Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės ispanų kalbos savarankiškai

Labas rytas!
jungiuosi i jusu buri. esu visiskai zalia ir pradedu nuo nulio.
zinau keliasdesimt zodzius (pagrinde girdetus serialuose).

Didelis aciu uz issamia informacija puslapio pradzioj! Tikrai daugybe nuorodu ir isformacijos galima rasti internete. Vakar pastudijavau, pirmam kartui pakako raidziu, keliu zodziu, kuriuos jau zinojau ir artikelius.
Ziurinejau kalbos kursus, bet kaip tik pavelavau - daug kur pradeda nuo rugsejo. tai manau teks palaukt pavasario..

Kaip jums sekasi?
ar dar yra visisku pradinuku? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 29 rugsėjo 2010 - 09:06
QUOTE(taša @ 2010 09 29, 10:01)
Ziurinejau  kalbos kursus, bet kaip tik pavelavau - daug kur pradeda nuo rugsejo. tai manau teks palaukt pavasario..

O privačiai nenori eiti? Kuriame mieste esi?
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 09 29, 10:39)
O privačiai nenori eiti? Kuriame mieste esi?

Vilniuje, net nzn. kazkaip galvojau apie grupe..
Atsakyti
Beje, noriu suzinot kodel jus mokates butent ISPANU KALBA?
tik del saves/kelioniu ar reikia darbui ir pan?

snd pasiziurejau zemelapi - ispaniskai kalba pagrinde tik Pietu Amerika.. na ir musu Ispanija. kur yra didziausias nedarbas.
kazkaip suabejojau ar teisingai pasirinkau kalba.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2010 09 29, 10:14)
Beje, noriu suzinot kodel jus mokates butent ISPANU KALBA?
tik del saves/kelioniu ar reikia darbui ir pan?

snd pasiziurejau zemelapi - ispaniskai kalba pagrinde tik Pietu Amerika.. na ir musu  Ispanija. kur yra didziausias nedarbas.
kazkaip suabejojau ar teisingai pasirinkau kalba.. g.gif

Visų pirma užkliuvo žodis tik Pietų Amerika biggrin.gif Aš sakyčiau net visa Pietų Amerika + Ispanija thumbup.gif
Nukopijavau šiek tiek info:
Ispanų kalba pasaulyje
Ar žinote, kad?
…ispanų kalba 400 milijonams žmonių tai yra gimtoji kalba.
O dar apie 90 mln tai antroji kalba. Ispanų kalba pagal paplitimą yra ketvirtoji pasaulio kalba (po mandarinų, anglų ir hindi). (Pirmoji vieta atitenka mandarin kalbai, priklausančiai kiniečių kalbų šeimai, – daugiau kaip 860 milijonų).

…ispanų kalba yra viena iš 6 oficialių Jungtinių Tautų bei Europos Sąjungos organizacijų kalbų.

…daugelis JAV gyventojų supranta ispaniškai, o nemaža dalis moka šią kalbą labai gerai.

21 šalyje susikalbėsite ispaniškai ir - labai dažnai - tik ispaniškai, nes kitomis kalbomis ten beveik niekas nekalba.

Šalys, kuriose ispanų kalba turi oficialios kalbos arba vienos iš kelių oficialių kalbų statusą:
Argentina, Bolivija, Čilė, Kolumbija, Kosta Rika, Kuba, Dominikos Respublika, Ekvadoras, Salvadoras, Pusiaujo Gvinėja, Gvatemala, Hondūras, Meksika, Nikaragva, Panama, Paragvajus, Peru, Ispanija, Urugvajus, Venesuela ir Puerto Riko.

Šalys, turinčios daugiausiai ispaniškai kalbančių gyventojų:

* Meksika - 86 milijonai
* Kolumbija - 34 milijonai
* Argentina - 33 milijonai
* Jungtinės Amerikos Valstijos - 32 milijonai
* Ispanija - 28 milijonai
* Venesuela - 21 milijonas
* Peru - 20 milijonų
* Čilė - 13 milijonų
* Kuba - 10 milijonų

