Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko lankymas po skyrybų

QUOTE("Monika" @ 2012 07 29, 22:08)
labas, mamos,

atgaivinsiu temą tokiu klausimu:
kaip jūs tariatės, kada tėtis gali pasiimti vaiką? Kaip jums atrodo tai, kad tėtis paskambina tarkim šiandien naktį, kad jis rytoj ryte atvažiuos vaiko...
Juk, vis dėlto, vaiką reik paruošt...

VT vaika pasiima daznai,lankymo grafiko neturim,tai visada,kai atsiimu vaika,sutariam del sekancio karto arba,jei pati kokiu planu turiu, is anksto paprasau,kad tada ir tada paziuretu vaiki smile.gif
Del to pavyzdzio,kur nurodet,tai tikrai nesutikciau duoti vaiko schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linausius: 30 liepos 2012 - 10:45
o kaip vaikai jusu jauciasi skyrybu metu?nes mano tai prastai,nes tevas ju nelanko,ir vaikai ipac sunus mane kaltina kad nenuvedu ji pas teti,sunui 4m.dukrai 6m.maziausiam 1m.
Atsakyti
QUOTE("Monika" @ 2012 07 30, 00:08)
labas, mamos,

atgaivinsiu temą tokiu klausimu:
kaip jūs tariatės, kada tėtis gali pasiimti vaiką? Kaip jums atrodo tai, kad tėtis paskambina tarkim šiandien naktį, kad jis rytoj ryte atvažiuos vaiko...
Juk, vis dėlto, vaiką reik paruošt...

As pries tokius susitikimus. Musu toks tetukas, karta per 1,5 metu jam i galva sauna jis paskambina ir sako, noriu siandien vaika pasiimti, o kad zmones turi savo planu ar dar ko nors. As jokiu budu taip neduodu, reikia is anksto pranesti, o ne pries kelias valandas.
Atsakyti
aš jam pasakiau, kad taip negali būt, bet suruošiau vaiką, nes nusileidau jam, bet perspėjau, kad ateity reiktų tartis. Kadangi pasirodo į 3 mėn. kartą, tai sutikau, bet daugiau nenusileisiu...
Atsakyti
QUOTE(aaura @ 2012 07 01, 01:25)
Sveiki o kaip vaiku tevui atimti tevystes teises Nes tevas nei bendrauja nei moka elementus Sedejes kalejime 3 metus .Sako kad vaikai ne jo .Sedejes uz isprievartavima .Pati auginu dvi dukrytes.Kaip man pasielgti .Nes nenoriu laukti kada jam uzplauks ir nores pabendraut su vaikais.Nes as pati nenoriu kad mergaites bendrautu su kaliniu tevu.Kur man kreiptis ar i vaiku teises ar i teisma

musu tetusis sedejes uz isprievartavima o pas mane dvi dukrytes jis per skirybas citavo laiskuose kad cia vaikai ne jo.Uztat ir noriu kad is jo butu atimtos tevystes teises ,ir uzdrausta matytis su vaikais .Kad jam šovus į galvą neprisimintu kad gal būt reik ateit pas vaikus
Atsakyti
QUOTE(aaura @ 2012 07 31, 22:47)
musu tetusis sedejes uz isprievartavima o pas mane dvi dukrytes jis per skirybas citavo laiskuose kad cia vaikai ne jo.Uztat ir noriu kad is jo butu atimtos tevystes teises ,ir uzdrausta matytis su vaikais .Kad jam šovus į galvą neprisimintu kad gal būt reik ateit pas vaikus

Tevystes teises gali apriboti tik teismas, bet reikes pasistengti irodyti, kad bendravimas su tevu pazeistu vaiku teises ir interesus... Nenoriai tai teismai daro, net ir blogiausiems teveliams jie linke antraji sansa duoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^Angel^: 31 liepos 2012 - 23:04
O kaip, jūs elgiatės dėl atostogų? Vaikų lankymo grafiką mums nustatė teismas. Tai atostogos dvi savaitės. Jau dabar naktim nemiegu, nes juo nepasitikiu, žinau, kad reikiamai nepasirūpins. Ima vaiką tik todėl, kad vykdo teismo nutartį, bet ne iš meilės. Kiekvieną kartą vaikas grįžta susirgęs. Vaikui trys metukai. Kaip galėčiau jam sutrukdyti?

Atsakyti
QUOTE(elbitele @ 2012 08 03, 19:24)
O kaip, jūs elgiatės dėl atostogų? Vaikų lankymo grafiką mums nustatė teismas. Tai atostogos dvi savaitės. Jau dabar naktim nemiegu, nes juo nepasitikiu, žinau, kad reikiamai nepasirūpins. Ima vaiką tik todėl, kad vykdo teismo nutartį, bet ne iš meilės. Kiekvieną kartą vaikas grįžta susirgęs. Vaikui trys metukai. Kaip galėčiau jam sutrukdyti?

