sveikos mamos,
noriu papasakot kaip mum buvo su tais limfmazgiais. Mano sunui gal nuo 3 men uz ausyciu atsirado po viena paslanku guzeli. Zinoma lb issigandau bet daktare pasake kad dar sumazes kol maziukai daug ka tiesiog issauga. Taciau vietoj to kad isnyktu ju atsirado dar daugiau ant kaklo keli maziukai, pazasty nedidelis bei kirksny didesnis. Daktare liepe vaziuot i kauno klinikas issitirt krauja lb bijojau nes internete prisiskaiciau apie visokias limfomas, bet daugiau jokiu kitu pozymiu budingu siai ligai vaikas neturejao. Taigi buvo taip nuvaziuojam o musiskis kaip visada tam kabinete patenkintas pradejo dukt, ciausket, tas daktaras ziuri sako mes retai tokius vaikus matom, sako kiti iskart verkia rekia o musiskis issisiepes
zodziu apziurejo ir pasake kad jei jie yra paslankus nedideli ir jam nera kitu pozymiu kaip karsciavimas, didelis prakaitavimas, ir vaikas bendrai jauciasi gerai yra zvalus linksmas tai ir jaudintis nera ko. Sako as pats visa gyvenima tu limfmazgiu turiu ir nieko
zodziu net kraujo tyrimo nedare, tiksliau klause musu ar daryt norim bet kazkaip nesinorejo virkdyt maziuko tai nereikalavom net o daktaras irgi sako atsivezat sveika vaika ir ligu ieskot
tai vat tokia ta musu patirtis, tu limfmazgiu jis turi iki siol bet jie nedideja keli sumazejo keli truputi didesni arba padideja kai kokia sloga uzpuola. Taip pat dar internetu buvau rasius uzklausa daktarui ir jis taip pat patvirtino kad limfmazgius turim visi ir berods kas antras vaikas turi ju padidejusiu, o kitiems jie gali iskilt net ir nuo issipjovimo i pirsta. Taigi mamos mano patarimas butu visalaik pasikonsultuokit bent su keliais daktarais nes is patirties zinau kad daznai baisiausias ligas pranasauja o taip nebuna ir svarbiausia stebeti vaiko savijauta jei vaikas zvalus patenkintas tai ir lb jaudintis nereik o operuoja kiek zinau kai limfmazgis buna didelis, nepaslankus ir skausmingas. O del rimtu ligu jaudintis reikia jei vaikas kaip sakiau karsciuoja, stipriai prakaituoja, nepaaiskinamai mazeja svoris, kosti, kasosi yra neaiskus berimas. Tikiuosim kazkam bus aiskiau ir ramiau.