Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos

QUOTE(Rasma @ 2010 07 30, 16:41)
Turiu šią duonkepę ir kepu duoną su speltos miltais  g.gif arba kitais miltais, kuriuos net spec. perku "Vitaminų pasaulis" (būtent begliuteninės duonos.. aktualu tiems, kas turi celiakiją) : Kadangi šie miltai be gliuteno, tai naudoju ir atitinkamą programą. Kaip tai neturi? blink.gif  Yra speciali programa šiai duonai Kenwood BM 450 - 9 programa - duona be gliuteno.
Arba kažką ne taip pažiūrėjot, arba kažkokia kita pardavimo priežastis cool.gif

g.gif Ir tikrai iskepa su sita programa? bigsmile.gif Tai super, reikes isbandyti. Orientavausi pagal Panasonic 255, nes turiu parsisiuntus jos kepimo knygute - ten duonos be gliuteno ir speltos miltu programos skirtingos, o maniskej yra tik be gliuteno, o speltos nera. O man paciai nedaejo, kad su be gliuteno bandyt doh.gif . Su kazkuriomis kitomis bandziau - susmenga. Bandziau ir uzprogramuot pati savo kepimo programa - nepavyko, tai galiausiai nuleidau rankas. Einu isbandysiu su begliutene, aciu 4u.gif
P.S. Nors speltos miltai gliuteno tikrai turi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 30 liepos 2010 - 18:21
QUOTE(ausru @ 2010 07 30, 19:14)
P.S. Nors speltos miltai gliuteno tikrai turi  g.gif

Gyd. teigia kitaip g.gif Bent jau tiems kas netoleruoja gliuteno kaip alternatyvą siūlo speltos miltus - speltos kruopas, speltos miltus smile.gif O aš ir kepu kaip be gliuteno g.gif

O kaip kepate, pagal kokį receptą?
Su raugu, mielėm?
Nes speltos miltų duona turi tokį ypatumą, kad pakyla beveik dukart greičiau nei įprasta duona ax.gif

Mano sūnus serga atopiniu dermatitu, alergiškas nuo kūdikystės (jau nekalbu apie save blush2.gif ), tai jam speltos duonelės, bandelių ir pakepu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2010 07 30, 16:26)
Sveikos mamytes  4u.gif ,

Labai dziaugemes savo Kenwood BM450, bet va pasirodo ji neturi duonos is speltos miltu programos  verysad.gif , o butent sitos noreciau iskepti savo alergiskam mazyliui, nes is iprastu miltu jam netinka  verysad.gif  Tai dabar teks parduoti ir dairytis kitos. Jeigu kas  noresit - rasykit i az. Daiktas tikrai labai geras ir nedaug naudotas.

Pas mane duonkepėje atskiros programos nėra, bet instrukcijoje radau parašyta, kad galima kepti Speltos miltais visuose receptuose, kur nurodoma, jog tinka 405, 550 ar 1050 rūšies miltai.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 30, 18:39)
Gyd. teigia kitaip g.gif Bent jau tiems kas netoleruoja gliuteno kaip alternatyvą siūlo speltos miltus - speltos kruopas, speltos miltus smile.gif O aš ir kepu kaip be gliuteno g.gif

Su raugu, mielėm?
Nes speltos miltų duona turi tokį ypatumą, kad pakyla beveik dukart greičiau nei įprasta duona ax.gif

Mano sūnus serga atopiniu dermatitu, alergiškas nuo kūdikystės (jau nekalbu apie save blush2.gif ), tai jam speltos duonelės, bandelių ir pakepu ax.gif

Stai cia - http://www.sveikipro...300-g-bauck-hof - apie spelta raso stai ka:
" Glitimo speltoje yra panašiai kaip ir paprastuose kviečiuose, tačiau jo struktūra visiškai kitokia. Tyrimai rodo, kad speltos glitimas nesukelia alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kviečių glitimui.Yra tyrimų, rodančių, kad spelta netgi padeda su celiakija (alergija kviečių glitimui) kovoti."

