Turiu didelį klausimą naudojančioms myheritage Premium planą.
Mano plano galiojimas pasibaigė. Pratęsti jo visiškai nenorėjau, nes nemačiau jokios naudos ir nenorėjau be reikalo mėtyti pinigų.
Bet kilo problema: medis internete yra, jį visi gali peržiūrėti, galiu medį tvarkyti savo kompiuteryje, bet nei įkelti į internetą, nei pačiame internete ką nors daryti su medžiu - negaliu. Viskas yra pilka ir neaktyvu. Viršuje užrašas: "Pratęskite savo planą". Pratęsti nenoriu, o į nemokamą planą grįžti galimybės nematau.
Gal kas susidūrėte ir išsprendėte šią problemą?
QUOTE(Jolantuke @ 2011 01 29, 12:11)
Ačiū, Jolantuke, ten jau žiūrėjau Šiaip ne taip po truputį baigiu atsikasti, kas prie ko. Tą dieną krikštyti bent keturi kūdikiai, maniškis įrašas paskutinysis tą dieną, tai panašu, kad kunigėlis viską trumpino kiek įmanoma, tad teksteas nesklandus, tik pagrindiniai dalykai surašyti...
Likau neiššifravus tik krikštijamo kūdiko vado - Terefiani ar kažkas tai tokio... Kiek pagal kitus įrašus suprantu, tai turėtų būti galininko linksnis... Gal gali būti Teresė?... Kaip jūs manot? Gal turit kokių minčių?
Jolantuke, gal galima susisiekti su Myheritage ir paklausti, ką galima daryti? Aš specialiai skėliau giminės medį į kelis mažesnius, kad neprireiktų to Premiuim plano, tai nelabai ką galiu patarti...
QUOTE(sushi @ 2011 01 29, 22:33)
Gal Terefiam, Terepiam? T.y. Terese? Gal...
Kiek žiūriu kituose metrikuose, ta keista raidė per vidurį pakankamai reta... Įtarimas kyla, ar tik negali tai būti senoviškai rašoma Z?.. Tuomet gaunasi Tereziam - vardininkas Tereza... Įtaru, kad prie šito varianto ir apsistosiu tam kartui...
Beje, gal kam parvers - vieną įdomų dalyką atradau, kad trumpinant žodžius lotyniškuose metrikuose, tokie mėnesiai kaip Rugsėjis/September, Spalis/October ir Lapkritis/November yra trumpinami atitinkamai 7ber, 8ber ir 9ber
Beje, gal kam parvers - vieną įdomų dalyką atradau, kad trumpinant žodžius lotyniškuose metrikuose, tokie mėnesiai kaip Rugsėjis/September, Spalis/October ir Lapkritis/November yra trumpinami atitinkamai 7ber, 8ber ir 9ber
QUOTE(sushi @ 2011 01 29, 21:33)
Likau neiššifravus tik krikštijamo kūdiko vado - Terefiani ar kažkas tai tokio... Kiek pagal kitus įrašus suprantu, tai turėtų būti galininko linksnis... Gal gali būti Teresė?... Kaip jūs manot? Gal turit kokių minčių?
Man panašu i S,o ne i F-gal Teresiam
Aš priėjai iki lotyniškų metrikų ir sustojau-per daug sudėtinga įskaityti,o dar nėra metrikų sąvado,kad nors lengviau surasti,kur ta metrika yra.
Mergaitės,gal galit padėti...Beieškodama savo giminės,suradau tos giminės bendrapavardį,dabar gyvenantį Prancūzijoje,intensyviai ieškantį savo tėvų gimimo metrikų.Jeigu tėvas gyveno pasienio zonoje,kur gimimo metu buvo Lenkija,kitu metu- Ukraina,kur reikėtų ieškoti metrikų- Lenkijoje ar Ukrainoje? Ir kaip jūs įeinat į Lenkijos archyvą? Ten buvo 2 bažnyčios-graiku ortodoksų ir Romos katalikų.Kaip suprantu,žmonės,save laikę lenkais(nors turėję rusišką pavardę Nebesny),turėtų priklausyti Romos katalikų bažnyčiai,ar ne?
Dar dėl kontaktų su užsieniečiais:jie sako:ne,mes neturim šaknų Lietuvoje,mūsų seneliai buvo lenkai,iš Keydanow(Kėdainių) -štai kokie lenkai...Tiesa,visi Kėdainiai dėl onoro tada lenkiškai šnekėjo...Visada klauskit,iš kokio miesto,kaimo protėviai.Kaip vienas išeivių anūkas irgi aiškino,kad jo protėviai iš Lenkijos,o atsiuntė nuotrauką tetos 90-mečio šventimo San Paule LIETUVIŠKOJE kavinėje,su visom Lietuvos vėliavom,vyčiais...
