sveikos mamos... kreipsiuosi ir as i jus, noredama sulaukti nuomones ir patarimo, apie savo gyvenimo situacija...
su vyru esame issiskyre 1.5 metu. is gyvena kitame mieste. skyremes taikiai bendru sutarimu, pasiraseme sutarti, kad vaiko gyvenamoji vieta nustatoma su manimi, ir jog jis lankys ji 2 kartus per menesi is anksto susitarus. vaiko lankyti nedraudziu ir nepriestarauju ju bendravimui, sunui bus 4 metukai. kada tik nori, tada susideriname ir jis atvaziuoja lankyti sunaus. taciau visada randa problemu. pavargau per tuos 1.5 m nuo jo teroro. kai atvaziuoja reikalauja, kad is namu iseitu mano mama (su sunumi gyvename jos namuose). ar lietus ar vejas, ar vaikas sveikas ar serga, vistiek tempia ji i lauka. kai papriestarauju, aiskina, jog trukdau matytis su vaiku. isejes pasivaikscioti parveda vaika nevalgiusi per visa diena... tarkim 10 ryte pasiima 16 val parveda. alimentu nemoka. reikalauja, kad as atveciau vaika pas ji i kita miesta 250 km du savaitgalius, kad ir jis tokias pat teises kaip ir as turi. jeigu deriname pasimatymo data, ir ta savaitgali as turiu su sunumi kokiu planu, susitariame kita diena susitikti. atejus tai dienai jis paskambines man saukia, kad pagal mano duda nesoks, ir atvaziuos butent tada, kai as negaliu. neimanoma nieko sutarti. pavargau nuo tos itampos visa laika. negaliu net iseiti i parduotuve, nes jei paskambina ir vaiko nera salia, tai jau as bloga motina ir jo neziuriu... gaunu visokiu iskeikianciu sms, paskambines grasina, kad pakeis lankymo tvarka, prisiteis savaitgalius pas save. vaikas prie manes prisirises, net nebezinau ka daryti. kai lanko pas mus namuose, na neskriaudzia, jo, zaidzia kartu... bet kaip man nuo to jo kibimo apsisaugoti...
QUOTE(lialka21 @ 2010 07 30, 23:27)
sveiki, gal galit kas padet? esu issiskyrusi su vyru, del vaiko grafiko susitarem kad vaika tevas matys 3 dienas per savaite ir skyrybose taip buvo parasyta, dabar noreciau ta grafika perdaryt kur tureciau kreiptis? aciu
galite kreiptis i teisma del bendravimo su vaiku tvarkos pakeitimo.
QUOTE(SaulesSmiltys @ 2010 09 21, 13:21)
galite kreiptis i teisma del bendravimo su vaiku tvarkos pakeitimo.
o Vaiku teisiu apsauga negali pakeist vaiko su tevu pasimatymo tvarkos?
Mamos, tie, kurių vyrai "draskėsi", kad būtinai lankys vaiką ir net jeigu neleisit to daryt, vis tiek išsireikalaus, ar tikrai po to vykdo savo žodį, t.y. pareigingai ir su noru lanko vaikus, ar čia vienkartinis pasidraskymas ir nervų patampymas? Aš nė neketinu drausti to daryti, bet pati labai abejoju, ar jam vaikas bus reikalingas, turint omeny tai, kiek jis iki šiol jai skyrė dėmesio gyvendamas kartu
sveikutes.
As tai teisme pasakiau,tegu tik lanko,kad tik lankytu. Bet deja nei karto neaplanke,nepaskambino...
nenori,nereikia. Juk nepriversi.
O vyrai,kurie gazdina,grasina. Matyt is nevilties,kad nelabai gali ka pakeisti,tai bent pagazdina...
Stiprybes Jums.
As tai teisme pasakiau,tegu tik lanko,kad tik lankytu. Bet deja nei karto neaplanke,nepaskambino...
nenori,nereikia. Juk nepriversi.
O vyrai,kurie gazdina,grasina. Matyt is nevilties,kad nelabai gali ka pakeisti,tai bent pagazdina...
Stiprybes Jums.
QUOTE(Sim@ @ 2010 10 17, 11:09)
o Vaiku teisiu apsauga negali pakeist vaiko su tevu pasimatymo tvarkos?
VKAT negali nieko nei nustatyti, nei keisti. Gali patikrinti, parašyti išvadas, pateikti rekomendacijas teismui. Realiai, jokių "represinių" funkcijų jie neturi.
