nu jo, buna teveliu.
as irgi pagalvojua, uzduosiu klausima.
mano ex vyresnysis (jam dabar 9m.) labai myli. jis - geras jam tetis, visi savaitgaliai kartu. visur eina, uzimtumas pilnas ir tt.taciau ex turi liga, alkoholizma. buvom grieztai sutare, jei nusprendi kada gert vienas ar su draugais, draust negaliu, cia jo gyvenimas, taciau vaiko neimi ta diena. atrodo, viskas logiska. nori gert, atiduok vaika, juk vaikas maiso pabut su draugais.
bet jau ne kartas, kaip skambinu ir uztinku kad balsas girtas, apgirtes, ir jau yra buve nemaloniu scenu - vaikas issigandes, verkdamas yra prasesis kad paimciau ji atgal is ex namu. na ka, vaziuodavau paimt, arba ex pats atvesdavo, jei pajegdavo, (namai netoli).
dabar, kas toliau? po tokio elgesio, as normaliai tureciau savo ex duoti pamoka ir neleisti bent kuri laika kad vaikas su juo butu, savaitgali, ar du - ar ne taip? arba jei butu, tai be nakvynes - nes butent velai vakare noris nueit salia i parduotuve? bet man nieko neiseina, nes, mano vaikas, kuris greit atsileidzia, pats verzias pas teti, sako, kad jo gaila, o tetis moka sunaus atsiprasyt labai graziai, ir siaip yr dusios zmogus, ir vaikas sutirpsta. gaunasi situacija: as esu motina ragana, neleidzianti vaiko pas teva.
kokie jusu pasiulymai ar patirtis? vaikas pats nori, sako, mama nepergyvenk, man vel pyktis, po to nusispjaunu, tebunie, sakau, bet taves, jei kas negelbesiu. ex irgi sako: kokios cia nuobaudos, vaika traumuoji, jei jis nori pas mane?
as sakau: tai tu vaiko gerimais netraumuok(bet nustojau dabar taip sakyt, jei zinot kad alkoholikui tokie sakymai giliai dzin. jis logiskai supras, bet jei serga ir nesigydo - jokiu garantu, kad po valandos nebus tas pats).
tai vat kaip.
o juk 9m, (beveik 10m) tas amzius, kai vaikas pats irgi turi balsa spresti (o gal nuo 12m.?) - nori ar nenori jis pas teva.