Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 06, 18:07)
Turėjau 3jų rūšių duonkepes (visos buvo iš pigesniųjų: Clatronikas, BlueSky (šitą parsivežėm iš Pl) bei Eureka iš LR) - nei viena nepavedė ir nei viena neišsiskyrė kokia ypatinga savybe, kad galėčiau išskirti ir sakyti - pirk tik tą ir jokiu būdu ne tą.
Ką aš manau apie Kenwoodą ir Moulinex'ą?  Jos lygiai tokios pat geros kaip ir visos kitos, tik reikia primokėti už vardą bei naujoves.
Dėl galingumų - puikiai kepa visų galingumų duonkepės, juk ne šiaip gaminamos, o apskaičiuojama reikalinga temperatūra.

O kokia duonkepė visgi būtų patogiausia naudotis (na, paprastas 'programavimas', valymas) ir kuri yra (man tai irgi l. svarbu) kompaktiškiausia ax.gif
Aš jau irgi pradėjau dairytis ir į nebrangias..bet taip sunku nuspręsti neturėjus g.gif
Atsakyti
ir man idomu butu suzinot 4u.gif
Atsakyti
Ziuriu duonkepes mados topas. As irgi noriu, irgi domiuosi, linkstu link pigesniu, nes funkciju daug man kaip ir nereikia, dzemu nevirsiu... Maximos buitines technikos leidinyje labai pigi duonkepe reklamuojama apie 150 lt...
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 12 05, 19:02)
bet ar galima duona karsta valgyti? nes skaiciau kaskur gal visos ligos atsiranda nuo karstos duonos ipac vezys g.gif

As girdejau, tik kad karsta mieline duona valgyti nesveika, nes labai greitai kimba visokie grybeliai g.gif O kad net vezys, kazkaip nenoreciau tiketi
Atsakyti
Aš tai dar niekur nerandu konkretaus išvardijimo kokios yra tos "Kenwwod" duonkepių programos g.gif Randu tik nurodytą skaičių, bet konkretaus įvardijimo kaip kad "Moulinex", sunkiai g.gif
Nes pvz. pažiūrėjau modelį "Moulinex OW 2000" ir nesužavėjo manęs programos g.gif Labiau patiko "Moulinex OW 5002", net negalvojau, kad gali taip skirtis g.gif
Atsakyti
La smile.gif

mano duonkepių kainos svyravo nuo 150 iki 300Lt.
Skyrėsi menių kalba (angliška, vokiška, prancūziška)
f-jų išdėstymas,
kibirėlio forma (aukšta ir pailga - kaip kas jau mėgsta - asmeniškai man geriau tešla išsimaišo aukštame indelyje, jei mentelė tik viena, tačiau yra žmonių, kurie iš principo negali valgyti neįprastos formos duonos hihihi.gif O bet tačiau asmeniškai man ir apskrunda gražiau aukštame kibirėlyje, ir plutos daugiau (paprastai viršus visada apskrunda mažiau, jei pvz duoną kepi orkaitėje ar krosnyje, dažnai turi neįkandamą padą bei apskrudusią viršutinę plutelę, tai su stačiu kibirėliu bus taip - visa plutelė puikiai apskrudusi ir įkandama, išskyrus viršų, kuris paprastai kiek baltesnis).
Pačios duonkepės korpusas daugiau mažiau vienodas - jei kepa didesnį kepala ar net du iš karto - aišku, kad ir vietos užims daugiau. Kadangi mūsų baldai ir kita įranga su metalo elementais - rinkomės tokį dizaina, paprastai baltos standartinės būna pigesnės.

Kepa statų kepaliuką:
user posted image
Kepa pailgą kepaliuką:
user posted image
Kepa du kepaliukus:
user posted image

Kiek tyrinėjome duonkepes, tai žinokit, viskas iš to paties Kinijos fabriko hihihi.gif tik pavadinimas/lipdukas kitas.... Kiek man žinoma iš kito verslo, tai uždėti savo lipduką kainuoja 100-150Lt už vnt blink.gif Tai vat, mano turima Clatronic kitur yra Boman, Eta, net Kenwood doh.gif Sako, Thomas Philipse būna nebrangių varijantų....

Pamatavau saviškę: 26x36cm - nėra didelė ir tikrai ras kampelį ant virtuvės stalo smile.gif Kad ir vietoj duoninės, nes dabar juk nereikės duonos 'sandėliuot' tongue.gif

Papildyta:
Rasma - o kuo tave žavi programos? Aš naudoju 3 - Normal (pagrindinę), Teig (tešlos ruošimo), Backe - tik kepimas. O yra gal kokių 12. Patinka kepimo atidėjimas (ne visos turi šią f-ją), patinka, kad galiu reguliuoti apskrudimo lygį (kartais net brangiausiose nebūna doh.gif ). Kepu jau daugiau nei metus - nepritrūkau nei bagetų formų, nei papildomų kibirėlių, mentelių ir co....
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2009 12 07, 17:10)
1) Kiek tyrinėjome duonkepes, tai žinokit, viskas iš to paties Kinijos fabriko hihihi.gif tik pavadinimas/lipdukas kitas....
2) Rasma - o kuo tave žavi programos? Aš naudoju 3 - Normal (pagrindinę), Teig (tešlos ruošimo), Backe - tik kepimas. O yra gal kokių 12. Patinka kepimo atidėjimas (ne visos turi šią f-ją), patinka, kad galiu reguliuoti apskrudimo lygį (kartais net brangiausiose nebūna doh.gif ). Kepu jau daugiau nei metus - nepritrūkau nei bagetų formų, nei papildomų kibirėlių, mentelių ir co....

