Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sushi @ 2011 01 26, 06:27)
Jei, džiaugiuosi labai kartu su tavimi  clap.gif

Beje, o per ką ieškojai giminaičių Brazilijoje? Mano vienas prosenelis kaip tik yra emigravęs į Braziliją (į San Paulą) pokario metais, labai norėčiau bent kokį siūlo galą užčiuopti, bet kol kas nieko nepavyko rasti...  verysad.gif

Dieve,per ka tik as neieskojau...Kartais padeda Brazilijos Lietuviu bendruomene-esu davusi cia ju koordinates,paieskok,gal pries metus.
San Paule yra lietuviskas restoranas,kur jie visi renkasi ir jubiliejus svencia-galeciau paklausti vieno zmogaus to restorano adreso.Galima ten koki skelbima pakabinti,tik reikia portugaliskai,jie nebemoka musu kalbos.
Dar viena galimybe -per facebook-a-pagal pavardes ir gyvenama vieta,bet mazai kas atraso.Dazniausiai atraso vyresni zmones.
O kokios pavardes Tu ieskai? gal mes - gimines? lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 01 26, 04:18)
Pasveikinkit mane-suradau mūsų šeimos dalį,išvykusią į Braziliją ir jos atplaišą Indianoje,JAV.Niekad nebūčiau pagalvojus ieškoti Indianoje,bet kai radau tėčio pusseserės mirties metriką,kurioje nurodyta mirties vieta,pradėjau ten ieškoti ir MAN PASISEKĖ!!!! Po 50 metų nebendravimo ir 77 metų po jų išvykimo mūsų šeimos vėl susijungs !!!
Tik nesuprantu mūsų giminės čia,Lietuvoje...visiems dzin... doh.gif  tik aš viena ir verkiu iš laimės,ir džiaugiuosi...

Beje,braziliečiai parašė,kad išeiviai iš Lietuvos,Ukrainos ar vakarų Ukrainos(buvusios Lenkijos) pagrinde gyvena Apucarana,Parana valstijoje,Brazilijos pietuose

negaliu neparašyti ir nepasidžiaugti kartu su tavim thumbup.gif
Sustojo mano medis.. nekruta, nerandu siūlo galų, v thumbup.gif važiuosiu kada pavasarį pas gimines į Lenkiją, reportažą darysiu, video ir visokį kitokį, kad kiek nors prisiminimų išliktų ax.gif
Sveikos
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 01 25, 23:49)
PABANDYKITE dar vienu adresu
http://www.genealogi.../gyventoj-sraai
cia 1845m sarasai, gal bus jums reikalingos parapijos.
DAR yra BARIS sistemoje, bet tik Svencionys, Ignalina, Ukmerge pagrinde aukstaitija.
Nenusiminkite, suskaitmenins visa archyva.
Sekmes

bandziau... nera ko man reikia. ieskau rumsiskiu, kvetku, panemunio baznyciu metriku... laukiu ir as labai kol suskaitmenins viska ir tada jau tikiuosi galesiu sifruoti dokumentus smile.gif

QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 01 26, 06:18)
Pasveikinkit mane-suradau mūsų šeimos dalį,išvykusią į Braziliją ir jos atplaišą Indianoje,JAV.Niekad nebūčiau pagalvojus ieškoti Indianoje,bet kai radau tėčio pusseserės mirties metriką,kurioje nurodyta mirties vieta,pradėjau ten ieškoti ir MAN PASISEKĖ!!!! Po 50 metų nebendravimo ir 77 metų po jų išvykimo mūsų šeimos vėl susijungs !!!
Tik nesuprantu mūsų giminės čia,Lietuvoje...visiems dzin... doh.gif  tik aš viena ir verkiu iš laimės,ir džiaugiuosi...

