikia. Pastebėjau, kad Myheritage sistemoje labai dažnai vyksta visokie pakeitimai, todėl tas neveikiančias funkcijas jie kartais padaro laikinai prieinamas, paskui vėl išjungia (matomai, pamato klaidas, kurias puola tvarkyti)... Aš tokiu būdu esu pataikiusi ant laikotarpio, kai galima buvo pasidaryti giminės knygą. Aišku, ten automatiškai kai viską sukelia, tai ne itin tvarkingai viskas gaunasi, plius lietuviškų raidžių nerodo ir daug kas angliškai automatiškai seugeneruota, bet ruošiantis daryti savo giminės knygą, visai geras susistemintas šablonas gaunasi (su įvairiais datų, vietų indeksais, atskirų šeimų schemomis), kurį aš asmeniškai naudoju rašydama giminės knygą smile.gif
Ilgainiui, manau, jie ištaisys tas klaidas ir bus ta galimybė susigeneruoti savo knygą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 01 vasario 2011 - 18:51
QUOTE(Elenajazz @ 2011 02 01, 16:34)
Kokioje parapijoje ieškojote?

Tvereciaus. Jei metu skaicius rasomas pagal artimuju parodymus, tai tuomet jis garantuotai netikslus. Mano giminej tai dazniausia problema. Tevas zinojo kuriais metais mire jo senelis, bet savo tevu apytiksliu gimimo metu nesugebejo pasakyt. Taip nenoriu po lenkiskus metrikus knistis. Ten net pavardziu neiskaitau.
Atsakyti
QUOTE(Dilgynė @ 2011 02 01, 13:37)
Taip nenoriu po lenkiskus metrikus knistis. Ten net pavardziu neiskaitau.
Tik pradžioj neįprasta, bet jei valandėlę kitą prie tų metrikų pasėdėsi, pamatysi, akys pripras, nėra ten viskas taip labai sudėtinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 01 vasario 2011 - 23:03
Gerai, kai turi iniciatyvių giminių, kurie užsiima tuo net iš Belgijos. Pati prisidedu tik pasakydama, kad mačiau pas vienus ar pas kitus gimines įdomesnių nuotraukų...
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 02 01, 23:02)
Tik pradžioj neįprasta, bet jei valandėlę kitą prie tų metrikų pasėdėsi, pamatysi, akys pripras, nėra ten viskas taip labai sudėtinga  4u.gif

Tikrai nera. Jau vienu proproseneliu vardus radau pagal prosenelio santuoka, bet del tos santuokos daugiau nei 10 metu praverciau. Jau maniau nerasiu, o jis, pasirodo, naslys buvo. Dabar galvoju ar pirmos zmonos ieskot ar geriau jo gimimo datos (kazkokia painiava cia). Oi, patinka man tos nemigo naktys lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki, noreciau paklausti gal kas zino kiek kainuoja nueiti i archyvus ir pasiskaitineti ten apie gimines, ir ka reiketu zinoti kad bent jau ant to kabliuko uzkibti ? mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zanike @ 2011 02 07, 18:11)
Sveiki, noreciau paklausti gal kas zino kiek kainuoja nueiti i archyvus ir pasiskaitineti ten apie gimines, ir ka reiketu zinoti kad bent jau ant to kabliuko uzkibti ?  mirksiukas.gif  ax.gif

Va čia viskas parašyta.
Kol kas apsilankymas archyve buvo nemokamas. Tikriausiai šiais metais niekas nepasikeitė smile.gif
Sveika prisijungus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zanike @ 2011 02 07, 17:11)
Sveiki, noreciau paklausti gal kas zino kiek kainuoja nueiti i archyvus ir pasiskaitineti ten apie gimines, ir ka reiketu zinoti kad bent jau ant to kabliuko uzkibti ?  mirksiukas.gif  ax.gif

Archyvo skaitykla darbo dienomis dirba darbo valandomis. Kada aš pradėjau būtina buvo praeiti instruktažą kaip naudotis senais dokumentais ir tt
Mokėti nereikia, nebent darysite kopjas - simbolinis mokėstis internete yra visa informacija.
Reikia žinoti bent senelių gimimo santuokos ar mirties metus, naujesnė informacija neteikiama dėl duomenų apsaugos.
Reikia žinoti kokios parapijos ar bažnyčios buvo nors vienas senolis.
Visa kita bus išaiškinta skaitykloje. Fondai numeriai knygų ar mikrofilmų išdavimo tvarka ir kita.
Apie dokumentu tvarkymą, terminus, senų įrašų išaiškinimus ir kalbas rašau blogame;

http://giminesmedis.blogas.lt/
Atsakyti
Merginos, o galima rasti kur nors internete pilną sąrašą metrikų knygų, kurias turi Archyvas?
Atsakyti