Įkraunama...
Įkraunama...

problemos su kaimynais

Kyla dar vienas klausimas- ar kaimynams susimokėjus mokesčius, " Vilniaus energija" gražins tai kas buvo permokėta. Nors čia galbūt reiktų pačios " Vilniaus energijos" klausti...
Dar norėčiau teisininkės paklausti, kaip Jums pavyko suburti gyventojus į bendriją. Vyras bandė- tai šauksmas tyruose...Ar būtinai visi turi pasirašyti, ar užtektų tik didesnės namo gyventojų dalies parašų. Aplamai, kaip tai daroma ...gal kas kokios informacijos žinot kaip įkurt namo bendriją? Labai jau daug visokių nesklandumų mūsų name prisikaupę ir panašu kad visiems kaimynams nusispjaut. Noriu padaryt tvarką galų gale...
Atsakyti
Teoriskai Vilniaus energija teigia, kad kai gyventojai deklaruoja, jie nuo kito menesio tai numinusuoja nuo namo benro nedeklaruoto skaiciaus. Realiai as asmeniskai (ivertinus mano nuolatinius susiremimus ragais su sia organizacija) tuo netikiu.

O del bendrijos steigimo. Pirmiausia iskabinau skelbima, kad organizuojamas namo gyventoju susirinkimas. Susirinkimui suorganizavau dideli stala ir prie skelbimo prirasiau, kad vyks gyventoju susipazinimas ir, kad vaises atsinestu kiekvienas. Pirma valanda kai buvo svarstomi organizaciniai klausimai ejosi kiek sunkokai, nes visi vieni kitu nepazinojom. Pasnekejom, kad reiketu bendrijos. Nuo 19 valandos iki 3 nakties susipazinom ir galutinai nutarem, kad bendrijos reikia.

Ka turim dabar.
1) internetine namo konferencija, kurioje dalyvauja 67 butai is 78 (kas darbe, kas namie). Smagiausia, kad konferencija naudojas ir pensijinio amziaus zmones. Tiesa teko kiek insruktuoti.
2) kas pora menesiu organizuojam namo balius.
3) Visi kaimynai vieni su kitais sveikinasi ir vardais saukia. (Tiesa pora butu nenori dalyvauti)
4) nekyla jokiu problemu organizuoti talkas.
5) per Kaledas pas vaikus ateina Kaledu senis. (Vaikai surenkami i viena vieta ir duksta su seniu)
6) Kai atsils planuojam organizuoti gyvo garso koncerta (Cia jau gyventoju iniciatyva) ir t.t.

Manau svarbiausia duoti pradzia.
O del steigimo. Pirmiausia, bendriju istatymas, o dar savivaldybe yra isteigus busto konsultaciju agentura, jie teikia konsultacijas bendriju steigimo klausimais
Atsakyti
Moteros,na as tundra,sakykit ka man kur deklaruot? blink.gif blink.gif nes arba pas mus ner kazkokiu skolu apmokejimu,arba as nezinau.. O tai uz vandeni tipo nurasau tarkim 237 iki 240,moku uz 3 kubus ir gyvenu ramiai?ar kaip?ar turi ateit is vilniaus energijos ir uzsirasyt,kad pas mane 240 skaitliukas rodo blink.gif blink.gif nesijuokit,na bet as nelabai cia gaudaus... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Mamulia-tu viską darai teisingai. Skaitiklio duomenų deklaravimas- tas pats apmokėjimas, tik "Vilniaus energija" mandriau išsireiškė. O jeigu nėra skolų- reiškia turi gerus kaimynus...
Atsakyti
o tai kaip vis tik yra, kai ne visi butai turiu skaitliukus.

Beje pasistacius skaitliukus tu pagal juos taip is kart negali pradeti moketi. Turi kviesti meistrus, kurie skailiukus uzplombuoja, sudaro tokia kaip sutarti, ant kurios buna nurodyti skailiuku nr ir tt...
Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 02 18, 17:43)


Ka turim dabar.
1) internetine namo konferencija, kurioje dalyvauja 67 butai is 78 (kas darbe, kas namie). Smagiausia, kad konferencija naudojas ir pensijinio amziaus zmones. Tiesa teko kiek insruktuoti.
2) kas pora menesiu organizuojam namo balius.
3) Visi kaimynai vieni su kitais sveikinasi ir vardais saukia. (Tiesa pora butu nenori dalyvauti)
4) nekyla jokiu problemu organizuoti talkas.
5) per Kaledas pas vaikus ateina Kaledu senis. (Vaikai surenkami i viena vieta ir duksta su seniu)
6) Kai atsils planuojam organizuoti gyvo garso koncerta (Cia jau gyventoju iniciatyva) ir t.t.


