Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

Nu va, o aš jau galvojau į tą Kenwoodą keistis. Radau internete kažkokios ruginės duonos receptą (a la ruginės, ten tik ruginiai miltai dadėti, ne raugas), kepamą su prancūziškos duonos programa. Jei nuspręsiu pasilikti, išbandysiu.
Man tie batonai nelabai aktualu, nes dukrai nerekomenduojama kviečių valgyti, pirkau, kad galėčiau vaiką natūraliu produktu maitinti ir va tai tau.
Skaitinėju dabar temą, ką reikėjo padaryti prieš perkant doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 16 rugpjūčio 2010 - 09:19
man tai duonkepė nepamainomas reikalas melinėm tešlom.
Duoną su raugu ji visai nevykusiai ir ilgai maišo, aš su mikseriu per kelias minutes sumaišau ir puikiausiai viskas pavyksta.
Dabar kai labai karšta, tai bandžiau tik kept duonkepėj, kad plytos nekaitint.
Tai irgi viskas gerai gaunas, tik man tas plytos formos kepalas labai nepriimtinas.
Jei vien tik kept ruginę duoną, tai sakyčiau galima apseit ir be duonkepės, bet jei noris ko daugiau pakepinėt, tai geras ji daiktas.
Atsakyti
Na pakepinėsiu ir batoną, pati tai valgau. Aš, matot, su virtuve susipykus, tai mane labiausiai suviliojo, kad sumetei viską ir nė piršto nereikia pajudint. O jeigu raugo tešlą mikseriu sumaišius, tai ji paskui duonkepėj normaliai išsikepa?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 08 16, 09:29)

Jei vien tik kept ruginę duoną, tai sakyčiau galima apseit ir be duonkepės, bet jei noris ko daugiau pakepinėt, tai geras ji daiktas.

nu aš tinginė, mane nervuoja maišyt tešlą, o ir kildint man nelabai sekasis, jei "rankiniu būdu" pavykdavo pvz bandelėms iškildint tešlą, tai vėliau ji man kepat susmukdavo ar dar kas nors jai nutikdavo....... nu aš tokia ne iš gerųjų gaspadinių rolleyes.gif o vat su duonkepe kepant nu ji puikiai tuos mano batonus ir išmaišo ir iškildina ir džiaugiuosi, kad pačiai vazotis su tom tešlom nereikia, sumečiau viską ir išsikračiau viską jau duonos pavidalu, duonos forma man kaip ir dzin bile skanu žinai biggrin.gif o vat duonos su raugais salyklais ir kitais pribumbasais man visiška mistika ir nepažinto toliai, bet penktadienį skambinausi į parduotuve tai raugo neturėjo, bandysiu ryt po ryt teirautis gal jau bus ir bandysiu kept anuž kas gero gausis be to karotjimas mokslo motina gal iš 15 karto pradės pavykt, galų galia tik vieną kepalą juodosios kepiau ir jau maišant mačiau, kad trūksta skysčių tešloje, bet galvojau nu nepilsiu iš principo ir žiūrėsiu kas gausis biggrin.gif

šeip daiktas tikrai geras ir nesigailiu einamuoju momentu savo pirkiniu
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 08 16, 10:52)
Na pakepinėsiu ir batoną, pati tai valgau. Aš, matot, su virtuve susipykus, tai mane labiausiai suviliojo, kad sumetei viską ir nė piršto nereikia pajudint. O jeigu raugo tešlą mikseriu sumaišius, tai ji paskui duonkepėj normaliai išsikepa?

normaliai.
paliekat pakilt duonkepės kibirėly, o paskui statot kepimo programą
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 08 16, 10:52)

Aciu Jums uz issamu pirkinio aprasyma is praktines puses. Rinkausi tarp sio Philipso ir Moulinex ow6000, tai db pasirinkimas aiskus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fleer @ 2010 08 16, 15:35)
Aciu Jums uz issamu pirkinio aprasyma is praktines puses. Rinkausi tarp sio Philipso ir Moulinex ow6000, tai db pasirinkimas aiskus thumbup.gif