Beje,braziliečiai parašė,kad išeiviai iš Lietuvos,Ukrainos ar vakarų Ukrainos(buvusios Lenkijos) pagrinde gyvena Apucarana,Parana valstijoje,Brazilijos pietuose

sveikinu! zinomas jausmas smile.gif as radau giminaicius argentinoje pries pora metu - labai smagu susirasyti ir tikrai kitiem giminaiciam tas faktas... ot... nu jo, gerai, kad radai, nu ir ka - pati susirasinek jei nori... ta ir darau smile.gif taigi, nenuleisk ranku - gilinkis daugiau, susirasinek, net jei kiti neprisideda! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2011 01 25, 13:49)
DAR yra BARIS sistemoje, bet tik Svencionys, Ignalina, Ukmerge pagrinde aukstaitija.
thumbup.gif Nežinojau, kad yra tokia BARIS sistema, o dabar va, tavo dėka pasinaršiusi ten radau keletą metrikų knygų, kuros mane domina (Kupiškio bažnyčios), tik gaila, kad metų tarpo, kuris man aktualiausias (nuo 1725 iki 1819), nėra... Na, bet ir po kitus bus įdomu pasižvalgyti, gal kokį įdomų siūlo galą rasiu... smile.gif

QUOTE(daugvaikuciu @ 2011 01 26, 00:12)
Dieve, per ka tik as neieskojau...Kartais padeda Brazilijos Lietuviu bendruomene-esu davusi cia ju koordinates,paieskok,gal pries metus.
San Paule yra lietuviskas restoranas,kur jie visi renkasi ir jubiliejus svencia-galeciau paklausti vieno zmogaus to restorano adreso.Galima ten koki skelbima pakabinti,tik reikia portugaliskai,jie nebemoka musu kalbos.
Dar viena galimybe -per facebook-a-pagal pavardes ir gyvenama vieta,bet mazai kas atraso.Dazniausiai atraso vyresni zmones.
O kokios pavardes Tu ieskai? gal mes - gimines? lotuliukas.gif   drinks_cheers.gif
Ieškau aš info apie savo prosenelį Joną Vilūną iš Utenos, iš Mockėnų kaimo. Išvažiavo jis apie 1928 metus į Braziliją ir negrįžo, taip ir dingo be žinios. Visa šeima yra likusi Lietuvoje, bet iš likusių gyvųjų niekas apie jį nieko nežino... Tai galvoju rasti bent kokį dokumentą, sužinoti, kas galėjo jam toj Brazilijoj nutikti... Nors įtariu, kad čia blogiau nei ieškoti adatos šieno kupetoj... Tuo labiau, kad portugalų tai nei vieno žodžio nemoku... O ir tie, kurie ten gyvena, vargu, ar apie to laikmečio žmones jau ką nors bežinos... unsure.gif

QUOTE(-Sandrita- @ 2011 01 26, 01:22)
Sustojo mano medis.. nekruta, nerandu siūlo galų, v thumbup.gif važiuosiu kada pavasarį pas gimines į Lenkiją, reportažą darysiu, video ir visokį kitokį, kad kiek nors prisiminimų išliktų  ax.gif
Nenuleisk rankų, būna ir man, kad nebežinau, už kurio čia siūlo ką timptelėti, nes viskas lyg ir užsirišę visuose galuose. Bet žiūrėk, vieną dieną kažkaip atsikeli, ir vėl kokia mintis šauna galvon, kur ką dar galima pakrutinti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 26 sausio 2011 - 17:30
QUOTE(sushi @ 2011 01 26, 17:29)
Nenuleisk rankų, būna ir man, kad nebežinau, už kurio čia siūlo ką timptelėti, nes viskas lyg ir užsirišę visuose galuose. Bet žiūrėk, vieną dieną kažkaip atsikeli, ir vėl kokia mintis šauna galvon, kur ką dar galima pakrutinti...  mirksiukas.gif

ačiū 4u.gif
dar prisėsiu prie dokumentų skenavimo, foto senų perkėlimo (tetė fotografas buvo tai foto kalnai) noriu išsaugoti visas
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2010 12 28, 20:12)
Prisijungiu prie diskusijos
Giminesmedis.blogas.lt

