Ojojoi, manes tik pora dienu nebuvo, o jus tiek priraset.. Na, ka bandau kuo galiu tuo padet!
QUOTE (Smurka @ 2004 06 15, 20:09) |
Mano vienas priekinis dantis jau atidave galus. Numire. Jis is vidines puses yra plombuotas helio plomba. Tad tikrojo danties belikusi tik priekine sienele. Stomatologe, ji taisydama, man nedave jokios garantijos. Taigi, jis bet kada gali nuluzti ir tada as atrodysiu, kaip stoties salava nuo sutenioro i snuki gavusi Todel reiktu susimastyti apie to danties protezavima. Tiksliau, dvieju paciu priekiniu dantu. Bet kiek stebiu zmones, kurie yra protezavesi dantis, labai jau matyti, kad jie netikri, virsuj, ties dantenom kazkoks melynumas matosi. Ar yra kazkoks kitoks protezavimas, kitokios medziagos, kad tie dantys atrodytu naturaliau? |
Dantenu melynumas- tai apmirusios dantenos, kai vainikelis labai giliai po jomis palenda. Tai atsitinka del to, kad priekiniu dantu srityje dantenos labai tamprios.
Melynumo virs dantenu galima isvengti, jei labai teisingai ispreaparuojamas
dantukas pries maunant vainikeli (tiksliau padaromas toks laiptelis po dantenomis). Tada jo nereikia pakisti labai giliai. Tiesa, toks preaparavimas daromas tik gaminant lietus protezus. Bet dabar dazniausiai tokie ir daromi (metalo keramika, metalo akrilika). Aisku tai dar priklauso ir nuo jusu danteneliu. Bet bijoti protezavimo tikrai nereikia. . Metalo keramikos protezai atrodo labai naturaliai, aisku cia dar priklauso nuo techniko profiasionalumo. Bet spalva ir forma galima atitaikyti idealiai.
QUOTE (Rasma @ 2004 06 15, 20:15) |
Jūs man paaiškinkit durnai, ką "protinių" dantų viai netaiso? Man pradėjo mausti viršuj dantį..Nuo karšto ir šalto maisto, taip nudiegia..Panašu, kad "protinis" , o gal tas priešpaskutinis (nors "žagindama" su veidrodžiu burną, jokių skylių neįžvelgiau..) Nuėjau darban, o kolegės "paguodė"..Kad tų dantų netaiso, o rauna lauk.. Viešpatie, dabar tai jau tikrai nebeisiu..Numirsiu gi vietoj Man tai priekinių niekas protezuot nesiruošia, kažkokį "venering'ą" (o čia tai nedera pavadinimas prie stomatologijos) padarė. bet jaučiu ir man ateis tas laikas, kai reiks protezuoti |
Protinius dantukus tikrai galima taisyti. Cia dar ir tarp stomatologu iskyla kartais tam tikru diskusiju ir tikrai nepameluosiu pasakydama, kad kai kuriuose kabinetuose juos is karto traukia. Na, mano asmenine nuomone, kad juos iki tam tikro lygio taisyti reikia, nors tai daug sunkiau, negu taisyti kitus dantukus. Aisku tai dar gali priklausyti, kaip tas protinis dantukas stovi, ar dalyvauja kramtyme, bet as uz tai, kad issaugoti kuo daugiau dantu, kas su amziumi labai aktualu buna protezavime. Nors.. Labai reiktu pamatyti konkrecia situacija. Bet kuriuo atveju tikrai rasite stomatologa, kuri jums uzsiims ta dantuka taisyti, jei tai nera beviltiskas reikalas. .
Del nuskausminimo- tai protiniai dantys lygiai taip pat nusiskausmina, kaip kiti.
Veneringas- estetinis plombavimas, kai dantuko priekinis pavirsius padengiamas helio plomba.
QUOTE (lengvute @ 2004 06 16, 13:26) |
o kokių priemonių imtis, kai mnao dantys dabar labai jautrūs visi pasidarė šaltam gėrimui ir kt., ar tik maistą reguliuot, ar dar ką daryt ?Dar kažkokių pastų ligtai yra, ar padeda? |
Pabandykite pasta sensodine, jei cia kaltas jautrus dantuku emalis.
Taip pat siulyciau paieskoti ir vietiniu priezasciu. Dantukai daznai buna jautrus ties kakleliais, jei sie apsinuogina. Tokiu atveju kaklelius galima padengti helio plomba ir taip ta jautruma sumazinti. Jei salciui jautrus keli konkretus dantys, tada pasirodykite stomatologui, kadangi tai pirmas karieso pozymis.
