Sveikos mamytės,
Mūsų dukrytei tuoj bus 2 metukai, savaitė kaip yra padidėję kakliuko limfmazgiai, pradžioj buvo labai skausmingi, neleido prisiliesti, dabar jau leidžia pačiupinėti, jau spėjau atlikti visus tyrimus ir dėl tuberkuliozės, ir pasirodėm klinikose pas LOR, apžiūrėjo ultragarsu, jokių požymių, kas galėjo sukelti limfmazgių atsiradimą nėra dažniausiai būna dėl dažnų sirgimų, uždegimų, bet mūsų atveju tai netinka. 10 dienų gersim peniciliną, o po 6 savaičių jei limfmazgiai nepraeis darys biopsija. Ir kaip sakė klinikų daktaras, mūsų atvejis labai netipiškas, greičiausiai be biopsijos neapseisim Taip, kad mamytės, patariu visoms, nepraleisti pro pirštus, gal iš pirmo žvilgsnio tai atrodo nerimta, bet iš tiesų, kartais gali būti ir per vėlu. Tikiuosi mes pasveiksim ir greit pamiršim šita siaubą.
Mūsų limfmazgių atradimo ir priežasčių ieškojimo odisėja prasidėjo prieš 2,5m. Po neaiškaus tonzilito ( neaiškaus todėl, kad dukra į ligoninę buvo nuvežta GMP dėl virusinės infekcijos, ligoninėj gydė ausų uždegimą, o man ant biuletenio parašė, kad tonzilitas ) aptikom guziuką kakle. Pediatrė paskyrė kraujo tyrimą, kraujas geras, visi apsiraminom. Bet guziukas neišnyko, sumažėjo, neskaudėjo, bet neišnyko. Kas pusmetį darėm kraujo tyrimus, viskas gerai. Šią žiemą smarkiai sirgom, antibiotikų daug gėrėm, apsveikom ir vieną vakarą pamačiau jau tris guzus... Vos sulaukiau ryto, pediatrė vėl paskyrė kraujo tyrimą ir Mantu reakciją. Kraujas kaip ir geras ( ribinė mažakraujystė ), o Mantu r-ja buvo įvertinta įdomiai. Gyd. pasakė, kad nieko tokio. Tada paklausiau, ką darom su guzais, jie vis dar trys, vis dar nemaži. Gyd. išsitraukia liniuotę, pamatuoja paraudimą, tada jau ajajai, duoda siuntimą pas ftiziatrą. Ten darom plaučių nuotrauką. Po nuotraukos komentaro pradedu verkti kabinete, nes gyd. pasako, kad nuotraukoje limfmazgiai padidėję visur. Klausiu ką dabar daryti, gyd. dar kartą žiūri į nuotrauką ( žiūriu ir aš, matau tik plaučiukus ) ir sako:"Atsiprašau, limfmazgiai padidėję tik kakliuke, tie, kuriuos matom". Fu.... Bet dar ne viskas. Gyd. pasako, kad plaučiai nepilnai užpildyti ( nu bet kaip mano vijurkėliui paaiškinti, kad sulaikytų kvėpavimą pilnu įkvėpimu ), kaklo limfmazgiai padidėję, ir šių dviejų požymių užtenka pradėti gydymą antituberkulioziniais vaistais. Ligoninėj. Skubiai pasirašiau, kad atsisakau ir dingau iš ten.
Bet guzai vis dar trys, man neramu, labai neramu... Vėl einam pas savo gyd., sėdim prie kabineto, laukiam savo eilės. Tada buvom visi trys, aš, vyras ir mano ligoniukas-dukrelė. Ji sėdėjo man ant kelių ir kažkaip pasuko galvytę. Nepatikėjau savo akimis, prašiau dar taip pasisukti, prašiau, kad vyras pažiūrėtų - buvo matyti vienas mažas guzelis. Buvo juokinga-laiminga-kvailoka situacija - ką gyd. sakyti...? Taip viską ir pasakiau, kaip buvo. Nu ir dabar toliau sekam,stebim.
Bet guzai vis dar trys, man neramu, labai neramu... Vėl einam pas savo gyd., sėdim prie kabineto, laukiam savo eilės. Tada buvom visi trys, aš, vyras ir mano ligoniukas-dukrelė. Ji sėdėjo man ant kelių ir kažkaip pasuko galvytę. Nepatikėjau savo akimis, prašiau dar taip pasisukti, prašiau, kad vyras pažiūrėtų - buvo matyti vienas mažas guzelis. Buvo juokinga-laiminga-kvailoka situacija - ką gyd. sakyti...? Taip viską ir pasakiau, kaip buvo. Nu ir dabar toliau sekam,stebim.
