Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės ispanų kalbos savarankiškai

QUOTE(giedrius_lt @ 2011 03 11, 11:18)
tuomet cia nedidelis skirtumas tarp quero hablar ir Tengo ganas de hablar ?

Sakyčiau, kad daugiau kalbos stilistika.... reiktų apie tai pasiklausti kokio gero ispanisto...
Šiaip jau aš, kai ketinu pasakyti, kad noriu kalbėti, naudoju "quiero hablar"...
Atsakyti
QUOTE(tarijo @ 2007 11 10, 07:45)
Ispanų kalba per 30 dienų labai nebloga knygelė savarankiškam mokymuisi.

Shita knygute pirma, kuria isigijau seniai LT, ir tikrai labai puiki thumbup.gif
Atsakyti
rekomenduoju vieną neblogą svetainę ispanų kalbos mokymuisi http://www.spanishdict.com/ 4u.gif pamokos anglų kalba,bet viskas labai aišku ir suprantama tikrai patariu pabandyti kas nori pramokti šios gražios kalbos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diana24 @ 2011 06 02, 04:52)
rekomenduoju vieną neblogą svetainę ispanų kalbos mokymuisi http://www.spanishdict.com/ 4u.gif pamokos anglų kalba,bet viskas labai aišku ir suprantama tikrai patariu pabandyti kas nori pramokti šios gražios kalbos bigsmile.gif

labai shaunus puslapiukas thumbup.gif aciu!!! 4u.gif
Atsakyti
Nėr už ką svarbu tik,kad naudos bent kiek duotų bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš čia gal ne visai į temą, bet tikiuosi, kad ne tik man bus naudinga..
Esmė ta, kad nesimokau aš ispanų kalbos, bet va, prireikė. Organizuoju meksikietišką fiestą, ir kad būtų dar meksikietiškiau, darau vakarėlyje vartotinų žodžių žodyną. Būčiau dėkinga, jei kas užmestų akį, ir neprirašiau kokių nesamonių. Nemoku gi aš ispaniškai 4u.gif
Tekstas bus toks:

Queridos huéspedes!

Malonu jus matyti šioje fiestoje!
O kad būtų dar maloniau, prašome išmokti keletą žodelių, vartotinų Fiestos metu.

Šiandien mes labai mandagūs, ir vieni į kitus kreipiamės tik taip:

Señor <vardas> / don <vardas> -- taikoma visiems su kelnėmis ir sombrerais

Señora <vardas> / doña <vardas> -- taikoma ištekėjusioms panelėms

Señorita <vardas> -- taikoma netekėjusioms panelėms

Mandagūs žodeliai:

ačiū - gracias

labai ačiū - Muchas gracias

prašau - por favor

nėra už ką - De nada

į sveikatą - Salud

Naudingi žodžiai:

pakeliam taures -- alzar la copa

užkąskime -- tener un bocadillo

einam šokti -- vamos a bailar

einam į pirtį -- Vamos a ir al baño

Kaip tau sekas? -- Cómo estás?

Ko norėtum išgert? -- Qué desea beber?

Ką norėtum veikti? -- qué le gustaría hacer?

Noriu gerti -- quiero beber

noriu valgyti -- Quiero comer

noriu šokti -- Quiero bailar

Su gimimo diena -- Feliz cumpleaños

Prašom labai nesijuokti, jei kur stipriai nusišnekėta wub.gif
Ir dar vienas klausimas neduoda ramybės. Serialuose meksikiečiai kreipiasi į ponus "don", atitinkamai į ponias, o jokie online žodynai šito žodžio neverčia. Vietoj "sir" siūlo "señor". Kažkaip "don Petras" skamba smagiau, bet nenoriu primeluot žmonėms. Kas čia per situacija?
Ir dar - o kaip teisingai parašyt žodžio tarimą? Ar ir taip aišku? biggrin.gif
Žodžiu, apšvieskit mane wub.gif Ačiū labai iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bfly @ 2011 06 22, 15:32)
Ir dar - o kaip teisingai parašyt žodžio tarimą? Ar ir taip aišku? biggrin.gif
Žodžiu, apšvieskit mane  wub.gif Ačiū labai iš anksto  4u.gif

As nesu ispanu zinove (zinau daug maz kaip kas tariasi), negaliu ir apie taisyklinguma kazka pasakyti, bet prisiminus savo pirma kelione i Ispanija galiu pasakyti - tarima butinai parasyk, kad ir taip kaip pati girdi pvz., per google verteja. Nes zmones nesusidure su ispanu kalba ir perskaitys taip kaip parasyta - muchas, vamo, bocadillo...
Atsakyti
QUOTE(Diana24 @ 2011 06 02, 12:52)

smile.gif Tikrai neblogas psl, man ypac patinka ta skiltis, kur galima susidaryti zodyno treniruokli (flash cards), paciam pasirenkant norimus zodzius: http://www.spanishdi...ashcards/create

