Gal aš klystų, bet lyg tai pamenu, kad Viktute su savo vaikų tėvų negyveno ir vaikų neaugino kartu. Tad suprantama, kad tėvas kažkokių tėviškų jausmų nejaučia, noro susitikti irgi. Nereikia stengtis jo versti. O tas problemas - nėra kur palikti vaikų, kai norisi/reikia išeisti, reikėtų kažkaip įprasti spręsti kitaip. Įsivaizduokite, kad jūsų exo nėra. Nemanau, kad jūsų gyvenimas nuo to sugriūtų.
QUOTE(Viktute @ 2009 07 22, 16:29)
Papildyta:
Niekur nemaciau, kad Jusu konkretu patarima del grafiko sudarymo, jei vaika reikia vesti i poliklinika, burelius ar dar kur, buciau atmetus.
Papildyta:
Tai kaip supratau problema yra tame, kad eksas jums nepadeda tais atvejais, kai jums reikia realios pagalbos jo kaip tėvo (kas apimtų kad ir vaiko nuvežimą iš taško a į tašką ?
QUOTE(Viktute @ 2009 07 22, 16:29)
o kai gimdysit trecia, kur bus pirmi du vaikai? vezite juos kartu i ligonine ar paliksite auklei?
nei į ligoninę nei auklei paliksiu su tuo, su kuriuo tą trečią sugalvojom
QUOTE(ewaldina @ 2009 07 22, 15:36)
nei į ligoninę nei auklei paliksiu su tuo, su kuriuo tą trečią sugalvojom
tai tada pas Jus tikrai viskas gerai ir problemu, apie kurias as cia rasau, Jums neteko patirti. tikrai dziaugiuosi, kad viskas pas Jus gerai
Papildyta:
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 15:35)
Tai kaip supratau problema yra tame, kad eksas jums nepadeda tais atvejais, kai jums reikia realios pagalbos jo kaip tėvo (kas apimtų kad ir vaiko nuvežimą iš taško a į tašką ?
Taip. Ir dar, kad jei su vienu guliu ligonineje, tai, kad pabutu su kitu (turiu du 4-mecius), nes niekas i ligonine kito neguldo, jei tam nera reikalo. Pati dirbu per du darbus, globoju 85 metu mociute (kuri su manimi negyvena), todel esu gana uzsiemusi. Noreciau, kad butu galimybe suderinti musu, kaip abieju tevu pareigas del vaiku prieziuros. Manau, kad abiems tevams vaikai ne TURI buti, o YRA pareiga ...
QUOTE(Viktute @ 2009 07 22, 16:44)
tai tada pas Jus tikrai viskas gerai ir problemu, apie kurias as cia rasau, Jums neteko patirti. tikrai dziaugiuosi, kad viskas pas Jus gerai
Papildyta:
Taip. Ir dar, kad jei su vienu guliu ligonineje, tai, kad pabutu su kitu (turiu du 4-mecius), nes niekas i ligonine kito neguldo. Pati dirbu per du darbus, globoju 85 metu mociute (kuri su manimi negyvena), todel esu gana uzsiemusi. Noreciau, kad butu galimybe suderinti musu, kaip abieju tevu pareigas del vaiku prieziuros. Manau, kad abiems tevams vaikai yra pareiga
Papildyta:
Taip. Ir dar, kad jei su vienu guliu ligonineje, tai, kad pabutu su kitu (turiu du 4-mecius), nes niekas i ligonine kito neguldo. Pati dirbu per du darbus, globoju 85 metu mociute (kuri su manimi negyvena), todel esu gana uzsiemusi. Noreciau, kad butu galimybe suderinti musu, kaip abieju tevu pareigas del vaiku prieziuros. Manau, kad abiems tevams vaikai yra pareiga
Tada vienintelis kelias yra kreiptis į teismą dėl matymosi su vaiku nustatymo tvarkos. O kalbėtis bandėt? jaučiu niekaip ane?
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 15:46)
Tada vienintelis kelias yra kreiptis į teismą dėl matymosi su vaiku nustatymo tvarkos. O kalbėtis bandėt? jaučiu niekaip ane?
bandziau...pradzioje skambindavau net del kiekvieno naujo istarto garso, duodavau rageli, kad pakalbetu. siuliau paimti vaikus kokia diena (noreciau pazymeti, kad nenustatynejau kokia butent, o siuliau, kad pats nusprestu, jei gali). kai staigiai atsiranda uzsakymas (dirbu pati sau, todel kiekvienas uzsakymas man yra svarbus), iskart kreipdavausi i vaiku teva, gal jis gali tuo metu paziureti vaikus. niekada nereikalavau, o tik siuliau. jei jis negaledavo, kreipdavausi kitur (pas savo teva, pas vaiku mociute, arba pas aukle, jei ji tuo metu galedavo). vaikai darzelio nelanko, nes laukeme eiles i spec. darzeli. dabar, kai nuo rugsejo, jie prades pagaliau lankyti spec. grupe darzelyje, turetu buti lengviau. bet, pabreziu, vaikai turi buti globojami abieju tevu, jie yra abieju tevu pareiga. tokia yra mano nuomone ir neketinu trauktis, tik todel, kad yra mananciu kitaip...nors su tokiu poziuriu musu kraste toli nenuvaziuosi
aciu uz patarima del kreipimosi i teisma.. bet, kaip perskaiciau is auksciau issakytos patirties, tai nieko neduos. todel bandysiu ieskoti kitu budu...tikiuosi, rasiu
QUOTE(Viktute @ 2009 07 22, 16:44)
Papildyta:
Taip. Ir dar, kad jei su vienu guliu ligonineje, tai, kad pabutu su kitu (turiu du 4-mecius)
Papildyta:
Taip. Ir dar, kad jei su vienu guliu ligonineje, tai, kad pabutu su kitu (turiu du 4-mecius)
ačiū
jūsų problemos suprantamos
QUOTE(Viktute @ 2009 07 22, 16:54)
aciu uz patarima del kreipimosi i teisma.. bet, kaip perskaiciau is auksciau issakytos patirties, tai nieko neduos. todel bandysiu ieskoti kitu budu...tikiuosi, rasiu
taip, teismas ko gero nelabai ką duos.