Nesu gera patareja, nezinau kaip del teismo sprendimo vykdymo, jei sakote, kad vaiko tevas ima vaika tik del sprendimo, galite jam ta nasta palengvinti ir pasikalbeti, ar jam nera nasta ta vaika per atostogas ziureti, jei jis nelabai nori jus ir nepriestarausyt, kad vaikas pas ji nevyks. Del susirgimu as kaskart fiksuociau, pvz. Iskart po apsilankymo pas teva jei butu ligos pozymiu eiciau pas vaiko gyd. Ir fiksuociau, kad va slogyte, kosulys, ar dar kazkas, ir jei kartais nusprestumete vaika pas teveli nebeleisti, tai butu pateisinama priezastis - apsilankymai priestarauja vaiko gerovei, interesams, t.y. vaikas gryzta susirges....
Atsakyti
manoji grįžta ne susirgus, bet va labai pasikeitus... Kai pirmą kartą po skyrybų ją pasiėmė, tai grįžus mėnesį čiauškėjo apie tėtį. O va po šio karto sakosi nenorinti - matyt kažko nedavė, ar ką...
Mamos, ar VT bendrauja dažnai su vaikučiais telefonu?
Papildyta:
QUOTE(camil@ @ 2012 07 30, 14:19)
o kaip vaikai jusu jauciasi skyrybu metu?nes mano tai prastai,nes tevas ju nelanko,ir vaikai ipac sunus mane kaltina kad nenuvedu ji pas teti,sunui 4m.dukrai 6m.maziausiam 1m.

manoji neklausė net, kodėl mes atskirai. Nežinau, keista man. O kai dar pamatė, kad tėtis su drauge gyvena, tai jai tapo aišku... Neliūdna jai, stengiuosi ją užimti, o dėmesį jai kompensuoja senelis...
Atsakyti
papasakosiu trumpai savo istoriją. išsiskyrėm prieš trejus metus- mano vaikai dabar jau nemaži- vienam 15, kitam 8. po skyrybų buvęs vyras ateidavo kada ne kada maždaug pusmetį, o kai sužinojo kad turiu draugą 9 (nors pats gyveno su kita) , pradėjo kelti skandalus ir nustojo lankyti visiškai. Paskui, sugalvojęs susimažinti alimentus padavė į teismą tuo pačiu reikalaudamas ir vaiko lankymo grafiką nustatyti jam. Nustatė. Jam, matot, laikas netiko- jis nori ne antradienį, o trečiadienį, kai vaikas vežamas į būrelį. o vežiot pats irgi nesutinka. Padavė apeliaciją. Iki šiol laukiam sprendimo ( jau antri metai). o be apeliacijos vaiko jam nereikia. Net nepasidomi kur ir kaip.
vyresnysis su juo bendrauti apskritai atsisakė, teisme pareikšdamas, kad tokio tėvo, kuris juo net nepasidomėjo trejus metus, jam pagal grafiką nereikia. o mažajam yra grafikas, kurio apeliacinio sprendimo laukiam dar. Manau, kad paskui vėl duosiu į teismą. nes per tiek laiko vaiko laisvalaikis jau vėl pasikeitė. Ir visokie pasakymai ( vaikų teisių atstovės) kad aš neturiu teisės neleisti, kad aš traumuoju vaiką yra visiškos nesąmonės- jei tėvas normaliai bendrautų, niekas jam nieko nedraustų, o jei pats akių nerodo, aš vaiko neskatinu ieškoti "laukais " gero tėtės. Visa laimė, kad turiu vyrą, kuris puikiai sutaria ir bendrauja su mano vaikais ir atstoja jiems tėtį tikrai daug geresnį už buvusį.
Atsakyti
nu jo, buna teveliu.