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 01 29, 18:05)
Man panašu i S,o ne i F-gal Teresiam
Jau galutinai įsitikinau, kad čia S, nes tokiuose varduose, kaip ChriStina, ChriStopher, sutikau tokias pat keistas S raides
Ačiū, merginos
QUOTE(sushi @ 2011 01 30, 03:13)
Jau galutinai įsitikinau, kad čia S, nes tokiuose varduose, kaip ChriStina, ChriStopher, sutikau tokias pat keistas S raides
Ačiū, merginos
Dar kartą pažiūrėjau tekstą-pagal mane po s nėra i,čia toks jungimas ir gaunasi Teresam
Žodžiu,buvo krikštijama Teresa ,Reginos ir ...vaikas....toliau lyg tai Act ...-gali buti kazkas,kas reikštu sutuoktinius,ar kad santuokoje
Ar pirmas žodis ne "Eden",nes senuose metrikuose taip rašoma d,to liau "bapti"-ką reiškia baptus?
Trečia eilutė Leo Joanes Symenowicz et Barbara Kier...ure (gal S)
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 01 29, 18:25)
Dar kartą pažiūrėjau tekstą-pagal mane po s nėra i,čia toks jungimas ir gaunasi Teresam
Žodžiu,buvo krikštijama Teresa ,Reginos ir ...vaikas....toliau lyg tai Act ...-gali buti kazkas,kas reikštu sutuoktinius,ar kad santuokoje
Ar pirmas žodis ne "Eden",nes senuose metrikuose taip rašoma d,to liau "bapti"-ką reiškia baptus?
Va, mano versija šiai dienai:Žodžiu,buvo krikštijama Teresa ,Reginos ir ...vaikas....toliau lyg tai Act ...-gali buti kazkas,kas reikštu sutuoktinius,ar kad santuokoje
QUOTE(sushi @ 2011 01 30, 05:54)
īdem, eadem, idem tas pats; taip pat
eōdem ten pat;
baptiz|o, āre, āvī, ātum bažn. krikštyti
Bet kaip faina,kai perskaitai,ar ne? Ar sunku buvo surasti šitą metriką?Peržiūrėjai visą metrikų knygą ar žinojai metrikos numerį?
QUOTE(sushi @ 2011 01 30, 05:54)
Dar suradau vieną dalyką lotyniškose gimimo metrikose:prieš liudininkus rašoma Leg. ...ir toliau vardas pavardė.Gal tas leg.(jūsų metrike panašu i leo,bet gal čia ne o ,o g) reiškia "liudininkas" ar pan.
jei turiu lietuvos centrinio archyvo dokumento numerį ar galiu jį rasti internete, kur nors jų duomenų bazėje?
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 01 30, 03:44)
Dar suradau vieną dalyką lotyniškose gimimo metrikose:prieš liudininkus rašoma Leg. ...ir toliau vardas pavardė.Gal tas leg.(jūsų metrike panašu i leo,bet gal čia ne o ,o g) reiškia "liudininkas" ar pan.
daugvaikuciu, jei būtų Leg. (Legitimo conjugum), tai reikštų teisėti sutuoktiniai. Šiuo atveju yra trumpinys Lev. (Levantes), kas reiškia krikštatėviai...
Bent jau remiantis šiuo genealogija.lt puslapyje esančiu pavyzdžiu (apačioje paaiškinti žodžiai).
Bet kaip faina,kai perskaitai,ar ne? Ar sunku buvo surasti šitą metriką?Peržiūrėjai visą metrikų knygą ar žinojai metrikos numerį?
Jo, labai faina perskaityti, bet kol kas dar nežinau, ar čia tiesioginiai giminaičiai. Tiesiog renku viską, ką jungia giminės pavardė, o kadangi tuose kraštuose Simanavičių/Simonavičių/Simenavičių (priklausomai nuo to, kas kaip sugalvodavo užrašyti) pavardė nebuvo labai dažna, tai šansų yra...BARIS puslapyje radau keletą Kupiškio metrikų, tai juos ir perverčiau nuo-iki. Radau keletą mane dominančių įrašų, žiūrėsiu, ar su laiku tie žmonės kažkaip susisies su gimine Įdomu tai, kad nepažįstamas pavardes tuose metrikuose vos įskaitai, bet vos pamatai savąją pavardę, akis iš karto užkliūna...