Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko lankymas po skyrybų

QUOTE(milaaa @ 2009 07 22, 12:10)
ar tikrai? manau, kad teismas ir VTAT pirmiau ziuri i vaiko poreikius.

kai vaikas atostogoms ar savaitgaliui išvažiuoja pas kažkurį tėvą, ten jis būna "svečias"
kiekvienas tuirme savo namus
ir kodėl jis turi važiuoti į svečius,tada kai to kažkas nori?
gal jis nori būti savo namuose, nori miegoti SAVO lovoj ir pabūti savo kambaryje
Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 11:10)
A..tai čia spąstai buvo  lotuliukas.gif  nu ir silly me!...bet tikiuosi atsakiau į klausimą.

tai buvo kruva klausimu, o ne spastai 4u.gif
i kuriuos jus neatsakete 4u.gif
tai kaip visdelto reiketu elgtis mamai ar tevui, ka daryti, kad vaiku nelankantys tevai, ar motinos prisimintu juos turį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2009 07 22, 11:10)
ar tikrai? manau, kad teismas ir VTAT pirmiau ziuri i vaiko poreikius.

Turėjau omeny, kad teismas nustatytdamas grafiką atsižvelgia į tėvų darbų grafikus, taip ir netgi JŲ POREIKIUS bendrauti, matytis ir auklėti vaiką. taip kaip atsižvelgia ir į VTAT išvadą.
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2009 07 22, 11:15)
tai buvo kruva klausimu, o ne spastai 4u.gif
i kuriuos jus neatsakete 4u.gif
tai kaip visdelto reiketu elgtis mamai ar tevui, ka daryti, kad vaiku nelankantys tevai, ar motinos prisimintu juos turį? g.gif

Bendrauti, Kalbėtis. O kokia Jūsų nuomonė šiuo klausimu? mirksiukas.gif taip ir neišgirdau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viktute @ 2009 07 03, 19:28)
Sveikos mamos, kurios vienos auginate vaikučius  4u.gif
Norėjau paklausti kaip jums pavyko išspręsti vaiko lankymo problemą, kai vaiko tėvas beveik nelanko vaiko, neima jo (ar jų) nei savaitgaliui, nei nakvynei, nei atostogoms, nei pan.
Mano atveju, mano vaikų tėvas pasimato su vaikais per šeimos šventes, ar kartą per mėnesį kelioms valandoms nuveda juos į kavinę. Vaikų į savo namus nekviečia, nes turi Rotveilerio kalaitę.
Ar yra čia tokių, kurioms pavyko priversti vaiko tėvą atlikti savo pareigas (norėčiau pabrėžti, kad šiuo atveju ne alimentų mokėjimą turiu omeny)? Jei taip, tai kaip tai padarėte?

P.S.: esu šios temos autore, todėl prašau tuščias diskusijas palikti už šios temos ribų, čia norėtųsi išgirsti tik konkrečius faktus ir konkrečią patirtį  smile.gif

tai kaip visdelto reiketu elgtis mamai ar tevui, ka daryti, kad vaiku nelankantys tevai, ar motinos prisimintu juos turį?
Atsakyti
Prisiminiau, pas mus yra kita problema.Ekso tėvai bendrauja tik su vyresniuoju sūnum. Tai kai jis nori pas juos atostogų važiuot (nesenai porą savaičių pas juos kaime buvo) turiu problemą kaip paaiškint mažąjam kodėl jo ten nenori. Priverst juos bendraut vienodai su abiem nesiruošiu. Mano žiniom eksas greit vėl apsireikš LT tai jam ir pasakysiu, kad aiškintų,kodėl didysis vasaros pabaigoj dar savaitę bus pas senelius o jis ne. Aš vaikui pasakau "nežinau" klausk tėčio kai grįš. Jo tėvai, jo reikalas kaip tai 4 metų vaikui paaiškint.
Atsakyti
QUOTE(ewaldina @ 2009 07 22, 11:12)
Dar ir dabar kai tenka primint jam kad jau pusmetį alimentų nemoka, tokių replikų "ir vėl nori pinigų išpešt"  blink.gif būna... bet praleidžiu negirdom.