Na tarkim aš biggrin.gif Gyvenime mokiausi tik tai, ko reikia rinkai tuo metu, pagrindinė kalba tada man buvo anglų k.
Dabar noriu mokytis savo malonumui, o ne darbui ar panašiai. Tai mano hobis thumbup.gif
Bet vėl - visai nesenai mačiau eilę darbo skelbimų banke, kur reikėjo darbuotojų mokančių kalbas nuo...iki, t.y. italų, ispanų, norvegų, vokiečių....ir t.t. žodžiu kitą kartą net mokantis savo malonumui (tarkim mano draugė Italų mokosi, nes jai patinka kalba, šalis, jos kultūra) - praverčia ir ieškant darbo. Beje iš to pačio banko mano draugei skambino ir siūlė darbą, nes rado jos cv įdėtą cvonline ir pamatė, kad moka italų kalbą. Vadinasi net ir hobį gali paversti darbu. thumbup.gif
Aš truputį nukrypau. Man ispanų kultūra, šalies grožis, žmonės buvo kažkas nesuvokiamo nuo mažų dienų - žavėjausi gražiai skambančia kalba žiūrėdama muilo operas...Meksika laaabia graži šalis, bet Ispanija taip pat nuostabi - tik reikia žinoti jog gamtos grožis yra ne tik Madride ir net ne Barselonoje... mirksiukas.gif
Beje ispanų kalbą mokėdamas gali laisvai susikalbėti Italijoje ir atvirkščiai - mano draugė, mokėdama italų k. kuo puikiausiai susikalbėjo Ispanijoje.
Dabar labai populiaru kalti, mokintis vokiečių, norvegų, švedų, danų...Nes to reikia rinkai. O vat tos kalbos man nepatinka ir nors tu ką. Vokiečių mokiausi studijuodama, tai buvo košmaras. Daugiau juokdavomės iš keistai skambančios kalbos nei telkėm dėmesį į pamokos esmę.
Tiesą kalbant, aš asmeniškai pavargau nuo to spaudimo klausimais- kam tau ta ispanų kalba..ten toks nedarbas ir pan. - tai mano hobis, taip aš ten atostogauti ketinu...ir tikrai nenoriu pataikauti vien tik verslui. Apskritai verslui pilnai pakanka ir anglų kalbos. Tarkim teko dirbti su švedais - ten visa komunikacija buvo anglų kalba. Olandijoje, Danijoje - taip pat anglų. O vat pabandykite Italijoje, Prancūzijoje ar Ispanijoje susikalbėti anglų kalba biggrin.gif Taip yra ją mokančių (verslo žmonės), bet ji tokia laužyta doh.gif lotuliukas.gif
Kitas atvejis - jei jūs žadate gyventi toje šalyje, pvz. Norvegijoje ar Švedijoje, Vokietijoje - tada kalbą tos šalies reikėtų mokėti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2010 09 29, 09:01)
jungiuosi i jusu buri. esu visiskai zalia ir pradedu nuo nulio.
zinau keliasdesimt zodzius (pagrinde girdetus serialuose).

Kaip jums sekasi?
ar dar yra visisku pradinuku? ax.gif

Mane dar gali vadinti pradinuke biggrin.gif
Nes dar vis vargstu su pagrindais 4u.gif
Kadangi mokausi sau, nes man patinka - plius puiki smegenų mankšta thumbup.gif Tai mokausi iš įvairių knygelių - bet pagrindinė tai ispanų kalbos vadovėlis Español (G. Degėsys).
O kodėl tu nutarei šią kalbą mokintis? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 29 rugsėjo 2010 - 12:35
Žinot, kodėl aš užsimaniau išmokti šią kalbą? Nes savu laiku labai susžavėjau S. Dali ir A. Gaudi darbais wub.gif Ir pasakiau sau, kad nevažiuosiu apžiūrėti jų grožybių tol, kol negalėsiu susikalbėti su vietiniais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 09 29, 13:42)

…ispanų kalba yra viena iš 6 oficialių Jungtinių Tautų bei Europos Sąjungos organizacijų kalbų.

