Įkraunama...
Įkraunama...

Dantys, jų priežiūra, gydymas, problemos

Laseli, kokiais reistais irankiais ??? krapstymas? Man vale normaliau, su tokiu graztuku vedzioja po tas vietas kur akmenys, zulina, toks kaip adateles ar pan. grezimas. procedura ne is maloniuju, skausmas nemazas, nes nuskausminti visu dantu negali, taciau rezultatas ;D Pas musu stomatologe ta procedura kainuoja ~60Lt.

As taip sau gulejau gulejau ... ji ten kazka bruzino , po dantis varinejo...netycia atmerkiu akis, o ten toks irankis kaip kapitono kablio ranka ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif. Na ne tokio dydzio  ;D ;D, jis kaip piestukas, bet man to vaizdelio uzteko......Tai is karto ir uzsimerkiau... Na gal pas mane akmenu daug buvo , kad tokio reikejo. Sake kas puse metu tokia procedura reikia daryti , o as jau kokius 66 pusmecius praleidus buvau ;D ;D ;D
Atsakyti

... procedura ne is maloniuju, skausmas nemazas, nes nuskausminti visu dantu negali...

ohmy.gif tai sita procedyra, dar ir skausminga  :o
geriau jau buchiau neperskaichius :-/
Atsakyti
man tai valė ultragarsu, tai skausmo jokio, tik nemalonu, kaip ir su bet kokia procedūra pas dantistą - kuo greičiau lauki galo  :D. Nieko ten fiziškai nuo dantų nekrapštė. Bet sėdėjau įsitempus ir pati save prigasdinus, kadangi buvo pimas kartas, o dabar tryn sėdėčiau rami kaip belgas  ;D
Atsakyti
As eisiu nuo 4 dantu valyti akmenis. Tai is karto paklausiau ar galima nuskausminti, kad neskaudetu. Sake aisku, suleis adata ir viskas - neskaudes. Papasakosiu po 1,5 svaites.
Atsakyti
Keista, o kodel tik nuo 4? Juk valo nuo visu dantu, bent jau man kiek vale. Siaip neskauda, tik nemalonus jausmas. Klausiau irgi kazkada apie nuskausminima, tai reiketu kiekvienam danciui, tai nemazai susidarytu. Atrodo kazkuo lyg patepa, gal dantenas kazkiek apmarina, bet sake neapsimoka nuskausmint. Ir is patirties sakau, kentet galima (o as dantu taisymo klausimu esu baile smile.gif )
Atsakyti
Nuskausmint 4 dantis ne problema. O visos burnos negalima. Tada reiktu akmenu valyma paskirtyt 4 vizitams. Pvz pirma karta nuskausmintu ir nuvalytu virsutinio zandikaulio desines puses dantis, kita - kaires, po to per 2 kartus apatinio zand. dantis.
Jamaika, tikriausiai pas tave labai mazai akmenu ir tie tik virs dantenu, todel skaudet visai neturetu wink.gif Nes kitu atveju ne tik ant 4 dantu butu. O dabar tikriausiai reiks valyt apatinius priekinius (dazniausiai buna). Norint nesunkiai galima nuskausmint. Nebent tie 4 dantys po viena skirtingose pusese :smile.gif tada ne (dar daznai buna ant virsutiniu pirmu kruminiu dantu, nes ties jais atsveria paausio seiliu liauka)
Akmenis galima valyti ir su tais riestais instrumentais (skaleriai, kiuretes) kaip Laselis rase ir su ultragarsiniu skaleriu kaip Dani minejo. Su ultragarsu greiciau. Efektas tas pats. Tik kartais po ultragarsinio valymo vistiek uzbaigt reikia rankiniais instrumentais ( nes ne visur su ultragarsu prieiti galima, pvz tarpdanciai).
Atsakyti
Cia kaip su antakiu pesiojimu - jei darai tai karta i pusmeti, tai pakesti negali, o jei vos ne kasdien po truputi pakoreguoji, tai tas skausmas - smulkmena. Varau visa savo seimyna pas stomatologa kas pusmeti, taip kad tos dantu higienos proceduros tapo jau iprastos. Net ir dukryte siunciu tai paciai procedurai. Tik jai ta valyma daro simboliskai, nes dantukai pieniniai, holivudiniai. Manau, svarbu, jog vaikas iprastu reguliariai lankytis pas stomatologus ir net nepagalvotu, jog galima kitaip.
Atsakyti
[quote]Jamaika, tikriausiai pas tave labai mazai akmenu ir tie tik virs dantenu, todel skaudet visai neturetu wink.gif  O dabar tikriausiai reiks valyt apatinius priekinius (dazniausiai buna).

Tu gal stomatologe?? Toks jausmas kad mano dantis butum macius  ;) is tikruju valysiu nuo 4 priekiniu apatiniu dantu is vidaus. Taigi ir atsakau Vasarai, kad nuo 4 todel, kad daugiau nera  ;)
Atsakyti
Dazniausiai akmenys susikaupia ties galiniais dantimis ir po dantenomis. Kai kabina po dantenomis, skausmas nesvietiskas :'( :-/ ir kai tarpudancius zulina, fui >:( Kai pradedi "nuo dusios" dantis tvarkytis, tai nera galo, vis kazka atranda. Po to dar tie akmenys, jei reikia - balinimas ir t.t. O jei dar kokia karunele, tai pasaka be galo. Ziurek jau ir pusmetis praejo, kai pirma danti pradejai tvarkytis.
Atsakyti
Nu baikit gasdint, as jau visai bijau  :'(  :'( bet labai tikiuosi, kad suleidus adata nieko nejausiu  :-/
Atsakyti
Jamaika, tokia realybe, brrr, tik kai leis i priekines dantenas nuskausminamus, tai paprasyk patepti su tepaliuku, kuris truputi apmarina dantenas, ne taip skauda, nes priekiniai skaudziausia :-/
Sekmes ;D Po to papasakok, kaip sekesi zulintis wink.gif
Atsakyti
na va, as jau po akmenuku valymo proceduros, tai skubu girtis  ;D

Pas mane ant priekiniu apatiniu ishvidines puses buvo ohohoho kokie akmenukai, butinai reikejo shalinti. Tai dar ir ant keliu kitu dantuku rado ir nuzulino. Kokiu budu nepaklausiau, ale itariu ultragarsu ;D Skausmo praktishkai jokio, na nera labai malonu kai zulina, kartais kazhkas panashesnio i skausma pasijauchia. Net kai su tais riestais irankiais krapshte vietomis, taip pat tik nemalonu, tad nuskausminimo tikrai jokio nereikejo.  Ir dantukai kaip nauji dabar wink.gif
Taigi besiruoshianchias galiu nuraminti, jei shalinama bus ultragarsu - tikrai nieko baisaus  :)
Atsakyti