Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės ispanų kalbos savarankiškai

QUOTE(vikusituka @ 2011 01 10, 12:45)
as laiku beveik visai nemoku, nezinau kaip juos naudoti... gal tu ismanai geriau. man tiesiog ideliai tiktu pavyzdys su anglu kalba. koks laikas koki atitinka anglu kalboje. o ta pratima as atliksiu, kai laiko turesiu ir idesiu cia. visai pamirsau, kad cia lengvai galima cituoti, tad pratimus galima atlikti ir cia. o koks dalykas tave domina is mokymosi: gramatika, zodynas, koki pratima tau ideti, kad atliktum? (idesiu toki pratima, kurio atsakymus zinau, tad istaisyti problemos tikrai nebus)

O turi kokią nors gramatiką?
Tai gal nuo esamojo laiko pradėti reikėjo... gal truputį persistengiau su ankstesniu pratimu? Pagal kokią knygą mokiniesi?
Jei turi kokių su laikais, tai drąsiai gali dėti.
Atsakyti
as turiu Ispanu kalba per 30 dienu. po to rusu kalbos „Ispanskij jazik“. ir is interneto prisiiunciau gana daug. tai normaliai apskaiciusi esu tik ta pirmaja. dabar galvoju, kad padraikai nesimokinus, remtis kokiomis keliomis ir pagal tema varytis i prieki. nes as po to susimakaluosiu, kokius pratimus esu darius, kokiu nea...
Atsakyti
QUOTE(vikusituka @ 2011 01 10, 16:24)
as turiu Ispanu kalba per 30 dienu. po to rusu kalbos „Ispanskij jazik“. ir is interneto prisiiunciau gana daug. tai normaliai apskaiciusi esu tik ta pirmaja. dabar galvoju, kad padraikai nesimokinus, remtis kokiomis keliomis ir pagal tema varytis i prieki. nes as po to susimakaluosiu, kokius pratimus esu darius, kokiu nea...

Bent jau visos tos knygos kur per 30 dienų, tai nieko nėra vertos mokymuisi... čia mano nuomonė.... per 30 dienų gali tik pradžią padaryti, bet išmokti - schmoll.gif
O to rusų kalbos vadovėlio pirma tema "Que es esto? Esto es" prasideda? Ar ne? Aš turiu rusišką atsišvietusi kažkokį, tik nežinau pavadinimo, nes iš karto prasideda nuo Leccion primera... ax.gif Ten aiškinama apie daiktavardžių giminę ir nežymimąjį artikelį. Ketvirtoje pamokoje aiškinama apie es ir esta vartojimą, 5 - apie hay vartojimą...Ir tik 8-oje pamokoje pradedamas esamasis laikas pirmos asmenuotės veiksmažodžiams...
Šiaip aš esu praėjusi visus tiesioginės nuosakos laikus ir dabar studijuoju tariamąją nuosaką...
Būtų įdomu, jei įdėtumei kokių pratimų iš savo literatūros...
Arba gal turi kokių testų kalbos lygiui nustatyti?... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 10 sausio 2011 - 15:31
rusiska ta pati biggrin.gif
kalbos lygiui nustayti as ieskausi internete. i google ivedu test nivel español (be jokiu prepositu), tai ismeta pasirinkimu... tai mano intermedio B2 ax.gif ant laiku susimaunu rolleyes.gif
as kaip tik pradesiu viena vadoveli ziurinetis, bet ten yra kartu su anglu kalba. nieko tokio? tada pratimus tau ir nukopinsiu is ten, nes atsakymai irgi yra biggrin.gif
o dabar idesiu savo mena, nesiremiu jokiom knygom, jokiom gramatikom, darau is savo ziniu. kur blogai, man galesi paaiskinti kodel ax.gif

1.Cervantes (nacer) ha nacido en 1547 y (morir) ha muerto en 1616.
2.Ayer yo (estar) fui en el teatro y (ver) vi una obra de Lorca.
3.Dos veces por semana (ir)voy a bañarse al río.
4.Este año la cosecha (ser) era buena porque (llover) ha llovido mucho.
5.Esta mañana yo me (levantarse) levantado muy temprano porque no (tener) tenia sueño.
6.Él (tener) tenia 4 años, cuando (perder) perde a su madre.
7.? Estava UD. ya en España? Sí, el año pasado (estar) estuve dos meses en Madrid.
8.Ayer, cuando nosotros (salir) salimos del colegio, (ver) hemos visto un accidente horrible.
9.Cuando (llegar) llegava la policía, los ladrones ya (irse) se ido.
10.Cuando él (saber) sabia la notizia, (llamar) ha llamado enseguida a su padre.

tik nesijuok, as einu paieskoti pratimu...
Atsakyti
Unit 1: Expressions of time

Exercise 1.1
Change the sentences as in the example. Be careful with the logical connection
of ideas depending on the time expression you are asked to use:

Example:
Juan y Marta salieron de trabajar y fueron al cine.
al
Al salir de trabajar, Juan y Marta fueron al cine.