Ko gero lieka ieškoti alternatyvų, aišku sunku dabar bet kažkaip suktis tenka... Na manau po kiek laiko kai vaikai labiau paaugs bus lengviau
QUOTE(ewaldina @ 2009 07 22, 16:11)
jūsų problemos suprantamos
taip, pasaka apie tai jau papasakojot
Viktute,mano vaikiukui spalį bus trys metai,o tėvo mes nematėm nuo pirmojo gimtadienio ,tiesa porą kartų buvo telefonų paskambinęs.Jo tėvai irgi nenori matyti anūkės,ir brolis.Jie-šalti žmonės,nesikiša į kitų gyvenimus. Ir ką?Ogi nieko.Be dramų.Tokiais atvejais,kai kažkur reikia eiti ir pan., aš pajungiu drauges,kurios dar neturi vaikų, tik nepiktnaudžiaujant.O dar padėtį gali gelbėti gerai parinkti krikšto tėvai -ypač,jei jų vaiukai yra paaugliai arba jau užaugę
QUOTE(Viktute @ 2009 07 22, 18:25)
taip, pasaka apie tai jau papasakojot
nesakykit kad tokių mamų nėra..
po jūsų "pozityvių' postų, toks vaizdelis ir susidaro... bet smagu kas nors 20kažkelintam puslapy šiaip ne taip priėjom iki pačios problemos esmės
Realiai, tai tokiam tėvui, kuriam nelabai rūpi jo vaikai, nors į šikną kaskart spirk - labiau rūpėt nepradės... Dažnas atvejis kad kai tėvas išsiskiria su vaikų mama išsiskiria ir su vaikais, vienintelis apie juos primenantis dalykas - mokamas išlaikymas.
O tėvelis ramiai "švarus" be uodegos su gyvenimą iš naujo kuria... Ir nieko čia nepadarysi.
Tavo atveju, aš ko gero paskutinį kart bandyčiau pasikalbėt su vaikų tėvu. O tema labai paprasta. Sakyčiau taip: puikiai žinai,kad vaiki yra du. Taigi tuo atveju, kai vienas vaikas serga, man reikia pagalbos, kad kažkas pabūtų su kitu vaiku. (ir paminėčiau ligoninę kaip sakei) Arba tu man padedi pabūdamas su vaiku (tavo reikalas,ar būsi pats, ar tavo tėvai, vaiko seneliai, ar samdysi auklę) arba auklę susirandu aš, o tu apmoki jos paslaugas.Nesutinki geranoriškai, teks man kreiptis į teismą ir prašyt padidint išlaikymą ta suma, kurią tenka sumokėt auklei. Va teisme galėsi ir aiškintis kodėl tu pats kartą per savaitę ar dvi negali pabūt kelias valandas su vaikais. Tas pats liečia ir dėl darbo tavo bėdas
Pabandyk Nes kito kelio, kaip kitaip tu galėtum tokiais atvejais sau padėt aš nematau
QUOTE(Shater @ 2009 07 23, 07:48)
Viktute,mano vaikiukui spalį bus trys metai,o tėvo mes nematėm nuo pirmojo gimtadienio ,tiesa porą kartų buvo telefonų paskambinęs.Jo tėvai irgi nenori matyti anūkės,ir brolis.Jie-šalti žmonės,nesikiša į kitų gyvenimus. Ir ką?Ogi nieko.Be dramų.Tokiais atvejais,kai kažkur reikia eiti ir pan., aš pajungiu drauges,kurios dar neturi vaikų, tik nepiktnaudžiaujant.O dar padėtį gali gelbėti gerai parinkti krikšto tėvai -ypač,jei jų vaiukai yra paaugliai arba jau užaugę
kriksto tevu pora turi kiekvienas mano vaikas, bet jie visi turi seimas, todel niekada nesikreipiu i juos pagalbos. drauges irgi turi seimas ir darbus, tik viena drauge dar kai nedirbo, tai ateidavo man padeti. turiu netikra broli, bet jam dabar "sunkus" pauglystes laikotarpis, tai dabar jo nelieciu bet siaip, kaip ir sakiau, nei seneliai, nei draugai, nei kt. gimines neprivalo padeti. mano vaikai turi abu tevus (kaip ir daugumos is jusu), todel vaikais turi rupintis abu tevai. cia mano "zostkas" principas ir nenuolaidziausiu..nors dar nezinau ka daryti... kai ka sugalvosiu, butinai pasidalinsiu savo patirtimi
Iš savo patirties galiu pasakyti,kad visose gyvenimo situacijose žmonės būna itin žiaurūs,kai juos verčia priimti ne savo laisva valia pasirinktus sprendimus.Kuo labiau juos spaudžia,tuo labiau jie kandžiojasi. Nemanau,kad verta tatai daryti spaudimą ar grąsinti.Pasišnekėti-taip.Aš dar siūlyčiau būti gudriai.Įjungti "blondinę" ir klausti jo patarimo,kad pasijustų pamalonintas,maždaug taip: "klausyk,tata,patark man, kur dėti vaikius,kai aš būsiu ten ir ten?".Tik be pagiežos ir sarkazmo.