Įkraunama...
Įkraunama...

problemos su kaimynais

Sunku ka ir bepatarti.
Siaip reikia kreiptis i policija. Triuksmas po 22 val., kvieskit, tik nepamirskit kita diena nuvaziuot i policija ir parasyti pareiskima. Tuomet bus surastas savininkas ir nubaustas. Kai kelis kartus nubaus, gal susimastys. Ka nors sulauze, siukslina - vel policija. Del sulauzymu bus galima issiieskoti zala. O del gyventoju kiekio, reikia pranesti nama eksploatuojanciai organizacijai. Tegu sugaudo ir skaiciuoja uz paslaugas atitinkamai.
Bet realiai, kai nekokie kaimynai, tai kova labai sunki
Atsakyti
Sveiki,
Su vyru esam registruoti Kaune.Kitam mieste nusipirkau (prieš 3 metus) butą savo vardu,tame bute nėra registruotų asmenų,bet gyvenam su vyru 3 metus.Name yra bendrija.Mokame visus mokesčius (už 2 asmenius) -norėjau paklausti, ar mokesčiai už liftą,bendrą elektrą ir pan. priklauso mums mokėti (t.y. ar mokama nuo registruotų tame bute asmenų,ar-mūsų atveju-turėtų mokėti tik vienas asmuo-savininkas, ar mokama nuo gyvenančių asmenų nepriklausomai nuo registracijos vietos?).
Mūsų namo bendrija ėmė lengvatinę paskolą namo renovacijai (šildymo sistema,langai).Kiekvienam butui už padarytas paslaugas yra paskaičiuota kredito suma.Šildymo sezono metu, asmenims, kurių šeimos pajamos neviršija 850Lt/asmeniui, buvo taikomos lengvatos kredito palūkanoms dengti.Kai kreipiausi į savivaldybę, nors mūsų pajamos nesiekia 850/Lt asmeniui, pasakė, kad kompensavimas priklauso bute registruotiems asmenims.Kadangi mano bute registruotų asmenų nėra-tai neprikauso ir kompensavimas.
Prašau paaiškinti ar teisingai pasielgė seniūnijos darbuotojos.Jei kompensavimas priklauso tik registruotiems tame bute, o ne gyvenantiems, tai gal ir bendri namo (ne buto) mokesčiai priklauso tik nuo registruotų asmenų skaičiaus?
Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elija: 16 balandžio 2004 - 11:03
Na cia klausimas kiek keblokas.

Pagal civilini kodeksa, kiekvienas savininkas, islaidas skirtas bendros nuosavybes islaikymui turi skirti pagal turima nuosavybes kieki (daugiabuciame name butai yra nuosavi, o laiptines ir ivairios patalpos laikomos bendraja nuosavybe). Gyventojai bendrijos susirinkime turi teise nutarti, kad uz paslaugas turi buti skaiciuojama kitaip (pagal gyventoju skaiciu, pagal deklaruota gyventoju skaiciu, pagal butu skaiciu ir pan.)
As pati vadovauju savo namo bendrijai ir man tas pats kiek kokiam bute gyvena zmoniu, nes skaiciuoju viska pagal kvadratura. Tokiu budu nereikia "su zvake kaimynu dabot".
O jei domina atsakymas is moralines puses, tai manau, kad tame name kur gyvenate, mokescius moketi privalote, nes gyvendami nesate siuksles, laiptinese nevaikstote tamsoje ir naudojates visomis namo gyventojams skirtomis paslaugomis (liftai, gal laiptiniu valymas (tiesiog nezinau kas yra jusu name)). As nenoreciau gyventi kaimynu saskaita, nes uz visus siuos dalykus kazkas turi sumoketi
Atsakyti
QUOTE (elija @ 2004 04 16, 07:08)
Kadangi mano bute registruotų asmenų nėra-tai neprikauso ir kompensavimas.

Mes "moraliai" kaimynų nežalojame laugh.gif ir nesiruošiam jų žlugdyti biggrin.gif , nes visą laiką mokėjom mokesčius ir mokėsim.

Tik tiek norėjau tuo klausimu paklaust: kai mokėt-tai mes gyvenam, kai kompensuot-tai mes "negyvenam"...
Atsakyti
Pagal istatyma nuolat gyvenant kazkurioje vietoje privalu tai deklaruoti.
Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 04 16, 11:54)
Pagal istatyma nuolat gyvenant kazkurioje vietoje privalu tai deklaruoti.

