Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas mokyklose

QUOTE(elina @ 2006 10 16, 11:49)
taip kad protestuoti pries  mokyklos valgyklas nepirkdama pietu galeciau tik tada, jei butu kita silto maisto alternatyva....  g.gif

Kol kas siemet mes neperkam, valgo salta maista, atsinesta is namu (ir su tuo beda, nes mergina vegetare nuo prigimimo)... Tai raminu sazine, kad aukle namie kazka silto pataiso (ir ta ne visad valgo).

Siaip buvo mums mintis gal vesti juos i salia esancia legenda, gal i salia esancia kita mokykla, nu bet kas zais - mokytojai ir savu reikalu aibes...
Atsakyti
QUOTE(Mari45 @ 2006 10 16, 14:10)
Apie kokias mokyklas cia kalbat? Mano dukra mokosi Vyturio pradinėj,Vilniuj.Maistas prastas,bufete -čipsai ir t.t.Nors vedėja dievagojosi kad nepardavinėja.O ka daryti? juk čipsai nėra oficialiai uždrausti pardavinėti mokyklose,tai tiesiog sazones reikalas.

Jei norite "kaltus pagauti nusikaltimo vietoje", reikia veikti su galva.

vienas is varijantu, pvz:kadangi visur yra informacijos nutekejimas, pasiskambinti i kito miesto tarkim, Kauno vet. skyriu kad ir Jonui Tartėnui, (8~37) 33 16 90, el. paštas: jonas.tartenas@kvsc.lt (kvsc.lt : Visuomenės sveikatos saugos skyrius, issiaiskinti, ka ir kaip reiketu daryti tokiu atveju. Tada keliems teveliams kartu su klases mokytoja per pietu pertrauka su termosiukais nueiti i lalgykla ir paimti "meginelius" nuo savo vaiku stalo, pasiskambinti i vet tarnyba is issikviesti inspektoriu. Jis surasytu akta, paimtu parasus ir duotu viskam tolimesne eiga.

Kitas labai veiksmingas ir mano asmeniskai patikrintas metodas, issikviesti TV laidos, tokios, kaip "Be tabu" operatyvine grupe ir padaryti reportaza.
Atsakyti
o tai Vilniuje kam galima paskambinti ir pasiskusti?
Atsakyti
o siaip, gal pradzioje verta pabandyti pasikalbeti su valgyklos savininkais, nes juk dbar valgyklas svietimo skyrius isnuomaves privatininkams.

mano vaiko mokykloje, tevu iniciatyvine grupe pakalbejo su savininke, tai ji jau pradejo pakeitimus: atleido viena sena darbuotoja, prieme nauja. bandeles pradejo vezti is kito tasko, kur nauja iranga sustatyta.
pati sako, kad is 11 jos valdomu valgyklu, sis objektas ( mano vaiko valgykla) yra labiausiai apleistas, nes si taska isigijo tik rugsejo men.

na ziuresim, gal atejus nauja vireja mokes virti geriau, nes buvusioji ne duok die koki edala vire, mano sunys geresni gauna, o as dar po 3 litus moku... gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(elina @ 2006 10 16, 11:49)
o kaip jums tai, kad uz maista surenka tik pinigus, o niekas neduoda jokio cekio...
mano manymu, cia tai jau virs visko...

elina, toje mokykloje už daug ką negauni čekio, bet nesipiktini. čia tik šiaip smile.gif .
kažkas rašėte, kad direktorė nepritarusi maisto užsakymui iš Vaišintos. gal paaiškintumėte, kokią galią direktorė turi spręsti vaikų mitybos reikalus, jei tai nesusiję su maitinimusi mokyklos valgykloje. tai gal ir iš namų atsineštus lauknešėlius kontroliuoja?

Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2006 10 16, 18:53)
elina, toje mokykloje už daug ką negauni čekio, bet nesipiktini. čia tik šiaip  smile.gif .

del cekiu pradedu knistis ir piktintis, kai matau, kad s..... kisa ir pinigus uz tai ima. tada galiu ir saudyt, ne vien piktintis. cool.gif
o kai kokybe yra, tai man cekio nereikia, nes suprantu, kad Lietuvoj daug kas negerai ir reik padet zmonems gyvent, man juk uz vaiko ugdymo imokas mokesciu negrazina..... biggrin.gif as cia taip pat tik siaip smile.gif
Atsakyti
O as pasigirsiu ax.gif ax.gif ......... mano pirmoke labai dziaugiasi maitinimu mokykloje, jau birzeli mokytoja uzakcentavo, kad labai sveikas ir skanus maistas mokykloje, uzsisakyti verta.... is tiesu mergina valgo noriai, o dar skanumynu daznai gauna, Jogurtu, sureliu, apelsinu, bananu, retkarciais dar ir sokoladelis koks buna..... uz pietus ir priespiecius moku tik 75 Lt. ... ax.gif Beje mes Siauliuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2006 10 16, 20:06)
O as pasigirsiu  ax.gif  ax.gif ......... mano pirmoke labai dziaugiasi maitinimu mokykloje, jau birzeli mokytoja uzakcentavo, kad labai sveikas ir skanus maistas mokykloje, uzsisakyti verta.... is tiesu mergina valgo noriai, o dar skanumynu daznai gauna, Jogurtu, sureliu, apelsinu, bananu, retkarciais dar ir sokoladelis koks buna..... uz pietus ir priespiecius moku tik 75 Lt. ...  ax.gif Beje mes Siauliuose wink.gif

patikslinkit, jei galit kokia mokyla.... tokius atvejus reik kaip
pavyzdi kitiems nurodyt... nes jei vieni susitvarko, tai kas trukdo kitiems.

beje, kokio tipo mokyjkla: pradine, vidurine ar ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elina: 16 spalio 2006 - 22:16
QUOTE(elina @ 2006 10 16, 22:15)
patikslinkit, jei galit kokia mokyla.... tokius atvejus reik kaip
pavyzdi kitiems nurodyt... nes jei vieni susitvarko, tai kas trukdo kitiems.

beje, kokio tipo mokyjkla: pradine, vidurine ar ?