Na mano limfmazgiio padidėjimo istorija tokia - kai sūnui buvo 4 mėn, paėmusi už pažastukų nuogą vaikiuką kažką užčiuopiau - tai ir buvo limfmazgis... vos sulaukiau ryto - gydytoja apžiūrėjo, nusiuntė pas chirurgą, tas žmogelis - matyt labai norėjo mane pakankinti ir į mano nerimastingą klausinėjimą, kas gali būti mažiukui - kirto kaip žaibas - čia sako gali būti rimtos ligos priežastis, net onkologinės, reikia spec tyrimų, skubus siuntimas į santariškes... visą naktį nemiegojom, praverkiau - ryte į santariškes, ten chirurgas jau optimistiškiau nusiteikes, sako pjaunam Bet prieš tai pasikonsukltuokit su ftizitru... siuntimas į jaučiu pačią baisiausią kliniką Lt (Antaklanio vaikų tuberkuliozės kliniką... ) Kai ją pamačiau - vyrui sakiau kad neisiu, nes toks įspūdis, kad įeisi, tai niekada iš ten nebeišeisi.... Na apžiūrėjo mus, kiek žianu pati garsiausia ir labaiusiai nusipelniusi ftiziatrė - diagnozė: reakciją i BCG vakciną, limfadenitas, skyriamas antiibiotinis gydymas... išrašė mums tuos vaistukus ( o kol nusipirksim, tai įdėjo iš pačios klinikos, kad keliom dienom turėtume), liepė iš karto sugirdyti ir prasidėjo visi cirkai Pradėjau domėtis, kas tai reakcija i BCG vakciną, kokie gydymai, kokie vaistai ir nustebau, kad tie vaistai, kuriuos mes gėrėm buvo galimi tik nuo 14 metų!!!!!! Mums, priminsiu, 4 mėnesiai...Žodžiu, vėl nervai, nerimas... nutarukiau gydymą, per sesę susiradau kitą gydytoją kaune - diagnozė: nieko nereikėjo daryti, jokio gydymo, tik stebėti, bet kadangi kelias dienas gėrėm tuos baisius vaistus, tad teko tęsti gydymą, nes sustoti jau negalima...Jau trečią mėnesį geriam antibiotikus, pastovi kepenų fermentų kontrolė....
Kaip jums sekasi?
Mano sunui padideje limfmazgiai nuo 3menesiu,kakle ir uz ausyciu. Jie paslankus, sako, kad neskaudus,bet vis kazkaip neramu. Tyrimai daryti daug kartu, kraujas geras,tik truko truputi kalio ir baltymo, bandom privalgyti su maistu. Noreciau kaunieciu mamyciu paklausti, gal zinot kur galima VISAPUSISKAI ir patikimai vaika istirti ,su echoskopijom, tyrimais, gydytoju NORMALIAIS paaiskinimais? Nes jau nusibodo is savo vaiku vidaus gydytojos traukti tyrima po tyrimo, zodi po zodzio. Gal kuri tyretes ir likot patenkinta gydytoju suinteresuotumu ir kvalifikacija.Labai laukiu atsiliepimu.