QUOTE (Iva @ 2004 06 16, 13:49) |
ei tik nesugalvokit protezuoti priekiniu dantu tik estetinis plombavimas, tik mazai kas Vilniuje daro, kelios klinikos tiktai, nes brangios medziagos, ilgai, daug reikia ir t.t. drauge daresi pas Ivanciute ( jai reikejo nuimti karunele nes dantenos pamelusios buvo), suplojo po 600LT uz viena danti bet liko labai patenkinta, man pasilaiciuose padare uz 700 lt 4 priekinius, dar balinimas apie 250lt ( nes vienas visai juodas buvo, kitas irgi tragiskas) dar stiftus ( 40 uz kiekviena) i tuos dantis dejo kad gerai laikytusi. bet dabar tai galiu ir i amerikas varyt ir sypsotis kaip jie tenai bet jeigu sugalvosite tai ruoskites sedeti stomatologo kedeje apie 6 val per karta, o jeigu balinti reiks kai dar pora kartu teks apsilankyti, bet patikekit tikrai rezultatas vertas to, ir dar sake kad laikys nors ir visa gyvenima, tik mazdaug kad pora metu reik paslifuoti kad graziai blizgetu |
Na, jei nereikia atstatyti salia nesancio danties ir pacio dantuko yra pakakamai as irgi uz estetini plombavima. Bet velgi, kiek stomatologu, tiek nuomoniu..
QUOTE (Iva @ 2004 06 16, 16:49) |
ei tik nesugalvokit protezuoti priekiniu dantu tik estetinis plombavimas, tik mazai kas Vilniuje daro, kelios klinikos tiktai, nes brangios medziagos, ilgai, daug reikia ir t.t. drauge daresi pas Ivanciute ( jai reikejo nuimti karunele nes dantenos pamelusios buvo), suplojo po 600LT uz viena danti bet liko labai patenkinta, man pasilaiciuose padare uz 700 lt 4 priekinius, dar balinimas apie 250lt ( nes vienas visai juodas buvo, kitas irgi tragiskas) dar stiftus ( 40 uz kiekviena) i tuos dantis dejo kad gerai laikytusi. bet dabar tai galiu ir i amerikas varyt ir sypsotis kaip jie tenai bet jeigu sugalvosite tai ruoskites sedeti stomatologo kedeje apie 6 val per karta, o jeigu balinti reiks kai dar pora kartu teks apsilankyti, bet patikekit tikrai rezultatas vertas to, ir dar sake kad laikys nors ir visa gyvenima, tik mazdaug kad pora metu reik paslifuoti kad graziai blizgetu |
Iva, gal gali parasyt, kurioj klinikoj taiseisi? Kaina keistai nedidele, nes siaip vienas dantis kainuoja apie 400lt, o pas Ivanciute net iki 800lt. Gal tau helio plombas dejo?
QUOTE (kliopa @ 2004 06 16, 19:08) |
Iva, gal gali parasyt, kurioj klinikoj taiseisi? Kaina keistai nedidele, nes siaip vienas dantis kainuoja apie 400lt, o pas Ivanciute net iki 800lt. Gal tau helio plombas dejo? |
Ivanciute irgi dirba su helio plombomis kaip ir bet kuris kitas estetinio plombavimo centras arba stomatologinis kabinetas. Aisku skiriasi helio plombu rusys, taciau kaina dazniausiai priklauso ne nuo tu plombu kainu, o nuo to, kokio profiasionalumo yra klinika, arba bent jau kaip ta savo profiasionaluma vertina, kokia garantija suteikia. Taciau tikrai galiu patikinti mamytes, kad norint pasidaryti grazu estetini plombavima tikrai nebutina kreiptis i estetinio plombavimo klinikas, jei jums tai yra per brangu. Ir paparastuose privaciuose stomatologiniuose kabinetuose gydytojai pakankamai gerai dirba ir su tomis paciomis plombomis. Tiesiog pasiteiraukite savo pazistamu rekomendaciju.
Na, tikiuosi dabar estetinio plombavimo centrai nepasprogdins mano kompiuterio , bet nebutina moketi vien uz varda.
Aisku ten tikrai profiasionaliai dirba!
Bet man klinikoje aiskino, kad tos estetines plombos yra kazkokios ,,stipresnes'' ir kad jos atstoja danties apvilkima? Man tai labai svarbu, nes mano stomatologas rekomenduoja arba jau vilkt, arba daryt estetini plombavima priekiniam dantukui.
Yra tokiu helio plombu kurios pasizymi didesniu tvirtumu. Bet tai vistiek plombos. Ir ta kaina ne uz jas, o uz darbo kokybe ir suteikiama garantija.
protezavus viena krumini virsutini danti (berods 7-as, jei gerai skaiciuoju), ilgainiui man pasikele virstutinio zandikaulio dantenos. atsivere kakleliai yra jautrus, o nubalinus dantis - jie liko pagelte o ir protezuoto danties vieta prie dantenu yra juoda, nes to danties kanalai kazkada dar tarybiniais laikais buvo taisyti kazkokiais spec. vaistais... gal galite patarti, ka daryti, kad tos dantenos "nusileistu" i buvusi lygi... mano stomatologe sake, kad padaryti nieko negalima... bet iseitis kazkur juk turi buti?
QUOTE (kliopa @ 2004 06 16, 21:26) |
Bet man klinikoje aiskino, kad tos estetines plombos yra kazkokios ,,stipresnes'' ir kad jos atstoja danties apvilkima? Man tai labai svarbu, nes mano stomatologas rekomenduoja arba jau vilkt, arba daryt estetini plombavima priekiniam dantukui. |
Chi chi chi gerai kabina makaronus