Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko lankymas po skyrybų

QUOTE(Viktute @ 2009 07 04, 14:40)
iseina, kad vaiko islaikymas perpus, o auklejimas ir rupinimasis, tik vienam is tevu. Kalbu ne apie tevo bendravima su vaiku, o apie tevo pareiga buti atsakingam uz tai, koks isaugs jo vaikas. Vaiko auklejimas ir rupinimasis juo kasdieneje buityje yra labai atsakingas ir nelengvas darbas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 04 liepos 2009 - 16:50
QUOTE(Medinis @ 2009 07 04, 16:36)
Aš juk pračiau konkrečiai parašyti.

ir as biggrin.gif
Atsakyti
Ai, nu ko cia nesuprasti, norisi juk moteriskei ir pas drauges nulekt, ir pasituuusint thumbup.gif , o vaikus kur det, kai teveliuj jie nereikalingi..gaila vaiku.. nei tevui, nei motinai..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 04, 21:13)
Ai, nu ko cia nesuprasti, norisi juk moteriskei ir pas drauges nulekt, ir pasituuusint  thumbup.gif , o vaikus kur det, kai teveliuj jie nereikalingi..gaila vaiku.. nei tevui, nei motinai..

Bravo thumbup.gif Va tai as ir turejau omeny, tik autore "namioko" nesuprato...
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 04, 17:43)
..gaila vaiku.. nei tevui, nei motinai..

nieko protingesnio nesugalvojot? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 04 liepos 2009 - 19:41
net jei mama ir pasilinksimnti nori, tai kas cia blogo? o gal ji siaip reikalu turi. labai tave suprantu, nezinau, kaip istatymai lt, bet cia, jei turi daline globa ( kaip yra mano atveju, tai vaika pasiima, kas antra savaitgali), kadangi mes gyvenam toli vieni nuo kitu, tai vaikas, pas teva praleidzia savaite per menesi, sitas baigsis rugseji, nes sunus pradeda mokykla, tai su tevu matysis per atostogas, ir ilguosius savaitgalius, toks yra musu laisvas susitarimas, teismas mums paliko spresti, kol kas veikia. bet is tiesu reikia, kad tevas noretu matytis su vaiku, kitaip turbut nelabai ka pakeisi. ar bandei su juo kalbeti? kaip jis motyvuoja savo elgesi? suni savitgaliui galima ir sunu darzelyje palikti, arba i kokius kursus nuvesti, kad prie vaiku nelystu. maniskis irgi isigijo suni, bet bendravimui su vaiku tas netrukdo, jis turi savo bute kambary vaikui, suo dar jaunas, zaisti nori, bet vaikas gali eiti i savo kambari ir duris uzdaryti, jei jam zaisti su suneku nusibosta, nors siaip jie daugiausiai lauke buna, ir dar visa support system seneliu ir giminiu pavidale, tai kai vaikas pas ji, tai priziuri jis arba seneliai. taigi, tas vaiko buvimas savaite pas ji nera tik ant jo peciu, jis turi pagalbos. man realiai butu patogiau, jei vaikui niekur vazineti nereiketu, bet gyvenime visaip buna
Atsakyti
Nepavyko.
Nors bandziau draugiskai, taikiai, aiskiai destyti, kad tiesiog reikia vaikui bendrauti su teciu. Gerai kai pvz. mamos turi su kuo palikti savo mazylius, bet jeigu gyveni viena, su kuo palikti nelabai yra, seneliai dirbantys, aukles neprisisamdysi, o tetis aisku lai jis gyvena savo gyvenima, bet noretusi, kad nepamirstu ir mazylio.
Taip ir buna po to mama 7 dienas per savaite 24 val. per para ir metus is metu, kaip manot stogas nepradeda vaziuoti? g.gif

vaiku teises taip gali sudaryti grafika, jeigu jis jo nesilaikys, tai jie neprivers, gali tuo met kreiptis i teisma, del to pacio, taciau nepriversi. Bet jeigu staiga po metu tetis pajaus pareiga pasimatyti su vaiku, reikia nepamirsti sutikti ji su raudonu kilimu, karsta vakariene ir supsena bei buti degingai uz tokia malone, kad jis aplanke, prisimine ir t.t. lotuliukas.gif po to vel ramu pusmeti iki kito noro atsiradimo 4u.gif

Vien zo taip ir gyveni, siaip suprantu ka tai reiskia, pati esu kaip robotas, bet vaikas uzaugs pats atsirinks, kaip ir kas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violia @ 2009 07 07, 12:43)
Gerai kai pvz. mamos turi su kuo palikti savo mazylius, bet jeigu gyveni viena, su kuo palikti nelabai yra, seneliai dirbantys, aukles neprisisamdysi, o tetis aisku lai jis gyvena savo gyvenima, bet noretusi, kad nepamirstu ir mazylio.
Taip ir buna po to mama 7 dienas per savaite 24 val. per para ir metus is metu, kaip manot stogas nepradeda vaziuoti?  g.gif

