Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

QUOTE(liuka69 @ 2010 12 17, 11:12)
Sveikos kepėjėlės. Nusipirkau duonkepe Booman 593. Ir niekaip nesuprantu. Ten instrukcijoje receptai duoti 1000g ar 750g. duonytei.  Tai  kokiai duonos masei instrukcijoje surašyti receptai? Niekur neradau. schmoll.gif Gal kuri turi ir kepė? Nes instrukcijoje parašyta koreguoti receptus pagal svorį. Tai į kurią pusę koreguoti? 4u.gif
Na jau bus labai ačiū už pagalbą, nes duonos namie nebėra, mašina stovi, o kokią programą nustatyti ir nežinau. doh.gif


paimkit patį paprasčiausią receptą ir sudėkit svorius
Atsakyti
QUOTE(liuka69 @ 2010 12 17, 12:12)
Sveikos kepėjėlės. Nusipirkau duonkepe Booman 593. Ir niekaip nesuprantu. Ten instrukcijoje receptai duoti 1000g ar 750g. duonytei.  Tai  kokiai duonos masei instrukcijoje surašyti receptai? Niekur neradau. schmoll.gif Gal kuri turi ir kepė? Nes instrukcijoje parašyta koreguoti receptus pagal svorį. Tai į kurią pusę koreguoti? 4u.gif
Na jau bus labai ačiū už pagalbą, nes duonos namie nebėra, mašina stovi, o kokią programą nustatyti ir nežinau. doh.gif


Turi buti mygtukas,kuriuo galima pasirinkti duonos svori, pasiziurekite instrukcija, taigi issirenkate recepta ir pagal ji duonkepeje nusistatote duoneles svori smile.gif
Atsakyti
pasakykit man neišmanančiai - kaip žinoti, ar duonkepė kepa ruginę duoną?
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 12 19, 14:50)
pasakykit man neišmanančiai - kaip žinoti, ar duonkepė kepa ruginę duoną?

Kepti, tai kepa, tik ruginės tešlos yra kitokia struktūra, ji nėra elastinga, kaip kvietinė tešla, todėl geriau rinktis duonkepę su 2 maišymo mentelėmis. Man duonkepėje su viena mentele neišmaišydavo ruginės tešlos, ją tiesiog judindavo, nes ruginė tešla nesušoka į kamuoliuką, ji taip lipniai nesukimba. Taigi turint duonkepę su viena mentele, reikia tešlą minkyti rankomis. Be to, jeigu kepsite ruginę duoną su raugu, reikės iš pradžių įjungti tešlos maišymo programą ir po tam tikro laiko, kai tešla išrūgs - kepimo programą.
Atsakyti
QUOTE(Kvarcas @ 2010 12 19, 14:32)
Kepti, tai kepa, tik ruginės tešlos yra kitokia struktūra, ji nėra elastinga, kaip kvietinė tešla, todėl geriau rinktis duonkepę su 2 maišymo mentelėmis. Man duonkepėje su viena mentele neišmaišydavo ruginės tešlos, ją tiesiog judindavo, nes ruginė tešla nesušoka į kamuoliuką, ji taip lipniai nesukimba. Taigi turint duonkepę su viena mentele, reikia tešlą minkyti rankomis. Be to, jeigu kepsite ruginę duoną su raugu, reikės iš pradžių įjungti tešlos maišymo programą ir po tam tikro laiko, kai tešla išrūgs - kepimo programą.


man ir su dviem nemaišo, jei kepu su raugu beveik ruginę ir nenoriu labai daug miltų pridėt.
Bet tokią labai papraasta ir su rankom išmaišyt ar spiraliniu maišytuvu.
Atsakyti
Gal kas galite parašyti atsiliepimų apie šią duonkepę http://www.b-a.lt/ka...-8000-Duonkepes
mastau ją pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 12 19, 14:50)
pasakykit man neišmanančiai - kaip žinoti, ar duonkepė kepa ruginę duoną?

Kiek suprantu, Panasonic SD-257WXC kepa ruginę duoną.
Neturiu tokios, bet gal atsilieps turinčios ir išbandžiusios.
Aišku, išradingos kepėjos naudoja ir kitas duonkepes ruginei duonai kepti.
Atsakyti
Gal galit kas patarti "žaliai" kaip su tom sausom mielėm, ar butina pirkt tais mazais pakeliais, gal galima nusipirkt didesnį ir kiek laiko atidarytos jos bus veiksmingos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2010 12 22, 23:12)
Gal galit kas patarti "žaliai" kaip su tom sausom mielėm, ar butina pirkt tais mazais pakeliais, gal galima nusipirkt didesnį ir kiek laiko atidarytos jos bus veiksmingos schmoll.gif


As nusipirkusi dideli paka ir supylusi biriu produktu inde laikau ax.gif o galiojimo laika raso ant pakuotes,as tiesiog issikirpau ir imeciau i mieles, kad zinociau, kada baigiasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2010 12 22, 23:12)
Gal galit kas patarti "žaliai" kaip su tom sausom mielėm, ar butina pirkt tais mazais pakeliais, gal galima nusipirkt didesnį ir kiek laiko atidarytos jos bus veiksmingos schmoll.gif

Laikome šaldytuve, sandariai uždarytame inde, tai nespėja susenti ir išlieka veiksmingos smile.gif Kažkada laikėme kambario temperatūroje (dar neturėjome duonkepės), tai didesnę pusę teko išmesti.
Atsakyti
Sveikutės, Kalėdų senis atnešė duonkepę dovanų, vyras terorizuoja lotuliukas.gif , kad nebepirks duonos. Reik kept, o aš žalio supratimo neturiu kaip biggrin.gif ... Na, ten viskas kaip ir aišku, bet, va, radau receptuose tokius ingredientus: nugriebto pieno milteliai, pieno milteliai, baltos duonos/duonos miltai, aktyvios (kas čia? Nepersenusios, tos pačios sausos?) sausos mielės... Na, ir daug kitų biggrin.gif . Ar LT visų tų sudedamųjų dalių galima rasti? Jei taip, kur? Kokios firmos? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Unregistered @ 2010 12 27, 13:03)
Sveikutės, Kalėdų senis atnešė duonkepę dovanų, vyras terorizuoja lotuliukas.gif , kad nebepirks duonos. Reik kept, o aš žalio supratimo neturiu kaip biggrin.gif ... Na, ten viskas kaip ir aišku, bet, va, radau receptuose tokius ingredientus: nugriebto pieno milteliai, pieno milteliai, baltos duonos/duonos miltai, aktyvios (kas čia? Nepersenusios, tos pačios sausos?) sausos mielės... Na, ir daug kitų biggrin.gif . Ar LT visų tų sudedamųjų dalių galima rasti? Jei taip, kur? Kokios firmos? Ačiū.


mielės tai tos pačios sausos. Pieno milteliai niekam nereikalinga chemija, vietoj jū galit pilt pieną arba pieną su vandeniu, tik išlaikant proporcijas skysčių.
Baltos duonos miltai tai daugmaž atitiks mūsų I rūšies 812
Atsakyti