Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys, jų priežiūra, gydymas, problemos

QUOTE(saulevandeny @ 2009 09 07, 22:26)
Žalgirio klinikoje studentai taiso dantukus. Gal kas turite kokius kontaktus, kad būtų galima pakliūti ten?

Gal registratūroje suteiktų info apie juos - neskambinot?
Atsakyti
Laba visoms 4u.gif Noreciau paklausti gal kas zinot kur Kaune nebrangiai ir gerai deda briketus? Reikia sakandi tvarkyti ir pora dantu istiesint..
Atsakyti
QUOTE(Putlutė @ 2007 11 29, 17:12)
sveikos mamytes 4u.gif
norejau pasiteirauti koki burnos skalavimo skysti naudojat?pati zadu nusipirkti,tik va bijau,kad vaistinej ten man ikis brangiausia ir tiek blush2.gif

Rekomenduočiau "Listerine".
Atsakyti
QUOTE(snaige4 @ 2009 02 07, 19:40)
Mielos draugės!
Prašau konsultacijos, ir atsiprašau, jei kur nors rašėte  4u.gif
Mano tėčiui rekomendavo įsigyti kažkokius įdėkliukus ar įklotėlius į dantų plokštelę. Gyvenu provincijoj, ir stomatologė pati tiksliai nežino, tik pacientai gyrė, kad tada netrina dantenų. Gal kas ką nors girdėjot, gal žinot bent, kaip jos vadinasi???  verysad.gif

Yra Protefix dantų protezų pamušalai, bet jie tinkami tik pilniems išimamiems protezams, kai nebelikę nei vieno savo danties. Jei tokiu dar yra, tai plokštelę tada geriau paklijuoti kremu arba milteliais (Protefix, Corega, Blend).
Papildyta:
QUOTE(klumpele @ 2006 11 03, 10:34)
Na genai, tp turi didelės įtakos. Mano brolis dar gyvenime nėra taisės dantų, o jam tuoj bus 32 metai.
Arba drauge, po dvi savaites nevalo dantu doh.gif  o dantys holivudiniai...

Turi įtakos ir genai, kurie nulemia seilių sudetį ir jų pH, kas labai įtakoja karieso vystimąsi. Taip pat skiriasi ir dantų valymosi įgudžiai, ir žmonių mitybos įpročiai (mažiau sekasi tiems, kurie valgo daug taip vadinamo kariesogeninio maisto (saldumynai, čipsai, gazuoti gėrimai ir pan.), mažiau kalcio turinčių produktų, daržovių... Žodžiu, galima būtų plėstis šia tema iki begalybės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnule @ 2009 09 08, 21:48)
kur Kaune nebrangiai ir gerai deda briketus?

Breketininkės patirtimi dalijasi šiose temose:
Netaisyklingas sąkandis
Breketininkių plepesiai
BREKETAI.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 09 09, 10:07)
Breketininkės patirtimi dalijasi šiose temose:
Netaisyklingas sąkandis
Breketininkių plepesiai
BREKETAI.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
O gal kuri gali pasakyti kiek maždaug kainuoja dantų šaknų gydymas?

Ar tai tas pats kas dantų kanalai?

Šiandien buvau pas gydytoją, nes vis skaudėjo kąrtik sutvarkytas dantis. Tai iš naujo pragręžė ir pasakė, kad reiks tvarkyti visas 3 danties šaknis ir tai kainuos po 100už kiekvieną šaknį.

jau 200lt. sumokėjau, tai 1 dantis 500Lt. atsieis?Ir net nežinau ar tai normalu ar ne?

Atsakyti
Kiek suprantu, tai pradinis kanalų gydymas, kai pašalinama pulpa (vadinamasis "nervas") iš šaknų kanalų, jie išvalomi ir užplombuojami. Jei taip, tai normali vidutinė kaina.
Atsakyti
Noriu pasitarti ir šiaip pasipasakoti ax.gif
Ar čia aš per jautri ar čia visgi stomatologė prasta... g.gif
Lankausi vienoje klinikoje, visi stomatologai patinka, išskyrus vieną... ji plombuoja... per vieną vizitą ji man pešė plaukus priguldama, kelis sykius prispaudė tuos uždėtus akinius man prie veido, nu tikrai nemalonu... nemaloniai, gan grubiai mėto įrankius man ant krūtinės, nes ten juos susideda, pakankamai skaudžiai suleidinėja užšaldymą, kai gręžia, tai atrodo, kad visą burną ten išvagos, nu labai nemalonūs jausmai, lyg kur skuba toks jausmas... o šiandien dar ir įgręžė kaip suprantu į liežuvį doh.gif nieko nepasakė, neatsiprašė, maždaug norma čia g.gif cool.gif apskritai nieko nesako kodėl ir kam tai daro... aš juk nesuprantu, ne dantistė gi rolleyes.gif
nežinau ką daryti... klinikos keisti nenoriu... unsure.gif o daugiau nėra kam atlikti jos darbo toje klinikoje... dar bent vieną kartą turėsiu ją kentėti... doh.gif
aš jau aną kartą registratūroje sakiau, taip pakankamai gerai daviau suprasti, kad norėčiau keisti daktarę, kad toji nieko nepaaiškina ir šiaip ten nelabai mum sekasi bendrauti... maniau, kad padės, bet nepadėjo schmoll.gif Atėjus juk tuo labiau nesiskųsiu, iš keršto dar ko pridarys unsure.gif doh.gif

Kaip jums atrodo ar aš čia išsidirbinėju ar visgi daktarė nekokia? Nu kitos sakau, man taip patiko, tokios lėtos, švelnios, viską paaiškina, nu nors prie žaizdos dėk, bet tik ne ta doh.gif
Atsakyti
As tai tvarkausi dantis virsuliskese, tai kaina plombos nuo 70 iki 90 plius nuskausminamieji 10 lt... cia jei paparasta skylute, bet jei sudetingiau tai reikia atverti pinigine placiau... gydytoja thumbup.gif
Atsakyti
Taisausi priekinio danties kanala, ilgai ieskojaus kur taisytis... apsiprendziau eiti i klinika "Dantis"...
Dantis pas man jau buvo pragreztas, maniau, kad sian ir uztaisys...
pasirodo, ne... doh.gif
Gydytoja labai patiko, pirma syki sedejau kedeje nesuprakaitavus, beveik rami ir be soku.. tongue.gif ( man pries pora saviciu viena odontologe sake tik paziuresiu ir pradejo grezt.. unsure.gif )
Zodziu, viskas lyg ir neblogai, bet dziaugsmas truko tik tol, kol gavau saskaita... blink.gif
Uz vaistu ir kalcio uzdejima 100 lt..
na ir kainele.. g.gif
Bijau ir pagalvoti kiek reikes susimoket pirmadieni, kai jau suplombuos... unsure.gif
Atsakyti
na.. stai as jau suplombuota.. thumbup.gif
bet... dar teko sumoketi 130 LT.... unsure.gif
Taigi uz saknies plombavima sumokejau 230 lt... blink.gif
Susinervinau... neiitiketina, kad tokia kaina klinikoj,.. schmoll.gif ju tinklalapyje oroentacine kaina nurodyta 95-100 lt..
zodziu... doh.gif
Atsakyti