Vienur naudoja termina glitimas, kitur gliutenas, bet cia vienas ir tas pats. Man kazkodel atrode, kad jeigu miltai su gliutenu, tai begliutene programa neiskeps, nors dar tiesa sakant neisbandziau. Siaip kepiau pagal Panasonic 255 speltos duonos receptus (su mielemis), ir bandziau atrinkti savo duonkepej panasia programa kaip Panasonice, bet nepavyko - pakilt pakilo, bet isijunge maisymas ir subliusko doh.gif . Gavosi ne duona, o kaip mociute sakydavo "kalocius" hihihi.gif O va ka tik isbandziau dar viena Panasonico recepturos duonuke - su pekano riesutais ir klevu sirupu, tai labai graziai isejo, nes ir maniske turi "whole wheat" programa.
Galima sakyti, kad vos ne visas duonas, kurias kepiau, kepiau is Panasonic 255 receptu knygutes - man kazkaip jie labiau patinka nei Kenwoodo, paprastesni, maziau alergizuojanciu produktu, tai pagalvojau ko as "protas" pirkau ne Panasonica doh.gif - nereiketu dabar sukti galvos kuria Kenwoodo programa pritaikyt. Ale kad pabijojau is Amazonkes siustis, kazkur skaiciau atsiliepimu, kad pakeliui sutranko, gauni jau neveikiancia ir tenka tampytis su garantiniais. Lietuvoj sito modelio bent jau tada kai ieskojau gaila nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 31 liepos 2010 - 12:56
turim bet nenaudojam, gavom dovanu...man asmeniskai visiskai nereikalingas daiktas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 30, 18:39)
Su raugu, mielėm?

Rasma, thumbup.gif - gavosi su begliutene thumbup.gif . Ir atradau nerealu recepta thumbup.gif - bent jau mums nerealus, kadangi vaikuciui labai mazai kas tinka. Galiu parasyt receptuka, gal noresi isbandyt:

360ml vandens
2 arbat saukst. sausu mieliu
2 arbat. saukst. druskos
3 saukstai aliejaus (as pilu alyvuogiu)
2 arbat. saukst. medaus (vietoj medaus dedu 3 saukstus cukraus, nes medus maniski alergizuoja)
250g speltos miltu (dedu Ustukiu maluno)
250g ryziu miltu

Kepu su 9-ta programa, nustacius didziausia svori - tada ilgiausiai kepa. Kad geriau iskiltu mieles supilk i silta vandeni, tada cukru, ismaisyk, o tik tada likusius ingredientus, po to tegul jau duonkepe darbuojasi. Skanaus! 4u.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif

Sakykit prasau, ar imanoma iskepti duonkepėje rugine duona su raugu?
Ar vis tik geriau orkaitė?

Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2010 08 05, 15:59)
Sveiki  smile.gif

Sakykit prasau, ar imanoma iskepti duonkepėje rugine duona su raugu?
Ar vis tik geriau orkaitė?

taip, tik ilgiau kildint reikia
Atsakyti
na va įstojau ir aš į duonkepių gretas, pabuvau reklamos auka tap sakant, beveik perskaičiau visą temą, ant lapelio susirašiau būsimai duonkepei reikalavimus ir pageidavimus, rimtai kaip niekad buvau nusprendus už vardą nemokėt nu tipo krizė, nėr ko išlaidaut, bet vistiek nugalėjo PHILIPS HD9020/40 firmos duonkepė ir jau buvau nusiteikus ją pirkt, šeip mėgstu šio gamintojo gaminius ir jau ruošiausi eit į parduotuvę klausinėt ar įgali ji kept ruginę duoną nes paskaitinėjus šią temą supratau, kad ne visos duonkepės pasižymi šia savybe
user posted image
bet vakar nežinau kas galvon trinktelėjo ėmiau Ermitaže ir nusipirkau šią Kenwood BM350 teisingiau žinau kas trinktelėjo, reklaminis bukletas padėtas, aiškus ir paprastas ir su aiškiu užrašu kepa ir ruginę duoną ir dar kokią tik nori duoną
user posted image
gal čia naujoko sėkmė, bet pirma duona, bet ne ruginė balta tikrai gavosi gerai ir net pati nustebau kokia soti ji gali būt ir tikrai labai skani tokiai duonai net sviesto nereikia užtept valgosi kaip pyragas, aišku vienas mažas vis tik nusivylimas yra, bet su išeitim, pirkau spontaniškai tai ir nepasižiūrėjau, kad nėra greito tešlos minkymo nu tobiš koldūnams ar individualios programos pagal savo poreikius, tai tiesiog su 1 programa išminkiau koldūnams tešlą ir nutraukiau ją kai išminkė, tešla tikrai gerai gavosi, o aš taip nemėgstu teležytis su tom koldūninėm tešlom, pats mikymo rankomis procesas man nemalonus, o dabar bac ir yr.
Tik vat mintis vis kirba ar neišsidūriau pirkdama šią ir iškeisdama į nusižiūrėtą philipsiuką, nors pirkau ir su nemaža nuolaida, mokėjau 400 litų, ne taip ir brangiai...
nu vienžo atėjau pasigirt ir paabejot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 05 28, 12:12)
user posted image
Gal kuri turite? Kaip?

