O aš susidūriau su tokiu reiškiniu ir jau ne pas vieną odontologę tas pats: kai užplombuoja kokį nors krūminį dantį, vis lieka toks tarpelis tarp danties ir dantenų Na net nežinau kaip čia kitaip paaiškint... Na žodžiu kaip ir ertmė, galima tiesiog į dantį įkišti nago galiuką Dabar vėl žiūriu po plombavimo jau du tokie dantys pas mane yra. Aišku ten ir maisto prilenda. Bet tai pas kiek gydytojų buvau - visos tą patį padaro. Jau net suabejojau - gal čia taip turi būti??? Ar tai reiškia, kad gydytoja niekam tikus? Šiaip ar taip manau eisiu skųstis, gal perplombuos nemokamai? Įdomu, ar užplombuotas dantis turi kokią garantiją? Man užplombavo prieš 2 mėnesius, o aš tik dabar tuos 'plyšiukus' atradau..
QUOTE(diora @ 2005 02 01, 13:55)
O aš susidūriau su tokiu reiškiniu ir jau ne pas vieną odontologę tas pats: kai užplombuoja kokį nors krūminį dantį, vis lieka toks tarpelis tarp danties ir dantenų
Tai nekokybiško darbo pavyzdys. Tavo vietoje mandagiai reikalaučiau perdėti plombą.
Liniuka1, neskubėk protezuoti pavienių dantukų. Juos sėkmingai galima atstatyti helio plomba. Temelėje "Prieš ir Po" įmečiau vieną fotkę, kur nuėmiau seną pravalgytą vainikėlį ir atstačiau dantuką nuo šaknies.
Diora, kiekvienas save gerbiantis odontologas duota garantiją metams laiko. Gal tiesiog užtektų plombytę gerai pripoliruoti, jei ne- reikia perplombuoti.
Diora, kiekvienas save gerbiantis odontologas duota garantiją metams laiko. Gal tiesiog užtektų plombytę gerai pripoliruoti, jei ne- reikia perplombuoti.
QUOTE(Odontologė @ 2005 02 01, 10:35)
Dėl laikomumo, tai viskas priklauso nuo to, kaip jūsų organizmas priims svetimkūnį. Čia lygiai taip pat, kaip su bet kokiu implanu ar donoriniu organu. Jei nevyks atmetimo reakcijos, tai tarnauja implantai labai ilgai. Tiesa, gijimas būna ilgas ir gana skausmingas. O kurio dantuko implanto jums reikia? Kokia situacija burnytėje maždaug? Gal tada galėčiau pasiūlyti kokią nors alternatyvą..
apatiniam zandikauly tarp 6 ir 7 atsirado pulinukas. sestas buvo apvilktas, nekokybiskai, todel nuimtas apvalkalas metalo keramikos, padaryta nuotrauka. pasirode, kad 6 labai trumpos saknys-todel geriau vargu ar buvo imanoma padaryt, o 7 plombuotas, ir pasirode visai netikes-pulinys is jo suskilusios saknies-jis nebetaisomas. tai krastiniai dantys, tilto nera uz ko kabint . daktare siulo 6 daryt implanta.
be to, ne kas kitoj pusej-ten metu irgi istrauke 6 danti, 7 irgi plombuotas .
Jei gerai supratau, vienoje pusėje trūksta 7, 6, o kitoje- 6. Patarčiau iš pradžių isidėti vieną implantą- toje pusėje, kur trūksta dviejų dantukų- 7. Ir pasidarykite 7-5 tiltuką. Po to jau galėsite galvoti apie kitą pusę.
Mano dantys labai spėriai gendantys, tad privalau juos nuolat tvarkytis. Neseniai pastebėjau , kad tą dieną, kai lankausi pas stomatologą, tampu absoliučiai nedarbinga... Visą dieną svaigsta galva, negaliu susikaupti, kai vairuodvau- padarydavau aibę avarinių situacijų, o šiuo metu negaliu išsėdėt prie kompo. Tragiškai silpna- jaučiuos kaip stipriai įkalus...tirpsta rankos... sukas galva... Kitą dieną bus viskas okej, eičiau vakare taisytis, bet dėja neturiu tokios galimybės Ar tai gali būt reakcija į nuskausminamuosius? Bent jau tuomet, kai juos leidžia- jokių šalutinių poveikių, jokių silpnumų ar svaigimo...Visas malonumas prasideda po valandos kitos ir tęsiasi iki vakaro... tai baisiai nemalonu, nes mano uždarbis priklauso nuo išdirbio, o visa diena nueina šuniui ant uodegos
Nemanau, kad nuo nuskausminamųjų. Ko gero kėdėje sėdi labai įsitempus, tai po to nervinis nuovargis daro savo.
Turiu klausimuką, kuris galbūt atskleis mano apnaglėjimo lygį . Tai vat, gavau neperseniausiai helio plombutę. Bet liežuviu perbraukus man jaučiasi šiurkštuma. Gal esu išpaikinta gerų plombų, bet visos iki šiol turėtos yra slidžios, nesijaučia jokio skirtumo tarp danties ir plombos. O ši- šiurkšti. Nors vizualiai ji neišsiskiria, atrodo gerai (plius, iš vidinės pusės yra). Hm, tai ar čia tiesiog prasta helio plomba? Ar darbas nekokybiškas? Ar būna skirtingų rūšių helis? Ar skiriasi jų kainos? Nes už šią tai suplojau , plius dėjau vienoje garsioje estetinės stomatologijos klinikoje.
