Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 01, 19:55)
Hm. Na nesu duonos kepimo ekspertė, bet susidariau įspūdį, kad ruginė duona kaip tik yra kieta ir jai reikalingos spec. mentelės ir spec. programos.
O neturint orkaitės duonos be duonkepės vis tiek neiškepsi rolleyes.gif

bent man asmeniškai duona skanesnė iš minkštesnės ir lipnios tešlos. Kai daug miltų pridedama, kad sumaišytų į kamuolį tai ir ta duona vien miltai būna.
Atsakyti
Parašiau į Topshopą dėl tos duonkepės, tai gavau tokį atsakymą:
Bread Maker duonkepes meniu yra nustatymai ivairiu rusiu duonai kepti, instrukcijoje yra duonos kepimo receptai. Sia duonkepe galima kepti ivairia duona , taciau viskas priklauso nuo recepto. Taip pat galima kepti pyraga, netikra zuiki bei virti uogiene. Galima ir tiesiog ismaisyti tesla kitiems miltiniams patiekalams (picai, pyrageliams ir pan.), nes Bread Maker duonkepe turi teslos maisymo, rauginimo ir kepimo funkcijas.

Vienu žodžiu, mano galutinė išvada: norint duonkepės ruginei duonai, reikia būt pasiruošus pakloti 500-600 litų. Dabar einu išsamiai nagrinėti visų iš eilės duonkepių instrukcijų, nes noriu sau ką nors išsirinkti.
Ir dar, su giliu liūdesiu tenka pripažinti, kad Topshop klientų aptarnavimas - gerokai spartesnis ir išsamesnis nei Philips ar Elektromarkt.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 01, 16:35)
Beje, Topshopo duonkepei šiuo metu nuolaida. Gal visai verta pirkti? Garantinis 2 metai, kaip ir visur kitur, o jei po 2 metų ir suges, už 170  ne taip ir gaila g.gif

Aš prieš pusmetį pirkau iš Topshopo, kai irgi nuolaida buvo, tai esu patenkinta, negenda, normaliai kepa, o pačios duonos skanumas priklauso nuo to, ką į ją dedi, o ne duonkepės firmos pavadinimo mirksiukas.gif O galimybės šios duonkepės gan plačios, dar kai tokia kaina, tai aš labai patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2010 09 02, 13:56)
Aš prieš pusmetį pirkau iš Topshopo, kai irgi nuolaida buvo, tai esu patenkinta, negenda, normaliai kepa, o pačios duonos skanumas priklauso nuo to,  ką į ją dedi, o ne duonkepės firmos pavadinimo  mirksiukas.gif O galimybės šios duonkepės gan plačios, dar kai tokia kaina, tai aš labai patenkinta.

Aš jau beveik susigundžiau, tik dar kliūva tai, kad nėra galimybės po maišymo pridėti papildomų ingredientų. O gal galėtumėte surašyti visas programas, kurios ten yra?
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 02, 18:36)
Aš jau beveik susigundžiau, tik dar kliūva tai, kad nėra galimybės po maišymo pridėti papildomų ingredientų. O gal galėtumėte surašyti visas programas, kurios ten yra?

Yra yra ta galimybė biggrin.gif Sumaišo viską, tada būna signalas, leidžiantis dėti priedus ir po jo vėl mašo, kildina ir kepa. Aš džiaugiuosi duonkepe, brangesnės nebūčiau nė pirkusi, nes nebandęs net negali žinoti, gal tau tas užsiėmimas net nepatiks.

