Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės ispanų kalbos savarankiškai

QUOTE(zuvyte26 @ 2010 09 16, 09:16)
Ir aš matau, kad čia retai kas apsilanko  verysad.gif Aš jau kitą savaitę išeinu atostogų ilgų - taigi kibsiu kaip reikiant. Spėju klausimų bus n  verysad.gif
aš mat turiu tokį įdomų, skatinantį tikslą - aplenkti savo draugę, kuri mokosi italų kalbą  biggrin.gif Žinau, kad nerealu, nes ji jau eilę metų mokosi, o aš tik dabar pradedu, bet šiaip kai pagalvoju - gera motyvacija  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Dar turiu tokį įdomų ispaniško žurnalo straipsnį - interviu - tai taip norisi visą perskaityti ir viską suprasti. Tai vat taip aš motyvuojuosi  biggrin.gif  bigsmile.gif
Dabar kibsiu spausdintis visokiausias taisykles ir pan, nes to, ką turiu - gali nepakakti lotuliukas.gif

Na, tai būsime šiame skyrelyje dviese smile.gif
Iki kiek jau esate pažengusi?
Aš mokausi pagal tokį rusišką vadovėlį, perėjau jau tiesioginės nuosakos laikus (dabar tik po vasaros kartojuosi juos), ir toliau didelis darbas laukia tariamojoje nuosakoje.
Vakar kaip tik šnekėjau su dėstytoju, kad norint išlaikyti DELE egzaminą, lankant pas jį 1 kartą/savaitėje reiktų ~4 metų tam egzaminui pasiruošti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 09 16, 14:45)
1 kartą/savaitėje reiktų ~4 metų tam egzaminui pasiruošti  doh.gif

Mano drauge skubiai turėjo išvykti į Ispnaiją, palankė kursus gal mėnesį laiko, ašku daugiau, po 3-4 per mėnesį ir išsilaikė puikiai testą. Man rodos įdedant pastangų, nereiktų ir tų keturių metų.

Beje, labai smagu, kad turit valios mokytis, aš irgi noriu išmokti šią kalbą, bet vis neprisėdu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 09 16, 15:05)
Mano drauge skubiai turėjo išvykti į Ispnaiją, palankė kursus gal mėnesį laiko, ašku daugiau, po 3-4 per mėnesį ir išsilaikė puikiai testą. Man rodos įdedant pastangų, nereiktų ir tų keturių metų.

Beje, labai smagu, kad turit valios mokytis, aš irgi noriu išmokti šią kalbą, bet vis neprisėdu  doh.gif

Tai gal ji jau buvo pramokusi?
Kažkaip neįsivaizduoju, kaip per vieną mėnesį galima išmokti kalbą nuo nulio ir išlaikyti DELE egzaminą? Gal ji laikė kitą testą, kurį davė kursuose? Testas testui nelygus mirksiukas.gif Tarptautinį DELE egzaminą laiko tie, kurie nori studijuoti Ispanijos universitetuose, o kursų baigimo proga , manau , kad visi kažkokį tai egzminą išsilaiko...
Pati Norvegijoje mokiausi norvegų kalbą nuo nulio 2 kartus per savaitę, tačiau nepasakyčiau, kad po mėnesio jau buvau pasirengusi laikyti testą... Išsilaikiau jį po metų... Ir tai ne tą, kurį išlaikiusi galėčiau studijuoti Norvegijos universitete...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 17 rugsėjo 2010 - 14:15
QUOTE(dista @ 2010 09 17, 15:12)
Tai gal ji jau buvo pramokusi?
Kažkaip neįsivaizduoju, kaip per vieną mėnesį galima išmokti kalbą nuo nulio ir išlaikyti DELE egzaminą? Gal ji laikė kitą testą, kurį davė kursuose? Testas testui nelygus  mirksiukas.gif Tarptautinį DELE egzaminą laiko tie, kurie nori studijuoti Ispanijos universitetuose, o kursų baigimo proga , manau , kad visi kažkokį tai egzminą išsilaiko...
Pati Norvegijoje mokiausi norvegų kalbą nuo nulio 2 kartus per savaitę, tačiau nepasakyčiau, kad po mėnesio jau buvau pasirengusi laikyti testą... Išsilaikiau jį po metų... Ir tai ne tą, kurį išlaikiusi galėčiau studijuoti Norvegijos universitete...