Vien zo taip ir gyveni, siaip suprantu ka tai reiskia, pati esu kaip robotas, bet vaikas uzaugs pats atsirinks, kaip ir kas  4u.gif

tai va, butent... as dirbu per du darbus, buna, kad uzsakymu turiu ir savaitgali.. po mamos mirties liko 85 metu mociute, kuriai, tai saldytuvas sugenda, tai kaimynai kazko is jos nori, tai visa diena ji man ragelio nekelia, ir jau nebezinai ka galvoti, turi lekti ir tikrinti, ar sveika, ar gyva...gyventi su mano triuksminga kompanija ji nenori, tad tenka pavazyneti..
gerai, kad mano tevas netoliese manes gyvena, tai buna isleidzia mane keliom valandom koki karta per dvi savaites, nes pats dirbantis, o sveikata jau nebeta.. neseniai mano sunus apsinuodijo vaistais, ir teko su greitaja vezti ji i ligonine, tai paskambinau vaiku tevui, kad ateitu pabuti su dukra, juk vienos jos nepaliksi, dar per maza...aj, vnz., gerai, kad mano tevas atbego, nes vaiku tevelis jau kazkur gastroliavo ir palikti vakarelio neketino. samdausi as ir valandine pagalbininke, nes be jos neissiversciau, ir maisto apsiperku, ir i sporto kluba nueinu, ir i poliklinika su vienu is vaiku, ir pagal uzsakymus sulakstau, kai ji ateina, bet su ja dirbu suderintu grafiku, o kai reikia staigiai, tai jau ir nelabai... bet kad ir negaliu siuo metu sau leisti daugiau nei 500 Lt per menesi jos paslaugoms.
tevelis ima vaikus, kai paskambini, pvz. 1-2 kartus per mensi, bet jei pradedi skambinti "per daznai", tai jau tada kokiam menesiui ragelio ir nekelia..

tikrai, labai daznai jautiesi kaip robotas, jei vaiku tevas jau bent 30 proc. savo laiko skirtu vaikams, butu daug lengviau
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2009 07 07, 15:06)
tai va, butent... as dirbu per du darbus, buna, kad uzsakymu turiu ir savaitgali.. po mamos mirties liko 85 metu mociute, kuriai, tai saldytuvas sugenda, tai kaimynai kazko is jos nori, tai visa diena ji man ragelio nekelia, ir jau nebezinai ka galvoti, turi lekti ir tikrinti, ar sveika, ar gyva...gyventi su mano triuksminga kompanija ji nenori, tad tenka pavazyneti..
gerai, kad mano tevas netoliese manes gyvena, tai buna isleidzia mane keliom valandom koki karta per dvi savaites, nes pats dirbantis, o sveikata jau nebeta.. neseniai mano sunus apsinuodijo vaistais, ir teko su greitaja vezti ji i ligonine, tai paskambinau vaiku tevui, kad ateitu pabuti su dukra, juk vienos jos nepaliksi, dar per maza...aj, vnz., gerai, kad mano tevas atbego, nes vaiku tevelis jau kazkur gastroliavo ir palikti vakarelio neketino. samdausi as ir valandine pagalbininke, nes be jos neissiversciau, ir maisto apsiperku, ir i sporto kluba nueinu, ir i poliklinika su vienu is vaiku, ir pagal uzsakymus sulakstau, kai ji ateina, bet su ja dirbu suderintu grafiku, o kai reikia staigiai, tai jau ir nelabai... bet kad ir negaliu siuo metu sau leisti daugiau nei 500 Lt per menesi jos paslaugoms.
tevelis ima vaikus, kai paskambini, pvz. 1-2 kartus per mensi, bet jei pradedi skambinti "per daznai", tai jau tada kokiam menesiui ragelio ir nekelia..

tikrai, labai daznai jautiesi kaip robotas, jei vaiku tevas jau bent 30 proc. savo laiko skirtu vaikams, butu daug lengviau

4u.gif
va va apie ka ir kalba, bet tai 1-2 kart per menesi tai yra labai daug mirksiukas.gif pas mus reciau buna karta i 3 - 4 men. cool.gif nes kitaip laaabai pavargsta, ir siaip jam reikalu visokiu yra g.gif
gal vistik reik bandyti kreiptis i teisma del grafiko sudarymo g.gif nesinori aisku jam per prievarta, bet tikrai tikrai buna situaciju gyvenime, kai nors imk ir persiplesk verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Violia @ 2009 07 07, 14:27)
4u.gif
va va apie ka ir kalba, bet tai 1-2 kart per menesi tai yra labai daug  mirksiukas.gif  pas mus reciau buna karta i 3 - 4 men.  cool.gif nes kitaip laaabai pavargsta, ir siaip jam reikalu visokiu yra  g.gif
gal vistik reik bandyti kreiptis i teisma del grafiko sudarymo  g.gif nesinori aisku jam per prievarta, bet tikrai tikrai buna situaciju gyvenime, kai nors imk ir persiplesk  verysad.gif  unsure.gif

tai 1-2 k/men, tai cia tik paskutinius kelis menesius tai buvo, dabar vel boikotas, nes, matyt, per daznai buvo doh.gif o pries tai isvis beveik nelankydavo, jauciu dabar vel tas pats bus..