1) Nebūčiau tikra, jog vyras forume neužsiregistravęs, ai apsidairyčiau dabar...žodis žodin drinks_cheers.gif - jis dėl mano pirkinių galvos nesuka, sako vis vien 'tas pats kinietis surinko' doh.gif , tad rinkis kurią nori biggrin.gif

2) aš tai jokio patyrimo neturiu ...tai pagalvojau, kad programa - labai svarbu g.gif unsure.gif

Pvz. (aš čia kaip pavyzdį, bet renkuosi truputį realiai iš kitų modelių šiuo metu..ai, aš išvis labai mėgėja ilgai knaisiotis prieš nusipirkdama daiktą sau blush2.gif doh.gif )

Moulinex OW 2000: 'greitasis kepimas', 'itališkos duonos kepimas', 'kekso kepimas', 'kepimas iš nesijotų miltų', 'ruginės duonos', 'prancūziškos duonos kepimas', 'džemas', 'pagrindinis kepimas', 'kvietinė duona', 'specialus kepimas, 'tešla'

O Moulinex OW 5002: 'bagetės', "Borodino duona', 'įprasta duona', 'greitas kepimas', 'rupių miltų duona', 'duona be gliuteno', 'duona be druskos', duona praturtinta omega-3 rūgštimis', 'saldi duona', 'prancūziška duona', 'pyragas', 'džemas', 'tešla', 'pagrindinis kepimas'

Nesijuokit tik dabar...mane ir sudomino pvz. pirmajame modelyje galėčiau iškepti paryškintas duonas ax.gif ?

Atsakyti
Aš tai manau,kad iškeptų ir pirmas modelis.Įdomumo dėlei,pažiūrėsiu namie,kuo tos programos skiriasi nuo pvz."įprastos duonos".
Aš rinkausi Moulinex OW 5002 dėl bagečių.Mes jas mėgstam thumbup.gif .
Mano naudojamos programos: 'įprasta duona', 'greitas kepimas' 'prancūziška duona' 'tešla' "keksas".
Atsakyti
Rasma as daryciau taip, turedama viena is tu duonkepiu:
'kepimas iš nesijotų miltų' = 'rupių miltų duona'
'kvietinė duona' = 'saldi duona'

Kuo ypatinga duona su Omega rugstimis net nezinau g.gif kiba - daugiau aliejaus, tipo - riebalu? g.gif kepciau Normal/ Iprasta/ Pagrindine programa
Kas liecia miltus be gliuteno, tai, speju, jie gali sunkiau kilti, nes kuo daugiau gliuteno (kartais jo net dedama papildomai), tuo pustesnis, puresnis kepinys, be to, daugiau gliuteno turi kvieciai, tai kvietines teslos ilgiau minkomos (kad tas gliutenas issiskirtu), kepant rugine duona jos tiek maisyti nereikia, tik ilgiau kildinti, nes rugiai sunkiai kyla.
Saldi duona lengviau kyla, greiciau apskrunda. Jei i duona desime viena sauksta cukraus, ji apskrus lengvai, jei du - gerai pagels, tskant atrodys skaniau, labiau panases i mielini pyraga, nei duona, taciau jei duonkepeje galima reguliuoti apskrudimo lygi arba jei yra papildoma tik Kepimo programa, galima po kepimo ja ijungti ir duona papildomai paskrus.
Vienu zodziu - ka bepirksit - tikrai issisuksit, pazine savo programas, jas isbande ir pamege smile.gif
Kai kurios duonkepes turi spec mentele ruginei teslai maisyti (si buna klampi, lipni, sunki), bet as grynai rugine tesla issiminkau rankom - man taip labiau patinka ir jokiu menteliu nereikia....
Kepimo indas paprastai dengtas teflonu - puikiai issisluosto servetele. Kazkas man minejo, kad turejo ne teflonine mentele - vat tada tesla prie jos limpa doh.gif Bet ir sitai galima atidirbti. Man neteko susidurti su kitokia, nei dengta teflonu, mentele....
Jei pradetum gilintis, tai yra daugybe daugybe ivairiausiu mazu kabliuku, o jei taip, o jei kitaip biggrin.gif Pvz namuose turiu dvieju rusiu valgymo irankius - apvaliais siaurais rkoteliais ir ploksciais koteliais, tai vat, paploti man patogesni laikyti, bet tu apvaliuju sauksto samtelio forma geresne lotuliukas.gif
Atsakyti
na as dabar paklausiu lotuliukas.gif
nzn ar gerai supratau bet kazkaip jau viskas man susimaise!!!!
tai ta duonos tesla reikia rankom paruost ar masina viska daro!?
Atsakyti
QUOTE(Triksi26 @ 2009 12 08, 21:25)
na as dabar paklausiu  lotuliukas.gif
nzn ar gerai supratau bet kazkaip jau viskas man susimaise!!!!
tai ta duonos tesla reikia rankom paruost ar masina viska daro!?

Ir masina viska daro
Atsakyti
Vakar uzstaciau duonkepej, kad isminkytu picai tesla, nu gavosi superine, mynke 1.5 val, tesla visiskai nelipo prie ranku , minksta , puri, o iskepta pica is viso skonis super, kaip picerijoj , as labai patenkinta ja ir dziaugiuosi ja isigijusi. Gal biski ne i tema , labai noreciau koki skanu pyraga ar keksa iskepti, gal zinot koki receptuka 4u.gif
Atsakyti