Nusprendziau is pradziu mokytis ispanu savarankiskai, be kursai labai ilgai trunka, intensyvus tik vasara organizuojami y t.d. y t.p. Vagos pradzia, manau, sekmingai ir savom jegom galima praart g.gif

Naudoju rusiska O. Tamajo vadoveli, pakankamai suprantamas, neblogai susivirskina. Gramatika, pratimai su atsakymais. bigsmile.gif Galiu permesti pdf'a, jeigu kam reikia (i az kreiptis, jeigu ka). O siaip gana nemazai medziagos ispanu k. mokymuisi (tiek rusiskai, tiek angliskai) galima nusidaunlaudinti per torrentus is http://www.rutracker.org (yra spec. skiltis "Ispanskij jazyk").

Is kompiuteriniu programu pasirinkau Berlitz Spanish Premier v2. Uz tai, kad popiaigiai (25 svarai is uk jebejaus). Programiniais "lauztuvais" stengiuosi nebesinaudoti... blush2.gif Yra visokie kryziazodziai tame berlitse, tarimo tobulinimas su mikrafu ir kt. naudingu opciju. Snekejimo lavinimui is esmes sitas softwariukas.

Siaip geriausias is bandytu butu Tell Me More Spanish, bet jo kaina labai ispudinga... jeigu nehakeriaujant. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytautas M.: 02 rugpjūčio 2011 - 19:32
Sveikos, mergaitės, jungiuosi ir aš prie besimokančių 4u.gif mokausi savarankiškai, bet mąstau ir apie kursus ( kadanors) biggrin.gif Turiu tą knygutę "Ispanų kalba per 30d". Man patinka,kad jos pradžioje yra visa abecėlė su paaiškinimais kaip tarti thumbup.gif jei kam reiks - galėsiu nuskenuot. Beje ar matėt kur pirkti Lietuvių - Ispanų žodyną? blink.gif internete nerandu jokiam knygyne g.gif
Atsakyti
Sveikos. Mokausi ir as po truputi Ispanu kalbos. Sukurpiau ispaniska cv, tik beda jog mano ispanu kalbos zinios labai labai silpnos, tik pradziu pradzia. Aisku dirbau su internetiniais vertejais, tai manau jog bus baisiu klaidu. Gal kuri galetu bent akimis permesti ir baisiausias klaidas pataisyti. Man reikia laaabai skubiai... Skolinga nelikciau!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diamond @ 2011 09 14, 16:40)
Sveikos. Mokausi ir as po truputi Ispanu kalbos. Sukurpiau ispaniska cv, tik beda jog mano ispanu kalbos zinios labai labai silpnos, tik pradziu pradzia. Aisku dirbau su internetiniais vertejais, tai manau jog bus baisiu klaidu. Gal kuri galetu bent akimis permesti ir baisiausias klaidas pataisyti. Man reikia laaabai skubiai... Skolinga nelikciau!!!  4u.gif

Oooo, kaip smagu,kad ispanisko CV prireike! O as vis suku galva, kur ta kalba panaudoti, kad pasimokius vel neuzmirsti... O pati gal Esp gyveni, ar LT radai galimybe ispanu kalba kazkuo uzsiimti? Mano lygis dar nera labai aukstas, tai nedristu siulytis taisyti klaidu, nors gal ir man butu visai naudinga zvilgtelti ir isitikinti, kad apskritai jas matau biggrin.gif Jei neatsiras kas pagalbos suteiks - i AZ
Atsakyti
QUOTE(Dinushka @ 2011 09 15, 11:04)
Oooo, kaip smagu,kad ispanisko CV prireike! O as vis suku galva, kur ta kalba panaudoti, kad pasimokius vel neuzmirsti... O pati gal Esp gyveni, ar LT radai galimybe ispanu kalba kazkuo uzsiimti? Mano lygis dar nera labai aukstas, tai nedristu siulytis taisyti klaidu, nors gal ir man butu visai naudinga zvilgtelti ir isitikinti, kad apskritai jas matau biggrin.gif Jei neatsiras kas pagalbos suteiks - i AZ

Ne gyvenu LT, o ispanisko cv prireike darbo paieskose ne tik LT smile.gif Radau kas pades patikrinti, tik mergaite labai uzsiemusi, ziuresiu kaip cia iseis. Aciu uz pasiulyma, jei prireiks butinai parasysiu AZ smile.gif 4u.gif
Atsakyti