Visa tai kaip sapnas...
Vakar pašnekėjom su vyru- labai abėjotinas reikalas, kad pavyks įsteigti bendriją...galvojau, kad pakol nedirbu, nors visuomenės labui kažką padaryčiau...Bet kad kaimynai kažkokie klaikiai nykūs. Namas 91 statybos, tai sakyčiau nesenas,tik dvi laiptinės, bet atrodo-vargelis vargelis...tokių laiptinių dar neteko matyti. Iš tiesų neišmanau kaip tektų tartis su kaimynais kurie šiuksles tiesiog per balkoną meta. Čia reik bobos su kiaušais, kad padarytų tvarką...pati nepajėgsiu. Taigi ir toliau braidysime per šiukšles, mokėsim svetimas skolas, po laiptinę mėtysis švirkštai ir voliosis girti nepilnamečiai...
Atsakyti
Su vadovavimu bendrijai lazda turi du galus. Kaip ir visur, taip ir name visokiu zmoniu yra. Kartais ir pasibaram. Labiausiai man pasiteisino internetine konferencija, nes visi barniai anksciau ar veliau persikelia i ja ir mato visas namas. Kartais isties buna skaudu kai uz nieka apiburnoja, bet siaip dauguma yra geranoriski. Ir beje daugelis gyventoju pripazista, kad tokiai bendrijai padaryti reikejo tik iniciatyvos. Dabar idejos keliauja ne vien mano ir tai smagu.
Atsakyti
as tai norejau kito truputi paklausti - mes turime imone administratore, bet daug kas ja nepatenkinti, aisku, sutartyje nenumatyta tvarka, kaip jos galima butu atsisakyti. Tai klausimas toks - ar imanoma atsisakyti administratores, susaukti gyventoju susirinkima ir isrinkti nauja imone?
Atsakyti
Cia istrauka is savivaldybes tinklapio:

2001 metų liepos 1 dieną įsigaliojo naujas Civilinis kodeksas. Šio kodekso 4.84 straipsniu savivaldybės įpareigotos skirti daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų administratorių. Privačios nuosavybės administratoriaus skyrimas Savivaldybės, o ne pačių savininkų sprendimu atrodo nenatūraliai ir kelia prieštaravimų. Miesto savivaldybė siekia išvengti tokio kišimosi.

Kol daugiabučių namų savininkai neįsteigę Bendrijos arba nesudarę jungtinės veiklos sutarties, tol jų namo bendrąja nuosavybe turės rūpintis paskirta administruojanti įmonė.

Savivaldybės 3 metams skiriama administruojanti įmonė turi tik laikiną užduotį. Įregistravus Bendriją ir jos įstatus arba sudarius patalpų savininkų jungtinės veiklos sutartį, savivaldybės skirtas administravimas baigiamas.

Alternatyva administratoriui daugiabučiuose namuose gyvenantiems vilniečiams yra namo patalpų savininkų Bendrija arba tarpusavyje sudaryta jungtinės veiklos sutartis (rekomenduotina mažiems namams). Įsteigta Bendrija pati galės nuspręsti, kokią įmonę pasirinkti tolimesnei savo būsto priežiūrai.


Paciau apie bendrijas :

http://www.dnsb.vilnius.lt


Praktiskai atsikratyti administratoriaus yra vienas budas - bendrija.
Pries paskiriant administratoriu vyko gyventoju apklausos. Uz ka nubalsavo, tas ir administruoja (3 metus). Kadangi savivaldybe ji paskyre, savivaldybe gali nutraukt sutarti. Jus kreipsites, kad pakeistu administratoriu, jums tikrai pasakys - steikit bendrija mad.gif

Atsakyti
Aisku, na, esme ta, kad musu administruojanti bendrove yra ta pati bendrove, kuri state musu daugiabuti nama, tai nemanau ,akd ja skyre savivaldybe. bet matyt, vis tiek galima pagasdinti, kad steigsim bendrija ir jos atsikratysim:) gal daugiau tvarkos bus?
Atsakyti
Pagasdinti galima, tik ar pades?
Gal daugiau naudos bus, jei steigsit bendrija? Visgi naujas namas ir piktu, nemokanciu pensininku neturetu buti
Atsakyti
Sveiki,
Gyvename atokioje vietoje, 8 butu name, kurio pirmuosius aukshtus uzhima vienos firmos ofisas. Visi kartu priklausome bendrijai. Bet tarp gyventoju ir firmos darbuotoju nuolatos kyla nesutarimai del triukshmo, automobiliu parkavimo ir t.t. Galiausiai jie pasistate sandeli musu kieme (kur ketinome irengti pieva vaikams) ir ten sandeliuoja prekes blink.gif . Nesutarimai auga, nes jie neatsizhvelgia i musu poreikius, nesiskaito (pvz. stato ir griauna sienas kada panoreje ne nemanydami perspeti ar atsiprashyti del nepakeliamo tirukshmo bent sheimu, auginanchiu kudykius, visi urmu ruko ir kepa kepsnius (!) tiesiai po langais mad.gif Jie mus kaltina, kad mes ir musu vaikai ir shunys jiems trukdo dirbti blink.gif ). Ilgai galechiau aprashineti problemas, dar ilgiau mes su jais nekonstruktyviai kovosime NEZHINODAMI SAVO TEISIU.
Viena ausimi teko girdeti apie tai, jog gyvenamajame name esantys ofisai PRIVALO pirmiausiai paisyti nuolatiniu gyventoju poreikiu. Bandzhiau atrasti ka nors, kur tos teises ir pareigos butu nurodytos, apibrezhtos - neradau. Perskambinau n - instituciju ir niekas man dorai negalejo (nenorejo?) paaishkinti KA DARYTI ir kur kreiptis, ar paprashchiausiai koki dokumenta paskaityti blink.gif .
Kazhka murmejo apie tai, jog gyvenamajame name darbine veikla yra kazhkaip ribojama (taip supratau, kad pvz. sandeliuoti, prekiauti jie lyg ir negali) ir t.t.
Zhodzhiu visai pasimechiau, patarkite KUR GALECHIAU GATI INFORMACIJOS apie panashaus konflikto galimus sprendimo budus, musu teises ir pareigas vieni kitiems ?

Atsakyti