Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys, jų priežiūra, gydymas, problemos

QUOTE(St.Rasa @ 2007 12 08, 18:01)
Na visu pradziu pradzia butu profesionali burnos higiena. norincioms pastoti tai turi buti atlikta pries (nuuimami konkrementai-akmenys), nes padidina prieslaikinio gimdymo rizika, nenuemus konkrementu jusu organizme vyksta pastovus letinis uzdegimas. tik esant svariems smile.gif  dantims pasirenkamas skalavimo skystis, kitu atveju  jis tik apgaulingai pasalins visus simptomus, o priezasties nepasalins. pagal burnos gleivines bukle  gyd. paskiriamas skalavimo skystis. stipresni tai kaip vaistai, kuriu vartojima reikai kontroliuoti (eludril, korsodyl, tantum verde ir t.t), paprastai vartojama iki dvieju savaiciu, arba paprasti skalavimo skysciai- gaivikliai (blendamed, colgate). labai svarbu kaip skalaujama. kuo mazesni gurksneli, kad sugebetumeme skalaujant sudaryti srove (kaip ir gargaliuojant gerkleje, su dideliu gurksniu to nepadarysite). skalauti pakaitomis visus pavirsius, turi pavargti siektiek burnos raumenukai. na va jei taip skalaujate taip susidaro srove kuri kaska ir iskalauja, ir masazuoja dantenas. na o is pigesniu priemoniu tinka praskiestas peroksidas ( kokiu santykiu parasyta ant buteliuko), su druska, ramunelemis, medetkomis padarytu nuoviru ir visos kt liaudiskos pirem. svarbiausia kaitalioti. galima tiesiog ir su siltu vandeniu smile.gif

aciu uz issamu atsakyma,kadangi neturejau jokios informacijos apie skalavimo skyscius nusipirkau "Colgate",kaip tikra reklamos auka biggrin.gif ax.gif
labai stebejaus kodel kai laukiaus man tuos akmenis nuo dantu krapste g.gif ot galvoju,bet ka dantistai sugalvoja,kad tik pinigu nuplest(50lt sumokejau) doh.gif dabar viskas aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Putlutė: 09 gruodžio 2007 - 13:19
QUOTE(Anira @ 2007 11 29, 20:03)
As naudoju PRESIDENT burnos skalavimo skysti, man labiau patinka negu GOLGATE, ir po paskutinio apsilankimo pas odontologa pradejau vartoti kalci.

Koki kalci geriat? Tiesiog kalcis ar ji perkant reikia pasakyti, kad dantims blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jautukas2 @ 2007 12 12, 14:45)
Koki kalci geriat? Tiesiog kalcis ar ji perkant reikia pasakyti, kad dantims blush2.gif

Geriu paprasta kalci su vitaminu D3, ten viska kartu. Kai pirkau, nesakiau, kad dantims. Zinau, kad dar geras yra KALCIGRAN, tai irgi kalcis.
Atsakyti
QUOTE(Anira @ 2007 12 13, 16:14)
Geriu paprasta kalci su vitaminu D3, ten viska kartu. Kai pirkau, nesakiau, kad dantims. Zinau, kad dar geras yra KALCIGRAN, tai irgi kalcis.

As toki ir nusipirkau kramtomosios tabletes apelsinu skonio mirksiukas.gif Skanios thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
mano dukrai(9m.) iki siol sekmingai keitesi visi pieniniai dantys, vienas iskrenta isdygsta naujas, bet kai atejo laikas keistis kruminiams dantims kazkas pasidare nebe taip. Apacioj vienoj pusej naujasis dantis isverte senaji ir mes ji pacios issirovem, o dabar virsuje dar nepasikeitus iltiniams, pradejo dygti 4-ieji dantys abejose pusese ir kazkaip pieniniai laikosi tvirtai. Ka reiktu daryti ar laukti kol dar isdyg ir prades versti pieninius, ar kreiptis i odontologa ir rauti (tai didziausia beda, nes vaikas labai bijo tos proceduros)?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri zinote nebrangia bet kokybiskai gydancia stomatologijos klinika (kabineta) Vilniuje? Parasykit is savo patirties please...

Labai skubiai reikia...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

jau antra savaitė siaubingai skauda visus! dantis. unsure.gif Užsirašiau pas odontologą, bet tik po dviejų savaičių priims, o aš be nuskausminančiųjų jau visai nebegaliu iškęsti verysad.gif Kaip manote, kas čia galėtų būti? Dėsnos neištinę, patys dantukai, neskaitant kelių nedidelių skylučių, nesugedę. Gal čia cista kur įsitaisė? Kaip manote, kas čia galėtų būti? Labai bijau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cleo_25 @ 2008 09 22, 11:14)
Sveikos  4u.gif

jau antra savaitė siaubingai skauda visus! dantis.  unsure.gif Užsirašiau pas odontologą, bet tik po dviejų savaičių priims, o aš be nuskausminančiųjų jau visai nebegaliu iškęsti  verysad.gif Kaip manote, kas čia galėtų būti? Dėsnos neištinę, patys dantukai, neskaitant kelių nedidelių skylučių, nesugedę. Gal čia cista kur įsitaisė? Kaip manote, kas čia galėtų būti? Labai bijau  verysad.gif