o i teisma nesikreipsiu, jei veliau is to vistiek nieko.. tik laika ir pinigus prarasiu, nebent, jei galima butu prisiteisti, kad apmoketu aukle, jei pats negali prisideti prie rupinimosi vaikais, tai tada dar verta butu..santykiu visvien nesugadinciau, juk ir dabar nelabai kokie
Atsakyti
QUOTE(Violia @ 2009 07 07, 15:27)
gal vistik reik bandyti kreiptis i teisma del grafiko sudarymo  g.gif nesinori aisku jam per prievarta, bet tikrai tikrai buna situaciju gyvenime, kai nors imk ir persiplesk  verysad.gif  unsure.gif

Net jei teismas patvirtintu grafika, tai nebutu garantija, kad tevas jo laikysis. Beje, vargu ar teismas gali 'pripaisyti' grafika tevui jei pats nesutinka. Jis ir nurodys, kad jam gerai 1k.men. O teismas tai ir patvirtins.

As gyvenciau savo gyvenima ir planuociau taip, lyg jame to tevo nera. Atsiras ta karta i menesi-tegu pabuna. O kitaip-nervu sistemos dirginimas, negalejimas planuoti savo gyvenimo ir tt ir pan. esant priklausomai nuo jo.

Visi supranta, kad tevai privalo dalyvauti auklejime, bet juk ne visi to laikosi. Tegu nuskambes grubiai, bet ir vaiku namuose vaikai ne tik tu tevu, is kuriu teises atimtos ar alkoholikai. Yra ir tokiu, kurie nenorejo patys auginti. Tas pats su tevu. Nepriversi ir tiek.

Tai turi buti is vidaus wub.gif

Tokiu atveju itraukti aukles paslaugas i poreikiu lentele ir paduoti i teisma, butu realiausias ir turintis galimai apciuopiama rezultata zingsnis.
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2009 07 07, 15:45)
tai 1-2 k/men, tai cia tik paskutinius kelis menesius tai buvo, dabar vel boikotas, nes, matyt, per daznai buvo  doh.gif  o pries tai isvis beveik nelankydavo, jauciu dabar vel tas pats bus..

o i teisma nesikreipsiu, jei veliau is to vistiek nieko.. tik laika ir pinigus prarasiu, nebent, jei galima butu prisiteisti, kad apmoketu aukle, jei pats negali prisideti prie rupinimosi vaikais, tai tada dar verta butu..santykiu visvien nesugadinciau, juk ir dabar nelabai kokie

Musu tetukas kitaip nesupranta mirksiukas.gif jam dokumentaliai viskas turi buti, jis pralaimes jis ir apmokes islaidas 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(ciuke @ 2009 07 07, 15:51)
Net jei teismas patvirtintu grafika, tai nebutu garantija, kad tevas jo laikysis. Beje, vargu ar teismas gali 'pripaisyti' grafika tevui jei pats nesutinka. Jis ir nurodys, kad jam gerai 1k.men. O teismas tai ir patvirtins.

As gyvenciau savo gyvenima ir planuociau taip, lyg jame to tevo nera. Atsiras ta karta i menesi-tegu pabuna. O kitaip-nervu sistemos dirginimas, negalejimas planuoti savo gyvenimo ir tt ir pan. esant priklausomai nuo jo.

Visi supranta, kad tevai privalo dalyvauti auklejime, bet juk ne visi to laikosi. Tegu nuskambes grubiai, bet ir vaiku namuose vaikai ne tik tu tevu, is kuriu teises atimtos ar alkoholikai. Yra ir tokiu, kurie nenorejo patys auginti. Tas pats su tevu. Nepriversi ir tiek.

Tai turi buti is vidaus wub.gif

Tokiu atveju itraukti aukles paslaugas i poreikiu lentele ir paduoti i teisma, butu realiausias ir turintis galimai apciuopiama rezultata zingsnis.

Taip as su jumis sutinku, bet isivaizduokit gyvenat Jus savo gyvenima, ir staiga po 3 men. sulaukiat kokio grasinancio skambucio, kad tu tokia anokia vaiko neduodi issivezti unsure.gif tiesiog va taip is dangaus doh.gif kaip jaustis? Man grafikas butu patogiau, nebutu tokiu issisokimu. Nes taip budavo as pasiulau, jis negali. As nesiulau, jis nesidomi, o po to puolimas doh.gif galiausiai viskas baigiasi taip, kad jis pabuna 2 val. ir vel reikalai, okay...tada neva po savaites, bandai priminti, negali, nelendi i jo gyvenima, vel po 3-4 men. pats rekdamas skambina, kad vaiko neduodu. Tai is fantastikos siek tiek, bet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violia: 07 liepos 2009 - 14:57