1 Pedro compró una entrada para el partido, luego la perdió.
después de
2 Laura y Rocío fueron a montar a caballo, luego comieron juntas.
antes de
3 Mi hermana y yo recordamos que era el cumpleaños de Pepe y le
compramos un regalo.
al
4 Natalia llamó a Ana, luego habló con su novio.
antes de
5 Mario y Angel jugaron al golf, luego se tomaron una copa con sus
amigos.
después de
6 Loreto y Mar recibieron la invitación y se pusieron muy contentas.
al
7 ¿Fueron Uds a la reunión y luego a su hotel?
¿Antes de
8 Mi madre recibió la noticia y se puso a llorar.
al

Atsakyti
Exercise 1.2
Complete the following sentences in Spanish with the information given in
brackets.
1 ________ cuando recibieron la noticia. (They had just arrived)
2 ________ la cena. (They have just served)
3 ¿________ a Juan? (Have you just met . . .?)
4 ________ cuando me llamó.
(I had just spoken to you)
5 ________ tu carta.
(She has just sent)
6 ________ cuando cancelaron el concierto.
(We had just bought the ticket)
7 ________ a tu hermano.
(We have just seen)
8 ________ cuando llegó.
(They had just read his message)
Atsakyti
1.Cervantes (nacer) ha nacido en 1547 y (morir) ha muerto en 1616.
2.Ayer yo (estar) fui en el teatro y (ver) vi una obra de Lorca.
3.Dos veces por semana (ir)voy a bañarse al río.
4.Este año la cosecha (ser) era buena porque (llover) ha llovido mucho.
5.Esta mañana yo me (levantarse) levantado muy temprano porque no (tener) tenia sueño.
6.Él (tener) tenia 4 años, cuando (perder) perde a su madre.
7.? Estava UD. ya en España? Sí, el año pasado (estar) estuve dos meses en Madrid.
8.Ayer, cuando nosotros (salir) salimos del colegio, (ver) hemos visto un accidente horrible.
9.Cuando (llegar) llegava la policía, los ladrones ya (irse) se ido.
10.Cuando él (saber) sabia la notizia, (llamar) ha llamado enseguida a su padre.

Paaiškinimai:
1. Naudojamas Preterito indefinido, nes yra nurodyta tiksli gimimo ir mirimo data.
2. Naudojamas Preterito indefinido, kai veiksmas įvyko vakar, vakar vakare, užvakar (ayer, anoche, antiayer). Čia pavartojai ne to veiksmažodžio )ser) formą.
3. Pavartojai esamąjį laiką, o turėjo būti Preterito imperfecto (būtasis dažninis), nes veiksmas vykdavo praeityje, du kartus per savaitę.
4-5. Naudojamas preterito perfecto (kartinis, sudėtinis, neseniai vykęs), kai salinyje yra parodomasisi įvardis este su kokiu nors laikotarpiu, pvz: este semana, este ano...
6. Naudojamas Preterito indefinido, nes yra nurodytas laikas, t.y. kai buvau 4-erių metų.
7. Naudojamas preterito perfecto, kai yra išreikštas atlikto veiksmo rezultatas, susietas su dabartimi. Ar esi valgęs? Ar esu kada matęs? Ar esi buvęs?
8. Naudojamas Preterito indefinido, kai veiksmas įvyko vakar, vakar vakare, užvakar (ayer, anoche, antiayer).
9. Pirmas veiksmažodis Preterito indefinido (verstume į liet, k - kai atvyko policija, o ne kai atvykdavo), antras - Preterito pluscuamperfecto (būt.kartinis seniai vykęs laikas). PAstarasis vartojamas, kai sakiny yra 2 būtieji laikai ir vienas įvykęs anksčiau už kitą. Kai atvyko policija, vagys jau buvo išėję.
10. Naudojamas Preterito indefinido abiem veiksmažodžiams.

Ištaisytas variantas:

1.Cervantes (nacer) nacio en 1547 y (morir) murio en 1616.
2.Ayer yo (estar) estuve en el teatro y (ver) vi una obra de Lorca.
3.Dos veces por semana (ir) iba a bañarse al río.
4.Este año la cosecha (ser) ha sido buena porque (llover) ha llovido mucho.
5.Esta mañana yo me (levantarse) he levantado muy temprano porque no (tener) he tenido sueño.
6.Él (tener) tenia 4 años, cuando (perder) perdio a su madre.
7.? Ha estado UD. ya en España? Sí, el año pasado (estar) estuve dos meses en Madrid.
8.Ayer, cuando nosotros (salir) salimos del colegio, (ver) vimos un accidente horrible.
9.Cuando (llegar) llego la policía, los ladrones ya (irse) se habian ido.
10.Cuando él (saber) supo la notizia, (llamar) llamo enseguida a su padre.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 11 sausio 2011 - 10:20
kiek klaidu, kosmaras doh.gif o tu kodel pratimu neatlieki?
Atsakyti
QUOTE(vikusituka @ 2011 01 11, 13:53)
kiek klaidu, kosmaras  doh.gif o tu kodel pratimu neatlieki?

Nespėjau... Svečiai užėjo... blush2.gif
Atsakyti
As ir pradejau mokintis ispaniskai savarankiskai.
kazi kaip pavyks laika surasti....
nes maziukas pastoviai aplink sukinejasi doh.gif
atsisiunciau pora programeliu i telefona, bandysiu pasimokinti kol maitinu - nes tas laikas visai bergzdzias kol laukiu.... biggrin.gif

sekmes jums visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif. Kiek nuorodų radau naudingų net pasimečiau. Aš pradėjau mokytis ir savarankiškai, manau paskui mokysiuosi kursuose. Aš šiuo metu mokausi iš SpanishDict.com. Patinka man, pamokėlė viena į dieną, kai mažiukė miega smile.gif
Papildyta:
Iš kur siunteisi programėlių ir kokių? Aš ir parsisiunčiau šiek tiek, bet norėtųsi daugiau ir kai su maže lauke vaikštau laisvai galiu klausytis ir bumbėti po nosim ispaniškai biggrin.gif
Atsakyti
as audio neturiu parsisiuntus, noreciau... ax.gif
Atsakyti