Joa..vyrai paprastai galvoja, kad išlaikymas vaikui (alimentai) teikiamas mamai, nors iš tiesų ta suma yra skirta vaikui. Ir pripažinkim, kad teismai tikria ne daug priteisia.

o toms kurioms vyrai pasako "bandai pinigų išpešti" tai pabandykit surinkt mėnesio ataskaitą, kiek vaikas, pavalgo, kiek būrelis kainuoja, mokykla, drabužiai ir t.t ir išsiųskit registruotu laikšu visais žinomais adresais smile.gif
Papildyta:
ewaldina, mano nuomone jūs šauniai tvarkoties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 11:24)
Joa..vyrai paprastai galvoja, kad išlaikymas vaikui (alimentai) teikiamas mamai, nors iš tiesų ta suma yra skirta vaikui. Ir pripažinkim, kad teismai tikria ne daug priteisia.

o toms kurioms vyrai pasako "bandai pinigų išpešti" tai pabandykit surinkt mėnesio ataskaitą, kiek vaikas, pavalgo, kiek būrelis kainuoja, mokykla, drabužiai ir t.t ir išsiųskit registruotu laikšu visais žinomais adresais smile.gif

baikit... tėvelis turi vieną "topinį" sakinį, atsakantį į tokius argumentus kad vaikas ne šventa dvasia gyvas, ir ne adomo kostiumu apsirengęs vaikšto "norėjai skirtis, norėjai geriau tai dabar turi" blink.gif lotuliukas.gif jis niekada neturi pinigų, nes turi kitų įsipareigojimų, bankams, mokesčiams ir t.t. o vaikams...jei lieka. Jo amžinas pažadas "kai turėsiu pinigų, man juk negaila, bet aš jų dabar neturiu" biggrin.gif
Atsakyti
Angliškai skaitančioms čia yra nebloga knyga smile.gif

http://books.google....q...lt&resnum=2

Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 12:26)
. Ir pripažinkim, kad teismai tikria ne daug priteisia.

didesnė suma gali būti priteista mamai, jiegu jos finansinė padėtis yra geresnė negu tėvo?
ar tiesa>?
Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 11:26)
ewaldina, mano nuomone jūs šauniai tvarkoties smile.gif

kol turiu sveikas rankas ir dirbančią galvą ant pečių, tol galiu teikt paslaugą tėveliui "alimentai išsimokėtinai" lotuliukas.gif bet nuo to kiek pinigų mano kišenėj niekada nepriklausys vaikų ir tėvo bendravimo laikas. Būna momentų kai tėvelis ant galvos bando užsilipt, bet tada jam gražiai būna priminta pamąstyt,kiek tokių kaip aš po pusmetį ir daugiau laukia išlaikymo pinigų vaikams, ir nesikreipia į anstolius ir t.t.
Aš tiesiog noriu išlaikyt gerą ir artimą ryšį su vaikais. O laikydamasi teismo nustatyto grafiko, kas antro savaitgalio tėvui ir vaikams pabendraut, skriausčiau vaikus ir jie pyktų ant manęs. Nes jei tėvas grįžta tarkim 2 savaitėms, tai tik porą dienų vaikai su juo susitiktų. Buvo momentas, kad didysis grįžo piktas, nes tėvas jam liepė agurkus į stiklainius kišt marinavimui o pats su kaimynu alų gėrė blink.gif Paprasčiausiai pasitaikius progai pasakiau tėvui kad tokiu elgesiu prisižais, ir vaikai nenorės pas jį važiuot. Taip ir buvo, net kelis kartus kai tėvas skambino sūnui ir norėjo juos pasiimt didysis jo klausė ką veiksim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keliux @ 2009 07 22, 11:26)

Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija 2008 m. birželio 18 d. nutartimi iš dalies tenkino atsakovės apeliacinį skundą ir Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo 2008 m. vasario 15 d. sprendimo dalį, kuria pakeistas išlaikymo dydis ir forma, pakeitė ir nustatė, kad nuo 2008 m. birželio 18 d. iš ieškovo jo nepilnamečiams vaikams priteisiama po 2000 Lt kiekvienam išlaikymo, mokamo periodinėmis išmokomis kas mėnesį, iki jų pilnametystės, bei pakeitė sprendimo dalį dėl bylinėjimosi išlaidų ir priteisti ieškovui iš atsakovės 500 Lt bylinėjimosi pirmosios instancijos teisme išlaidų, o kitas pirmosios instancijos teismo sprendimo dalis paliko nepakeistas
Atsakyti
jo nepilnamečiams vaikams priteisiama po 2000 Lt kiekvienam išlaikymo,
palyginti su 260lt, kuriuos aš kartais gaunu....neblogai lotuliukas.gif
po tokių sumų ir prasideda abejonės kad išlaikymas skirtas vaikui. Sutinku kad kiekvieno vaiko poreikiai yra skirtingi, bet... pinigų kiekis,skiriamas vaiko išlaikymui vargu ar turi įtakos kokiu žmogum tas vaikas užaugs...
Atsakyti