Įkraunama...
Įkraunama...

problemos su kaimynais

Situacija turim tokia. Virs musu daugiaauksciam bute (yra bendrija, bet kas is to) gyvena kaimynai su psichikos nukrypimais. Ne charakteris ju toks, bet diagnoze. Vienas, jauniausias, kazkoks ten oligofrenas ar kokie jie ten buna, moteriske su lyg tai sizofrenija ir dar vienas pilietis, diagnozes nzn, smarkiai ne blaivininkas, aklas, irgi pacientas... Teisingai pagalvojot, nu ir seimynele smile.gif Tiesiai virs musu smile.gif

Na gyvena jie sau, tyliai ramiai, kartais stipriai pabilda, kartais pakriokia tualete, kur gerai girdisi, bet bala ju nemate, butu puse velnio. Tik va momentas - periodiskai anie dar ka nors sirdziai mielo padaro... Tai vonioj pas mus ju bakelis per lubas varvejo - musu neisileidzia, santechniko neisileidzia, nieko neisileidzia, nors ir prezidentas ateitu, jiems dzin, tik leidzia kaimyne,o su kitais net nesneka smile.gif Na, kreipemes i ta kaimyne, iejom, sutvarke. Dabar vel - uzpyle visa nama, nes atsuko krana, uzkimso kriaukle ir pasisalino nuo gamybos...smile.gif Miegot nuejo, tipo smile.gif Vanduo nubego nei toli nei arti - per 4 aukstus zemyn. Kaip dabar atrodo musu butas, patyliu dry.gif Cha cha, o as vis svarsciau, ar teisinga spalva ji isdazem laugh.gif Ta problema iskart atkrito laugh.gif

Be to, tos seimos motera periodiskai begioja po laiptine, saukia Sventa Mergele ir grasina padegsianti... Neapsisprendus, matyt, degt ar tvindyt smile.gif Tikra dura... smile.gif

Tai vat klausimas tokis... Ka daryt mums? Ar tik turta apsidraust ir melstis tai paciai Sventai Mergelei? smile.gif Bo daugiau nelabai zinau, kur kreiptis.
Atsakyti
pasiseke doh.gif deja,tokiu atveju net teisininkai nepadeda...padandyk kreiptis i TV pagalba. tokius buitinius konfliktus tv tvarko geriausiai thumbup.gif
Atsakyti
A ka ta pagalba padarys?
Ten gi ne siaip durniai, o ligoti zmones. Na nufilmuos, ir ka? Protas tai aniems nepareis sad.gif

Is kitos puses, tai ju ir gaila. Va dabar ta moteriske i prota atejus eina per visus butus, atsiprasineja. Sake, jos brolis maudytis sugalvojo (virtuvej kriauklej), todel ta vandeni leido smile.gif Vyras sako, nu bala nemate tos zalos, tik bukit zmones, nebepilkit mums ant galvu sad.gif Sake, labai stengsis. Gal ir stengsis. Kol vel nuo proto nusoks sad.gif
Atsakyti
Ooo, cia tai ne kox gyvenimelis. Nezinai, kas rytoj gali nutikt, ar ne? blink.gif
Pas mus buvo taip: virsuj gyvenantys: jauna moteris, jos sesuo ir draugas-melomanas. Nuolat mus apipildavo. Tualeto lubos,galvojau, kada nors igrius nuo vndens... Draudimas nepadejo, nes apliejeja neisileisdavo, o ir draudimui per dazni apliejimai ir nuostoliu mokejimai nepatiko. Apliejimai lyg ir baigesi, tai atsigavo melomanas - nusipirko aparatura. O siaubeli, langai virpejo, spintos vibravo.Ko tik nedare kaimynai.As pati kiek kartu pas juos ejau...Dideliai musu laimei vasara tas melomanas kazkur isvaziavo.O dabar pagroja labai retai tfu,tfu,tfu!!! Svajojam apie nama arba normalius kaimynus tongue.gif
Atsakyti
tik baikit čia juokus su tokiom nesamonėm kaip tv pagalba blink.gif čia ne pagalba o pajuoka iš žmogaus doh.gif

noa,kitas tavo vietoje verktų,juk butas suremontuotas gražus,vis tik pinigai sudėti,o čia bac ir apipyla dry.gif nu blexa kaip pitka būtų,ir jokio gailesčio (na bent tuo momentu)

na aišku žmonės jei tikrai ligoti,na kaip su jais elgtis?iškeldint tai juos niekas neiškeldins,baudas mokėt?bet jei nėra iš ko,tai per teismus tik?bet irgi kas iš to?
geriausias manau variantas,tai tik draudimas.
arba patiems išsikelti biggrin.gif o prieš išsikeliant bamboškę prie kaimynų durų numesti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo $kristina$: 01 gruodžio 2004 - 23:09
Reikia iškviesti policiją, jie jau kvies medikus (deja, tokia tvarka) ir tuomet tuos kaimynus paguldys į ligoninę, vėliau vers gerti vaistus.
Atsakyti
noa aš tai galiu pasakyt tik tiek siai dienai gun_bandana.gif bash.gif . suprantu dar kai cia užeina naujokas, bet tu gi senbuve. aš tiek dirbau, vakar visai stogas nuvaziavo kol sutvarkiau tik pirmus 3 puslapius. argi taip sunku paskaityt informacija ar taip sunku laikytis taisykliu ir susirasti esama tema?? tam tereikia tik 3 pirmus puslapius peržiuret. yra gi tema KAIMYNAIIIIIIIIII.
Atsakyti
nu įpykdė man nerealiai šitas klausimas, norėjau ištrint ir klausimą ir atsakymus, bet dzin vėl dėl asmeninių simpatijų noa, nusprendžiau, kad tai bus paskutinis kartas, kai netrinu. bet ateity trinsiu negailestingai ir ypač tokius postus kaip ewitos. nu kiek mamos aš jūsų prašau nekalbėkit čia to ko neišmanot arba bent jau parašykit, kad aš taip manau, galbūt, kažką esu girdėjusi ir t.t.
policiją atvažiuodavo tarybiniais laikais, tuomet kai egzistavo ir prievartinis gydymas. dabar valstybė gina kiekvieno asmens prigimtines teises (ar bent jau skelbiasi, kad taip daro) todėl tikrai nei policija, mašinytė su raudonu kryželiu neatvažiuos.
yra trys išeitys:
1. draudimas.
2. kitas butas kitame name.
3. situacijos ir esamos padėties ignoravimas + pozityvus požiūris į gyvenimo atneštas negandas, atleidimas kaiminams, galbūt pokalbiai su jais kiek tai įmanoma.

Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 12 02, 09:11)
noa aš tai galiu pasakyt tik tiek siai dienai gun_bandana.gif bash.gif . suprantu dar kai cia užeina naujokas, bet tu gi senbuve. aš tiek dirbau, vakar visai stogas nuvaziavo kol sutvarkiau tik pirmus 3 puslapius. argi taip sunku paskaityt informacija ar taip sunku laikytis taisykliu ir susirasti esama tema?? tam tereikia tik 3 pirmus puslapius peržiuret. yra gi tema KAIMYNAIIIIIIIIII.

Baiko, hobo, nepyk. Persidirbai...smile.gif Nemanau, kad vertejo tas temas jungt. Matai, as norejau akcentuot ne kaimyniskuma, o butent ta fakta, kad jie psichikos ligoniai. Kaimynai - tai kai muzika per garsiai klauso ar siaip is zioplumo apipila ar prie laiptines privemia... Na zodziu, vieni matai ir jokios medicinos smile.gif

Perfrazuoju klausima: kas atsako uz psichinio ligonio elgesi ir jo keliama gresme aplinkiniu sveikatai, turtui ar dar kam nors? Ar gali psichinis ligonis gyvent sau vienas ir elgtis kaip tinkamas?

O jeigu visa nama padegs? blink.gif
Atsakyti
QUOTE (hobo @ 2004 12 02, 12:58)
nu įpykdė man nerealiai šitas klausimas, norėjau ištrint ir klausimą ir atsakymus, bet dzin vėl dėl asmeninių simpatijų noa, nusprendžiau, kad tai bus paskutinis kartas, kai netrinu. bet ateity trinsiu negailestingai

Nie ponial blink.gif A kuom blogas klausimas? huh.gif
Atsakyti
Tai ką parašiau, tikrai ne iš dangaus paėmiau. Visų pirmą, panašią situaciją su psichikos ligoniais rodė per TV3 (tikrai ne prie sovietų). Vyrui kavinėje prasidėjo haliucinacijos, darbuotojai iškvietė policiją, ši atvažiavo ir iškvietė medikus. Jie irgi atvažiavo ir išvėžė vyrą į ligoninę. Antrą, panašias problemas su kaimynais turėjo man gerai pažįstami žmonės. Jie veikė butent taip, kaip aš pasiuliau. Tai buvo pernai, gerbiamoji hobo, tai tikrai ne sovietmetis.
Mane supikdė tai ką tu siulai. Kitas butas kitame name - išeina, kad žmonės turi sprukti nuo ligonių ir valstybė jiems nepadės. Na o kalbėtis su ligoniais gali tik specialistas, paprastam žmogui tai neįmanoma. Valstybė gina visų piliečių teises, ir jeigu kas nors serga, jį gydo, taip pat ir psichinius ligonius. Jeigu ligonis negali savimi pats pasirupinti, tai daro kaimynai. O lakstyti laiptinėm ir šnekėti nesąmones, gąsdinti kaimynus galima tik anarchnėje valstybėje.
Atsakyti
noa betvarkė daug kam atrodo geriau, o man geriau yra tvarka, zmonem ieskantiem atsakymų irgi geriau, greičiau ir patogiau viską rasti vienoje vietoje.
klausimas supykdė, nes ne vietoj buvo ir dar buvo į jį atsakyta kategorišku teigini, kuris yra visiska nesamonė ir klaidina kitus, nors ir prašiau to nedaryti. žiūriu ewita dar ir toliau bando ginčytis. tai aš jai galiu pasakyti tiek: vakar per televiziją mačiau (filme) kaip viena mergaitė atsuko savo galvą į nugarą, tai pagal tavo logiką turėčiau patikėt, kad ir aš galiu taip daryt. pabrėžiu: POLICIJA NETURI JOKIŲ TEISIŲ ŠIUO KONKREČIU ATVEJU, IR JEI TINKAMAI IŠAIŠKINI KO IŠ JŲ NORI, JIE NET NEVAZIUOJA. o jei atvaziuoja, tai supratę kas vyksta ir kviečia greitąją, nes čia ne policijos, o medikų reikalas. medikai gali prievartą išvežti žmogų tik tada, kai jo elgesys tampa pavojingu aplinkiniams.

dar vienas dalykas, aš kaip ir visi konsultantai turiu teisę neleisti kitiems asmenims komentuoti paskelbto klausimo, bet tam neprieštarauju, nes manau, kad yra gerai pasidalinti savo patirtimi. tačiau negaliu leisti, kad klaidintumėte kitus savo atsakymais.


ir dar ewita, aš čia kaip teisininkė esu įsipareigojusi konsultuoti, tačiau tikrai neturiu įgaliojimų ką nors iškeldinti, nupirkti kam nors butą ar pasodinti ką nors į kalėjimą.


Atsakyti