Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko lankymas po skyrybų

Išlaikymo dydis turi būti proporcingas vaiko poreikiams ir tėvų turtinei padėčiai. Tačiau tėvų turtinė padėtis nėra pagrindinis kriterijus. Jei kyla abejonių ar ginčų sprendžiama atsižvelgiant į vaiko interesus. Ta išlaikymo suma priteisiama tėvui, kuris negyvena su vaiku. Labai svarbus kriterijus, priteisiant išlaikymą yra ar asmuo, kuriam priteistas išlaikymas neturi kitų išlaikytinių (pvz. kitų vaikų), nes tada reikia atsižvelgti ir į jų interesus.
Atsakyti
QUOTE(ewaldina @ 2009 07 22, 12:40)
kol turiu sveikas rankas ir dirbančią galvą ant pečių, tol galiu teikt paslaugą tėveliui "alimentai išsimokėtinai"  lotuliukas.gif bet nuo to kiek pinigų mano kišenėj niekada nepriklausys vaikų ir tėvo bendravimo laikas. Būna momentų kai tėvelis ant galvos bando užsilipt, bet tada jam gražiai būna priminta pamąstyt,kiek tokių kaip aš po pusmetį ir daugiau laukia išlaikymo pinigų vaikams, ir nesikreipia į anstolius ir t.t.
Aš tiesiog noriu išlaikyt gerą ir artimą ryšį su vaikais. O laikydamasi teismo nustatyto grafiko, kas antro savaitgalio tėvui ir vaikams pabendraut, skriausčiau vaikus ir jie pyktų ant manęs. Nes jei tėvas grįžta tarkim 2 savaitėms, tai tik porą dienų vaikai su juo susitiktų.  Buvo momentas, kad didysis grįžo piktas, nes tėvas jam liepė agurkus į stiklainius kišt marinavimui o pats su kaimynu alų gėrė  blink.gif  Paprasčiausiai pasitaikius progai pasakiau tėvui kad tokiu elgesiu prisižais, ir vaikai nenorės pas jį važiuot. Taip ir buvo, net kelis kartus kai tėvas skambino sūnui ir norėjo juos pasiimt didysis jo klausė ką veiksim  biggrin.gif

įdėmiai pasiskaitykit Brangiosios
Įdėmiai
gal kas tiks visoms
Jūs tikrai puikiai tvarkotės ,ewaldina sėkmės Jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 12:48)
Išlaikymo dydis turi būti proporcingas vaiko poreikiams ir tėvų turtinei padėčiai. Tačiau tėvų turtinė padėtis nėra pagrindinis kriterijus. Jei kyla abejonių ar ginčų sprendžiama atsižvelgiant į vaiko interesus. Ta išlaikymo suma priteisiama tėvui, kuris negyvena su vaiku. Labai svarbus kriterijus, priteisiant išlaikymą yra ar asmuo, kuriam priteistas išlaikymas neturi kitų išlaikytinių (pvz. kitų vaikų), nes tada reikia atsižvelgti ir į jų interesus.

Vat būtent, o kaip kito vaiko interesai???
Be to, išlaikymas kuris negyvena kartu, bet visi kti rūpesčiai (poliklinikos, "auklės" darbas) per pus???
Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 11:48)
Išlaikymo dydis turi būti proporcingas vaiko poreikiams ir tėvų turtinei padėčiai.

Taip. Bet žinote kur "pakastas" keturkojis draugas? Tokia nuostata taikoma tik pirminiam išlaikymo nustatymui. Po to šie dalykai jau vertinami atskirai. Tarkime jei pasikeitė vaiko poreikiai - keičiama neatsižvelgiant į turtinę padėti ir jei pasikeitė turitnė padėtis - keičiama neatsižvelgiant į poreikius. Vat tokios tokelės...
Atsakyti
QUOTE(ewaldina @ 2009 07 22, 12:47)
jo nepilnamečiams vaikams priteisiama po 2000 Lt kiekvienam išlaikymo,
palyginti su 260lt, kuriuos aš kartais gaunu....neblogai  lotuliukas.gif
po tokių sumų ir prasideda abejonės kad išlaikymas skirtas vaikui. Sutinku kad kiekvieno vaiko poreikiai yra skirtingi, bet... pinigų kiekis,skiriamas vaiko išlaikymui vargu ar turi įtakos kokiu žmogum tas vaikas užaugs...

tai jau tikrai
kokie poreikiai tų vaikų, kokie įrodymai tiems poreikiams?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 22, 11:41)
Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija 2008 m. birželio 18 d. nutartimi iš dalies tenkino atsakovės apeliacinį skundą ir Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo 2008 m. vasario 15 d. sprendimo dalį, kuria pakeistas išlaikymo dydis ir forma, pakeitė ir nustatė, kad nuo 2008 m. birželio 18 d. iš ieškovo jo nepilnamečiams vaikams priteisiama po 2000 Lt kiekvienam išlaikymo, mokamo periodinėmis išmokomis kas mėnesį, iki jų pilnametystės, bei pakeitė sprendimo dalį dėl bylinėjimosi išlaidų ir priteisti ieškovui iš atsakovės 500 Lt bylinėjimosi pirmosios instancijos teisme išlaidų, o kitas pirmosios instancijos teismo sprendimo dalis paliko nepakeistas

