http://img179.images...23052010267.jpg
Ka pasiulytumet daryti man ir as labai daug tai kainuotu? Problema kad esu uzsienyje ir neturiu daug pinigeliu. Ar i 1000 euru itilpciau su tais sraigtiniais iplantais? Kad per 2 savaites gali istatyti kazkoki danti tiket visiska nesamone taip?
su manim galite susisiekti marius23@mail.com
Marius23, visų pirma, konsultacija internete nevertėtų remtis, nes ji nėra tiek pat patikima kaip gydytojo konsultacija "gyvai". Reikalingas papildomas ištyrimas, kaip, pavyzdžiui, radiologinis, kurio neįmanoma atlikti įnternetu.
Jei jau čia, viešai, prašote patarimų, neverta tikėtis, kad kas nors varginsis rašyti emailą; labiau tikėtina, kad atsakys forume ir viskas.
Jei galvojate apie implantus, tikrai netilpsite į 1000 EUR. Lietuvoje maždaug tiek gali kainuoti vieno danties implantas + protezas. Vakarų Europoje dar brangiau viskas (neskaitant korėjiečių ir kt., dirbančių "garažiukuose", bet tokiose "įstaigose" gydytis nerekomenduoju, jei nenorite rizikuoti savo sveikata).
Per dvi savaites galite turėti laikiną tiltą nuo ilties iki pirmo krūminio danties. Tai tikrai įmanoma. Kas dėl implantų... Jei nėra ūmios infekcijos, sakykim, išrovę šaknis gal ir įsuks implantus, bet vainikėlių ant tų implantų teks palaukti. Beje, jei iškart, po rovimo implantuotų, didelė tikimybė, kad reikės papildomų priemonių, tokių kaip dirbtinis kaulas, membranos ir kt., kas labai padidina gydymo kainą.
Beje, burnoje yra ir daugiau problemų, ne tik tos dvi šaknys. Reikėtų susirūpinti ir kreiptis į gydytoją nedelsiant.
Jei jau čia, viešai, prašote patarimų, neverta tikėtis, kad kas nors varginsis rašyti emailą; labiau tikėtina, kad atsakys forume ir viskas.
Jei galvojate apie implantus, tikrai netilpsite į 1000 EUR. Lietuvoje maždaug tiek gali kainuoti vieno danties implantas + protezas. Vakarų Europoje dar brangiau viskas (neskaitant korėjiečių ir kt., dirbančių "garažiukuose", bet tokiose "įstaigose" gydytis nerekomenduoju, jei nenorite rizikuoti savo sveikata).
Per dvi savaites galite turėti laikiną tiltą nuo ilties iki pirmo krūminio danties. Tai tikrai įmanoma. Kas dėl implantų... Jei nėra ūmios infekcijos, sakykim, išrovę šaknis gal ir įsuks implantus, bet vainikėlių ant tų implantų teks palaukti. Beje, jei iškart, po rovimo implantuotų, didelė tikimybė, kad reikės papildomų priemonių, tokių kaip dirbtinis kaulas, membranos ir kt., kas labai padidina gydymo kainą.
Beje, burnoje yra ir daugiau problemų, ne tik tos dvi šaknys. Reikėtų susirūpinti ir kreiptis į gydytoją nedelsiant.
Turiu toki klausima, gal kas galetu atsakyti:
Valantis dantis sepeteliu kartais prie 5 dantuko dantenu jauciu toki lyg dilgtelejima, tarsi buciau palietusi nerva... taip nutinka tik valantis sepeteliu, bandau apziureti kur tas sepetelis ir ka paliecia, kad suskausta ir nesuprantu, kai lieciu danti ar dantenas pirstais, visai neskauda, valgant irgi neskauda, pas stomatologe lyg tycia buvau pries savaite, apziurejo dantis, skyluciu neuzmate... idomu ar cia siaip jautrus dantis pasidare ar dantenu kokios problemos gal? Dantenos sveikos, nekraujuoja, dantyje irgi skyliu nera... Isanksto aciu uz atsakyma.
Valantis dantis sepeteliu kartais prie 5 dantuko dantenu jauciu toki lyg dilgtelejima, tarsi buciau palietusi nerva... taip nutinka tik valantis sepeteliu, bandau apziureti kur tas sepetelis ir ka paliecia, kad suskausta ir nesuprantu, kai lieciu danti ar dantenas pirstais, visai neskauda, valgant irgi neskauda, pas stomatologe lyg tycia buvau pries savaite, apziurejo dantis, skyluciu neuzmate... idomu ar cia siaip jautrus dantis pasidare ar dantenu kokios problemos gal? Dantenos sveikos, nekraujuoja, dantyje irgi skyliu nera... Isanksto aciu uz atsakyma.
QUOTE(Zemuogiuke @ 2010 06 18, 11:00)
Turiu toki klausima, gal kas galetu atsakyti:
Greiciausiai, jautru lieciant astriu daiktu danti ties kakleliu prie pat dantenu. Ten gali buti nedidelis pleistinis defektas, kuris daznai buna skausmingas lieciant, arba gali buti tiesiog apsinuogines danties cementas, kuris jautrus lieciant. Ne visa laika sita lengva pastebet, jei pats pacientas nepasako ...