Tai viena is pradiniu Siauliu mokyklu, didziausias pliusas kad virtuve yra mokykloje, maistas gaminamas vietoje...... o mergaite parsinesa ir bandeliu tokiu mini, bet kiekviena supakuota atskirai, celofane, kadangi manoji bandeliu nevalgo tai namo parnesa visas, labai sviezios ir skanios. Niekada nera dave jokiu sumustiniu...... kiek maokytoja aiskino kad buvo konkursas tai musu mokykla laimejo berods sveikiausio ir geriausio maisto konkursa....... na siaip nelabai isivaizduoju kaip ten vertino kokiu budu ir kas ten per konkursas, gal kazka ne taip nugirdau ar supratau ax.gif ...... na aisku yra ko vaikas ir nevalgo, pvz manoji ne is tolo neragauja varskes apkepo ar pieniskos sriubos...... na pasako kad buvo neskanu sriuba pieniska..... beje ji ir pupeliu nevalgydavo, o is mokyklos parejusi pranese kad mokykloje sriuba daroma is skaniu pupeliu..... bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Kol neradau šios temos, galvojau, kad tik aš nepatenkinta dukters maitinimu mokykloje. Mokykla pradinė, įsikūrusi buvusio darželio patalpoje, turi savo virtuvę, todėl tikėjausi bent jau tokio maisto, kurį gaudavo darželyje. Deje. Dukrai iki mokyklos gana toli, pusryčių anksti atsikėlusi dar nenori. Be to, lanko prailgintą grupę. Todėl tenka užsakyti ir priešpiečius, ir pietus. Priešpiečiams vieną kartą per savaitę būna bandelė su dešrele. Tai pats geriausias variantas, nes likusias dienas gauna kažkokius nevisai aiškios kilmės saldumynus (pakelį pačių pigiausių lenkiškų vaflių, kažkokių importinių batonėlių, beveik nevalgomų riestainių, nes vos įkandami, toks įtarimas, kad kepti tik iš miltų ir vandens) g.gif . Dažniausiai visa tai vakare aš randu pas ją kuprinėje, nes ji to nevalgo. Pietums dažniausias patiekalas viena pieniška dešrelė su šaukštu bulvių košės ir sriuba unsure.gif . Beje, dešrelė pietums būna ir tą dieną, kai priešpiečiams jau būdavo gavę bandelę su dešrele. Per 1,5 mėn. kartą buvo kotletai, bet dukra sakė, jog nevalgomi. Keletą kartų buvo pica. Kaip jums toks asortimentas? Ir už visa tai tenka mokėti 105 lt per mėnesį. Dukra lieka alkana. Todėl kasdien dar nešasi sumuštinių (žinau, kad ne pats sveikiausias maistas, bet termosų neįdėsi), sūrelį arba jogurtą, bandelę, obuolių, sulčių arba arbatos. Nežinau, kaip į tokį maitinimą reaguoja kiti tėvai, susirinkimas numatytas tik kitą pusmetį. Nusprendžiau nuo kito mėnesio bent priešpiečių neužsakinėti. Geriau įdėsiu papildomą sūrelį ar obuolį. O vėliau bandysim ką nors spręsti ir dėl pietų.
Atsakyti
nu bliamba, kuo toliau skaitau, tuo baisiau,...
negi sitaip dzin yra ka valgo vaikai.,.. juk manau darzeliuose, mokyklose turetu itin stengtis skaniai gaminti, gera raciona teikti, kiek zinoma tai yra imanoma, galu gale , kad ir globaliai kalbant juk tai auga musu pamaina- kuri bus jau 15 metu su skylemis skrandyje...
Atsakyti
QUOTE(Giedrushka @ 2006 10 17, 11:42)
nu bliamba, kuo toliau skaitau, tuo baisiau,...
negi sitaip dzin yra ka valgo vaikai.,.. juk manau darzeliuose, mokyklose turetu itin stengtis skaniai gaminti, gera raciona teikti, kiek zinoma tai yra imanoma, galu gale , kad ir globaliai kalbant juk tai auga musu pamaina- kuri bus jau 15 metu su skylemis skrandyje...

kad nereiketu taip piktintis, reikia patiems teveliams dzn pasidometi, ka valgo, kas gamina ir privatininkus lankyt...
vaiko mokykloje, kai tevai pas savininke apsilanke, tai viskas keistis pradejo... pradedant virejom ir baigiant porciju dydziu ir maisto kokybe....
taip kad verta oraganizuotis ir aiskiai isdestyti savo interesa, nes kas daugaiu, kaip ne savininkas nori, kad kuo daugiau valgytu... o kai neskanu, tai kas valgyt gali... o kai mazai valganciu tada ir neuzdirbsi....
Atsakyti