Žinok man panašiai yra. Bet man tik viena pusė. Buvo, kad kaire puse negalėjau net sukasti. O ir geriant ar šaltą ar karštą skaudėjo doh.gif Dabar jau geriau. Pagėriau savaitę diklovit'o (nu čia vaistas nuo visokių nervų uždegimo, perpūtimo ir pan).
Aš tai padariau išvadą, kad čia nuo labai greit pakitusio oro. Ir kad organizmas nespėjo prisitaikyti. Gal perpūtė kokius dantų nervus - nu nežinau ax.gif
Irgi užsirašiau pas dantistę. Su viena konsultavausi, tai sakė, kad greičiausiai peršalau ir kad nuo orų. Bet sakė vistiek reik žiūrėt- galbūt kažkas negerai ir su dantukais, kad taip reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(zizelius @ 2008 09 22, 11:20)
Žinok man panašiai yra. Bet man tik viena pusė. Buvo, kad kaire puse negalėjau net sukasti. O ir geriant ar šaltą ar karštą skaudėjo  doh.gif Dabar jau geriau. Pagėriau savaitę diklovit'o (nu čia vaistas nuo visokių nervų uždegimo, perpūtimo ir pan).
Aš tai padariau išvadą, kad čia nuo labai greit pakitusio oro. Ir kad organizmas nespėjo prisitaikyti. Gal perpūtė kokius dantų nervus - nu nežinau  ax.gif
Irgi užsirašiau pas dantistę. Su viena konsultavausi, tai sakė, kad greičiausiai peršalau ir kad nuo orų. Bet sakė vistiek reik žiūrėt- galbūt kažkas negerai ir su dantukais, kad taip reaguoja.

Na aš irgi iš pradžių galvojau, kad čia man kažkas kažką perpūtė 4u.gif Bet kai skausmas nepraeidinėjo, o tik stiprėja, tai jau ir baisu pasidarė. Dar prisiskaičiau apie visokias cistas ir kitas dantų ligas, tai visai supanikavau 4u.gif Nusipirksiu diklovito, pabandysiu pagerti, kol ateis laikas pas dantistą eiti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cleo_25 @ 2008 09 22, 11:34)
Na aš irgi iš pradžių galvojau, kad čia man kažkas kažką perpūtė  4u.gif Bet kai skausmas nepraeidinėjo, o tik stiprėja, tai jau ir baisu pasidarė. Dar prisiskaičiau apie visokias cistas ir kitas dantų ligas, tai visai supanikavau  4u.gif Nusipirksiu diklovito, pabandysiu pagerti, kol ateis laikas pas dantistą eiti  4u.gif

Tai va, neiškenčiau aš ir nukeliavau sekančią dieną pas daktarą, nes sienom jau lipau 4u.gif Tai pasirodo, kad visai sugedę 3 mano protinukai ir juos būtinai reikia ištraukti verysad.gif Vienas jau ištrauktas, bet liko dar du su baisiom šaknim labai verysad.gif Bijau dabar blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cleo_25 @ 2008 09 25, 14:49)
Tai va, neiškenčiau aš ir nukeliavau sekančią dieną pas daktarą, nes sienom jau lipau  4u.gif Tai pasirodo, kad visai sugedę 3 mano protinukai ir juos būtinai reikia ištraukti  verysad.gif Vienas jau ištrauktas, bet liko dar du su baisiom šaknim labai  verysad.gif Bijau dabar  blush2.gif

Ramiai, svarbiausia nesijaudinti ir bandyti apie tai negalvoti. Laikykis 4u.gif

Aš tai jau apie metus vis vaikštau pas stomotologus (taisiausi, gydžiausi, dbar karūnėlę deduosi ir pan). Tai iš pradžių bijodavau, o vėliau apsipratau bigsmile.gif

Na bet kai šaknį reikėjo rauti- tai labai neramu buvo ax.gif

Bet tu galvok- kad viskas vistiek praeis, o dar ir dantukai bus tvarkoj mirksiukas.gif
Kai apima baimė ir nerimas- bandyk galvot apie tą laiką kai jau viskas bus sutvarkyta, užgiję ir kaip tu gerai jausies mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zizelius @ 2008 09 25, 14:57)
Ramiai, svarbiausia nesijaudinti ir bandyti apie tai negalvoti. Laikykis  4u.gif

Aš tai jau apie metus vis vaikštau pas stomotologus (taisiausi, gydžiausi, dbar karūnėlę deduosi ir pan). Tai iš pradžių bijodavau, o vėliau apsipratau  bigsmile.gif

Na bet kai šaknį reikėjo rauti- tai labai neramu buvo  ax.gif 

Bet tu galvok- kad viskas vistiek praeis, o dar ir dantukai bus tvarkoj  mirksiukas.gif
Kai apima baimė ir nerimas- bandyk galvot apie tą laiką kai jau viskas bus sutvarkyta, užgiję ir kaip tu gerai jausies  mirksiukas.gif

Labai labai ačiū 4u.gif , stengsiuosi laikytis 4u.gif
Atsakyti