QUOTE(UnknownUser @ 2010 06 18, 22:16)
Greiciausiai, jautru lieciant astriu daiktu danti ties kakleliu prie pat dantenu. Ten gali buti nedidelis pleistinis defektas, kuris daznai buna skausmingas lieciant, arba gali buti tiesiog apsinuogines danties cementas, kuris jautrus lieciant. Ne visa laika sita lengva pastebet, jei pats pacientas nepasako ...
Tai ka tokiu atveju daryti? Laukti kol praeis ar vel eiti pas stomatologa? Gal pirkti pastos jautriems dantims? Man neskauda kai lieciu pirstu ar dantu krapstuku ta vieta, bet va sepetelio sereliai kai uzkabina kartais, tai pasidaro labai jautru... bet irgi ne visada...
QUOTE(Zemuogiuke @ 2010 06 18, 22:19)
Tai ka tokiu atveju daryti? Laukti kol praeis ar vel eiti pas stomatologa? Gal pirkti pastos jautriems dantims? Man neskauda kai lieciu pirstu ar dantu krapstuku ta vieta, bet va sepetelio sereliai kai uzkabina kartais, tai pasidaro labai jautru... bet irgi ne visada...
Pabraukykite su nagu, speju, turetumet rasti vieta, kurioje stipriai nudiegs.
Ka daryt. Pasirinkite pati, jei skausmas vargina, eikit i taisykla, jei nevargina, palikite kaip yra.
QUOTE(juzepka @ 2009 10 14, 17:07)
O gal kuri gali pasakyti kiek maždaug kainuoja dantų šaknų gydymas?
Ar tai tas pats kas dantų kanalai?
Šiandien buvau pas gydytoją, nes vis skaudėjo kąrtik sutvarkytas dantis. Tai iš naujo pragręžė ir pasakė, kad reiks tvarkyti visas 3 danties šaknis ir tai kainuos po 100už kiekvieną šaknį.
jau 200lt. sumokėjau, tai 1 dantis 500Lt. atsieis?Ir net nežinau ar tai normalu ar ne?
Ar tai tas pats kas dantų kanalai?
Šiandien buvau pas gydytoją, nes vis skaudėjo kąrtik sutvarkytas dantis. Tai iš naujo pragręžė ir pasakė, kad reiks tvarkyti visas 3 danties šaknis ir tai kainuos po 100už kiekvieną šaknį.
jau 200lt. sumokėjau, tai 1 dantis 500Lt. atsieis?Ir net nežinau ar tai normalu ar ne?
Laba diena,
Aš turiu panašų klausimą, tik susijusį su kanalų tvarkymu. Man išėmė seną pliombą ir išvalė dviejų gretimų dantų (5 ir 6) kanalus. Nervas jau buvo anksčiau išimtas. Jau sumokėjau 500 Lt. Lieka dar uždėti nuolatines pliombas. Iškilo klausimas, ar ne per brangiai moku?
Labai ačiū už atsakymą!
Pagal aprašymą kas buvo daryta, atrodo, kad nepermokėjote tikrai.
mano tecio dantys baisus, virsutiniai like tik du priekiniai, o is kitu tik saknys. reikia labai tvarkytis, cia belieka tik nauju dantu statymas. gal galite pasakyti mazdaug kiek kainuotu?
Pagal tokį apibūdinimą negalima pasakyti kiek galėtų tai kainuoti. Reikia įvertinti likusias dantų šaknis. Jei jos tinkamos protezavimui planuojamiems fiksuotiems protezams, reikėtų stengtis jas išsaugoti. Aišku, šaknų paruošimas (kanalų gydymas, šaknies ilginimas ir t.t.) kainuoja irgi nepigiai. Kartais pavieniai dantys irgi paliekami tiksu pagerinti išimamų protezų laikomumą. Na bet tokiu atveju vis tiek reikia gydyti kanalus ir protezuoti tuos dantus įklotais ar kaiščiais ir vainikėliais.
Jei visos šaknys yra rautinos, tuomet reikia spręsti kaip atstatyti trūkstamus dantis. Pigiausias variantas - paprasta plokštelė. Brangesnis, bet geresnis, nors irgi ne visiems ne visuomet tinka, yra lanko atraminiai protezai. Jų būna keletas rūšių. Brangiausias variantas - implantai ir ant jų protezuojami tiltai ar pavieniai vainikėliai.
Jei visos šaknys yra rautinos, tuomet reikia spręsti kaip atstatyti trūkstamus dantis. Pigiausias variantas - paprasta plokštelė. Brangesnis, bet geresnis, nors irgi ne visiems ne visuomet tinka, yra lanko atraminiai protezai. Jų būna keletas rūšių. Brangiausias variantas - implantai ir ant jų protezuojami tiltai ar pavieniai vainikėliai.
Nu ziurejau ejo diskusija apie akmenu valyma ,tai galiu pasakyt cypiau kedej vale nuo 8 dantu tai is dvieju kartu man gavo leist nuskausminima ,-buvo labai apauge akmenys ir tarpdancius grande tai zodziu jauciausi kaip kankinimo kedej,cia neliecia tu kurie dantis nuo pat samoningo gyvenimo priziuri .Ir is vis nuejau pries 3 savaites nes nuluzo dantis ,o pasirodo ,kad galo dar nesimato ,visur kariesas ir dvi skylutes -kurias sulineis pavadino dantiste dabar isleidau 2500lt.o dar 4 plombuos ir balinsiu tai zodziu turesiu naujus dantis ,bet nebeturesiu ka valgyt Patarimas ,negailet laiko ilgiau dantukus pavalyt ir neapsileist kaip kai kurie