Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės ispanų kalbos savarankiškai

net neabejoju,kad tuoj perprasite bigsmile.gif geriausias būdas mokytis kalbą tai gyvai bendrauti su žmonėmis 4u.gif leiskit pasmalsausiu kur konkrečiai gyvenate Ispanijoje ir ar patinka? 4u.gif nes pati labai myliu šią šalį netolimoje ateityje ketinu persikelti tad labai domina kaip kitiems sekasi šioje šalyje bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diana24 @ 2010 11 13, 20:03)
net neabejoju,kad tuoj perprasite bigsmile.gif geriausias būdas mokytis kalbą tai gyvai bendrauti su žmonėmis 4u.gif leiskit pasmalsausiu kur konkrečiai gyvenate Ispanijoje ir ar patinka?  4u.gif  nes pati labai myliu šią šalį netolimoje ateityje ketinu persikelti tad labai domina kaip kitiems sekasi šioje šalyje bigsmile.gif

Hola mirksiukas.gif
Smagu skaityti, kiek yra žmonių, mylinčių Ispaniją. thumbup.gif Kadangi ir aš viena iš jų. biggrin.gif Aš taip pat planuoju pavasarį keltis į Ispaniją. Todėl ir man labai įdomu, kaip Laurike24 sekasi Ispanijoje, kokie įspūdžiai? Šiek tiek mane baugina problemos su darbu šioje šalyje verysad.gif
Diana24, o jūs konkrečiai nutarę, kurioje Ispanijos vietoje gyvensite? Nes man tai no 1 - Barcelona...tiktų ir Valensija...labai norėčiau šalia jūros gyventi. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 14 lapkričio 2010 - 12:27
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 11 14, 13:26)
Hola  mirksiukas.gif
Smagu skaityti, kiek yra žmonių, mylinčių Ispaniją.  thumbup.gif  Kadangi ir aš viena iš jų.  biggrin.gif Aš taip pat planuoju pavasarį keltis į Ispaniją. Todėl ir man labai įdomu, kaip Laurike24 sekasi Ispanijoje, kokie įspūdžiai? Šiek tiek mane baugina problemos su darbu šioje šalyje  verysad.gif
Diana24, o jūs konkrečiai nutarę, kurioje Ispanijos vietoje gyvensite? Nes man tai no 1 - Barcelona...tiktų ir Valensija...labai norėčiau šalia jūros gyventi.  wub.gif

O kodėl keliatės gyventi į Ispaniją?
Aš taip pat dievinu šią šalį, bet kolei kas planų gyventi joje nėra... Tai bent atostogauti ketinu Barselonoje...
O dėl darbo tai tikrai teko girdėti, kad sunku rasti. Net patiems ispanams. Draugė ispanė gyvena Leon'e, tai dirbti pradėjo tik 34 metų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 15 lapkričio 2010 - 09:40
Sveikos mergaites 4u.gif

Klausete manes kaip man sekasi ispanijoje,kokie ispudziai. Man cia patinka. cia visai kitokie zmones palyginus su lietuva. Su darbais tik tiek galiu pasakyti,kad visai nesenai madride buvo zmoniu streikas del nedarbo. Is kitur, aplinkiniu draugu yra kurie nedirba ir po puses metu,bet ten vel savos priezastys. Moterism visada darbo bus,tik savrbau masina tureti,nes cia atstumai dideli,o kartai iki darbo tenka vaziuoti ir i kita miesteli. Mes gyvename Valencijoje viename miestelyje, netoli jura,kelio iki jos apie 30 min su masina. Cia esu tik keli menesiai,kalba gerai nemoku,viena kita zodi gaudausi. mokausi,bet daug smagiau butu tureti drauge ir su ja bendrauti,sakau gal ispaniskame pazinciu puslapyje rasti ka nors blush2.gif drauge kokia rolleyes.gif na matysiu..

