ji verke parejus namo, juk nera lengva vaikui suprast, kad gali but du tėčiai... Ji begalo myli tas kas ja augina nuo mažumes. manau nereikia vaiku traumuot dėl suaugusiuju prinicipų.
ir kodel jis kreipėsi tik tada kai buvo paduotas ieškinys del alimentų padidinimo
daug aš čia išsiplėčiau jei tikrai tėvui rupetu vaikas jo nebutu palikes 6 metus, ir dabar po teismo sprendimo praejus 2 menesiam jis vel dingo Tėvas netik turi teises , bet ir pareigas, bet kazko jis užmirso, kad vaiką reikia išlaikyt. Tūkstančiai jau prikapsėjo, bet kas iš to mėto ****** ir toliau vengdamas vaika islaikyt... bet tema ne apie tai.
p.s nenorėciau daugiau savo temos gvildent
QUOTE(*lile* @ 2009 07 21, 14:51)
ji verke parejus namo, juk nera lengva vaikui suprast, kad gali but du tėčiai... Ji begalo myli tas kas ja augina nuo mažumes. manau nereikia vaiku traumuot dėl suaugusiuju prinicipų.
ir kodel jis kreipėsi tik tada kai buvo paduotas ieškinys del alimentų padidinimo
daug aš čia išsiplėčiau jei tikrai tėvui rupetu vaikas jo nebutu palikes 6 metus, ir dabar po teismo sprendimo praejus 2 menesiam jis vel dingo Tėvas netik turi teises , bet ir pareigas, bet kazko jis užmirso, kad vaiką reikia išlaikyt. Tūkstančiai jau prikapsėjo, bet kas iš to mėto ****** ir toliau vengdamas vaika islaikyt... bet tema ne apie tai.
Jus visiskai teisi ir teisingai elgiates. Tevas turejo visas galimybes uzmegzti rysi su vaiku.
Mano ex nesusitiko su vaikais 12 metu.Po pirmo vaiku apsilankymo pas ji pora menesiu dejavo,kad tai jam labai brangiai kainavo.Tai dabar vaikai patys pas ji nenori vaziuoti.Dabar,kai jiems 17 ir 15 metu,jie patys sprendzia,ar nori bendrauti.
QUOTE(*lile* @ 2009 07 21, 13:51)
Nenagrinėdama jokių kitų niuansų noriu pastebėti, kad vaikas nuo 2 metų turėjo 2 tėčius, o Jūs kaip mama ko gero turėjot vaikui tai paaiškinti. Ir lygiai taip pat paaiškinti, kad kito tėčio netikėtas atsiradimas jos gyvenime neišskirs jos iš dabartinės šeimos.
O atsakant į temą - vaiko lankymo aš niekaip neišsprendžiau... Iš pradžių bandžiau aiškinti, kad vaikas laukia, jam reikia pastovumo, po to nebelaukiau, nebebendravau ir dabar nesikišu. Nesuprantu aš to tėvo, tad jokio logiško paaiškinimo vaikui nerandu - lanko kas kelis mėnesius, gimtadienį tikriausiai pamiršo, nes net jokio SMS nebuvo, aiškinu kad daug laiko praleidžia užsienyje darbe (taip ir yra - jis daug važinėja) ir kartais net nežinau ką vaikas jaučia ir ką galvoja - mažakalbis jis pas mane... Tuo labiau matydamas kaip mano vyras bendrauja su savo sūnumi iš pirmos santuokos. Bet visgi kokius 4-5 kartus per metus jie susitinka, gal jiems taip gerai esamoje situacijoje?
QUOTE(*lile* @ 2009 07 21, 13:02)
turiu ir aš patirties šioje srityje.
padavė ex vyras ieškinį i teismą , kad nustatytų bendravimo su vaiku grafiką( kerštas už alimentu padidinima) na ilgai tampemes po teismus. vaikas buvo ilgai tampomas po vaiku teises. na dukra tėvo nėra mačius 6 metus jis jos nelankė, nesidomėjo neišlaiko iki pat šios dienos. ji kategoriškai atsisako su juo matytis ta patvirtino ir vaikų teises teisme.
na teismas visdelto nustatė grafika ir kas iš to.. dukra ji pasiuntė .. ir prašė jai neskambinet nes ji neis su juo susitikt isvis nenori apie ji girdeti. noriu pabrėžt , kad ji savo tėveliu vadina dabartini mano vyra jis ja augina nuo 2metų ir begalo jį myli, todel jai nereikalingas is dangaus nukrites tevelis.
Teismo posėdžio metu teisėja pabrėžė, kad niekas vaiko negali priverst matytis su tėvu jei pati to nenori. kolkas tylu, ramu.. vaiko turbut vel nereiks 10 m i prieki
padavė ex vyras ieškinį i teismą , kad nustatytų bendravimo su vaiku grafiką( kerštas už alimentu padidinima) na ilgai tampemes po teismus. vaikas buvo ilgai tampomas po vaiku teises. na dukra tėvo nėra mačius 6 metus jis jos nelankė, nesidomėjo neišlaiko iki pat šios dienos. ji kategoriškai atsisako su juo matytis ta patvirtino ir vaikų teises teisme.
na teismas visdelto nustatė grafika ir kas iš to.. dukra ji pasiuntė .. ir prašė jai neskambinet nes ji neis su juo susitikt isvis nenori apie ji girdeti. noriu pabrėžt , kad ji savo tėveliu vadina dabartini mano vyra jis ja augina nuo 2metų ir begalo jį myli, todel jai nereikalingas is dangaus nukrites tevelis.