Po savaitės- kontrolinis patikrinimas. Tikrai pareikalaučiau, jog perdėtų tą plombą, nes nenoriu turėti burboj kažkokį svetimkūnį . Bet gal Lietuvoj nėra slidžių, nejaučiamų helio plombų.
Po savaitės- kontrolinis patikrinimas. Tikrai pareikalaučiau, jog perdėtų tą plombą, nes nenoriu turėti burboj kažkokį svetimkūnį . Bet gal Lietuvoj nėra slidžių, nejaučiamų helio plombų.
QUOTE(diora @ 2005 02 09, 08:54)
Ką daryt, kai dantukas iškeltas? Negaliu net valgyt, nes kai tik prie jo prisiliečiu, pradeda baisiai skaudėti. Prieš 2 dienas uždėjo vaistų, kad numirtų nervai, nes prieš tai skaudėjo. Čia gal taip turi būt?
Diora, bent man kai uždėjo vaistukų ant skaudančio danties sakė, kad gali pora dienelių paskaudėti. Ir tikrai po poros dienų skausmas atlėgo. O tas pora dienelių aš gėriau "Nimesil", kad ne taip skaudėtų.
Sveiki.
Noriu pasiteirauti. Ketvirtadieni ant nuskilusio danties, kuris jau skaudeno uzdejo laikina plomba iki ateinancio ketvirtadienio, o du dantis liepe issitraukti. Tai apatini protini karieso pazeista danti istrauke jau ketvirtadieni, o kita trauks pirmadieni arba antradieni. Po laikinosios plombos uzdejimo ir danties istraukimo isvis nebegaliu nei zmoniskai miegoti, nei valgyti, nes skausmas nezmoniskas. Kiek laiko po danties istraukino gali skaudeti ta vieta, kur augo dantis? Dabar man toks jausmas, tarsi ir salia esanti danti prie istraukto vietos skauda ir kelia i virsu. ka galima vartoti, kad apmalsinti skausma? Esu 37 savaites nescia.
Noriu pasiteirauti. Ketvirtadieni ant nuskilusio danties, kuris jau skaudeno uzdejo laikina plomba iki ateinancio ketvirtadienio, o du dantis liepe issitraukti. Tai apatini protini karieso pazeista danti istrauke jau ketvirtadieni, o kita trauks pirmadieni arba antradieni. Po laikinosios plombos uzdejimo ir danties istraukimo isvis nebegaliu nei zmoniskai miegoti, nei valgyti, nes skausmas nezmoniskas. Kiek laiko po danties istraukino gali skaudeti ta vieta, kur augo dantis? Dabar man toks jausmas, tarsi ir salia esanti danti prie istraukto vietos skauda ir kelia i virsu. ka galima vartoti, kad apmalsinti skausma? Esu 37 savaites nescia.
Norge- visai tu neišnaglėjus, paprašyk, kad odontologė papoliruotų. Lygumas priklauso ne nuo plombos kokybės, o nuo poliravimo.
Diora- tai gali būti reakcija į vaistus. Jei dar per porą dienų nepraeis- kreipkis į odontologą. Gal žinai, ką konkrečiai uždėjo?
Lexana- Iš tikrųjų kartais gijimas po dantų traukimo, ypač po protinių būna gana skausmingas ir ilgas. Dėl tavo būklės antibiotikų nelabai galiu rekomenduoti. Yra kita nebloga priemonė. Nusipirk vaistinėje furacilino tablečių, ištirpink jas atitinkame kiekyje pavirinto vandens. Tą skystimėlį į vienkartinį švirkštą- ir įkišus į buvusio danties vietą po paburkusiomis dantenomis- plauni. Ne duri, o plauni. Kuo dažniau tuo geriau. Galima po kiekvieno valgio. Procedūra gana skausminga, bet labai efektyvi. Taip pat gali uždėti drėgną ramunėlių arbatos pakelį ant žaizdelės- irgi skatina gijimą.
Diora- tai gali būti reakcija į vaistus. Jei dar per porą dienų nepraeis- kreipkis į odontologą. Gal žinai, ką konkrečiai uždėjo?
Lexana- Iš tikrųjų kartais gijimas po dantų traukimo, ypač po protinių būna gana skausmingas ir ilgas. Dėl tavo būklės antibiotikų nelabai galiu rekomenduoti. Yra kita nebloga priemonė. Nusipirk vaistinėje furacilino tablečių, ištirpink jas atitinkame kiekyje pavirinto vandens. Tą skystimėlį į vienkartinį švirkštą- ir įkišus į buvusio danties vietą po paburkusiomis dantenomis- plauni. Ne duri, o plauni. Kuo dažniau tuo geriau. Galima po kiekvieno valgio. Procedūra gana skausminga, bet labai efektyvi. Taip pat gali uždėti drėgną ramunėlių arbatos pakelį ant žaizdelės- irgi skatina gijimą.