Man labai patinka cia aplinka ,gamta, nemoku imesti foto parodyciau keleta vietu.Kalnai,o is kalnu saltiniai ir labai ispudingai viskas atrodo rolleyes.gif Diena pas mus iki 30 bet ne kasdien,o vakare jau 17 silumos.
Pamokykit imesti nuotrrauka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 11 15, 09:37)
O kodėl keliatės gyventi į Ispaniją?
Aš taip pat dievinu šią šalį, bet kolei kas planų gyventi joje nėra... Tai bent atostogauti ketinu Barselonoje...
O dėl darbo tai tikrai teko girdėti, kad sunku rasti. Net patiems ispanams. Draugė ispanė gyvena Leon'e, tai dirbti pradėjo tik 34 metų...

Aš asmeniškai noriu pagyventi kitoje šalyje, ją geriau pažinti, išmokti kalbą. Gaunasi taip, kad vienu šūviu nušauni 3 zuikius- dirbi + pramoksti kalbą ir dar pamatai šalies grožį.
Dėl darbų - manau čia sėkmės reikalas kaip ir kitose šalyse - yra ir UK žmonių, kurie sėdi ir verkia, kad darbo nėra. O kiti tuo tarpu dirba ir dar kviečiasi gimines iš Lietuvos.
Tai manau, kol nėra vaikų ir vyro - verta išbandyti laimę ir svetur. biggrin.gif
O dėl draugės ispanės...labai nustebau, kad ji tik nuo 34 m. pradėjo dirbti - neįtikima, kai tuo tarpu žinau lietuvaičių ten dirbančių ofisuose, pakankamai atsakingus darbus, o jau apie kitus darbus net nekalbu biggrin.gif Mano nuomone - nuo žmogaus noro dirbti labai daug priklauso...ir nuo to, kur gyveni. Pvz. aš Alytuje negaliu net svajoti apie darbą su gera alga, jei neturiu įtakingų giminaičių ar pažįstamų. Truputį už off-top'inau biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Laurike24 @ 2010 11 15, 10:00)
Klausete manes kaip man sekasi ispanijoje,kokie ispudziai. Man cia patinka. cia visai kitokie zmones palyginus su lietuva. Diena pas mus iki 30 bet ne kasdien,o vakare jau 17 silumos.

Vat viena iš priežasčių, kodėl traukia Ispanija - žmonės thumbup.gif
O dėl + 30 blink.gif nieko sau lapkričio mėnesį biggrin.gif
Laurike24, o jei nepaslaptis - kur dirbi? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 15 lapkričio 2010 - 11:22

Laurike24, o jei nepaslaptis - kur dirbi? ax.gif

as nedirbu, mano draugas dirba, as kolkas gyvenu ir padedu namuose seimininkauti... 4u.gif wink.gif
Atsakyti
Laurike24 ooo smagu bigsmile.gif o miestelyje,kur gyvenate nėra daugiau lietuvių,kad būtų su kuo susibendrauti? smile.gif
zuvyte26 konkrečiai šiuo metu negaliu pasakyti...mane irgi labai traukia Barcelona,tačiau greičiausia teks atmesti šį variantą,nes brangus miestas ir plius katalonų kalba doh.gif ,o man su ja prastai aš tik ispaniškai kalbu (aišku ne kaip profesionalė,bet kažkiek gaudausi) tai galvoju apie Granadą ar Valensiją 4u.gif vienas iš niuansų irgi pakeisti aplinką ir gyventi tarp šiltesnių,nuoširdesnių žmonių,nes lietuvių amžinas nepasitenkimas viskuo,pyktis pačią tokią daro
Atsakyti
Diana24, visiškai pritariu dėl aplinkos, kuri tave supa. Kuo toliau tuo labiau juntu žmonių pyktį, nepasitenkinimą Lietuvoje.
Aš ir svarstau apie Valensiją, bet pasakojo, kad Barcelonoje yra daugiau tarptautinių įmonių, kur reikia žmonių su anglų/rusų k. ofisiniam darbui - kažin ar katalonų k. tokia svarbi, ar nepakaktų ir ispanų k.? - nes ten juk galima sakyti begalės turistų, kuriems pagrindas - anglų k. Tuo labiau paslaugų sferoje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurike24 @ 2010 11 15, 11:00)
Moterism visada darbo bus,tik savrbau masina tureti

kaip įdomu g.gif kaži kodėl taip parašei?