Smagu, kad prisijungi.
Labai daug įdomios informacijos radau tavo blog'e.
Įdomu ar teko studijuoti ką nors, ar taip pat - asmeninė patirtis mokė? blush2.gif
Atsakyti
Kiek kartų esate suvedę į savo medžius? nežinau ką daryti su senelio netikrai broliais ir seserim, ar ieškoti galų jų geneologijoje ar taip ir palikti juos...
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2011 01 29, 10:43)
Kiek kartų esate suvedę į savo medžius? nežinau ką daryti su senelio netikrai broliais ir seserim, ar ieškoti galų jų geneologijoje ar taip ir palikti juos...
Maniškiame iš mamos pusės – 6, iš tėtės pusės – 7 kartos. Giliau vis dar nepavyksta nusikasti, vis trūksta ko nors...

O ką tu turi omenyje sakydama, kad netikri broliai? Įvaikinti? Aš žiūrėčiau, ar yra tiesioginis kraujo ryšys ir priklausomai nuo to įtraukčiau arba ne... ax.gif

Merginos, kurios susidūrę su lotyniškais gimimo metrikais... Gal galite pagelbėti su vienu įrašu? Nebuvau prieš tai susidūrusi su lotyniškais, tai nelabai patirties turiu iššifruojant... blush2.gif

user posted image

Pirmųjų žodžių niekaip nesuskaitau... Earen (?) Bapti Terefiani...(?)
Toliau, kaip suprantu, vardai Casimiri Symenowicz et Regina. Toje pačioje eilutėje toliau irgi neiššifruoju blush2.gif
Tada vėl kaip ir ašku, kas paršyta: Lei (nerandu niekur, ką šis žodis reiškia) Joanes Symenowicz et Barbara... pavardės vėl neįsikaitau... „Omes de Kupiski“ kaip ir aišku – visi iš Kupiškio...

Gal galit padėt susigaudyti trūkstamose atkarpose, kad suprasčiau, kas čia ką krikštijo..? blush2.gif Metrikai 1725 metų...
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2011 01 29, 19:11)

Negali būti Ealen BaHi Terefiani...
Ne broliai ne įvaikinti, senelio mama mirė, tėvas antrą kartą vedė ir susilaukė daug vaikų, o jis tik vienturtis su motina buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 04 lapkričio 2013 - 22:08
QUOTE(-Sandrita- @ 2011 01 29, 11:16)
Negali būti Ealen BaHi Terefiani...
Pirmasis pagal kitus panašius įrašus, kaip jau įtariu, yra Eadem, reiškiantis „taip pat“..

O dėl tų „netikrų“ giminaičių tai, mano asmenine nuomone, išmesti kažką iš medžio suspėsi visada... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 29 sausio 2011 - 19:29
QUOTE(sushi @ 2011 01 29, 21:11)
Merginos, kurios susidūrę su lotyniškais gimimo metrikais...

Gal bent kiek padės ši nuoroda?

QUOTE(-Sandrita- @ 2011 01 29, 21:16)
Ne broliai ne įvaikinti, senelio mama mirė, tėvas antrą kartą vedė ir susilaukė daug vaikų, o jis tik vienturtis su motina buvo

Lygiai tokią pat situaciją turiu. Įrašiau visus vaikus, nes mūsų prosenelis juk tas pats. O močiutė taip pat buvo vienturtė, kai mirė jos mama ir tėvas vedė kitą bei susilaukė dar daug vaikų.
Specialiai jų neieškojau, bet kiek žinojau - surašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 29 sausio 2011 - 20:11
QUOTE(Jolantuke @ 2011 01 29, 20:11)
Gal bent kiek padės ši nuoroda?
Lygiai tokią pat situaciją turiu. Įrašiau visus vaikus, nes mūsų prosenelis juk tas pats. O močiutė taip pat buvo vienturtė, kai mirė jos mama ir tėvas vedė kitą bei susilaukė dar daug vaikų.
Specialiai jų neieškojau, bet kiek žinojau - surašiau.

ačiū, tada nesiknisiu giliai į mišką, kiek žinojau surašiau...
bandau ieškoti lenkijos archyvuose, bet nieko nerandu apie savo protėvius verysad.gif
Atsakyti