as irgi pagalvojua, uzduosiu klausima.
mano ex vyresnysis (jam dabar 9m.) labai myli. jis - geras jam tetis, visi savaitgaliai kartu. visur eina, uzimtumas pilnas ir tt.taciau ex turi liga, alkoholizma. buvom grieztai sutare, jei nusprendi kada gert vienas ar su draugais, draust negaliu, cia jo gyvenimas, taciau vaiko neimi ta diena. atrodo, viskas logiska. nori gert, atiduok vaika, juk vaikas maiso pabut su draugais.
bet jau ne kartas, kaip skambinu ir uztinku kad balsas girtas, apgirtes, ir jau yra buve nemaloniu scenu - vaikas issigandes, verkdamas yra prasesis kad paimciau ji atgal is ex namu. na ka, vaziuodavau paimt, arba ex pats atvesdavo, jei pajegdavo, (namai netoli).
dabar, kas toliau? po tokio elgesio, as normaliai tureciau savo ex duoti pamoka ir neleisti bent kuri laika kad vaikas su juo butu, savaitgali, ar du - ar ne taip? arba jei butu, tai be nakvynes - nes butent velai vakare noris nueit salia i parduotuve? bet man nieko neiseina, nes, mano vaikas, kuris greit atsileidzia, pats verzias pas teti, sako, kad jo gaila, o tetis moka sunaus atsiprasyt labai graziai, ir siaip yr dusios zmogus, ir vaikas sutirpsta. gaunasi situacija: as esu motina ragana, neleidzianti vaiko pas teva.
kokie jusu pasiulymai ar patirtis? vaikas pats nori, sako, mama nepergyvenk, man vel pyktis, po to nusispjaunu, tebunie, sakau, bet taves, jei kas negelbesiu. ex irgi sako: kokios cia nuobaudos, vaika traumuoji, jei jis nori pas mane?
as sakau: tai tu vaiko gerimais netraumuok(bet nustojau dabar taip sakyt, jei zinot kad alkoholikui tokie sakymai giliai dzin. jis logiskai supras, bet jei serga ir nesigydo - jokiu garantu, kad po valandos nebus tas pats).

tai vat kaip. g.gif o juk 9m, (beveik 10m) tas amzius, kai vaikas pats irgi turi balsa spresti (o gal nuo 12m.?) - nori ar nenori jis pas teva. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 09 rugsėjo 2012 - 07:31
QUOTE(given444 @ 2012 09 09, 07:30)
nu jo, buna teveliu.

as irgi pagalvojua, uzduosiu klausima.
mano ex vyresnysis (jam dabar 9m.) labai myli. jis - geras jam tetis, visi savaitgaliai kartu. visur eina, uzimtumas pilnas ir tt.taciau ex turi liga, alkoholizma. buvom grieztai sutare, jei nusprendi kada gert vienas ar su draugais, draust negaliu, cia jo gyvenimas, taciau vaiko neimi ta diena. atrodo, viskas logiska. nori gert, atiduok vaika, juk vaikas maiso pabut su draugais.
bet jau ne kartas, kaip skambinu ir uztinku kad balsas girtas, apgirtes, ir jau yra buve nemaloniu scenu - vaikas issigandes, verkdamas yra prasesis kad paimciau ji atgal is ex namu. na ka, vaziuodavau paimt, arba ex pats atvesdavo, jei pajegdavo, (namai netoli).
dabar, kas toliau? po tokio elgesio, as normaliai tureciau savo ex duoti pamoka ir neleisti bent kuri laika kad vaikas su juo butu, savaitgali, ar du - ar ne taip? arba jei butu, tai be nakvynes - nes butent velai vakare noris nueit salia i parduotuve? bet man nieko neiseina, nes, mano vaikas, kuris greit atsileidzia, pats verzias pas teti, sako, kad jo gaila, o tetis moka sunaus atsiprasyt labai graziai, ir siaip yr dusios zmogus, ir vaikas sutirpsta. gaunasi situacija: as esu motina ragana, neleidzianti vaiko pas teva.
kokie jusu pasiulymai ar patirtis? vaikas pats nori, sako, mama nepergyvenk, man vel pyktis, po to nusispjaunu, tebunie, sakau, bet taves, jei kas negelbesiu. ex irgi sako: kokios cia nuobaudos, vaika traumuoji, jei jis nori pas mane?
as sakau: tai tu vaiko gerimais netraumuok(bet nustojau dabar taip sakyt, jei zinot kad alkoholikui tokie sakymai giliai dzin. jis logiskai supras, bet jei serga ir nesigydo - jokiu garantu, kad po valandos nebus tas pats).

tai vat kaip.  g.gif o juk 9m, (beveik 10m) tas amzius, kai vaikas pats irgi turi balsa spresti (o gal nuo 12m.?) - nori ar nenori jis pas teva.  g.gif

man iš viso keista- nuo 12metų atseit vaikas gali rinktis, kaip teigia teisme, bet kitas įstatymas prieštarauja tam- vaiko nuomonė turi būti išklausyta nuo tokio amžiaus, kai jis sugeba išreikšti savo nuomonę. Vat ir suprask kaip nori. Mano vyresniajam nebuvo nustatytas joks grafikas, o mažajam- taip. O kodėl?jei jis jaunesnis, tai jau savo nuomonės neturi? ar nesveiko proto yra?
o jūsų atvejis toks irgi sudėtingas...jei vaikas nenorėtų, tada būtų paprasta- kreipiesi į teismą ir viskas...o dabar...tiesiog kažkaip reiktų kalbėti su vyru, bet žinau, kad kai kuriais atvejais tai neįmanoma...Visa laimė, kad vaikas jau ne toks mažas.
Atsakyti