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 20, 13:00)
Mamos, tie, kurių vyrai "draskėsi", kad būtinai lankys vaiką ir net jeigu neleisit to daryt, vis tiek išsireikalaus, ar tikrai po to vykdo savo žodį, t.y. pareigingai ir su noru lanko vaikus, ar čia vienkartinis pasidraskymas ir nervų patampymas? Aš nė neketinu drausti to daryti, bet pati labai abejoju, ar jam vaikas bus reikalingas, turint omeny tai, kiek jis iki šiol jai skyrė dėmesio gyvendamas kartu
Dažniausiai tai tik ir būna "pasidraskymai". Nors ex ir grąsino dukrą iš maęs atimti, nors deklaruoja nežemišką meilę dukrai, per 8 metus palankė maždaug 20 kartų, jei ne mažiau
Maniškis irgi drąskosi... Ir tiesą pasakius, bijau.... Man visiškai nepadėjęs vaiko auginti, nežiūrėjęs jo... elementarus pavyzdys- draugę kviesdavausi į svečius, kad pabūtų su vaiku, kol aš iki parduotuvės nuvaryčiau... nes jisai mat labai daug reikalų turintis... o man su vaiku buvo griežtai uždrausta eiti į vietas, kur daug žmonių (labai dažnai sirgo). Dabar jisai vaiką nori prisiteisti kas antrą savaitgalį su nakvyne ir mėnesiui vasarai... Išprotėčiau, jei jam taip priteistų... Vaikas juk visai dar mažiukas.. O ir su juo nė karto nėra pasilikęs vaikas vienas per naktį...
QUOTE(ViktoOote @ 2010 10 22, 10:06)
Maniškis irgi drąskosi... Ir tiesą pasakius, bijau.... Man visiškai nepadėjęs vaiko auginti, nežiūrėjęs jo... elementarus pavyzdys- draugę kviesdavausi į svečius, kad pabūtų su vaiku, kol aš iki parduotuvės nuvaryčiau... nes jisai mat labai daug reikalų turintis... o man su vaiku buvo griežtai uždrausta eiti į vietas, kur daug žmonių (labai dažnai sirgo). Dabar jisai vaiką nori prisiteisti kas antrą savaitgalį su nakvyne ir mėnesiui vasarai... Išprotėčiau, jei jam taip priteistų... Vaikas juk visai dar mažiukas.. O ir su juo nė karto nėra pasilikęs vaikas vienas per naktį...
Tegul teisiasi. Teisme ir tu reikalauk,kad iki trijų metų leistų matytis tik tau dalyvaujant, tik tavo namuose. Motyvuok tuo, ką čia esi parašiusi. O vėliau, kai tie rys metai sueis ir nebereikės, greičiausiai, spendžiant iš to, ką pasakoji.
QUOTE(ViktoOote @ 2010 10 22, 10:06)
Maniškė metais vyresnė, bet ir tai pagalvočiau, ar palikt ilgesniam laikui su tėvu vienus. tiek žinau, kad jis pats to nedarys, nes bus pagalba - jo tėvai. Kol yra anyta, tai vis ramiau. O jūsų atveju manau, kad net jeigu jam ir priteis tuos savaitgalius ir atostogas, tai jis pats neiškęs, jeigu bus su vaiku sudėtinga Tuo labiau klausimas, ar išvis lankys... Tikrai nebijokit, esant reikalui įrodysit, kad su vaiku elgtis ir būti nemoka. Kuo labiau rodysit baimę, tuo labiau jis norės jus gasdinti.
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 22, 20:52)
Kuo labiau rodysit baimę, tuo labiau jis norės jus gasdinti.
niekada neparodykit savo baimes
QUOTE(mylimuke @ 2010 10 22, 19:52)
Maniškė metais vyresnė, bet ir tai pagalvočiau, ar palikt ilgesniam laikui su tėvu vienus. tiek žinau, kad jis pats to nedarys, nes bus pagalba - jo tėvai. Kol yra anyta, tai vis ramiau. O jūsų atveju manau, kad net jeigu jam ir priteis tuos savaitgalius ir atostogas, tai jis pats neiškęs, jeigu bus su vaiku sudėtinga Tuo labiau klausimas, ar išvis lankys... Tikrai nebijokit, esant reikalui įrodysit, kad su vaiku elgtis ir būti nemoka. Kuo labiau rodysit baimę, tuo labiau jis norės jus gasdinti.
kalbant apie anytas, VT neturi teises numest vaiko savo mamai, o pats toliau savo gyvenima gyvent.. Jei tik vaikas yra nuvedamas uosviams, tuoj pat reikia skambint i vaiku teises, labai greitai vaiko issivedimai bus uzdrausti.
Turiu omeny tai kad vaikas paimamas ir nuvedamas seneliams, kai tuo tarpu priteista vaikui leisti laika SU TEVU
QUOTE(diana34 @ 2010 09 17, 17:41)
o del ko gali bijot ? kad paliks? bet kad tau kazka kita sneka , tai mano supratimu jis ir taves bijo kamgi tada tau sneketu kitaip nei anai?
idomu, reiketu paklausti ko jis manes bijo ;DD juk as su juo graziai visada tik jis suda mala ;DD