Tai, jog nesciai negalima daryti rentgeno nuotraukos, sita zinau, o kaip maitinanciai mamai?
QUOTE (artev @ 2004 06 09, 09:14) |
Tai, jog nesciai negalima daryti rentgeno nuotraukos, sita zinau, o kaip maitinanciai mamai? |
Maitinanciai mamai tikrai galima. Siuolaikiniai rengeno aparatai skleidzia labai nedaug pavojingu spinduliu, kurie viekia tik sekundes dalis ir liekamuju reiskiniu nera. Jei norite buti visai rami, darykite taip, kaip patariau ir del nuskausminimo. Po nuotraukos darymo pora valandu nemaitinkite.
QUOTE (Astuliukas @ 2004 06 09, 11:03) |
Pastebejau ant vieno danties virsuje tokia kaip balta apnasa, ji panasi tarsi i nubrozdinima (nenusivalo), ar tai yra kazkas rimta, ar imanoma pasalinti? |
aš irgi turiu tokių 'nubrozdinimų'. man gydytoja sakė, kad čia emalio pakitimai, vėliau gali atsirast skylutės, nors nevisada. o kad jų nesimatytų reikia dantį padengti helio plomba. (maždaug kas 5 m. apsitrina tas sluoksnis ir reikia dengti iš naujo.) padengtas dantis labai gražiai atrodo, tada pasimato, kad šalia esantis nelabai gražus. na, ir pašlo- paiechalo. čia jau kaip liga, kai pabandai 1 dantį ir norisi dar vieną, dar, dar...
QUOTE (gama @ 2004 06 09, 09:25) |
aš irgi turiu tokių 'nubrozdinimų'. man gydytoja sakė, kad čia emalio pakitimai, vėliau gali atsirast skylutės, nors nevisada. o kad jų nesimatytų reikia dantį padengti helio plomba. (maždaug kas 5 m. apsitrina tas sluoksnis ir reikia dengti iš naujo.) padengtas dantis labai gražiai atrodo, tada pasimato, kad šalia esantis nelabai gražus. na, ir pašlo- paiechalo. čia jau kaip liga, kai pabandai 1 dantį ir norisi dar vieną, dar, dar... |
Is tikruju su helio plomba galima padaryti labai daug.
QUOTE (Stomatologė @ 2004 06 09, 11:27) |
Is tikruju su helio plomba galima padaryti labai daug. |
as 4 helio plombas turiu. dabar dantukai ypatingai tvarkingi atrodo
Mano vienas priekinis dantis jau atidave galus. Numire. Jis is vidines puses yra plombuotas helio plomba. Tad tikrojo danties belikusi tik priekine sienele. Stomatologe, ji taisydama, man nedave jokios garantijos. Taigi, jis bet kada gali nuluzti ir tada as atrodysiu, kaip stoties salava nuo sutenioro i snuki gavusi
Todel reiktu susimastyti apie to danties protezavima. Tiksliau, dvieju paciu priekiniu dantu. Bet kiek stebiu zmones, kurie yra protezavesi dantis, labai jau matyti, kad jie netikri, virsuj, ties dantenom kazkoks melynumas matosi. Ar yra kazkoks kitoks protezavimas, kitokios medziagos, kad tie dantys atrodytu naturaliau?
Todel reiktu susimastyti apie to danties protezavima. Tiksliau, dvieju paciu priekiniu dantu. Bet kiek stebiu zmones, kurie yra protezavesi dantis, labai jau matyti, kad jie netikri, virsuj, ties dantenom kazkoks melynumas matosi. Ar yra kazkoks kitoks protezavimas, kitokios medziagos, kad tie dantys atrodytu naturaliau?
Jūs man paaiškinkit durnai, ką "protinių" dantų viai netaiso? Man pradėjo mausti viršuj dantį..Nuo karšto ir šalto maisto, taip nudiegia..Panašu, kad "protinis" , o gal tas priešpaskutinis (nors "žagindama" su veidrodžiu burną, jokių skylių neįžvelgiau..) Nuėjau darban, o kolegės "paguodė"..Kad tų dantų netaiso, o rauna lauk..
Viešpatie, dabar tai jau tikrai nebeisiu..Numirsiu gi vietoj
Man tai priekinių niekas protezuot nesiruošia, kažkokį "venering'ą" (o čia tai nedera pavadinimas prie stomatologijos) padarė. bet jaučiu ir man ateis tas laikas, kai reiks protezuoti
Viešpatie, dabar tai jau tikrai nebeisiu..Numirsiu gi vietoj
Man tai priekinių niekas protezuot nesiruošia, kažkokį "venering'ą" (o čia tai nedera pavadinimas prie stomatologijos) padarė. bet jaučiu ir man ateis tas laikas, kai reiks protezuoti
Aha, o va kita kolegė paguodė, kad pataisyti gal ir būtų galima, bet protiniai dantys sunkiai nuskausminami..kažkas ten nelengva techniškai.. Sakė, kad tada geriau vienąkart išrauti, nei daug kartų taisant kentėti..Nu vsio..Kas dabar mane už rankos laikys
Apie dantis nieko neišmanau...Nesiseka.
Apie dantis nieko neišmanau...Nesiseka.
o kokių priemonių imtis, kai mnao dantys dabar labai jautrūs visi pasidarė šaltam gėrimui ir kt., ar tik maistą reguliuot, ar dar ką daryt ?Dar kažkokių pastų ligtai yra, ar padeda?
ei tik nesugalvokit protezuoti priekiniu dantu tik estetinis plombavimas, tik mazai kas Vilniuje daro, kelios klinikos tiktai, nes brangios medziagos, ilgai, daug reikia ir t.t. drauge daresi pas Ivanciute ( jai reikejo nuimti karunele nes dantenos pamelusios buvo), suplojo po 600LT uz viena danti bet liko labai patenkinta, man pasilaiciuose padare uz 700 lt 4 priekinius, dar balinimas apie 250lt ( nes vienas visai juodas buvo, kitas irgi tragiskas) dar stiftus ( 40 uz kiekviena) i tuos dantis dejo kad gerai laikytusi. bet dabar tai galiu ir i amerikas varyt ir sypsotis kaip jie tenai bet jeigu sugalvosite tai ruoskites sedeti stomatologo kedeje apie 6 val per karta, o jeigu balinti reiks kai dar pora kartu teks apsilankyti, bet patikekit tikrai rezultatas vertas to, ir dar sake kad laikys nors ir visa gyvenima, tik mazdaug kad pora metu reik paslifuoti kad graziai blizgetu
QUOTE (lengvute @ 2004 06 16, 16:26) |
o kokių priemonių imtis, kai mnao dantys dabar labai jautrūs visi pasidarė šaltam gėrimui ir kt., ar tik maistą reguliuot, ar dar ką daryt ?Dar kažkokių pastų ligtai yra, ar padeda? |
As Sensodine dantu pasta naudojau turbut kokius 3 metus, tai tikrai ne tokie jautrus dantys paliko. Aisku, nereikia noreti, kad sunaudojus viena tutele nebeliks jautrumo