Che, gerai čia sudirbau, dabar nė parduot negalėsiu, jei atgal nepriims doh.gif Paskaitinėjus temą supratau, kad įsigudrina kept juodą duoną ant visokių, bet mano kulinariniai eksperimentai dažniausiai būna arba linksmi, arba tragiški, tik niekad nevalgomi, tai man aktualu, kad nereikėtų bandymų atlikinėti blush2.gif
Atsakyti
Istorijos tęsinys, jau netiesiogiai su duonkepe susijęs, bet kas ruošiatės pirkti iš internetinių parduotuvių, bus aktualu:
Pirkau ir mediashop.lt duonkepę. Tai yra Elektromarkt internetinė parduotuvė. Išėmus duonkepę pamačiau, kad ji visa nučiupinėta, apibraižyta, taip pat apibraižytas indas tešlai maišyti ir kepimo formos. Iš pradžių galvojau tiek to, vis tiek naudojant tas pats atsitiks, nors ir nelabai patiko, kad pasinaudodami tuo, jog perku katę maiše, įkišo aptrintą daiktą.
Antra, visose reklamose buvo rašoma "Duonai, bandelėms ir džemui". Paskaičius instrukciją paaiškėjo, duonai nėra nė vienos programos, džemo programa tik braškėms ir gervuogėms, bandelių formos miniatiūrinės. Apie instrukcijos kokybę patyliu.
Paskambinau į Elektromarkt dėl to apibraižymo, pasakė, kad paims kurjeris (nemokamai) ir pakeis į kitą arba grąžins pinigus. Jų DUK apie grąžinimą sako štai ką:
Kaip grąžinti įsigytas prekes?
Jei Jūsų netenkina įsigytų prekių kokybė ir norite jas grąžinti, prašome susisiekti su mumis. Jūs užpildysite prekių grąžinimo formą ir netinkamą prekę iš Jūsų paims kurjeris, o pinigus pervesime į nurodytą sąskaitą. Tokiais atvejais būtina turėti prekės įsigijimo dokumentus.
Jei įsigijote prekę ir nusprendėte, kad ji vis dėlto Jums nėra reikalinga, ją galite grąžinti tik tuo atveju, jei ji nebuvo naudota, nebuvo sugadinta ir nėra praradusi prekinės išvaizdos.

Dar pagalvojus nusprendžiau, kad viską sudėjus, prekė manęs netenkina. Šiandien paskambinu dėl grąžinimo ir sužinau, kad turiu duonkepę atvežti pati į Akropolį, jie apžiūrės ir tik tada nuspręs, ar tikrai galiu grąžinti. Kai pasakiau, kad jų tinklapy visai kas kita rašoma, tai man pasakė, kad čia tik galioja sunkioms prekėms ir jeigu noriu, kad paimtų kurjeris, turiu papildomai sumokėti. Ir galiausiai su pašaipa dar užmetė, "Tai negi sunku atvežti?" Jau kaip supratau, mano 10 litų už kurjerio paslaugas nuplaukė, bet tiek to, svarbu, kad atgaučiau savo 500 Lt už duonkepę.

Internetu esu ne vieną daiktą nusipirkus, ir daug brangesnių, bet su tokiu naglumu dar nesusidūriau. Esu gavus nekokybiškių prekių, dėl visko išsiaiškinau ir buvo pakeista į gerą.

Vienu žodžiu, nepasitikėkite mediashop.lt gražiom reklamom ir pažadais, realybė visai kitokia.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 08 18, 10:22)

Vienu žodžiu, nepasitikėkite

vat todėl ir neperku inetinėse parduotuvėse brangių daiktų nes vis išgirstu vat tokių nemalonių istorijų del inetinės prekybos tai apie vieną ar kitą parduotuvę
Atsakyti
Labiausiai esu pikta ant savęs. Niekada neperku impulsyviai, visada apgalvoju. O čia išdrėbiau į balą 500 Lt ir tikėjaus stebuklo. Aš net kompą internetu nusipirkau, apie visokius reikmenis rankdarbiam net nebekalbu. Pirmą kartą tokia kiaulystė.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2010 08 18, 11:45)
Labiausiai esu pikta ant savęs. Niekada neperku impulsyviai, visada apgalvoju. O čia išdrėbiau į balą 500 Lt ir tikėjaus stebuklo. Aš net kompą internetu nusipirkau, apie visokius reikmenis rankdarbiam net nebekalbu. Pirmą kartą tokia kiaulystė.

aš ne į temą, bet kur kompą pirkot?

Šiaip galima į vartotojų teises kreiptis, nes internetinė prekyba irgi reglamentuojama.
Aš elektromarkte pirkau lygintuvą, kuris normaliai neveikia, tai irgi nesugebėjau išsireikalaut pinigų, nors ir ne internetu, o pačioj parduotuvėj pirkau.
Jie tipo taiso, bet nieko nepataiso.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 08 18, 11:55)
aš ne į temą, bet kur kompą pirkot?

Šiaip galima į vartotojų teises kreiptis, nes internetinė prekyba irgi reglamentuojama.
Aš elektromarkte pirkau lygintuvą, kuris normaliai neveikia, tai irgi nesugebėjau išsireikalaut pinigų, nors ir ne internetu, o pačioj parduotuvėj pirkau.
Jie tipo taiso, bet nieko nepataiso.

Gal negausim lupt už "ne į temą", bet mano dukros brokuotą MP4 elektromarktas "taisė" apie porą mėnesių. Netekus kantrybės paskambinau į vartotojų teises pasikonsultuoti. Pasakė, kad tiek laiko laikyt neturi teisės ir turi arba atiduoti sutvarkytą, arba duot naują, arba gražint pinigus. Kai vėl eilinį kartą ėmė maivytis - pasakiau, kur ir ko skambinau. Suveikė kaip burtažodis ir namo, dideliam dukros džiaugsmui, grįžau su nauju MP4.
Nepykit už "ne į temą" 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 18 rugpjūčio 2010 - 17:19