QUOTE(Medinis @ 2009 07 22, 13:42)
Praktiškai niekaip. Nebent daugiau laiko praleisi teismuose, nei bendraudamas su vaiku.
Papildyta:
Beje, toje byloje tėvas sutiko mokėti kiekvienam vaikui po 1000Lt/mėn. Manau tai tikrai pakankama suma. Įvertinus, kad motinos atlyginimas panašus. Nes ten dabar situacija tokia - motina per mėnesį gauna 1000Lt ir du vaikai per mėnesį gauna po 2000Lt. Taigi motina valgo kruopas, o vaikai - ikrus. Smagumėlis...
QUOTE(Medinis @ 2009 07 22, 13:57)
Čia ne ta situacija. Juk nenorima mažinti išlaikymo. Tiesiog manoma, kad jis yra pakankamas. Pabandykit suprasti apie ką aš rašau. Išlaikymas vaikams nustatomas neatsižvelgiant į vaikų poreikius. Tik į pasikeitusią tėvų turtinę padėti.
Skaitydamas tą bylą aš mačiau tiesiog tėvo nenorą išlaikyti savo buvusią žmoną. Ir aš jį suprantu.
Medini, Jūs neatidžiai skaitote teismo sprendimą.
Visų pirmą. Tėvas nesutiko mokėti 1000 litų išlaikymo, o nusistatė procentinę 37% nuo atlyginimo ir kitų pajamų išraišką, cituoju:"pakeisti nustatytą išlaikymo nepilnamečiams vaikams dydį, priteisiant iš ieškovo abiejų sūnų išlaikymui mokėti 37 proc. savo mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išlaikymą, tačiau ne mažiau kaip po 300 Lt ir ne daugiau kaip po 1000 Lt per mėnesį kiekvienam sūnui iki jų pilnametystės" - taigi vaikai galėjo gauti ir 300 ir 400 ir 1000.
Visų antra. Dėl neatsižvelgimo į vaikų poreikius, tai tėvai jau buvo aptarę, kad vaikų poreikiams tenkinti turėtų užtekti 37% nuo tėvo alyginimo, o tėvas sukruto, tik kai gavo daugiau pajamų.
Medini, pabandykit suprasti ką aš rašau iš bylos aplinkybių matau, kad šeima buvo pasiturinti! cituoju: nes jo pajamos pagal darbo sutartį 2002 metais buvo 119 337,46 Lt, o 2006 m. 190 031,64 Lt. Ieškovas gyvena vienas, kitų išlaikytinių neturi. (Medini, Jūs suvokiate, ką reiškė gauti apie 16 tūkst. lt per mėnesį 2006 metais!). Ką aš noriu pasakyti, kad vaikai išaugo pasiturinčioje šeimoje, ir jie jau buvo pripratinti valgyti juoduosius ikrus.
neabejoju, kad teismas kitaip vertino šią bylą ir teisingai darė
Be to mama, pagal pajamas vaikams skiria 500 lt (taip byloje nurodyta).
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 07 22, 14:02)
ne neprivalo