QUOTE(zuvyte26 @ 2010 11 15, 12:17)
Tai manau, kol nėra vaikų ir vyro - verta išbandyti laimę ir svetur.

Vat viena iš priežasčių, kodėl traukia Ispanija - žmonės  thumbup.gif

drinks_cheers.gif va čia gerai parašei drinks_cheers.gif o kai šeima jau yra, tai nelabai ir pakeliausi biggrin.gif

tikriausiai neteko bendrauti su ispanais lotuliukas.gif pas juos viskas "manana", kas žiauriai nervina, jie niekur neskuba, atsipūtę... dauguma iki 30-ies gyvena su tėvais... biggrin.gif
Bet iš principo tai tikrai labai skiriasi nuo lietuvaičių. Jei visgi pietiečiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 16 lapkričio 2010 - 09:15
QUOTE(dista @ 2010 11 16, 09:15)
tikriausiai neteko bendrauti su ispanais  lotuliukas.gif pas juos viskas "manana", kas žiauriai nervina, jie niekur neskuba, atsipūtę... dauguma iki 30-ies gyvena su tėvais...  biggrin.gif
Bet iš principo tai tikrai labai skiriasi nuo lietuvaičių. Jei visgi pietiečiai  smile.gif

Teko sutikti - como turisto - vieną ispaną lotuliukas.gif Tai šiek tiek bendravau biggrin.gif
Aš asmeniškai irgi tokia blush2.gif tai, ką pavardinai (paryškinau) dažnai pastebiu, kad panašiai ir aš elgiuosi, gyvenu. Tik skirtumas tas, kad aš noriu būti nepriklausoma nuo tėvų, nuo vyro taip pat biggrin.gif Aš tą atsipūtimą vadinu mėgavimusi gyvenimu, jo spalvomis biggrin.gif - negaliu pakęsti vertimosi per galvą, greito tempo, įtampos schmoll.gif Man jų "manana" šiuo metu labai aktualus žodis (dažnai vartoju), matau, kad daugumą mano draugų, pažįstamų tai nervina lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 16 lapkričio 2010 - 11:39
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 11 15, 19:42)
Diana24, visiškai pritariu dėl aplinkos, kuri tave supa. Kuo toliau tuo labiau juntu žmonių pyktį, nepasitenkinimą Lietuvoje.
Aš ir svarstau apie Valensiją, bet pasakojo, kad Barcelonoje yra daugiau tarptautinių įmonių, kur reikia žmonių su anglų/rusų k. ofisiniam darbui - kažin ar katalonų k. tokia svarbi, ar nepakaktų ir ispanų k.? - nes ten juk galima sakyti begalės turistų, kuriems pagrindas - anglų k. Tuo labiau paslaugų sferoje g.gif

hm, as tai manau, kad jei ruosiates tame mieste visa gyvenima, arba bent jau labai ilgai, gyventi, reiketu pasimokyti katalonu kalba. Zinoma ispaniskai susikalbeti galesite, bet manau, kad bus didesne pagarba is paciu barselonieciu, kai matys, kad mokate, arba bent jau stengiates kazkiek pramokti. Puikiausias pavyzdys rusai Lietuvoje.. Juk nelabai megstame, kai jie visur kalba vien tik rusiskai ir gyvendami cia po n metu nesugeba paklausti net autobuso numerio lietuviskai...
Atsakyti
[quote=Diana24,2010 11 15, 20:08]
Laurike24 ooo smagu bigsmile.gif o miestelyje,kur gyvenate nėra daugiau lietuvių,kad būtų su kuo susibendrauti? smile.gif

Yra draugu lietuviu,rusu,bet cia miestelyje lietuviu nera, bent jau nezinome 4u.gif
Papildyta:
[quote=dista,2010 11 16, 11:15]
kaip įdomu g.gif kaži kodėl taip parašei?

Atstumai nemazi, zinoma ziurint kur gyvensi, seip teises niekada nepamaisys, va as ju neturiu ir mano cia minusas. zinoma yra kad darbdaviai vazineja darbuotojus is darbo namo ir atvirksciai ,bet ne visi taip , ir ne visuose darbuose... yra autobusai,metro rolleyes.gif
Atsakyti