DUONKEPĖS FUNKCIJOS

o „Program Menu“ mygtukas. Šiuo mygtuku iš meniu galite pasirinkti kepimo programą. Kaskart nuspaudus mygtuką, bus nustatyta kita kepimo programa. Kiekvieną mygtuko paspaudimą lydi pyptelėjimas. Pasirinktą programą matysite ekrane. Ši krosnelė turi 12 kepimo programų.
o „Color of crust“ mygtukas. Šiuo mygtuku galite pasirinkti duonos plutos apskrudimą: silpnai, vidutiniškai arba stipriai.
o „Loaf size“ mygtukas. Šiuo mygtuku galite pasirinkti vieną iš dviejų duonos kepalų dydžių (1,5 lb = 0,7 kg ir 2,0 lb = 0,9 kg).
o „Start/Stop“ mygtukas. Šiuo mygtuku galite paleisti arba sustabdyti pasirinktą kepimo programą.
o „Start“ mygtukas. Norėdami paleisti programą, nuspaustą „Start/Stop“ mygtuką laikykite maždaug 1 sekundę. Kai programa pasileis, išgirsite pyptelėjimą.
o „Stop“ mygtukas. Norėdami išjungti programą, nuspaustą Start/Stop mygtuką laikykite maždaug 2 sekundes. Kai programa bus sustabdyta, išgirsite pyptelėjimą.
o „On/Off“ mygtukas. Jeigu ekrane mirksi du taškai, vadinasi programa paleista. Jeigu ekrane du taškai šviečia nemirksėdami, vadinasi programa sustabdyta.
o „Timer“ mygtukas. Norėdami, kad duona iškeptų suplanuotu metu, galite nustatyti automatinį krosnelė įsijungimą. Ši funkcija ypač naudinga, kai norite nubudę ryte arba grįžę po darbo vakare rasti šviežios duonos. „Timer“ mygtuką naudokite norėdami atidėti duonos kepimą. Vienas šio mygtuko paspaudimas yra lygus 10 minučių. Šiuo mygtuku galite ir sumažinti atidėtą laiką. Nustatę norimą laiką, nepamirškite paspausti „Start/Stop“ mygtuko. Sumirksės dvitaškis (smile.gif, vadinasi Jūsų duona bus iškepta norimu laiku.
Pavyzdžiui, jeigu dabar yra 20:30, o Jūs norite šviežios duonos 7 val. ryto – po 10 val. ir 30 min. Nustatykite 10:30, kadangi nuo „dabar“ iki 7 ryto yra likę tiek laiko. Jeigu naudojate šią funkciją, venkite į duonos tešlos sudėtį įmaišyti greitai gendančių produktų, tokių kaip šviežias pienas ar kiaušiniai.
o Šilumos išlaikymas. Iškepta duona krosnelėje dar 60 minučių neatvėsta. Norėdami nutraukti šilumos išlaikymo programą, išjunkite krosnelę „Strart/Stop“ mygtuku.

PROGRAMŲ MENIU

1. Įprastas minkymas. Įprastas tešlos kildymo ir kepimo laikas.
2. Prancūziškasis minkymas. Ilgesnis tešlos kildymas ir įprastas kepimo laikas.
3. Nesmulkintų grudų tešlos minkymas. Nesmulkintų grūdų duonos tešlos kildinimas ir kepimas.
4. Greitasis minkymas ir duonos kepimas naudojant kepimo miltelius arba kepimo sodą.
5. Saldžios tešlos minkymas. Saldžiai duonai kildyti ir kepti.
6. Itin greitas maišymas 1. Greitai iškildo ir iškepa 0,7 kg masės duonos kepalą.
7. Itin greitas maišymas 2. Greitai iškildo ir iškepa 0,9 kg masės duonos kepalą.
8. Tešlos minkymas ir kildymas.
9. Uogienės maišymas ir jos virimas.
10. Pyragų tešlos maišymas. Tešlos su kepimo milteliais arba kepimo soda kildymas.
11. Sumuštinių duonos maišymas. Tešlos sumuštiniams kildymas ir kepimas.
12. Tik kepimas, be maišymo ir kildymo.

Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 02, 18:36)
Aš jau beveik susigundžiau, tik dar kliūva tai, kad nėra galimybės po maišymo pridėti papildomų ingredientų.

Iš pažiūros duonkepė iš Top Shop labai panaši į duonkepę BOMANN CB 593, (kurią galima nusipirkti ir pigiau, nei top Shope)... Taip pat labai panašias duonkepes neseniai mačiau maximoje už 99,99 Lt smile.gif .

Programų meniu 1:1 su Bomann CB 593 smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragainė: 02 rugsėjo 2010 - 19:13
QUOTE(Failas @ 2010 09 02, 19:03)
Yra yra ta galimybė  biggrin.gif  Sumaišo viską, tada būna signalas, leidžiantis dėti priedus ir po jo vėl mašo, kildina ir kepa. Aš džiaugiuosi duonkepe, brangesnės nebūčiau nė pirkusi, nes nebandęs net negali žinoti, gal tau tas užsiėmimas net nepatiks.

