Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 07, 13:19)
sveikos, kepėjėlės, prašau konultacijos ax.gif
nusipirkau duonkepę ir išbandžiau. Duonelė atrodo super, bet dar neprapjoviau, vis grožiuosi tongue.gif  Iškilo klausimas: labai sunkiai išsiėme kepalas, mat jį "laikė" maišymo mentelės. Norint jas išimti prieš pradedant kepti, kaip pagauti momentą, kada tai padaryti? Mat pas mane lyg ir nebuvo signalo po minkymo (duonkepė Moulinex 5000) arba aš neišgirdau g.gif  Ir dar - jei renkuosi atskirai minkymo programą, o po jos kepimo, kuriam laikui nustatyti kepimą?

Kadangi į parodą jos dėt nesiruošiu, tai ta skylutė apačioj manęs nenervina. O išsiima visad nesunkiai, išskyrus tą kartą, kai ... padauginau miltų doh.gif Kažką tai ne taip pamatavau doh.gif Tai gal bandykit į tai atidžiau pažiūrėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 09 08, 10:58)
Kadangi į parodą jos dėt nesiruošiu, tai ta skylutė apačioj manęs nenervina. O išsiima visad nesunkiai, išskyrus tą kartą, kai ... padauginau miltų  doh.gif  Kažką tai ne taip pamatavau  doh.gif  Tai gal bandykit į tai atidžiau pažiūrėt  g.gif

Dar pokvailis klausimas doh.gif : jei mentelės neišimamos prieš kepimą, tai išimant jau iškepusį duonos kepalą, jos išsitraukia su duona ar lieka kibirėlyje?
Atsakyti
Sveikos. As darau kaip segtukas. Jei kepu diena, tai tiesiog isemu tuos maisytuvus ir tada thumbup.gif O jei kepu nakti, tai jau nieko ir nepadarysi smile.gif Siaip mane irgi nervuoja, kad sunkiai issiima, o kartais dar ir gabaliukas nuluzta verysad.gif Tokiame technikos amziuje galetu kazka gudriau sugalvoti siuo klausimu g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 08, 10:39)
Dar pokvailis klausimas doh.gif : jei mentelės neišimamos prieš kepimą, tai išimant jau iškepusį duonos kepalą, jos išsitraukia su duona ar lieka kibirėlyje?

kaip kada.
Kažkas pasakojo, kad lauktuvių nunešė su visom mentelėm.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2010 09 08, 09:39)

o man visaip būna kartais išsikrato su visa mentele duona, o kartais lieka kibirėlyje
Papildyta:
QUOTE(Bijuna @ 2010 09 08, 09:43)
Siaip mane irgi nervuoja, kad sunkiai issiima, o kartais dar ir gabaliukas nuluzta verysad.gif Tokiame technikos amziuje galetu kazka gudriau sugalvoti siuo klausimu  g.gif  biggrin.gif

aš tai nematau problemos tame visiškai duonos skonis man nuo to nesikeičia aš gal tik matau problema tame, kad mano duonkepė gana garsiai pypsi kai ateina laikas kažką įmest ar kai kept pradeda tai naktį vis atsibundu nuo to pypsėjimo vat pypsėjimą galėtų leist pasirinkt noriu aš jo ar ne.

ai ir dar kai baigia kept duoną aš išėmus kibirėlį su duona iš duonkepės palaikau kokią 10 minučių ant stalo ir tik paskui iškratau duoną iš kibiro man kažkaip ir gražiau ir lengviau išsiima kepaliukas
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif

Gal yra forumiečių, kurios naudoja būtent Moulinex OW5000? Maniškė kažkaip keistai veikia pačioje pradžioje: vibruoja ir tarsi trukčioja. Be to, minko labai trumpai ir ilgai kildina, nors instrukcijoje parašyta, kad, pvz. pagal 1 programą minkyti turi ~2 val. (bendrai per kelis etapus). Ar mano mašina brokuota, ar aš kažko vėl nesuprantu doh.gif Vienu žodžiu, kažkaip nesusišneku su ja ko kas verysad.gif
Atsakyti
Surizikavau įsigyti topshop'o duonkepę. Firma, tai griūk negyvas. Daugiau nieko iš ten gyvenime nepirksiu. Bet pati duonkepė tai normali ir labai tikiuosi, kad nevienkartinė. Kepiau citrinų pyragą, niaaaaaam, kaip skanu buvo. Liko dalis miltų ir cukraus neišmaišyta, bet įtariu, kad per didelis svoris buvo, nes receptą iš interneto nusižiūrėjau (jų pačių receptai tinka tik vietoj tualetinio popieriaus naudoti). Kitą savaitę bandysiu obuolių pyragą ir juodą duoną iš mišinio. Rezultatus atraportuosiu pioneer.gif
Bet jei kas ruošiatės pirkti, firmos nerekomenduoju schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 12, 19:55)
Bet jei kas ruošiatės pirkti, firmos nerekomenduoju schmoll.gif

Kažin kodėl, man tai lyg ir nieko buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2010 09 12, 20:58)
Kažin kodėl, man tai lyg ir nieko buvo  g.gif

Reklamoj parašyta, kad pristato per 3 darbo dienas. Pačią pirmą dieną po užsakymo paskambino pasakyti, kad jei negausiu per 3 dienas, tai galiu nesijaudinti, nes jie iš tikrųjų pristato per 3-5 dienas. Atvežė ketvirtadienį ryte. Pirmiausia ką pamačiau, tai garantiniam parašyta, kad garantija - 1 metai, kai tiek pagal įstatymus, tiek pagal jų reklamą turėtų būti 24 mėnesiai. Paskambinau, pažadėjo ketvirtadienį arba penktadienį. Sėkmingai tebelaukiu, rytoj vėl aiškinsiuos.
Bet linksmiausia dalis - tai instrukcija ir receptai. Nesu didelė kulinarijos ekspertė, bet receptas, į kurios sudėtį įeina 4 puodukai mielių ir nė gramo miltų net ir man sukėlė įtarimą. Ant bajerio paskambinau dar ir dėl to, pasitaikė labai smagiai nusiteikęs konsultantas, kuris mielai su manim sutiko, kad jų instrukcija yra visiška kaka, o kai paklausiau, koks kepinys turėtų išeiti iš aukščiau minėto recepto, atsakė, kad tą sužinosiu pabandžiusi lotuliukas.gif Vienžo, instrukcija ir receptai yra absoliučiai beverčiai.
Įdomumo dėlei pacituosiu vieną receptą. Aitri sūrio duona, lietuviškas variantas. Ingredientai: vanduo, aliejus, pieno milteliai, druska, cukrus, riešutai, miltai, mielės. Aitri sūrio duona, angliškas variantas. Ingredientai: vanduo, pieno milteliai, druska, cukrus, garstyčios, juodieji, pipirai, Vorčesteršyro padažas, tarkuotas sūris, miltai, mielės.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 13, 09:50)
instrukcija ir receptai yra absoliučiai beverčiai.

doh.gif Pas mane ir yra tokių nesąmonių: Į cinamono ir razinų duonos receptą neįeina nė vienos kruopelytės cinamono, kaip ir į bananų duoną- bananai lotuliukas.gif
Atsiprašau, gal be reikalo agitavau, kad pirktumėt iš Topshopo blush2.gif Bet jeigu ką, galite per 14 dienų grąžinti
Atsakyti
Ne, rašiau topshopo temoj, kad to ir tikėjausi. Čia daugiau perspėjimas, kas tikisi su rimta firma susidurt. Antros duonkepės nebegrąžinsiu, jau tikrai daugiau nebepirkčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, domina duonkepes. Kokia geriai kainos ir kokybes santykis wink.gif aciu

sakykit, o jos visos turi minkymo funkcija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meškėnė: 13 rugsėjo 2010 - 10:05