Ačiū.
Nenoriu labai įkyrėti, bet tada dar klausimas:ar galiu būti registruota Kaune, o deklaruota gyvenimo vieta, pvz.:Elektrėnai?Ir kaip tai daroma:į ką kreiptis?Ar tiesiog būtina išsiregistruot iš senos vietos?
(P.S. Registracija Kaune "būtina",nes darbdavys į darbą priėmė su sąlyga,kad esu "kaunietė" tongue.gif ).
Atsakyti
registracija ir deklaricija yra vienas ir tas pats - tiktai anksciau buvo registracija, o dabar tas pats velnias vadinasi gyvenamosios vietos deklaracija.
Atsakyti
[FONT=Arial] Gyvename daugiabučiame name, yra rakinama laiptinė, toje laiptinėje vaikai dienos metu kartais palieka dviračius. Dviračiai vaikščioti niekam nertrukdo. Atsirado kaimynė, kuri pradėjo rėkti ant vaikų, kad nėr čia ko statyti dviračių, juk gali ir sienas ištepti ir prišiukšlinti. Na, ir šiaip ant vaikų parėkia, kad per garsiai šneka, kad per ilgai laiptais lipa, na, paprasčiausiai kabinėjasi. Be abejo, mėginome su kaimyne šnekėti, kad ant vaikų nerėktų, o jei yra kokių pretenzijų, pasakytų mums, bet ji net nesileidžia į kalbas. Blogiausia tai, kad vaikai kartais ateina apsiverkę, nes ji jiems ir pagrasina.
Ką tokiu atveju daryti, ar yra kokios teisinės institucijos , kurios galėtų išspręsti šią problemą?
Atsakyti
Gyvenamaja vieta reikia deklaruoti ten, kur faktiskai gyveni (seniau gyvenamosios vietos deklaravimas buvo vadinamas registracija).
Papildyta @ [mergetime]1082464026[/mergetime]
Del darbdavio reikalavimo.
Visu pirma jis visai nepagristas, visu antra, kadangi jau dirbi, drasiai gali keisti ir gyvenamaja vieta, nes pagrindo del to nutraukti darbo sutarti nera. Jis atsirastu nebent nuolat veluotum i darba
Atsakyti
Pirmiausia kadangi laiptines yra benro naudojimo nuosavybe, tam kad laikyti dviracius reikia 51 procento gyventoju sutikimo.

Del kaimynes elgesio galima rasyti skunda policijai. Tik vargu ar ji isspres si klausima.
Pabandykit su kaimyne pasikalbeti draugiskai (nunest pyrago, saldainiu ar pan.) Gal ji vienisa ir del to pikta. Kartais uztenka tik nusisypsot ir "piktosios raganos" tampa laiptiniu sielomis
Atsakyti
Ar teisingai supratau, kad norint, tarkim, pusvalandžiui palikti dviratį laiptinėje, reikia gauti 51 proc. gyventojų sutikimą. Tai kaip tai atrodo praktiškai?
Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 04 20, 12:25)
Del darbdavio reikalavimo.
Visu pirma jis visai nepagristas, visu antra, kadangi jau dirbi, drasiai gali keisti ir gyvenamaja vieta, nes pagrindo del to nutraukti darbo sutarti nera. Jis atsirastu nebent nuolat veluotum i darba

Pagrindimas:
darbdavys-farmacinė kompanija,teikianti reklamos-marketingo paslaugas;
darbuotojas-medicinos atstovas,pvz.:Kauno regionui.
Darbdavio motyvacija:
1.kadangi atidirbi 8 val.,papildomai dar po valandą ryte ir vakare turi skirti tam,kad grįžtum kažkur į namus-kai tą laiką galėtum skirti poilsiui,hobiui ir pan.
2.kadangi važinėji firmos mašina,gaunasi papildomos išlaidos kurui..
Žodžiu, nežinai-širdies neskauda.Bet šiaip jau CV nurodoma gyvenama vieta ir todėl nepriėmimo į darbą priežastis gali būti NE TA GYVENAMA VIETA.Kaip atsitiko ir mano vyrui, kai praėjo konkursą ir pasiūlė darbą Šiaulių regione su sąlyga,kad ten persikeltų gyventi.Nors nuo gyvenamos vietos iki Šiaulių-100km.
Atsakyti