Ačiu už išsamų aprašymą. O apie tą pyptelėjimą nerašo, gal pasikeitė modelis? g.gif

QUOTE(Ragainė @ 2010 09 02, 19:07)
Iš pažiūros duonkepė iš Top Shop labai panaši į duonkepę BOMANN CB 593, (kurią galima nusipirkti ir pigiau, nei top Shope)... Taip pat labai panašias duonkepes neseniai mačiau maximoje už 99,99 Lt  smile.gif .

Programų meniu 1:1 su Bomann CB 593  smile.gif

Jau buvau beveik apsisprendusi, vėl viską sumaišėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 09 02, 21:06)
Ačiu už išsamų aprašymą. O apie tą pyptelėjimą nerašo, gal pasikeitė modelis? g.gif

Siaip Bomann, Scarlett, Clatronic, kai kurie Topshop gaminiai gaminami pagal uzsakyma. tose paciose kinijos gamyklose .Tiesiog kiniciai uzklijuoja skirtingu uzsakovu lipdukus. Sios "kompanijos" nieko savo nekuria nes tai yra brangu. tiesiog uzsisako savo produktus kinijoje.

Visai kas kitka yra rimtos kompanijos tokios kaip Philips, Krups, Moulinex, Panasonic, kurios turi pasistaciusios nuosavas gamyklas kinijoje. Tenai pacios projektuoja ir gaminasi savo produktus. Tad ir gaunasi kad gaminiai nekvepia pygia plastmase, nesubyra paemus i rankas. ir siaip tarnauja gerai.
Nors aisku buna ir isimciu. Daugelis dabar gales pasipasakot koki jis vidruli turi jau 20 metu is Clatroniko.. ir ikisioliai veikia.

Bet tai isimtis..
Atsakyti

Paprasčiausiai reikia pirkti ir viskas biggrin.gif

Mamai, anytai ir jos draugėms pirkom jau 6 Bomann duonkepes, visos jos kepa ir tikrai moteriškės labai patenkintos, atsidžiaugti negali. Iš tų duonkepių vieną vežėm remontuoti, tai pakeitė į naują, nes pasitaikė brokas.

Mes naudojam Panasonic SD 255, tai vis tik galiu pasakyti, kad ir tuos pačius produktus sudėjus, duonelės skiriasi. Kokybiškesnė vis tik kepta su Panasonic. Matomai turi įtakos skirtingas programų laikas - Bomann pagrindinės programos trukmė 3:00 val., o Panasonic 4:00 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2010 09 03, 08:44)
Matomai turi įtakos skirtingas programų laikas - Bomann pagrindinės programos trukmė 3:00 val., o Panasonic 4:00  smile.gif

Topshopinės ilgiausios programos - 3:50; 3:40 ir 3:00 ax.gif
Papildyta:

Jeigu nustatytas vienas iš šių režimų: įprastasis, Prancūziškasis, saldžios tešlos arba sumuštinių, antrojo minkymo metu išgirsite pypsėjimą. Tai reiškia, kad į tešlą galima įdėti riešutų ar vaisių.

Maniškis 901 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Failas @ 2010 09 03, 09:19)
Topshopinės ilgiausios programos - 3:50; 3:40 ir 3:00  ax.gif

Na, Panasonic ilgiausios programos (prancūziška duona) trukmė 6:00... ax.gif Bet ne tame esmė. Aš tik norėjau palyginti šių duonkepių pagrindinės (normal) programos trukmę , kuri matomai gali įtakoti duonos kokybę... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2010 09 03, 09:11)
Na, Panasonic ilgiausios programos (prancūziška duona) trukmė 6:00...  ax.gif Bet ne tame esmė. Aš tik norėjau palyginti šių duonkepių pagrindinės (normal) programos trukmę , kuri matomai gali įtakoti duonos kokybę...  smile.gif

Na, kad Panasonic geresnė, tai man abejonių nekyla, bet viskas susiveda į kainą.
Atsakyti