Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys, jų priežiūra, gydymas, problemos

Pleištinis dantis kas tai? Kaip jis atrodo? Kaip gydomas?
Atsakyti
Vadinasi nutrintas mechaniskai dantis del per didelio bruzinimo sepeteliu ir sveitimo arba del rugsciu poveikio, jeigu tai susije su virskinimu.

Plombuojama.
Atsakyti
QUOTE(Zinanti25 @ 2014 01 25, 19:52)
Reikia bandyti isriegti implanta. smile.gif

"bandykim" lotuliukas.gif
Isilgejusi danti galima bandyti "sugrusti atgal i kaula" ortodontiniu gydymu (breketais), bet ar imanoma - atsakys tik ortodontas. Israuta danti tada galima atstatyti implantu ir protezavimu ant jo, arba tilteliu, arba plokstele... pagal kisene, poreikius, indikacijas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skaidra998 @ 2014 05 05, 09:19)
As taip pat cia buvau karteli ir tikrai kokybiskai sutvarke smile.gif

Gal gali kas nors rekomenduoti gera odantologijos kabineta, ar klinika su prienamomis kainomis? Buvau Amicus dentis, viskas kaip ir super: personalas, gydytojai- viskas labai gerai. Sudare gydymo plana viskas ok, bet grizusi namo pradejau analizuoti - danties plombavimas 170 Lt. Saknies kanalu tvarkymas 220 lt. (trys danties pavirsiai) . Gal kas gali atsakyti kiek vilniuje dantu plombavimas kainuoja ?? smile.gif
Atsakyti
SVEIKI smile.gif

Esu 4-o kurso odontologijos studentė. Ieškau nepilnamečio paciento (iki 18 metų) rytojui (ketvirtadienis) 16h.
Atliekam dantų apžiūrą, gydome kariesą, dedame silantus, fluoro aplikacijas, mokome taisyklingos burnos higienos. Viskas nemokamai, prižiūrint kvalifikuotiems gydytojams - odontologams.

Adresas: J. Lukšos-Daumanto g. 6, Burnos priežiūros ir vaikų odontologijos klinika, Kaunas.
Būtina išankstinė registracija. Tel.: 865097786
Atsakyti
Vaikui nedygsta nuolatinis dantukas. Ką daryt? Ar yra kam taip buvę?

Jam 7 metukai. Jau turi iškritusių ir sekmingai išdygusių nuolatinių dantukų. Šį ištraukėmė prie maždaug 3 mėn., gerokai klibantį.
Per kiek laiko po ištraukimo tie nuolatiniai dantys turi išlysti? Nerimauju.
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2014 06 09, 09:27)
Vaikui nedygsta nuolatinis dantukas. Ką daryt? Ar yra kam taip buvę?

Jam 7 metukai. Jau turi iškritusių ir sekmingai išdygusių nuolatinių dantukų. Šį ištraukėmė prie maždaug 3 mėn., gerokai klibantį.
Per kiek laiko po ištraukimo tie nuolatiniai dantys turi išlysti? Nerimauju.

O kuris dantukas nedygsta? Arba kuris iškrito?
Atsakyti
QUOTE(Vėluoju @ 2014 06 09, 09:42)
O kuris dantukas nedygsta? Arba kuris iškrito?

Vienas iš viršutinio žandikaulio kandžių (prie iltinio).
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2014 06 09, 11:40)
Vienas iš viršutinio žandikaulio kandžių (prie iltinio).

Mano manymu dar neverta panikuoti, nes būtent antrieji viršutiniai kandžiai (tie prie ilčių) pagal visas teorijas turėtų dygti aštuonerių metų. Berniukam neretai ir taip dantukų dygimas vėluoja. O kadangi jis dar septynerių, praėjo tik keli mėn. po iškritimo, neverta jaudintis, turi dar prasikalti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėluoju @ 2014 06 09, 15:28)
Mano manymu dar neverta panikuoti, nes būtent antrieji viršutiniai kandžiai (tie prie ilčių) pagal visas teorijas turėtų dygti aštuonerių metų. Berniukam neretai ir taip dantukų dygimas vėluoja. O kadangi jis dar septynerių, praėjo tik keli mėn. po iškritimo, neverta jaudintis, turi dar prasikalti  mirksiukas.gif

Ačiū už atsakymą. 4u.gif Truputį ramiau. smile.gif
Atsakyti
Laba diena, mano sunui rugpjuti bus 7 metai, jam isdygo grazus prekiniai dantys. Vakar vakare su dvyraciu jis juos isdauze per pus. Padare vakar zalgirio paloklinikoj nuotrauka, pasake kad dar saknys nesusiformave. Vienas dantukas atlauzytas iki nervo. Ka daryti tokioj situacijoj?ar galima kaip nors issaugoti savo dantys?
Atsakyti
Gal kas galite Kaune rekomenduoti tikrai nebrangu stomotologa? Nuskilo kruminio plombuoto danties krastas, reiketu protezuoti. Kokia galetu buti kaina, ir kur nebrangiai tai atliktu Kaunas Dainava, Kalnieciai ar aplink? Aciu.
Atsakyti