O kodėl tu nutarei šią kalbą mokintis? bigsmile.gif

busiu visai neoriginali. tie paryskinti zodziai - pagrindinis tikslas.
siuo metu ziurineju skelbimus ES.ir beveik visur kur ziurejau - reikai antros kalbos.
Prancuzu ir vokieciu atkrenta is karto (vokieciu man lb klaiki kalba, viena negraziausiu pasaulyje) o prancuzu - ziauriai sudetinga atrodo doh.gif smile.gif

taip, pasaulio mastu - pietu amerika didziule. bet... nesiruosiu ten gyvent. nors ..nezinia kaip ten bus. planuoju artimiausiu metu ten nuaziuot, bet tikrai nebuvo minties mokintis ispanu vien del to. nes vaziuociau su zmonem kurie moka ispanu ir anglu ir.mano gimtaja kalba smile.gif pamatyti - viena, bet gyventi ten ar ieskoti darbo visai kas kita.
taip, mokinuosi ne savo malonumui. biski per prabangiai butu turet toki hobbi siuo metu.
visu pirma nesu gabi kalbom (vien anglu lb sunkiai ejo mokykloj.. na reikejo dideliu pastangu kad neblogai pramokciau)
bet pripazistu- ispanu viena graziausiu, ir manau tikrai lengvesniu nei daugel kitu.

Papildyta:
Dabar labai populiaru kalti, mokintis vokiečių, norvegų, švedų, danų...Nes to reikia rinkai. O vat tos kalbos man nepatinka ir nors tu ką. Vokiečių mokiausi studijuodama, tai buvo košmaras. Daugiau juokdavomės iš keistai skambančios kalbos nei telkėm dėmesį į pamokos esmę.
Tiesą kalbant, aš asmeniškai pavargau nuo to spaudimo klausimais- kam tau ta ispanų kalba..ten toks nedarbas ir pan. - tai mano hobis, taip aš ten atostogauti ketinu..

taip taip.. man vien pagalvojus apie skandinavu kalbas -siurpas eina..
as matyt galvoju kaip daugelis tu urie galvoja apie rinka..

vokieciu ir as mokiausi metus(10kl) kai visi jau ja pramoke buvo..o as ne.
nu trauma man tai buvo.

Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 29, 13:43)
Žinot, kodėl aš užsimaniau išmokti šią kalbą? Nes savu laiku labai susžavėjau S. Dali ir A. Gaudi darbais  wub.gif  Ir pasakiau sau, kad nevažiuosiu apžiūrėti jų grožybių tol, kol negalėsiu susikalbėti su vietiniais  biggrin.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
snd nuejau i knygyna, norejau nusipirkt ISpanu kalba per 30 d bet..... neuzteko pinigu! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 09 29, 13:42)
aš asmeniškai pavargau nuo to spaudimo klausimais- kam tau ta ispanų kalba..ten toks nedarbas ir pan. - tai mano hobis, taip aš ten atostogauti ketinu...

Nesuprantu ryšio tarp kalbos mokymosi ir nedarbo blink.gif
Aš, pvz, mokausi vien savo malonumui. O pradėjau ją mokytis dirbdama Norvegijoje biggrin.gif Turėjau labai puikią draugę kaimynę ispanę, kuri pradėjo mane mokyti ispanų, o aš ją - lietuvių k. Kartu lankėme norvegų kalbos kursus... Man kalbų mokėjimas - tai saviraiškos būdas... Pirmą kartą draugė ispanė buvo atvažiavusi į Lietuvą 1998 metais... perėjome Laisvės alėją nuo Soboro iki senamiesčio... ir pačios net nejutome, kaip pokalbį pradėjusios prie Sobor angliškai, kažkurioje vietoje perėjome į norvegų kalbą, o baigėme ispaniškai... daugelis mano draugų manęs irgi nesupranta - kam man tos kalbos? Daug kas klausė 1996 metais, ko aš važiuoju dirbti į Norvegiją, kam man ta norvegų kalba? Bet pažiūrėkite, kaip šiuo metu viskas apsivertė - visi tiesiog pakvaišę dėl Norvegijos ir norvegų kalbos doh.gif Moka didžiausius pinigus, kad tik kuo greičiau išmoktų kalbą, nes be kalbos ten susirasti darbą problematiška...
Man labai patiko mano dėstytojo žodžiai, kad kalbą reikia mokytis tada, kai tau jos visiškai nereikia. Nes kai prireiks, paprasčiausiai nebus laiko ją išmokti ax.gif

QUOTE(Dorifore @ 2010 09 29, 13:43)
Žinot, kodėl aš užsimaniau išmokti šią kalbą? Nes savu laiku labai susžavėjau S. Dali ir A. Gaudi darbais  wub.gif  Ir pasakiau sau, kad nevažiuosiu apžiūrėti jų grožybių tol, kol negalėsiu susikalbėti su vietiniais  biggrin.gif

thumbup.gif
Aš asmeniškai žymiai geriau jaučiuosi, kai suprantu ką man kas sako svečiose šalyse... pvz į Prancūziją net bijau važiuoti, nes visiškai nesuprantu šios kalbos... kažkaip nesmagu būti izoliuotai ir nesugebėti dalyvauti pokalbiuose ir t.t.