QUOTE(jurstai @ 2009 05 19, 17:19)
Na mano limfmazgiio padidėjimo istorija tokia - kai sūnui buvo 4 mėn, paėmusi už pažastukų nuogą vaikiuką kažką užčiuopiau - tai ir buvo limfmazgis... vos sulaukiau ryto - gydytoja apžiūrėjo, nusiuntė pas chirurgą, tas žmogelis - matyt labai norėjo mane pakankinti ir į mano nerimastingą klausinėjimą, kas gali būti mažiukui - kirto kaip žaibas - čia sako gali būti rimtos ligos priežastis, net onkologinės, reikia spec tyrimų, skubus siuntimas į santariškes... visą naktį nemiegojom, praverkiau - ryte į santariškes, ten chirurgas jau optimistiškiau nusiteikes, sako pjaunam Bet prieš tai pasikonsukltuokit su ftizitru... siuntimas į jaučiu pačią baisiausią kliniką Lt (Antaklanio vaikų tuberkuliozės kliniką... ) Kai ją pamačiau - vyrui sakiau kad neisiu, nes toks įspūdis, kad įeisi, tai niekada iš ten nebeišeisi.... Na apžiūrėjo mus, kiek žianu pati garsiausia ir labaiusiai nusipelniusi ftiziatrė - diagnozė: reakciją i BCG vakciną, limfadenitas, skyriamas antiibiotinis gydymas... išrašė mums tuos vaistukus ( o kol nusipirksim, tai įdėjo iš pačios klinikos, kad keliom dienom turėtume), liepė iš karto sugirdyti ir prasidėjo visi cirkai Pradėjau domėtis, kas tai reakcija i BCG vakciną, kokie gydymai, kokie vaistai ir nustebau, kad tie vaistai, kuriuos mes gėrėm buvo galimi tik nuo 14 metų!!!!!! Mums, priminsiu, 4 mėnesiai...Žodžiu, vėl nervai, nerimas... nutarukiau gydymą, per sesę susiradau kitą gydytoją kaune - diagnozė: nieko nereikėjo daryti, jokio gydymo, tik stebėti, bet kadangi kelias dienas gėrėm tuos baisius vaistus, tad teko tęsti gydymą, nes sustoti jau negalima...Jau trečią mėnesį geriam antibiotikus, pastovi kepenų fermentų kontrolė....
Siaubas koks.... Tik kai ko nesupratau:
1.Jei vaistai galimi nuo 14m., jie bus tablečių forma, kaip kūdikiui paskyrė ir kaip nustatė dozę? Ar vaistinėj nepasidomėjo kam čia ir kaip gerti, neperspėjo?
2. Kodėl negalima nutraukti gydymo? Jei atsiras kepenų pažeidimas, gydymas tikrai bus nutrauktas, tai kodėl negalima nutraukti dabar?
Aš eičiau dar kur nors, kad išsiaiškinti, ar tikrai reikia tų vaistų. Gyd. labai lengvai paskiria vaistus vaikams daug nesigilindami kaip jie paveiks augantį organizmą. Sėkmės jums
o mums pakausyje yra du limfmazgiai, kraujo tyrimo dar nepasidarem bet sventai tikiu kad nuo skiepuko (erkinio encefalito)... dieve dieve tik neskiepykite vaiku mamytes daugiau
laba dienelė
pas mano dukrytę taip pat padidėję kaklo limfmazgiai... bet aš matyt labai neatsakinga motina nes vesdama eilinei apžiūrai net pamiršau gydytojos paklausti....
na kraujo tyrimas buvo darytas dėl ko kito, o jis buvo geras. tai kažkaip ir nesukau sau galvos, be to mums atopinis dermatitas, tad manau irgi prisideda... tarp kitako girdėjau vieną įdomią nuomonę, kurią persakė bendradarbė, kai ieškojo nuo ko jos vaikui padidėję kaklo limfmazgiai... kažkuri gydytoja pareiškė, kad nuo per didelės vitamino D dozės. Nežinau tikėt tuo ar ne...
Šiaip labiausiai stebiuosi LT daktarais, kurie reikia nereikia kiša mažiukams antibiotikus.. brrr
pas mano dukrytę taip pat padidėję kaklo limfmazgiai... bet aš matyt labai neatsakinga motina nes vesdama eilinei apžiūrai net pamiršau gydytojos paklausti....
na kraujo tyrimas buvo darytas dėl ko kito, o jis buvo geras. tai kažkaip ir nesukau sau galvos, be to mums atopinis dermatitas, tad manau irgi prisideda... tarp kitako girdėjau vieną įdomią nuomonę, kurią persakė bendradarbė, kai ieškojo nuo ko jos vaikui padidėję kaklo limfmazgiai... kažkuri gydytoja pareiškė, kad nuo per didelės vitamino D dozės. Nežinau tikėt tuo ar ne...
Šiaip labiausiai stebiuosi LT daktarais, kurie reikia nereikia kiša mažiukams antibiotikus.. brrr
mano mazyliui limfmazgiai pazastelej padidejo, kai gulejom ligoninej, jie galejo padidet del skiepo arba del dideliu doziu antibiotiku, o limfmazgiam gydyt gavom papildomu antibiotiku
QUOTE(ciku_caku @ 2009 09 06, 21:18)
mano mazyliui limfmazgiai pazastelej padidejo, kai gulejom ligoninej, jie galejo padidet del skiepo arba del dideliu doziu antibiotiku, o limfmazgiam gydyt gavom papildomu antibiotiku
O del kokio skiepo padidejo? Gal ia po BCG vakcinos?