Teismo posėdžio metu teisėja pabrėžė, kad niekas vaiko negali priverst matytis su tėvu jei pati to nenori. kolkas tylu, ramu.. vaiko turbut vel nereiks 10 m i prieki
Prašau tik neįsižeiskit, bet manau, kad Jūs esate kalčiausia šitoj situacijoj, dėl to, kad vaikas, nenori matytis su vaiku. Su mediniu aptarinėjome situaciją dėl vieno iš šeimos nario piktavališkumo, kai asmuo su kuriuo gyvena nuteikia prieš tėvą, mamą, senelius. Šiuo atveju nuoširdžiai manau, kad savo vaikui padarėt daugiau žalos nei tėvas Atemėt jiems galimybę normaliai bendrauti. Atsiminkit nors kartą tai jūsų ir tėvo santykiai, o ne tėvo ir dukros. Jūsų vietoje, kuo skubiau normalizuočiau jų dviejų santykius.
Papildyta:
QUOTE(*lile* @ 2009 07 21, 13:44)
as įrodinejau,
tai jūs dar ir įrodinėjot ...hmm...gražu...
Papildyta:
QUOTE(ezytee @ 2009 07 21, 14:28)
Na ar bendravimas yra kova?
Tik jau nereikia sakyti, kad išsiskyrę žmonės bendrauja nors taip ir turėtų būti
Papildyta:
QUOTE(*lile* @ 2009 07 21, 14:31)
aš nenuteikinejau vaika pries ji, man nebuvo tikslo ir pagrindo. Jis nera toks reikšmingas mano seimoje , kad mes kalbetumem apie ji...
o vertėjo
tai jūs dar ir įrodinėjot ...hmm...gražu...
o Jūs dalyvavot kada tokioje byloje ? Ar žinot kaip kas vyksta ?
Aš noriu atkreipti dėmesį, kad nenagrinėjame konkrečios situacijos. Jei yra rimtos priežastys vaikui nesimatyti su tėvu (jis smurtauja, šantažuoja ir t.t.) tai toks draudimas yra suprantamas. Tačiau aš kalbu apie tuos atvejus, kada motinos/tėvai nuteikinėja vaikus vienas prieš kitą. tai yra siaubinga ir nedovanotina.
QUOTE(Keliux @ 2009 07 21, 17:57)
Tik jau nereikia sakyti, kad išsiskyrę žmonės bendrauja nors taip ir turėtų būti
Papildyta:
o vertėjo
Papildyta:
o vertėjo
išsiskyrę žmonės - bendrauja.O jūsų žvengimas iš šito dalyko kelia siaubą.
O bendravimas teismuose, čia ne bendravimas ar jums labiau priimtinas?
QUOTE(Keliux @ 2009 07 21, 17:59)
Aš noriu atkreipti dėmesį, kad nenagrinėjame konkrečios situacijos. Jei yra rimtos priežastys vaikui nesimatyti su tėvu (jis smurtauja, šantažuoja ir t.t.) tai toks draudimas yra suprantamas. Tačiau aš kalbu apie tuos atvejus, kada motinos/tėvai nuteikinėja vaikus vienas prieš kitą. tai yra siaubinga ir nedovanotina.
bet Jūs citavote mano teksta
aš taip pat PRIEŠ , bet šiuo atveju buvo kitaip.
QUOTE(Keliux @ 2009 07 21, 17:59)
Tačiau aš kalbu apie tuos atvejus, kada motinos/tėvai nuteikinėja vaikus vienas prieš kitą. tai yra siaubinga ir nedovanotina.
Papildyta:
QUOTE(Keliux @ 2009 07 21, 16:57)
Prašau tik neįsižeiskit, bet manau, kad Jūs esate kalčiausia šitoj situacijoj, dėl to, kad vaikas nenori matytis su tevu. Šiuo atveju nuoširdžiai manau, kad savo vaikui padarėt daugiau žalos nei tėvas Atemėt jiems galimybę normaliai bendrauti. Atsiminkit nors kartą tai jūsų ir tėvo santykiai, o ne tėvo ir dukros. Jūsų vietoje, kuo skubiau normalizuočiau jų dviejų santykius.
Is to ,ka cia PEZAT,ir is to,kad neturit ne vieno savo vaiko,sprendziu,kad esat teoretikas(-e),o ne praktikas.Man juokinga,kai zmones ,neturintys ne vieno savo vaiko,aiskina ar net raso knygas ,kaip reikia vaika auginti,aukleti.Ar esat issiskyres,ar jusu ex sutuoktinis atsisako bendrauti metu metais su jusu nesamu vaiku?..Tai ko cia is viso filosofuojat?Ka konkretaus jus galit pasakyti zmonems,kurie isgyvena sia situacija?
Man patinka viena privati organizacija,kuri nepriima darbuotojo i savo kolektyva,jei jis neturi nors vieno(o jie pageidauja- dvieju) savo vaiko.Nes zmogus,dirbantis su vaikais,privalo tureti ne tik teoriniu ziniu.
Gal jus cia sugrizkit po n metu,kai bus jums tokia pati situacija,kaip cia aptariama.