QUOTE(taša @ 2010 09 29, 14:13)
snd nuejau i knygyna, norejau nusipirkt ISpanu kalba per 30 d bet..... neuzteko pinigu!  doh.gif

Aš tai sakyčiau, kad geriau ir nepirkit jos... per 30 dienų tikrai neišmoksit mirksiukas.gif O internete yra žyyyymiai daugiau informacijos
Atsakyti
Man labai patiko mano dėstytojo žodžiai, kad kalbą reikia mokytis tada, kai tau jos visiškai nereikia. Nes kai prireiks, paprasčiausiai nebus laiko ją išmokti ax.gif

na... bet niekada nezinai kokios kalbos tau prireiks.
zmones planuoja kur vaziuot, cia jei apie darba snekam, isirenka sali ir tada mokasi kalbos

Nesuprantu ryšio tarp kalbos mokymosi ir nedarbo blink.gif
...................
Daug kas klausė 1996 metais, ko aš važiuoju dirbti į Norvegiją, kam man ta norvegų kalba? Bet pažiūrėkite, kaip šiuo metu viskas apsivertė - visi tiesiog pakvaišę dėl Norvegijos ir norvegų kalbos doh.gif Moka didžiausius pinigus, kad tik kuo greičiau išmoktų kalbą, nes be kalbos ten susirasti darbą problematiška...

tai vat ir atsaket i si klausima smile.gif
tiksliau del darbo ir kalbos ziniu.

Jei mokintumetes norvegu kalbos ir nevaziuotumem i norvegija - butu isties idomu KAM? o db..viskas logiska smile.gif
Papildyta:
QUOTE(dista @ 2010 09 29, 14:40)
kyčiau, kad geriau ir nepirkit jos... per 30 dienų tikrai neišmoksit  mirksiukas.gif O internete yra žyyyymiai daugiau informacijos

as pagalvojau kad pravartu turet knygute tasei, kad ir autike pasiskaityt. nes prie kompo ne visada bunu...
o nete tikrai apstu informacijos! tik spek skaityt ir isimint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 29 rugsėjo 2010 - 13:54
QUOTE(taša @ 2010 09 29, 14:53)
Jei mokintumetes norvegu kalbos ir nevaziuotumem i norvegija - butu isties idomu KAM? o db..viskas logiska smile.gif

Išvažiavau nemokėdama nei žodžio... nes nebuvo pas ką mokytis... net viešojoje bibliotekoje buvo tik vienintelis rusų-norvegų žodynas... ax.gif
Bet kažkaip nesijaučiau nepatogiai, kad nemoku nei žodžio - visi puikiausiai kalbėjo angliškai...
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 09 29, 15:08)
Išvažiavau nemokėdama nei žodžio... nes nebuvo pas ką mokytis... net viešojoje bibliotekoje buvo tik vienintelis rusų-norvegų žodynas... ax.gif
Bet kažkaip nesijaučiau nepatogiai, kad nemoku nei žodžio - visi puikiausiai kalbėjo angliškai...

o kaip dabar? ismokot norvegu?
Atsakyti
Ir aš jungiuosi į savarankiškai ispanų kalbos besimokančių tarpą biggrin.gif Jau metai, kaip domiuosi ispanų kalba, bet sau pasakiau, kad nuo šiol pradėsiu mokytis sistemingai ir iš eilės ( o ne pora pamokų viename internetiniame puslapyje, pora kitame biggrin.gif ) Esu pradedančioji unsure.gif , ir jau savaitę bandau iš eMulės ištraukt Spanish with Michel Thomas, bet kaip 0 proc., taip 0 proc. blush2.gif Gal galėtumėt per skype atsiųst, kas turite? Būčiau labai dėkinga tongue.gif
Atsakyti