jetus, iš to skubėjimo, kad prirašiau nesąmonių doh.gif lankydavo ji 3-4 kartus per savaitę, intensyviai ir tik dvi merginos buvo grupėj, kad visas dėmesys būtų tik joms. anksčiau tikrai nesimokė, tik šiek tiek mes kartu blevyzgodavom biggrin.gif Ji susirado draugą ispaną, todėl norėjo kuo greičiau atvažiuot pas jį ir ten stot į magistrą. Dabar, kai pasakėt, tai suabejojau ar ten Dele laikė, ar tiesiog tą, kai baigi kursus, kad gautum pažymą. Reiks užklausti jos kada ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 17 rugsėjo 2010 - 15:30
Sveikos,

as irgi noreciau prie jusu prisijungti, mokausi ispanu kalbos savarankiskai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 09 16, 13:45)
Na, tai būsime šiame skyrelyje dviese smile.gif
Iki kiek jau esate pažengusi?
Aš mokausi pagal tokį rusišką vadovėlį, perėjau jau tiesioginės nuosakos laikus (dabar tik po vasaros kartojuosi juos), ir toliau didelis darbas laukia tariamojoje nuosakoje.
Vakar kaip tik šnekėjau su dėstytoju, kad norint išlaikyti DELE egzaminą, lankant pas jį 1 kartą/savaitėje reiktų ~4 metų tam egzaminui pasiruošti  doh.gif

doh.gif Aš, deja, mokausi savarankiškai, neturiu nei rimto vadovėlio nei mokytojo biggrin.gif
Tai daug medžiagos (gramatikos) atsispausdinau iš interneto, turiu knygą vieną gramatikos G. Degėsio parašytą, labai patinka pamokėlės internetinės thumbup.gif . Bet supratau, kad reikia viską mokytis iš eilės - tai dabar jau priėjau prie būdvardžių laipsniavimo. Pamačiau, kad reiks nemažai išmokti mintinai aukščiausių laipsnių doh.gif Na šalia dar ėmiausi ir veiksmažodžio - t.y. jo valdymo ir pagrindinius laikus pasižadėjau išmokti - tada ir manęs lauks tariamoji nuosaka biggrin.gif
Be gramatikos mokymosi - manęs dar laukia didelis darbas - žodynas...tikrai stringu, nes mano žodynas dar labai menkas blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Viva7 @ 2010 09 18, 17:38)
Sveikos,

as irgi noreciau prie jusu prisijungti, mokausi ispanu kalbos savarankiskai  4u.gif

drinks_cheers.gif Labas labas, prašom į mūsų negausų ratą biggrin.gif Smagiau mokytis, kai daugiau yra besimokinančių. O pati mokaisi pas kokį mokytoją privačiai, ar tiesiog savo jėgomis? mirksiukas.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif Labas labas, prašom į mūsų negausų ratą biggrin.gif Smagiau mokytis, kai daugiau yra besimokinančių. O pati mokaisi pas kokį mokytoją privačiai, ar tiesiog savo jėgomis? mirksiukas.gif
[/quote]

as mokausi pati savarankiskai, perzvelgiau visa tema, radau nemazai geru internetiniu nuorodu, taip pat pati nuolat ieskau, stengiuosi ziureti ispaniskas laidas internete, kad nuolat girdeciau kalba, o kas liecia gramatika, tai labai patinka sitas internetinis puslapis
http://studyspanish.com/
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 09 26, 15:13)
*reiks nemažai išmokti mintinai aukščiausių laipsnių  doh.gif
**Na šalia dar ėmiausi ir veiksmažodžio - t.y. jo valdymo ir pagrindinius laikus pasižadėjau išmokti