Sprendimo negaliu komentuoti, nes nežinau faktinių aplinkybių. Galėjo būti pvz. kad vaikai yra sergantys arba neįgalūs g.gif tada jų ir poreikiai atitinkami g.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 22, 12:51)
Taip. Bet žinote kur "pakastas" keturkojis draugas? Tokia nuostata taikoma tik pirminiam išlaikymo nustatymui. Po to šie dalykai jau vertinami atskirai. Tarkime jei pasikeitė vaiko poreikiai - keičiama neatsižvelgiant į turtinę padėti ir jei pasikeitė turitnė padėtis - keičiama neatsižvelgiant į poreikius. Vat tokios tokelės...

pakomentuokite pavyzdžiais blush2.gif nelabai suprantu
Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 11:52)
Sprendimo negaliu komentuoti, nes nežinau faktinių aplinkybių. Galėjo būti pvz. kad vaikai yra sergantys arba neįgalūs  g.gif  tada jų ir poreikiai atitinkami  g.gif

Vaikai sveiki ir puikiai jaučiasi. Vaikų motina - sveika ir jaučiasi dar geriau.

Galit pasiskaitinėti laisvalaikiui...
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2009 07 22, 11:51)

Jūs tikrai puikiai tvarkotės ,ewaldina sėkmės Jums  4u.gif

dėkui.
Ko gero svarbiausia santykiuose su tėčiais, nors vienam iš buvusių sutuoktinių išlaikyt sveiką protą ir turėt šiek tiek daugiau kantrybės su tais, kuriem principai, nuoskaudos labiau rūpi nei viešai deklaruojami vaiko poreikiai.
Priklausomai nuo vaiko amžius ir norų, jei tėtis "dingsta" ar "pamiršta" vaiką, nugi mamos, duokit vaikui telefoną, jei vaikas nori, tegul skambina. O ir bet kuriam tėčiui maloniau bendraut su pačiu vaiku, o ne su buvusia.... kuri norėdama "priverst" tėtį prisimint vaiką, kalbėdama vargiai išlaiko ramų balso toną...
QUOTE(ezytee @ 2009 07 22, 11:52)
tai jau tikrai
kokie poreikiai tų vaikų, kokie įrodymai tiems poreikiams?

tų vaikų poreikiai labai priklauso nuo mamų fantazijos ir advokatų...
tą reikia pripažint.
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2009 07 22, 11:54)
pakomentuokite pavyzdžiais  blush2.gif  nelabai suprantu

Tarkime mano atlyginimas 2000Lt ir žmonos atlyginimas 2000Lt. Turime vieną vaiką. Skiriamės, teismas nustatė, kad vaiko poreikiams patenkinti reikia 1000Lt, taigi mes abu dengiame po lygiai, man priteista kas mėnesį 500Lt "alimentų". Tvarkoj. Po metų aš tampu stambios įmonės direktoriumi arba seimo nariu biggrin.gif Mano atlyginimas tapo 10 000Lt/mėn. Ex žmona kreipiasi į teismą su prašymu pakeisti išlaikymo sumą nes "iš esmės pasikeitė šalių turitinė padėtis". Ieškinyje prašo, kad būtų nustatytas išlaikymas 3000Lt. Aš priešieškinyje rašau, kad nesutinku tiek mokėti, nes tai neatitinka protingų vaiko poreikių ir sutinku mokėti 750Lt. Teismas pasako, kad išlaikymo pakeitimo bylose jis neturi aiškintis vaiko poreikių ir nagrinės tik turtinės padėties pasikeitimą ir priteisia mokėti po 3000Lt /mėn. Ir ex žmonos teismo išlaidas.

Vat toks pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(ewaldina @ 2009 07 22, 12:58)
dėkui.
Ko gero svarbiausia santykiuose su tėčiais, nors vienam iš buvusių sutuoktinių išlaikyt sveiką protą ir turėt šiek tiek daugiau kantrybės su tais, kuriem principai, nuoskaudos labiau rūpi nei viešai deklaruojami vaiko poreikiai.
Priklausomai nuo vaiko amžius ir norų, jei tėtis "dingsta" ar "pamiršta" vaiką, nugi mamos, duokit vaikui telefoną, jei vaikas nori, tegul skambina. O ir bet kuriam tėčiui maloniau bendraut su pačiu vaiku, o ne su buvusia.... kuri norėdama "priverst" tėtį prisimint vaiką, kalbėdama vargiai išlaiko ramų balso toną...

tų vaikų poreikiai labai priklauso nuo mamų fantazijos ir advokatų...
tą reikia pripažint.

ewaldina, jau maniau tokios mamos ensutiksiu šiame forume

4u.gif 4u.gif
džiaugiuosi,kad yra tokių žmonių
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 07 22, 13:00)
Teismas pasako, kad išlaikymo pakeitimo bylose jis neturi aiškintis vaiko poreikių ir nagrinės tik turtinės padėties pasikeitimą ir priteisia mokėti po 3000Lt /mėn. Ir ex žmonos teismo išlaidas.

Vat toks pavyzdys.

o kodėl teismas taip gali nuspręsti nenagrinėti poreikių???
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2009 07 22, 12:01)
ewaldina, jau maniau tokios mamos ensutiksiu šiame forume

baikit gėdint... lotuliukas.gif
supykstu ir aš ant vaikų tėvo ne kartą ir ne du... bet paburbuliuoju sau tyliai apkeikiu ir...pamirštu... lotuliukas.gif
Atsakyti
Dabar taip! Visi perskaitykit tą nutartį kur medinis idėjo. Matėt tėčio pajamas? Dabar atsakykit man į klausimą, kodėl tėtis turi gyventi geriau už vaiką? Labai gera, sveikintina, nuostabi nutartis!
Atsakyti