Šiandien užsisakiau. Jei Elektromarktas neapgaus, rytoj vakare turėčiau turėt. Parašysiu įspūdžius.
Atsakyti
Tai va, įspūdžiai ne kokie. Pirmiausia bendro pobūdžio pabambėjimai. Pirkau iš mediashop.lt, atvežė kažkokią nučiupinėtą, visos lipnios juostelės atklijuotos, maišytuvas apibraižytas, vienžo, toks įspūdis, kad naudota.
Antra, instrukcija su klaidom, panašu, kad vertė kažkas, kas daug supratimo neturi nei apie anglų kalbą, nei apie duonos kepimą. Receptų knygelėje lietuvių kalbos išvis nėra. Žinau, žinau, visi esam poliglotai, mokam po 2-3 užsienio kalbas. Vis dėlto, mokėdama pusę tūkstančio už daiktą, norėčiau priedus gauti savo gimtąja kalba. Instrukcijos dvi, tai norint ką nors padaryti reikės per abi blaškytis. Instrukcijoj yra įvairių mistinių sakinių, pvz., "su šiuo receptu jums gali tekti naudotis programa Bake only". Gali tekti? O gali ir netekti? Kas per...?

Dabar pati duonkepė. Sugundė mane ta reklama "Mėgaukis įvairiausių skonių duona kiekvieną rytą". Prie produktų nurodyti ruginiai miltai, tačiau nėra nė vieno recepto ruginei duonai ir nė vienos programos. Dar parašiau užklausimą ir į Philips, ir į Elektromarkt, bet panašu, kad duonkepė skirta tik batonams. Kaip naudotis programa "Bake only", kokios jos galimybės ir pan., išvis neaišku.
Programos tokios:
1. Balta duona.
2. Balta duona greitai.
3. Kvietinė duona.
4. Kvietinė duona greitai.
5. Prancūziška duona.
6. Saldi duona.
7. Duona be glitimo.
8. Balta duona super-greitai.
9. Picos tešla.
10. Makaronų tešla.
11. Tik kepti.
12. Džemas.
13. Įvairių formų duona.
14. Įvairių formų duona saldi.

Džemo programa iš tikrųjų yra tik "Braškių arba gervuogių". Dėl ko labiausiai susigundžiau, tai buvo bandelės. Bandelių formos miniatiūrinės. Kaip būna Maximoje tokios bandelės su lašinukų įdaru arba mini-spurgytės, tai va tokios, gal mažesnės. Jų vienu darymu išeina 12. Na, man su dukra gal kaip tik bus, bet jeigu kas didesnei šeimai ar svečiam pavaišinti, tai nelabai prikepsite.

Vienu žodžiu, pirkiniu labai nusivyliau. Įsivaizdavau, kad paklodama 500 Lt (bent jau man tai yra suma, kurios lengva ranka į balą nemetu) gausiu kažką ypatingo. Draugė turi nusipirkus iš topshop.lt už 150 Lt, tai duonkepė turi daugiau galimybių. Dar palauksiu dieną ar dvi atsakymo dėl tos ruginės duonos, bet manau, kad duonkepė keliaus atgal ir ieškosiu kitos. Buvau užmiršusi, kad šiais laikais ką nors perkant reikia į visus prekybininkus žiūrėti kaip į potencialius apgavikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 16 rugpjūčio 2010 - 08:32
QUOTE(panelė Prym @ 2010 08 16, 08:31)
kad šiais laikais ką nors perkant reikia į visus prekybininkus žiūrėti kaip į potencialius apgavikus.

nu jo nesmagu,

papasakosiu apie savają Kenwood
spėjau iškept jau keturias duonas baltos t.y kvietinės gavosi puikiausiai, visi išgyrė ir net aš pati save..... nu jei uošvienė marčios duonos nepabrokyjo, vadinasi puiku, bet kepiau ruginę, susiradau patį papraščiausią receptą iš SM net su vaizdine medžiaga t.y. kepėja nufotografavo savo duoną, nu tai ką šūds ir rupūs miltai gavosis, manoji nors ir reklamoje rašė, kad kepa ruginę duoną, tešlą sunkiai minkė, teisingiau telšla buvo jai per kieta, maišytuvas išsigremžė sau orbitą aplink save ir sukosi sau ramus toje skylėje, o tešla visai nesimaišė tai teko medine mentele pačiai pareguliuot tą maišymą, duona iškept iškepė bet žiauriai man neskani, išmest nekilo ranka, tai įmečiau į šaldytuvą palaikysiu ir vėliau išmesiu kaip pasenusią rolleyes.gif

bet radau jau duonos kepėjų forume dvi kepėjas, kurios turi tokią pat kaip manoji kepyklas gal ir daugiau rasiu, bent jau tikiuosi, kad kai turėsiu laisvo laiko, reikės pašmirinėt ir pasižiūrėt kaip joms sekasi kept ruginukes nes aš kaip ir nesu baltos duonos mylėtoja, tai man ir bus gilus nusivylimas jei reklama bus mane išdūrus nu, bet batono sakiau daugiau nebepirksiu pardėje, maniškis tiesiog nuostabus bigsmile.gif
Atsakyti