* Tai kad nėra jau ten jų taip daug... ax.gif
beveik visi laipsniuojami taip, kaip šis:
bello, -a gražus, graži
más bello, -a - gražesnis, gražesnė
el más bello - gražiausias
la más bello - gražiausia

bellos, -as - gražūs, gražios
más bellos, -a - gražesni, gražesnės
los más bellos - gražiausi
las más bellos - gražiausios

Įsiminti reiktų šias formas, kurios laisniuojasi ne taip, kaip visi:
grande - mayor - el mayor (máximo)
pequeño - menor - el menor (mínimo)
bueno - mejor - el mejor (óptimo)
malo - peor - el peor (pésimo)
alto - superior - supremo (sumo)
bajo - inferior - el inferior (ínfimo)
Žinoma, šie būdvardžiai turi ir įprastas formas, bet vartojami daugiausiai aukščiau išvardinti išimtiniai atvejai.

**aš siūlyčiau veiksmažodžius ir laikus mokytis kaip pagrindinius dalykus, o ne prie būdvardžių mirksiukas.gif
O laikų tai visa galybė doh.gif Ir visi jie yra pagrindiniai - negalėčiau išskirti nei vieno šalutinio. Ispanai juos visus naudoja... vasarą buvo atvažiavusi darugė iš Ispanijos - pačiai tai teko įsitikinti... Klausiau jos, gal kuris laikas yra jų nenaudojamas... bet išgirdau atsakymą, kad tokių nėra blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dista: 27 rugsėjo 2010 - 08:14
Dėkui tau, dista thumbup.gif už paprotinimą - dabar griebsiu laikus. Matai tiesiog paėmusi gramatikos vadovėlį - ten kol iki veiksmažodžio nusikasiau, tai doh.gif Šiaip pastebėjau, kad būdvardis, daiktavardis lengvi dalykai...tai paklausysiu patarimo ir imsiuosi laikų drinks_cheers.gif Tik jei nesunku parašyk, kiek jų ten yra? bigsmile.gif Tikiuosi ne daugiau nei anglų kalboje? lotuliukas.gif Pati dar tik akį užmečiau, neskaičiavau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 27 rugsėjo 2010 - 10:09
Dar šiandien parsisiunčiau Spanish for Dummies Audio Set iš torrent'u. Bet nežinau, ar labai jau čia superinis variantas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2010 09 27, 11:09)
Tik jei nesunku parašyk, kiek jų ten yra?  bigsmile.gif

Aš irgi neskaičiavau... ax.gif
Bet pabandom:
1) Presente (esamasis)
2) Futuro proximo (būsimasis ketinimo laikas)
3) Preterito imperfecto (būtasis dažninis)
4) Preterito perfecto (būtasis kartinis sudėtinis, neseniai vykęs)
5) Preterito indefinido (būtasis seniai vykęs)
6) Preterito pluscuamperfecto (būtasis kartinis sudėtinis, seniai vykęs)
7) Futuro simple (būsimasis)
8) Futuro compuesto (būsimasis sudėtinis)

Čia surašiau tokia tvarka, kokia mokiausi.
Taip pat reiktų nepamiršti, kad yra taisyklingi, netaisyklingi bei pusiau taisyklingi veiksmažodžiai bei 3 asmenuotės mirksiukas.gif
Atsakyti
O lialia doh.gif Na nors tiek gerai, kad ne 18 lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Manau, kad lyginant su anglų k. - tai ispanų laikai irgi įmanoma išmokti.
Labiausia nervina mane tos asmenuotės doh.gif Uchh reiks kibti į mokslus 4u.gif
Atsakyti