QUOTE(Medinis @ 2009 07 08, 16:46)
Taip pat motinos naudojasi lankymo grafiko nesilaikymu tuomet, kai nori paridinti išlaikymą vaikui - argumentuoja, kad grafiko nesilaikoma, todėl joms tenka didesnė išlaidų suma
Rasot nesamone.Teismai i tuos argumentus neatsizvelgia ir islaikymo sumos nedidina
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 07 08, 16:46)
Lankymo grafikas niekaip neįpareigoja tėvo bendrauti tomis dienomis ir tais laikais su vaiku.
Butent sis dalykas ir leidzia tevams nebendrauti su vaiku metu metais.
Cia yra istatymo spraga,kuria reiketu keisti
Papildyta:
QUOTE(Kristi7 @ 2009 07 11, 12:22)
1.Tai as kaip suprantu, galiu neleisti su vaikais matytis tol, kol jis neatsines teismo sprendima, nurodanti jam leisti matytis su vaikais tam tikru grafiku ir mano prieziuroje?
2.Del vaiku teisiu patarimo - tuscias reikalas. Tevas buvo mazaji pagrobes menesi laiko, po to grazino, kiek veliau alkoholiu prigirdes mazyli buvo - ir vaiku teises, ir policija informuoti - ir nieko, viskas tvarkoj, teciui VISISKAI NIEKO. Vaiku teises tik popieriuose, o kai reikia realios pagalbos, jos nera. Del to as ir bijau kai tevas su vaikais susitinka - nebezinau ko dar tiketis ir net nebezinau, kaip vaikus apsaugoti. Gal kas zinote, kokio dydzio ta pinigine bauda, kuria tureciau sumoketi, kai neleisiu su vaikais matytis?
1.Jus teisi
2.Mano situacija su mazuju tevu analogiska.Dabar surasiau prasymu Vaiku teisems del tevo teisiu apribojimo.
Kiekviena karta,kai tevui neleidziate bendrauti su vaiku,rasote 2 pareiskimus-policijai ir vaiku teisems,kodel nebuvo leista susitikti su vaiku-buvo girtas,atejo vaiku miego metu ir pan.
Man buvo dar tokia situacija-as neileidau vaiku tevo,nes jis buvo isgeres,jis skambina policijai,policija skambina man ir liepia ileisti.As atsisakau motyvuodama jo girtumu.Tada atvaro igaliotinis-mano ex klasiokas-ir liepia ji ileisti pas vaikus,tuo paciu teigia,kad girtumo negali nustatyti,nes neturi alkotesterio...As vis vien neileidau nei tevo,nei igaliotinio,o sekancia diena surasiau rastus policijai ir vaiku teisems.Jokios baudos uz tai negavau.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 07 09, 08:11)
Tai vat kol nėra nustatyta darbo/lankymo grafiko, tai tėvas gali matytis su vaiku visą parą. Nustačius - tik nustatytomis dienomis/valandomis.
Ne visa para.Buvau suradus nuostata,kurioj parasyta,kad tai neturi trukdyti vaiko poilsio rezimui